Vit Odesláno 4. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2008 (upraveno) Tak se sešel měsíc s měsícem ..... Jdu volat Kubsona? Pěkná rozvaha, být tebou, pořídím si spíše ty automaty, protože ty manuály budou hodně podobné tvým Aviátorům. Limitovaná edice od Stowy tě nezaujala? (vím, má jen 40mm a letos už je vyprodaná) EDIT: pravopisná chyba Upraveno 11. listopadu 2008 uživatelem Jeremy Není důvod dlouhý příspěvek citovat, prosím nedělejte to příště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lomo135 Odesláno 4. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2008 Nejsem ještě stoprocentně rozhodnutý, ale v současnosti u mě mírně vyhrává č. 1 z jakési těžko vysvětlitelné nostalgie (možná pro mých 25 % německé krve, nebo že můj strýc byl dva roky (1943 ? 1945) s Wehrmachtem ve válce a opravdu si užil svoje, kdo ví). Omlouvám se, nějak jsem se rozkecal. Jdu volat Kubsona? Popřemýšlej ještě o těch s manuálním Unitasem. Já bych šel do toho. Ten manuální nátah má něco do sebe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 4. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2008 (upraveno) takže Steinhart, i když není primárním výrobcem B-Uhr, mi nijak nevadí a navíc vše, včetně stovek pozitivních ohlasů nejen tady na fóru jasně říká, že má vynikající poměr výkon/cena a nelze v podstatě šlápnout vedle. Zkus před tím, než zavoláš Kubsona, kouknout na Steihart LE. Pořídil jsem a je to nádhera..A ten výběr originálních řemenů je taky dost dobrý. Upraveno 4. listopadu 2008 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 4. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2008 Vzhledem k věčnému koloběhu světa a tedy i hodinek bych jako částečný skopčák tuto akci nazval : DAS IST DOCH DIE ERSTE PHASE. Není všem dnům konec, nicméně vzhledem ke Kubsonově téměř nadsvětelné rychlosti (stejně má v tuto chvíli skladem jen 44 mm automat) si již zítra beru do práce penízky s očekáváním kurýra from PPL. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 4. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2008 Popřemýšlej ještě o těch s manuálním Unitasem. Já bych šel do toho. Ten manuální nátah má něco do sebe. Ale hlavně luxusně nahlas tiká Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 4. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2008 44mm B Uhr s diamant korunkou. Vice tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 4. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2008 Na www.store.debaufre.com jsou naprosto úžasné fotky limitky Nav-B Limited Edition Flieger. Větší krásu jsem snad neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 5. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2008 Na www.store.debaufre.com jsou naprosto úžasné fotky limitky Nav-B Limited Edition Flieger. Větší krásu jsem snad neviděl. Hodil jsem je do galerie. Doporučuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 5. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2008 Na www.store.debaufre.com jsou naprosto úžasné fotky limitky Nav-B Limited Edition Flieger. Větší krásu jsem snad neviděl. Je to zde: http://store.debaufre.com/Nav-B-Limited-Ed...-dw.03.08le.htm Cena:$725.00 Už jsou vyprodané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 5. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2008 Tak už je mám!!! Mají číslo 132 a jsou parádní. Kubson sice muvil něco o tmavě hnědém řemenu, ale černá je černá. Takhle si představuji prahodinky vyrobené v 21. století. Díky Kubo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 5. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2008 Tak už je mám!!! Mají číslo 132 a jsou parádní. Kubson sice muvil něco o tmavě hnědém řemenu, ale černá je černá. Takhle si představuji prahodinky vyrobené v 21. století. Díky Kubo. Ich gratuliere dir, sehr schön. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 5. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2008 šíma: proč mají číslo? je to standardní? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 5. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2008 U velikosti 44 jsou čísla ve standardní výbavě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 6. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2008 44mm B Uhr s diamant korunkou. Vice tady. gunter tyhle korunky bohužel nemá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notabene Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 Pánové, neměl by někdo z Brna 47mm nebo alespoň 44mm verzi na vyzkoušení na ruce? Mám teď 42mm Certiny DS Pilot, ale tyhle Steinhartky to je jíné kafe, tak uvažuju že si udělám radost, jenže zápěstí na 47mm verzi mám tak na hraně - 19cm, tak bych je rád předem vyzkoušel. Přijedu kamkoli i v rozumné vzdálenosti od Brna či Olomouce. Díky, snad se někdo najde.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jartop Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 Pánové, neměl by někdo z Brna 47mm nebo alespoň 44mm verzi na vyzkoušení na ruce? Mám teď 42mm Certiny DS Pilot, ale tyhle Steinhartky to je jíné kafe, tak uvažuju že si udělám radost, jenže zápěstí na 47mm verzi mám tak na hraně - 19cm, tak bych je rád předem vyzkoušel. Přijedu kamkoli i v rozumné vzdálenosti od Brna či Olomouce. Díky, snad se někdo najde.. Taky bych rád vyzkoušel obě velikosti! Jsem z Olomouce, takže zase klidně přijedu do Brna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polifka Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 Pokud někdo chcete, budu v pátek 14.11. mezi 12. a 13. hodinou v olomoucké Olympii. Mám Steinhardy 47mm. Můžeme zkoušet velikost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notabene Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 Pokud někdo chcete, budu v pátek 14.11. mezi 12. a 13. hodinou v olomoucké Olympii. Mám Steinhardy 47mm. Můžeme zkoušet velikost. Super! Pokud je to možné, zašli mi soukromou zprávou telefonní číslo a já v pátek zavolám. Ještě jedenkráte díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 Já se vyskytuju v Brně. Takže je možno se přes PM domluvit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 12. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2008 Kolegáčkové, musím se s Vámi podělit o své dojmy a pocity z týdenního provozu Nav. B-Uhr II Automatic. Nejdřív k velikosti. 44 mm je pro mě dostatečný diametr a dobře zapadá do mojí skromné kolekce, která se v průměrech pohybuje od 42 mm do 44 mm. Navíc subjektivní vidění posuzuje velikost hodinek především podle velikosti ciferníku (resp. sklíčka) a ten je v tomto případě 38 mm, čili dost. Když jsem toto testoval (na lidech) a dal vedle sebe Tissot Seastar (44 / 29) a Aviator 43 (43 / 36), nikdo ani vteřinu nezapochyboval, že větší jsou Aviatory. Tloušťka skoro 15 mm koresponduje s tlustým řemenem, který má v místě zdvojení a zasunutí do spony přes 11 mm. Znamená to, že do rukávu košile je nacpete jen ve výjimečných případech, ale takový stroj by se ani schovávat neměl. Hmotnost je přiměřená velikosti (asi 100 gramů bez tahu). Přiznám se, že jsem si musel na hodinky tohoto typu trochu zvykat, protože když máte ve zvyku sledovat u svých hodinek z pěticentimetrové vzdálenosti všechny detaily, tady si díky absolutní jednoduchosti designu tolik neužijete. U provedení s Unitasem může aspoň hnidopich hodinky otočit, a rochat nad kolečky a pérky, ale u verze Automatic ubožákovi zbývá jedině studovat údajně mongoloidní rysy pilota a přemýšlet, kde se v době války dokázal takhle vykrmit. Mimochodem poslal jsem mail výrobci, jestli by mi nesdělili, kdo byl předlohou a jestli je to podle výložek pilot RAF (jak se zdá), nebo jestli to celé byla jen umělcova fantazie. Nesdělili. Podle mého subjektivního názoru by asi lépe vypadalo, kdyby byla použita jiná barva (např. nazelenalá) na ručky, čísla a indexy, než čistě bílá, která působí trochu levným dojmem. Jinak ale svítí opravdu bombasticky a to včetně minutových indexů (např. na Aviatorech svítí jen pětiminutové). Při některých úhlech pohledu splývá modrý okraj ruček s černým ciferníkem v pozadí a ručky tak vypadají menší než jsou. Na verzi 44 mm jsou použity jiné, hubenější ručky, než na větší verzi. Myslím, že by provedení 44 mm více slušely ručky z 48 mm (Steinhart tyto díly nedistribuuje, oslovil jsem Débaufré, zatím bez odpovědi). Zadní šroubovací víčko má gumové těsnění a uvnitř se ve velkém kovovém distančním mezikruží krčí standardní ETA 2824 se svým průměrem 25 mm. Zatím dělá asi + 8 sec denně, časem je seřídím. S korunkou se pracuje dobře, má zachovanou i polohu na nastavení (neexistujícího) data, ale to nijak nevadí. Osobně mi automat vyhovuje. Závěrem nic, co by tu již nepadlo. Kdo koupí, neprohloupí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se