Honza49 Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 2watch Prim říkal, že aby tam dal 5ATM, tak je zkouší na 10. Já bych si na plavání koupil nějaké digi za 500,- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 Těm Primkám bych na plavání věřil, nešidí to. Pro potřeby sportu, plavání a tak používám stále vodotěsný (200m) quartz Tissot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Šula Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 Taky bych se na ty Primky v pohodě spolehnul, myslím že běžné plavání bez problémů ustojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
watch Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 Na plavani obcas pouzivam Prim Sport s Myota-kalibrem. Jinak mam stare Quarzky vodotesne do 100m. O vsechny ostatni milacky se prilis bojim. Ale u vojenskych hodinek jako Orlik by to nemel byt problem. Jedna se prece jenom o sportovni hodinky za hodne penez a odolnost proti vode je pro tento typ hodinek snad samozrejmosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza49 Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 2watch křápnš sklíčko a hodinky za "hodně peněz" jsou v kelu. Na plavání hodinky, kterých mi není líto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Šula Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 Když jsme už u těch sklíček, nemáte někdo potuchy, o kolik je safír náchylnější na rozbití než minerál? Je o dva stupně tvrdší, logicky by měl být tedy i křehčí, ale jak je to ve skutečnosti? Máte nějakou zkušenost s rozbíjením? Mě se teda při pádu na zem podařilo nakřápnout minerál, ne sice rozbít úplně, ale bylo to na výměnu, jinak bych je mohl taky nedopatřením utopit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
watch Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 Levne hodinky na plavani opravdu dobre poslouzi. Nechci si ale pripustit, ze hodinky za X- tisic jsou mene odolne nez nejaky cinsky krap. Podobny problem jsem driv resil u fotaku. Mel jsem drahou kameru, ale bal jsem se o ni. Tak se mi casto stalo, ze jsem videl fantasticky motiv, ale kamera byla v bezpeci doma. To se mi take nezdalo byt takove idealni reseni. Proto jsem pozdeji zvolil kompromís a nosil kameru za rozumnou cenu stale sebou. U hodinek je ale situace jina, protoze na orientaci o casu staci digitalky za par stovek. Drahe hodinky neprinesou vic informaci. U fotografovani je ale kvalita fotaku prece jenom dulezita. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza49 Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 2watch Jasně, že dražši hodinky by měly být odolnější, ale když zničím hodinky za 5 stovek tak z toho nebudu na větvi, jako když zničím IWC za 100 litrů. Ty nebudu schválně hnát do rizika. S tím foťákem je to pravda. Taky nosím Contaxe všude, ale někdy fakt trnu, třeba když mi spadne někde na horách, naštěstí v brašně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 http://www.ranfft.de/uhr/info.htm#U1 2) Mineralglas: Es ist dicht, billig und wesentlich kratzfester als Kunststoff. Allerdings lassen sich Kratzer kaum beseitigen und beim Bruch wird oft das Zifferblatt beschädigt. 3) Saphirglas: Es besteht aus synthetischem Saphir und ist entsprechend hart. Die hohe Kratzfestigkeit macht diese Gläser besonders alltagstauglich. Aber dafür ist das Material spröde und weniger schlagfest als gehärtetes Mineralglas. Saphir kann nicht durch Erhitzen geformt werden, sondern muß mit Diamantwerkzeugen in die endgültige Form gebracht werden. Dies ist der Hauptgrund für den hohen Preis. Sorry, ale dnes už z němčiny nepřeložím ani ň, od rána se v práci hádám s Němci o budgetu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Šula Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 Já mám sedm let němčiny, ale abych toto přeložil, tak to je tak na slovník. Zkusím se tím prokousat. Neexistuje něco v angličtině? Před lety jsem se sice domluvil německy i po telefonu, ale dneska už ta slovní zásoba šla docela do háje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 2) Minerální sklo: je levné a podstatně odolnější proti poškrábání než plast. Škrábance se ovšem - na rozdíl od plastu - takřka nedají odstranit a pokud se sklíčko rozbije, často to odnese i ciferník. 3) Safírové sklo: jedná se o synteticky vyrobený safír s odpovídající tvrdostí. Díky vysoké odolnosti proti poškrábání jsou tato sklíčka obzvláště vhodná pro každodenní nošení. Ale materiál je křehký a méně odolný proti nárazům než tvrzené minerální sklíčko. Safír nelze tvarovat po zahřátí, do konečného tvaru se musí opracovat diamantovým nástrojem. Toto je hlavní důvod vysoké ceny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Šula Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 Duke650: Vielen dank, jetzt ist mir alles klar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 Rádo se stalo. Jsem zvědavý, kdy křápnu s Fortiskama, co jsou na cestě z rajchu ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Šula Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 No, já myslím, že aby se to sklíčko rozbilo, tak by to musel i tak být docela dost velký náraz na nějaký roh nebo něco takového. I když s velkými masivními hodinkami při průměru skla přes 40 mm to není až tak nemožné. Já když jsem před rokem nakřápnul to minerální sklo na Orientkách, tak to byla taková rána, že jsem nejdřív prohmatával ruku, jestli ji nemám zlomenou, bolela fakt hodně. Pak teprve jsem se zabýval hodinkama. Odnesl to i tah, jeden článek se narovnal, od té doby nechci hodinky z tahem ze složených plíšků, jedině z celých bloků, pokud je taková alternativa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vklatil Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 ...udělali mi na nich generálku, kompletně je přetěsnili a za rok se do nich při koupání zase dostala voda. Takže už bych se bál si hodinky co udrží 5atm brát do vody. to je přesne ono - těch 50m je právě ta hraniční úroveň pro běžnější styk s vodou, takže pak může záležet na kusových anomáliích - jak jsem již psal výše, ani já bych to neriskoval. ...mimochodem, vlaktile, jen pro zajímavost, mají ty Tissotky šroubovací korunku? ne neměli šroubovací korunku. Ale 2 roky jsem se nima bez problémů koupal až jednou..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 28. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2006 To Roman Sula Jenže já jsem tak "šikovný", že jsem si minerální sklíčko u hodinek Wenger rozbil ve spánku, asi jsem s nima praštil o noční stolek a ani jsem se neprobudil, ráno jsem na to nevěřícně čučel. Takže Fortisky se safírem budou spát v šuplíku :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmenm05 Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2007 Prim sport II a letecké ... bazén, sprcha .... všechno v pohodě, vostok amphibia, bazén sprcha dtto ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasek Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2007 Podle mne si hodinky, které nejsou přímo určeny pro potápění, nezaslouží, aby je někdo máchal jen proto, že je línej si je sundat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2007 Tissot automat, deklarováno 30 m - plavání úplně bez problémů, Prim Sport II taktéž. Přitom mají ty Tissoty naklapávací dýnko, je ovšem pravda, že doma se bez lisu zavřít v podstatě nedají. O Festinách quartz, které deklarují 50 m ani nemluvím, s těmi jezdím k moři (mají dýnko upevněné šroubky). Ostatní jsem nezkoušel, nějak se mi nechce do vody s koženým páskem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 8. února 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2007 To je od tebe hezký, žes to tady oživil. Ale těch 30 m bych určitě neriskoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se