Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Šroubovací korunka je jakási jistota proti nechtěnému vytažení, ale zrovna u mechanických hodinek a předpokládanému častějšímu používání je její přítomnost s otazníkem.

• Odpovědi 102
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Vřelé díky Lamiczkovi za pěkný přehled hodinek, které se tu objevily.

A McStingerovi za super příspěvek a fotky! Vím, že wristshoty zkreslují, ale až teď jsem si uvědomil, až jak moc můžou "lhát".

Bondovky bych vzhledem k ceně potřeboval vidět naživo, v Chronoshopu mají 41mm variantu v bazaru, tak se kouknu aspoň na ty.

Odesláno

Btw, sroubovaci korunka nema nic spolecneho s wr. Tohle by od zkusenych kolegu nemelo vubec zaznit.

Tak o tom se nechám rád poučit (bez sarkasmu). Do dnes žiju v domění, že šroubovací korunka byla vymyšlená právě kvůli voděodolnosti, možná i kvůli tomu, aby si ji potapěč pod vodou omylem nepovytáhl...

Nicméně je mi jasný, že šroubovací korunka ještě neznamená vyšší WR, viz dnešní různý designový kreace s korunkou jak špunt od vany. U potápek jako jsou orlíky bych ale jisté opodstatnění čekal....

Mám Mida které nemají šroubovací korunku,deklarovaná vodotěsnost 100M a dokonce mají jen naklapávací dýnko.

Odesláno

Trochu mimo chronomag mainstream (jestli tu byly, tak jsem je přehlédl, sorry)

Montblanc Meisterstück Sport 7035

38mm / 11mm / 200M / Auto

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Bulgari Diagono Scuba SD 38S

38mm / 10mm / 200M / Auto / dělá se k nim i zužující se kovový náramek

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Taky jsem zil s tim, ze sroubovaci korunka neni az tak kvuli vodotesnosti, jako spis ochrana proti nechtenemu uvolneni a az naslednemu zateceni..

Ale asi to tak uplne nebude.. viz popis prvnich patentu, kdy to bylo ciste kvuli vodotesnosti a pritlaceni těsnění...

http://www.ablogtowatch.com/brief-history-waterproof-watches/?amp

http://www.vintagewatchstraps.com/waterproof.php

Upraveno uživatelem petr_cha
Odesláno

Pánové, já samozřejmě vím, že existují hodinky s WR 100m i víc, které nemají šroubovací korunku, jen mi přišlo poněkud zvláštní tvrdit, že vodotěsnost a šroubovací korunka nemá nic společného, protože jsem žil v přesvědčení, že právě kvůli tomu byla vymyšlena, jak tu právě doložil i petr_cha.

WR100 bez šroubovací korunky dělá i seiko na pětkách sport za pár kaček. Tag Heuer má bez šroubovací korunky i 300m (a jak s nima African dopadl...). Mě zrovna u Eltonu přijde, jestli to není kombinace historických návazností s nemožností/neochotou hodinky testovat a certifikovat na větší WR.

Případně mě opravde, ale tuším že jedna ze značek označuje WR dle skutečných metrů a ne, že WR 30m znamená, že máte mít strach si umýt ruce... Přijde mi trochu zvláštní, že PS II jsou potáky s testem na 4AT a dnes označení 4AT znamená, že se máte bát jít do sprchy...

Odesláno (upraveno)

Lamiczka: Notvl. ty Rado Cook jsou pecka! Takovej fusion Blancpain a Omegy. A to votočná kotvička! Bejt to 42-44 tak jsem zas nemocnej. 

Upraveno uživatelem Toom
Odesláno

Ty Montblanc jsou krasny! Dobry tip, konecne neco jineho, zajimaveho... Pac nekdy mam dojem, ze existuje jen tak cca 5 znacek.. Budu asi za cernou ovci, ale 36 mm je detska velikost a jsem si ja 100% jisty, ze takove potapky by byly akorat moji hubene pritelkyni... Fakt je to hrozne malo..

Odesláno

Tak dělají se i mnohem menší, viz třeba zde zmíněný Hydroconquesty jsou ještě ve verzi 34mm a 29mm...

Já mám třeba ruku kolem 19cm a nosím ExpII, který mají 39mm a jsou to super pohodlný hodinky. Podle mě to je to u měnsích hodinek spíš o pocitu a co se komu líbí...

Taky si myslím, že je z čeho vybírat i tak mi přijde, že tu toho padlo celkem dost. Škoda, že něco nepřihodil fík, ten má přehled v microbrandech solidní....

Odesláno

Jeste se jednou vratim k tem mm a obvodu ruky.. Jelikoz nemam nic mensiho, nez 40mm, vyuzil jsem drahou polovicku. Na ruce Candino 33,3mm v prumeru bez korunky, na druhe fotce Davosa Ternos 40mm (pozn.: jen pro ucel foceni) , pritelkyne ma zapesti 15 cm. V pripade chlapa by i ty Davosy sly, i kdyz jsou uz na hrane. V pripade pak 16cm a vice nevidim problem. Prumer 38mm by bez potizi snesla (napr. takove Speedmastery reduced, obzvast novou verzi.. :whistling: )

Odesláno

Pro mě je 36 mm naprosto normální velikost. Tohle je fakt hodně individuální a já bych si prostě s něčím, co mi na moji ruku přijde velké a těžkopádné, připadal jako blbec. Prostě to tak mám... Mimochodem, schválně jsem si ještě přeměřil zápěstí a mám 15.5 cm. Průměr i na 40-42 mm bych zvládl (dle tvaru pouzdra), ale drtivá většina mechanických hodinek je při tomhle průměru i vysoká, a to je pak pro mě kombinace naprd.

Ve středu jedu do Prahy, zkusím se stavit v Koscomu a Chronoshopu, nahodím na ruku Hydroconquesty, Seika, Steinharty, Squale... A zjistím, co na ruce snesu a co ne.

Btw ty Montblancy fakt nevypadají zle.

Odesláno

Jj, už jsem dostal pozvání a rád bych přišel, ale bohužel podle všeho nebudu stíhat. Ale třeba to nakonec vyjde. Bylo by to fajn.

Odesláno

Jinak mimo striktně potápkovej dizajn ve 40mm jsou třeba tyhle Hamiltony navy pioneer pocitově menší. Delikatesní záležitost za ty prachy imo.

navy5.jpg   

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...