v79 Odesláno 10. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2013 Díky všem za pěkné odezvy a tedˇ ještě najít nějakýho dobrýho hodináře, když jsem je posílal na renovaci, strojek dělal do pěti sekund za den, po návratu kolem hodiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 10. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2013 Díky všem za pěkné odezvy a tedˇ ještě najít nějakýho dobrýho hodináře, když jsem je posílal na renovaci, strojek dělal do pěti sek..d za den, po návratu kolem hodiny.Tak to je zvláštní čoveče, kdyby to bylo naopak, tak to chápu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2013 Tak to je zvláštní čoveče, kdyby to bylo naopak, tak to chápu... Rád bych věřil že je poštelovala česká pošta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2013 Hodina je dost, ale seřídit by to ještě mělo jít, ale je to fuj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 11. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2013 No, jestli je to hodina do plusu, tak s tim mozna postak hrknul a kousl se vlasek.Hodina je dost, ale seřídit by to ještě mělo jít, ale je to fuj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 11. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2013 To by muselo bejt poradny hrknuti,ty hodinky posilaj celkem slusne a bezbecne zabaleny,ne?Je realny,ze by to podelali v Eltonu?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 11. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2013 To by muselo bejt poradny hrknuti,ty hodinky posilaj celkem slusne a bezbecne zabaleny,ne?Je realny,ze by to podelali v Eltonu?!To si nedokážu představit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 12. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2013 Proto se ptam,samozrejme nikoho neobvinuju,jen je to fakt zvlastni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perun73 Odesláno 13. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2013 Přátelé, nedávno jsem na aukru koupil poněkud olezlé igeny s modrým ciferníkem a podezřele bílými ručkami. Když dorazily, vypadaly přesně tak, jak byly prodejcem popsány (tímto ho chválím). Šly, chrom zničený, sklo poškrábané, těsnění žádné, korunka odrbaná. Rozhodl jsem se, že je podrobím své restaurátorské péči. Následovalo vyjmutí strojku a léčba u hodináře (čištění, mazání, seřízení), rozborka pouzdra a lunety, vyčištění od humusu, galvanické stažení zbytků chromu, broušení a leštění pod lupou, leštění na hadrovém kotouči, dlouhé čekání na výsledek z galvanovny, radost z toho, jak pěkně se jim to povedlo, nákup NOS ciferníku a ruček (hodina a minuta), stažení tlusté vrstvy podivné bílé barvy ze sekundovky, odnos k hodináři, sestavení ..... et voila ... Fotky "AFTER" jsou z mobilu, tak omluvte sníženou kvalitu. Doufám však, že budou vidět zachovalé (resp. obnovené hrany). Tím bych chtěl vyvrátit mýtus o tom, že přechromování udělá z hodinek ocucaný bonbon. Když brousíte ručně, pečlivě a pod lupou, hrany lze nejen zachovat, nýbrž i částečně obnovit tam, kde je používání odřelo. Potisk na vložce lunety čištění nepřežil a zůstalo čiré plexi (collateral casuality). Nyní řeším nový potisk a nějaký ten řemen. Až bude, dodám fotky v lepší kvalitě. Snad mě za tu lunetu nebude nikdo nadávat. Řekl bych, že jsem zachoval, co se dalo, a že to můžu dát sem do renovací, a ne do bastlů. Igenům zdar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perun73 Odesláno 13. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2013 ... jo a korunka je taky NOS, aby mě někdo nepodezíral, že jsem tu původní brousil a chromoval pod mikroskopem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feltharg Odesláno 17. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2013 ja ti nevim, covece... ale co se ti nelibilo na tech bilych rucickach? jinak samozrejme klobouk dolu, musela to byt piplacka. jak moc si musel resit korozi spodku pouzdr au korunky - vetsinou v pokrocilem stadiu se to sjede uz o hodne a ten matros tma proste "chybi" a dovedu si predstavit ze pri brouseni na stejnou uroven to slo hodne do hloubky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perun73 Odesláno 17. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2013 Bílé ruce jsou fajn, zvlášť k tomu modrému ciferníku, ale tohle bylo fakt strange. Vypadalo to jako kdyby tam tu barvu někdo nanášel zednickou lžící. Pochybuji, že to byla originální barva, a pokud ano, tak jí rozhodně není škoda. Navíc ty ruce měly vysypanou lumivýplň, ze které místy zbyly jen smutné okraje jako připomínka lepších časů. Nemám ambici vlastnit bezzásahový originální kus do sbírky, takže se renovace nebojím. Zároveň však chci zachovat původní vzhled hodinek, na kterém se dá IMHO jen těžko něco vylepšit, a hlavně zachovat původní komponenty (nemám nic proti přepláštění u Eltonu - dělají to fakt dobře - ale na můj vkus už je to prostě moc velký zásah). Mám tedy v úmyslu na původní ruce vrátit bílou a dát jim novou lumi výplň. Modrý ciferník je v dobrém stavu ... trochu upatlaný, ale to půjde vyčistit. Pokud jde o tu korozi, tak přílišný úbytek materiálu při broušení bylo přesně to, čeho jsem se obával. Ukázalo se, že zbytečně, protože poškození chromu bylo sice rozsáhlé, ale nijak zvlášť hluboké. Větším problémem je zachování hran. Musí se prostě brousit výhradně po plochách. Ale jde to. Mosaz je docela poddajná. Zkusil jsem vyfotit ta kritická místa na spodní straně pouzdra (viz níže), ale fotit nový chrom mobilem v pološeru kanceláře nevede k dobrým výsledkům. Tak alespoň orientačně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feltharg Odesláno 18. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2013 tak to klobouk dolu, ze se je chystas jeste vratit do bile (ktera se podle mne k te modre krasne hodi). budes nejak resit lumi na modrem ciferniku?jinak co se pouzdra tyce - vypada to opravdu v pohode. ale spis jde asi o to ze si to clovek "uzije" nez ze by se to nejak extra vyplatilo takhle se s tim piplat.tak preju hodne zdaru do dokonceni krasnejch igenu Bílé ruce jsou fajn, zvlášť k tomu modrému ciferníku, ale tohle bylo fakt strange. Vypadalo to jako kdyby tam tu barvu někdo nanášel zednickou lžící. Pochybuji, že to byla originální barva, a pokud ano, tak jí rozhodně není škoda. Navíc ty ruce měly vysypanou lumivýplň, ze které místy zbyly jen smutné okraje jako připomínka lepších časů. Nemám ambici vlastnit bezzásahový originální kus do sbírky, takže se renovace nebojím. Zároveň však chci zachovat původní vzhled hodinek, na kterém se dá IMHO jen těžko něco vylepšit, a hlavně zachovat původní komponenty (nemám nic proti přepláštění u Eltonu - dělají to fakt dobře - ale na můj vkus už je to prostě moc velký zásah). Mám tedy v úmyslu na původní ruce vrátit bílou a dát jim novou lumi výplň. Modrý ciferník je v dobrém stavu ... trochu upatlaný, ale to půjde vyčistit. Pokud jde o tu korozi, tak přílišný úbytek materiálu při broušení bylo přesně to, čeho jsem se obával. Ukázalo se, že zbytečně, protože poškození chromu bylo sice rozsáhlé, ale nijak zvlášť hluboké. Větším problémem je zachování hran. Musí se prostě brousit výhradně po plochách. Ale jde to. Mosaz je docela poddajná. Zkusil jsem vyfotit ta kritická místa na spodní straně pouzdra (viz níže), ale fotit nový chrom mobilem v pološeru kanceláře nevede k dobrým výsledkům. Tak alespoň orientačně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perun73 Odesláno 18. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2013 Pěkně děkuji, budu se snažit. Pravdou je, že v přepočtu na ???$ se tahle aktivita rozhodně nevyplatí. To ale asi platí o většině koníčků. Patlat lumi na ciferník se mi moc nechce. Modry mám jen jeden a nerad bych ho úplně zlikvidoval. Když se nepovedou ručky, tak je namočím do hydroxidu - proces na ciferník neaplikovatelný. ... paralelně si hraju s traktorama a televizema po dědovi. U traktorů se pouzdro povedlo, řekl bych, nade všechna očekávání... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perun73 Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2013 ... polotovaros per los lunetos ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 11. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2013 Tak dnes proběhl potvrzovací email s paní Krskovou, Igeny už jsou v Eltonu a já se můžu těšit. Měli by být za 3-4 měsíce, což je méně než jsem čekal. Doufám, že všechno klapne a já tak pomalu zařadím do sbírky další definitivní kousek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 24. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2013 Nechci zakladat nove vlakno, tak to zkusim pripsat sem...Nedavno jsem sehnal za levny peniz prim igen v odpovidajicim stavu (k nizke cene), ale rekl jsem si, ze nepoterbuju sbirkovy kus, jen aby mi delaly radost na zapesti a daly se nosit. Po odstraneni obrovskeho mnozstvi spiny z prostoru mezi lunetou a pouzdrem jsem zjistil, ze luneta skoro nedrzi a volne se protaci. Cetl jsem si tady o tom a pry by tam mel byt dratek, ktery by mel dodavat otaceni potrebnou tuhost. Mam ale dojem, ze tam ten dratek neni - nebo mozna je, ale nejak se mu nechce ven - je na to nejaky chvat? A jak by mel opraveny dratek vypadat? Kde/jak ho ohnout?A kdyby se nekomu doma valela funkcnejsi luneta nez to, co mam, a chtel se ji zbavit, mel bych zajem (sz). Diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 24. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2013 Drátek vidím na poslední fotce. Vyhoď ho ven a s citem! ho naohýbej. Když ho ohneš moc, lunetu pak nenasadíš zpět. Kdyby jsi to přehnal, jde znovu porovnat. Tak zkoušej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 24. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2013 Diky, myslel jsem, ze je to nejaky zlabek, ale slo to vytahnout (a pod tim byl dalsi curbes). Po naohybani je pohyb lunety mnohem lepsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guca Odesláno 27. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2013 V poslední době jsem propadl značce PRIM a nechal si renovovat Igeny. Po 3,5 měsících jsem se konečně dočkal. Už je nosím týden a mé prvotní nadšení stále zůstává. Našetřím a půjdou další. Možná diplomaty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se