Přejít na obsah

Panerai Radiomir 1936

Onisan

Doporučené příspěvky

Odesláno
Fúha.

1.Predpokladám, že čerpáme z podobného zdroja.Konrad Knirim všade vo svojej knihe aj pri Kampfschwimmer uvádza Rolex Panerai, prípadne Officine Panerai. Nikdy nie hodinky Rolex.

2.Séria "Rolex Radiomir" - Neviem ako bola postavená zmluva, ale viem že na výrobe spolupracovali. Prišlo by mi to trochu, ako keby Zenith spravil hodinky s dizajnom a názvom Daytona.Preto, lebo dodávali kaliber pre Rolex. Možno by sa to niekomu páčilo, ale mne nie. Neviem, či Rolex aj niečo podobné Panerai nespravil.

panerai kupoval od rolexu strojceky /cize strojcek bol komplet rolex/

• Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
to maxs: Myslíš ty "Rolexy" které nabízí dnes snad každý od Stenhartu, přes Seiko po já nevím koho? Nebo jaké to jsou IWC, nejsou to ty samé jako prodává Azimuth a Junkers a třeba také Glasshutte a jejich Senator... Vlastně pardon, on ten Glashuťácký Senátor není kopií IWC, ale Laco, model Navigator :) :lol: B) :angel:

No to je ďalší "argument" ktorý sa tu stále opakuje: veď kopírujú všetci.

To ma skôr ešte viac odradí od nákupu kópie kópií.

Odesláno

to maxs: ne, jen mi řekni názor na to, že nějaká firma dělá pod svým jménem model hodinek který se nějak dotkl historie a který ta původní firma už nemá ve své standardní nabídce....

a pak mi řekni svůj názor na Glashutte Senátor který je designovou kopií Laco Navigator... a díky tomu může být Senátor opředen povídačkou o hodinkách B-Uhren...

Odesláno

Onione - samo Aristo píše, že je to replika Lange, takže není co řešit. Ta specifikace je natolik vágní, že ji nelze brát za vzor.

A přečti mě do konce - je jedno, jak starý model okopíruješ pořád jen kopíruješ. Může se ale stát, že tou replikou vyplníš nějakou mezeru, že v archívu najdeš zapomenutý poklad, pak to znovuoživení smysl má. Aristo je obávám se ale spíše ten špatný příklad bezostyšného rejžování minulosti až na kost, jak to uvádí maxs. Taky by stálo za to zeptat se, jaký názor má Lange. Většina rolexů na replicawatsches.com už také jsou nevyráběné modely :D.

Znova, nejvíc záleží, jak si ty ceníš sám sebe. Někomu taky stačí zena ála MVS longiny a je s nima šťastnej, záleží na tobě, jak blízko se chceš dostat k opravdový věci.

Odesláno

Cigi, Maxsi pěkné, ale co váš názor na ten Glashutte Senátor? nebo je ti zatěžko osoudit zjevné kopírování designu protože ho udělala velmi drahá/luxusní firma?

Jakto že ti nevadí a nepohoršuje tě kopírování které je běžné a to kopírování designu B-Uhren které dělá Glashutte, Seiko, Azimuth, Steihart?

a znovu připomínám že se neptám na to, když nějaký chytrák vyrobí Kampfschwimmer hodinky a dá si tam signování Rolex a nebo Panerai, nebo udělá Sextant od Lange a dá tam nápis Lange und Sohne... mluvím o tom,když udělají repliku a pod svojí firmou která navíc není matoucí jako třeba Marine Militare...

Odesláno

Onione - promiň, nemůžu se zabývat každou verzí b-uhr zvlášť. Za prvý se v tom nevyznám, za druhé se mi hnusí ta německá sentimetalita po třetí říši. Navíc ty jsi odborník a tak si řekni, jestli je to okopčenej laco, nebo hodinky podle vzoru - já to nevím. Na paneraích jsem to vysvětlil, nevím, kterej případ jsou ty laco/senátor. Je jedno, kdo kopíruje a jak drahá je kopie, replika, napodobenina.

Udělám ti v tom ale ještě větší binec - taky můžeš vzít palubní hodinky ze spitfiru, nebo migu a udělat z nich náramkový (oris, prim) :D. To už je posun, kterej schvaluju, když je výsledek parádní. Nebo náramkový hodinky a podle nich stolní, nástěnný, kompas - jako panerai - a je-li výsledek taky perfektní, jsi doma! :D

Odesláno
Někomu taky stačí zena ála MVS longiny a je s nima šťastnej, záleží na tobě, jak blízko se chceš dostat k opravdový věci.

nojo a vo tom to je.. a kdo jsem já abych to soudil..

jo a když se už narazilo na ty primky...

d98f_1.JPG

Odesláno

Model Radiomir 1936 je ta samá sentimentalita po III. říši jako B-Uhren :D

Podle mně je Senator a Laco to samé jako Dievaz a Panerai a pokud ten kdo to dělá to nechce vydávat za původího výrobce, ať už rovnou a nebo nějakým pokřiveným matoucím názvem, tak je to v pohodě.

jako příklad mohu uvést ty Azimuthy: je to vlastně okopčenej design co dělala třeba Stowa. Když se mně někdo zeptá co to mám za hodinky tak řeknu "Takovýhle hodinky měli ti a ti v té a té době, jen byly o pár milimetrů větší a dělaly je tyhle a tyhle firmy. Azimuth má na korunce i na zadním víčku napsáno Azimuth. Kdyby tam měl IWC, Stowa, nebo Laco, tak bych si je ani nepořídil. Přiznaný remake mi nevadí. nevadí prakticky nikomu a proto se usmívám, když Paneraisti vrčí na Dievas Kamfschwimmer nebo Aristo Kampschwimmer.

Chápu, když by někdo vrčel na Marine Militare které se jak názvem tak kopií patentoveného uzamčení snaží tvářit jako Panerai a nebo dokonce na Panerai z nějaké čínské vesnice.

Stejně tak budu vrčet a klepat si na čelo když si někdo koupí čínskou kopii BMW X5 a nebo Mercedes G, ale pokud někdo na podvozku VW Polo vyrobí repliku německého obojživelného vozítka z IIWW tak řeknu "fakt, to je dobrá sranda, a vážně to umí i plavat jako předloha?" Nesmí mi ovšem tvrdit, že je to originál který našel ve stodole po dědovi a nebo ho v hospodě prodává, protože mu došli náhodou na cestě kolem světa peníze (což se mi stalo v restauraci a nějakej týpek mi chtěl střelit zaručeně pravé hodinky Rolex) :D

Odesláno

Konečně mám tu fotku, díky, Kubsone! výborný příklad! Zdá se, že po diplomatech, jsou i orlíky nejhezčí verze s tíhle pouzdrem! :) Předpoklad úspěchu je totiž vybrat si správný model na kopírování. A primu se to nějak dařilo. :)

Jo, onione, je to stejná sentimentalita, jsem rád, že jsem to nemusel napsat zase já. :) Paneristi na ty napodobeniny nevrčí, oni jimi pohrdají - a právem, jak se ukázalo, jsou paneraie o světelné roky výš.

Ostatně mám na paneristy anketní otázku, když už jsme jim zaplevelili vlákno pouze okrajově souvisejícími problémy - jak dlouho podle vás vydrží panerei ten jeden jediný úžasný nedostižný kultovní vzor hodinek, než je richmond pustí k vodě. (pod vodu - tam se cítí jako doma :D :D)

Odesláno

Pokud zajdeme v téhle pošahané militantní snaze o potírání plagiátů až úúúplně nejdál, pak by mohla dělat náramkové hodinky jen ta firma, která s nimi přišla jako první, ne? :)

Zrovna tak automatický strojek či korunka... Automaty by nemohl dělat nikdo jiný než Perrelet (alespoň myslím, že ten s tím přišel) a korunku by mohl používat jen ten, kdo ji dal na hodinky jako první. Ostatní ať natahují třeba trojuhelníčkem :)

Pokud se firma (například) Dievas inspirovala celkovým vzhledem, ale pouzdro je tvarově jiné a číselník není do detailu stejný a neobsahuje nápis Panerai, pak bych to jako problém neviděl.

Navíc, její produkce není až tak úplně levná, takže si myslím, že si jejich hodinky nekoupí člověk, který si chce připadat, že má Panerai.

Takový člověk si koupí spíše za pár korun Marina Militare, které tu občas proběhnou a které na design Panerai odkazují mnohem víc. Navíc jsou i levnější, takže pro toho, kdo chce machrovat s "falešnými" Panerai, se hodí víc.

Podle mě jsou Dievas v pohodě a ten puristický model bych klidně nosil.

Quartzové modely jsem u Kubsona viděl a zpracování je super.

Podle mě je to slušná značka a nemám s ní nejmenší problém.

Odesláno

Podle mě existuje jen velice tenká linie mezi plagiátorstvím a použitím starších předloh a je jen na vnímání každého z nás, jak tuto problematiku sám pro sebe pojme.

Někdo vidí Marina Militare OK, další v ní vidí plagiát, ale Dievas je už pro něj OK. Pro dalšího je přípustný jen Panerai, zatímco militantní fanda Rolex nebere Panerai vážně (viz. důvody uvedené v tomto vlákně).

Já osobně jsem asi na druhém stupni, ale pocitově jen pro Dievas Vintage Kampfschwimmer a Dievas Vintage 2533.

Odesláno
Pokud zajdeme v téhle pošahané militantní snaze o potírání plagiátů až úúúplně nejdál, pak by mohla dělat náramkové hodinky jen ta firma, která s nimi přišla jako první, ne? :)

Zrovna tak automatický strojek či korunka... Automaty by nemohl dělat nikdo jiný než Perrelet (alespoň myslím, že ten s tím přišel) a korunku by mohl používat jen ten, kdo ji dal na hodinky jako první. Ostatní ať natahují třeba trojuhelníčkem :)

Pokud se firma (například) Dievas inspirovala celkovým vzhledem, ale pouzdro je tvarově jiné a číselník není do detailu stejný a neobsahuje nápis Panerai, pak bych to jako problém neviděl.

Navíc, její produkce není až tak úplně levná, takže si myslím, že si jejich hodinky nekoupí člověk, který si chce připadat, že má Panerai.

Takový člověk si koupí spíše za pár korun Marina Militare, které tu občas proběhnou a které na design Panerai odkazují mnohem víc. Navíc jsou i levnější, takže pro toho, kdo chce machrovat s "falešnými" Panerai, se hodí víc.

Podle mě jsou Dievas v pohodě a ten puristický model bych klidně nosil.

Quartzové modely jsem u Kubsona viděl a zpracování je super.

Podle mě je to slušná značka a nemám s ní nejmenší problém.

jen dotaz,kde je ten "mnohem větší odkaz" na design Panerai u marina? (foto-Deivas a Marina militare za 120 dolarů)

post-271-1202396114.jpg

post-271-1202396131.jpg

Odesláno

Nechci nic soudit, kubson má pravdu, ale plně chápu eventuální posměch paneristů vůči někomu, kdo má tohle na ruce. Z toho se prostě žádnou duševní akrobacií nejde vykecat.

Odesláno
Já osobně jsem asi na druhém stupni, ale pocitově jen pro Dievas Vintage Kampfschwimmer a Dievas Vintage 2533.

Tak to jsme na tom stejně, a stejně tak souhlasím s argumenty co víše napsal NightinGale :thumbsup_anim:

• po měsících...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...