Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už nějaký čas ponosívám jako mé EDC hodinky Seika SNE107. (Viz thread http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/104962-seiko-sne107-solar-divers/&do=findComment&comment=1884850) Celkem jsem s nimi ve všech ohledech spokojen, až na jednu drobnost. Na dýnku mají hodinky cca 1mm vysoký embosovaný jakýsi znak (nějaká vlna či co) - což by samo o sobě nevadilo, ale ten znak je navíc umístěn na "medailonu" uprostřed dýnka, který je sám o sobě taktéž cca 1mm vysoký. Takže zde vzniká poměrně nepříjemné "razítko", které, když se hodinkama na chvíli špatně opřete, celkem spolehlivě vytláčí onen znak do kůže zápěstí. Taktéž když je člověk trochu zpocený v zaprášeném prostředí, tak v medailonu vzniká v tom znaku solidní bordel, který může u citlivějších jedinců dráždit kůži. Kdybyste někdo o těchto hodinkách uvažovali, tak pozor na to!

Pro představu, jak ten medailon vypadá zde postnu dvě fotky z netu:

post-34380-0-48391900-1500256963_thumb.jpg

post-34380-0-10245900-1500256973_thumb.jpg

No, a protože mi tenhle celkem nepříjemně vysoký emblém opravdu vadil (a to na ruce snesu téměř cokoliv!), tak jsem se jednoho dne nas*al, vyndal dremelku a odbrousil ho pryč. Vzal jsem jen samotný embosovaný emblém - ten "medailon" jsem víceměně nechal. Takže brusný kotouč, pak jemný, pak leštící. 10 minut práce a hotovo. Nijak jsem se s tím nepáral, neboť jde opravdu o EDC hodinky na "hrubou práci". Výsledek můžete vidět na následující fotce (trochu při tom dolešťování vzal za své i nápis SEIKO):

post-34380-0-42797100-1500257397_thumb.jpg

S touto úpravou už jsou hodinky takřka dokonalé - dýnko už netiskne znak ani nerozrývá kůži. ;-)

Odesláno

No... je to věcí chuti každého soudruha, ale odbrousit krásný poznávací znak včech Seiko potápek...

Jsem zvědavý na reakce, myslím, že moc pochopení nenajdeš.

Nicméně, vyhovuje-li ti to, tak proč ne, dýnko se dá snad koupit nové a bude vše OK.

Návštěvník YPO
Odesláno

:lol2:

k celkovému pochopení tohondlenc aktu tu chybí fotografie toho postiženého zápěstí .... možná by to vše vysvětlilo 

Odesláno

osobně mi takové úpravy nevadí, ale když už, tak bych sundal celé dýnko, podíval se zevnitř jestli tam rovná plocha a vzal i ten vzniklé vystouplé kolečko, ať je to úplně ploché...

Odesláno
  V 17. 7. 2017 v 6:28, pebe napsal:

osobně mi takové úpravy nevadí, ale když už, tak bych sundal celé dýnko, podíval se zevnitř jestli tam rovná plocha a vzal i ten vzniklé vystouplé kolečko, ať je to úplně ploché...

soude dle tvaru kolecka bych rek, ze je to vylisek, tudiz podle me to do rovna zbrousit nebude. jinak jako ensi, kdyz je to pro tebe lepsi, tak proc ne.

Odesláno

Náhodou, já tyhle úpravy respektuju. Hodinky se mají nosit pohodlně a každý máme jiné zápěstí. Ale přijde mi škoda, žes ubrousil nápis Seiko. Sundal bych dýnko a podíval se, jestli nejde dát pryč i ten medailonek. Ale když vidím, na jakém tahu je nosíš, je to fakt jen nástroj a ten má v 1. řadě sloužit ;)

Odesláno

Mohls taky koupit rovný dýnko třeba s průhledem a tsunami dát do šuplíku. Mohls taky při dolešťování přelepit okolí vystouplýho terče. Mohls taky počkat, až Ti začnou růst na ruce chlupy, to pak razítko odizoluje. Ale jinak tuning chápu, tím spíš u lowcost toolů.

Odesláno

2 Americkej - Vzhledem k tomu, že vždy nějaké hodinky nosím 24/7 už přes čtyřicet let, tak nemám problém s množstvím chlupů na ruce ;-) (spíš naopak - viz to foto z threadu na který jsem dával odkaz v prvním příspěvku). Ale tady se to prostě japonskejm inženýrům IMHO moc nepovedlo a to 2 mm vysoký "razítko" mi prostě vadilo. A to, jak už jsem psal, snesu na ruce hodně.

2 All - problémem byl prostě onen embosovaný emblém tsunami ve spojení s extra vysokým medailonem. Kdyby pod něj tvůrci nešoupli ten 1mm vyvýšenej medailon, tak je to v pohodě. Paradoxem je, že třeba na Monstrech mě obdobné provedení nevadí - ale tam je celý ten emblém tsunami jemnější a hlavně - ten medailon u Monster je vysoký jen cca 0,25mm oproti 1 mm u těchto potápek! Nechápu, proč to u těchto hodinek udělali tak vysoké a ne třeba jak u těch Monster...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...