Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  cigi napsal:
Biges, fakt nevím, co zas máš. Ty kverulante nevděčná !! Místo, abys byl nadšenej, že za babku máš nádherný hodinky, dokonce originál z manufactury s jasným dotykem ruční práce a vkusnou korunkou, tak bulíš jak děcko, že chceš tu svoji ošklivou a robotické zpracování a hledáš chlupy a hnidy, hňupe. Že se nestydíš. Tak si běž do parexa, nebo do švajcu a nevracej se !! Primky nejsou pro každého, to je jasný, nikdo se tím netají.

:thumbsdown_anim:

Odesláno
  cigi napsal:
Biges, fakt nevím, co zas máš. Ty kverulante nevděčná !! Místo, abys byl nadšenej, že za babku máš nádherný hodinky, dokonce originál z manufactury s jasným dotykem ruční práce a vkusnou korunkou, tak bulíš jak děcko, že chceš tu svoji ošklivou a robotické zpracování a hledáš chlupy a hnidy, hňupe. Že se nestydíš. Tak si běž do parexa, nebo do švajcu a nevracej se !! Primky nejsou pro každého, to je jasný, nikdo se tím netají.

neverim ze si videl bigesove fotky. to co predviedli na tych hodinkach je ciste fuserstvo...

Odesláno

A co by panstvo ráčilo za tu almužnu ?? Uvědomte si prosím, jaké že to manufacture prim 1949 dělá hodinky a pro koho ? Takovouhle renovačku původního modýlku běžně zákazník dostane jako prezent k opravdovýmu kousku pro ilustraci, nač se navazuje. Musí to přece vypadat autenticky jako pravá česká práce nějakýho zlatoručky, ne ? Do švajcu s váma a bude klíd.

Odesláno
  cigi napsal:
A co by panstvo ráčilo za tu almužnu ?? Uvědomte si prosím, jaké že to manufacture prim 1949 dělá hodinky a pro koho ? Takovouhle renovačku původního modýlku běžně zákazník dostane jako prezent k opravdovýmu kousku pro ilustraci, nač se navazuje. Musí to přece vypadat autenticky jako pravá česká práce nějakýho zlatoručky, ne ? Do švajcu s váma a bude klíd.

Co si pil? :worried_anim:

Odesláno

Tak jste mě trochu znejistili a začal jsem pořádně studovat tu svou renovaci. Doma se na to ještě podívám lupou, ale teď se mi zdá, že ta minutová ručka hází trochu jiné odlesky, než hodinová, nevím, čím by to mohlo být, to, že by byla nějak zohýbaná apod., si netroufám říci, z různých úhlů vypadá pokaždé jinak, takže věřím, že mě lupa doma přesvědčí, že je tenhle poplach zbytečný. Prostým okem nevidím žádnou vadu, i když ho posílím 2,5 dioptriemi :) Jak říká náš oblíbený prodejce na jistém prodejním serveru - "viď foto" :)

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
  onney napsal:
Je jasné, že přehnané hledání nedostatků není zdravé. Ale není přeci možně, aby si Elton dělal co se mu zachce. Biges měl jasné požadavky a ty nebyly splněny. Pokud Elton ví, že nemůže nějaký individuál splnit, tak to má zákazníkovi rovnou oznámit, ale v žádném případě nemůže počítat s tím, že prostě něco odešle a zákazník si toho snad nevšimne. Dlouhou dobu uvažuji o renovaci dvojek. Rád bych na nich měl nějaké svoje prvky. Jenže mám vážné obavy, že si peníze vezmou, ale požadavky nesplní.

Ty to máš dobrý, jsi hnedle za rohem, můžeš je chodit pravidelně osobně kontrolovat :) O jakých prvcích uvažuješ, jestli to není tajné?

Apep napsal:
Tak jste mě trochu znejistili a začal jsem pořádně studovat tu svou renovaci. Doma se na to ještě podívám lupou, ale teď se mi zdá, že ta minutová ručka hází trochu jiné odlesky, než hodinová, nevím, čím by to mohlo být, to, že by byla nějak zohýbaná apod., si netroufám říci, z různých úhlů vypadá pokaždé jinak, takže věřím, že mě lupa doma přesvědčí, že je tenhle poplach zbytečný. Prostým okem nevidím žádnou vadu, i když ho posílím 2,5 dioptriemi :) Jak říká náš oblíbený prodejce na jistém prodejním serveru - "viď foto" :)

Tvoje ručky vypadají dobře, mít na svých hodinkách takové, tak jsem snad dokonce spokojený. I když mi připadá, že dřív dávali na ručičky jasnější barvu - soudě dle fotek hodinek, které jsem tu v okolí posbíral :)

post-6998-1273681261.jpg

post-6998-1273681264.jpg

Upraveno uživatelem Biges
Odesláno
  Biges napsal:
Ty to máš dobrý, jsi hnedle za rohem, můžeš je chodit pravidelně osobně kontrolovat :) O jakých prvcích uvažuješ, jestli to není tajné?

Tvoje ručky vypadají dobře, mít na svých hodinkách takové, tak jsem snad dokonce spokojený. I když mi připadá, že dřív dávali na ručičky jasnější barvu - soudě dle fotek hodinek, které jsem tu v okolí posbíral :)

No, na té mojí poslední fotce (foťákem, ty předchozí jsou mobilem) ta bílá barva mi přijde srovnatelná s těmi Tvými fotkami, cos sem dal teď naposled. Každopádně se doma ještě na ty ručky podívám tou lupou, ať mám klid :)

Odesláno
  Apep napsal:
No, na té mojí poslední fotce (foťákem, ty předchozí jsou mobilem) ta bílá barva mi přijde srovnatelná s těmi Tvými fotkami, cos sem dal teď naposled. Každopádně se doma ještě na ty ručky podívám tou lupou, ať mám klid :)

Raději to neřeš, dej na první dojem :)

Já jsem si u svých hodinek všiml vyjmenovaných nedostatků prakticky vzápětí po rozbalení (třeba u remaku PS2 se zelenými indexy jsem takovéhle nedostatky nenašel). Kouknu a vidím. Po dalším ohledání jsem našel i nepříjemnosti jako příliš ostré hrany nožiček nožičky (v tom nejsem sám), ostré hrany víka a další. Nicméně to už budu řešit za nějaký čas s jinou firmou.

Odesláno

Biges:

černý cifr s jednoduchými indexy čistě bílé barvy,na bok pouzdra vyfrézované jméno mého otce , který mi hodinky dal. ručky kovové s bílou výplní. A přemýšlím nad nějakou spešl korunkou. Možná ještě nějaká individualizace ciferníku.

Odesláno

Taková kompletní renovace je v podstatě úplná změna hodinek. Jestli se můžu zeptat, nemáš problém s tím, že už to vlastně nebudou ty hodinky, které ti otec dal, ale úplně jiné?

Odesláno (upraveno)
  onney napsal:
Biges:

černý cifr s jednoduchými indexy čistě bílé barvy,na bok pouzdra vyfrézované jméno mého otce , který mi hodinky dal. ručky kovové s bílou výplní. A přemýšlím nad nějakou spešl korunkou. Možná ještě nějaká individualizace ciferníku.

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...st&p=429404

Upraveno uživatelem Biges
Odesláno (upraveno)
  Karlos napsal:
Taková kompletní renovace je v podstatě úplná změna hodinek. Jestli se můžu zeptat, nemáš problém s tím, že už to vlastně nebudou ty hodinky, které ti otec dal, ale úplně jiné?

Problém s tím nemám. Konzultoval jsem to s otcem a ten byl nadšený. Vždyť srdce hodinek bude pořád to původní. Jen dostanou nový kabát.

A já budu vždy vědět, komu ten strojek ukazoval čas.

Upraveno uživatelem onney
Odesláno
  onney napsal:
Parádní renovace. Pokud bych měl černý cifr, dám ho na renovaci k tobě :-)

No dík, ale není to perfektní, ta barva trochu občas ujela. A moc se na ty renovace necítím, je to docela pracné tu barvu nanášet do indexů ručně. Ale zase svítí jako blázen, mám fotky, někdy je sem někam dám.

Odesláno

Bigesi, docela bych mel zájem, si svépomocí opravit pár indexů. Jen si vůbec nedovedu přestavit, jak na to, samozřejmě mimo logické dedukce, že barvu nanáším na cifr pomocí štětečku :D Pokud by jsi se s námi všemi podělil o tvé zkušenosti s touto činnosti, byl bych ti moc vděčný. Diky ti za případné rady.

Odesláno

No, konečně rozumný názor chlapa, Apep :) Láry fáry, hlavně si nenechat kazit radost umorousanými úzkorochodnými škarohlídy :D

Z tohodle usouženýho vlákna na mě čouhá pozoruhodný paradox.

Igeny jsou dno eltoňácké nabídky, navíc renovace, žádný funglovky, logicky je výstupní kontrola a vůbec náklady menažersky potlačeny, jejich kvalita tedy poměrně věrně odráží kvalitu proletářské, tedy je to manufactura, řemeslné práce zlatých rukou českého venkova (nulová sebekontrola, nulová iniciativa, nulové zaujetí prací, nulová sounáležitost s firmou, nulový zájem o výsledek - výsledkem mý roboty je moje vejplata, nikoli spokojený zákazník, ne?? míchání dílů různých šarží - to se nemá??, vono to nějak dopadne ....).

A hle, sotva se jedná o "moje Igeny", neváhají čechové použít mnohonásobné zvětšení pro hledání hnidů - no jasně, že je najdou !! Jakoby tu nežili :D Ještě se naježí, když si z nich proto dělám prču. Co kruci od svých soukmenovců čekáte ? Já porád nevidím nic tak hrozného, aby to nebylo " für tčéchen noch gut" akceptábl holt. Prostě nejsme ve švajcu, naučte se s tím žít.

Odesláno
  Karlos napsal:

To mi přijde relevantní otázka. Já bych v takové případě vyměnil pouze opravdu minimum nepoužitelných částí a respektoval nedokonalý stav těch, co bych nechal - s eltonem jsem se takto vždy domluvil, klaplo to bez problémů.

Návštěvník Ondra
Odesláno
  cigi napsal:
To mi přijde relevantní otázka. Já bych v takové případě vyměnil pouze opravdu minimum nepoužitelných částí a respektoval nedokonalý stav těch, co bych nechal - s eltonem jsem se takto vždy domluvil, klaplo to bez problémů.

A já bych je nerenovoval vůbec, nechal bych je tak jak jsou, jako památku. Primky do dnešní doby nějak nepatří, je to relikt minulosti :P

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...