Beet Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Dvojitou luminiscenci beru, ale asi nebudu brát bombírované ručky. Nevím proč, ale nějak se mi nezdají :-) Co se týče strojku, rád bych tam dal 68.4 z hodinek mého dědy. Vím, že by tam měl být 68.3, ale z hlediska citové vazby bych raději tento a hlavně naprosto perfektně šlape. Tam by s vložkou problém být asi neměl, ne? Pokud vím, jsou totožné.http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/16211-rozborka-cal68/?p=366099 - hodinky bez vložky (není to 68.3, ale to je pro ukázku jedno) http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35819-igen-rozebrani-a-rozlesteni-skla/ - druhá fotka Igen Igen má větší pouzdro proto tam musí být ten mezikus mezi pouzdrem a strojkem - to je ta vložka strojku. A to je přesně můj případ. Mám hodinky z prvního odkazu, takže potřebuju vložku. Pokud píšu nesmysly, tak mě prosím opravte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Vím, co je ta vložka. Právě já to chápu tak, že součástí nerezového pouzdra je i ta vložka strojku a do něj lze osadit 68.3 nebo 68.4, protože pokud se nepletu, tyto dva strojky jsou svými rozměry totožné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Vím, co je ta vložka. Právě já to chápu tak, že součástí nerezového pouzdra je i ta vložka strojku a do něj lze osadit 68.3 nebo 68.4, protože pokud se nepletu, tyto dva strojky jsou svými rozměry totožné. přesně tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Vím, co je ta vložka. Právě já to chápu tak, že součástí nerezového pouzdra je i ta vložka strojku.To jsem si taky myslel, ale raději jsem se zeptal. Odpověď od paní Radové: "vložka strojku není součástí pouzdra. Platí se zvlášť za 580,-Kč." Já ji každopádně v kalkulaci mám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 To si snad dělají prdel. Já chápu, že jako obchodní model mají tu jejich pošahanou přirážku za použití užší matrice na indexy, ale kalkulovat ještě bokem naprosto zásadní součást (ještě za 580 Kč), to už je naprostý vrchol. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 (upraveno) To jsem si taky myslel, ale raději jsem se zeptal. Odpověď od paní Radové: "vložka strojku není součástí pouzdra. Platí se zvlášť za 580,-Kč." Já ji každopádně v kalkulaci mám.Tedy já jsem se zeptal po té co jsem tuto položku objevil v úplně první cenové kalkulaci od paní Radové. Jinak bych žil taky v tom, že to je součástí pouzdra. V tom tvém výčtu "nové nerezové pouzdro (součástí je: plastové sklo, korunka s krčkem, černá hliníková luneta s lum. bodem, plné víko - popis laserem, otočný kroužek,zpruha kroužku, trubka pouzdra, armovací kroužek, těsnění, natahovací hřídel)", je např. taková věc jako zpruha kroužku, ale vložka se tam nevyskytuje. Já už jsem to rozdýchal. Taky dýchej zhluboka. Upraveno 11. ledna 2016 uživatelem Beet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jörg8X Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 A jak svítí cifr versus ručky? Na ručkách údajně dvojitá lumi nelze.Svítí stejně, resp. jsem si žádného rozdílu nevšiml Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Já mám v nabídce napsáno , že je amovací kroužek (vložka ) součástí nerez pouzdra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Já mám v nabídce napsáno , že je amovací kroužek (vložka ) součástí nerez pouzdra.Armovaci kroužek je trochu neco jiného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Přečti si to v te nabídce a je tam všechno. Proto jsem to sem dal je to z eltonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Já mám v nabídce napsáno , že je amovací kroužek (vložka ) součástí nerez pouzdra.Armovacíkroužek není vložka, součástí nového pouzdra musí být, tzv armovák slouží k utěsnění skla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 (upraveno) Vložka strojku opravdu není součástí pouzdra, je to tak, jak píše Beet. Tímto se omlouvám za mystifikaci o pár příspěvků výše, kde jsem psal, že vložka součástí pouzdra je. Spletl jsem se, u jedné renovace mi ho neúčtovali, ale bylo to tím, že jsem do eltonu posílal starý igeny a vložku použili starou. Armovací kroužek je ten, co drží sklíčko. Upraveno 11. ledna 2016 uživatelem xjr1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Takže jde použít stará vložka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Takže jde použít stará vložka?Psal jsem to o pár postů výše. Pokud nemáš strojek z IGENů je potřeba koupit i vložku strojku za 580Kč. Prostě proto, že tam ta vložka není. Pokud máš strojek z IGENů může se použít samosřejmě ta stará vložka, která v IGENech je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 (upraveno) Tak já v nabídce nic o vložce napsáno nemám. Chtěl bych vidět jak by mi to chtěli na účtovat když kaukulace co mi poslali je kompletní. Upraveno 11. ledna 2016 uživatelem pavel23 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Psal jsem to o pár postů výše. Pokud nemáš strojek z IGENů je potřeba koupit i vložku strojku za 580Kč. Prostě proto, že tam ta vložka není. Pokud máš strojek z IGENů může se použít samosřejmě ta stará vložka, která v IGENech je.Když mám strojek z Igenů, neznamená to, že mám i tu vložku. Tys celou dobu psal jen o nutnosti mít strojek z Igenů. To znamenalo například to, že kdybych tam chtěl narvat automat kalibr z leteckých PS2, musel bych koupit novou vložku, protože strojek má jiné rozměry než klasický 68.3. Jde mi čistě o to, zda stará vložka pasuje do nového pouzdra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 (upraveno) Nepasuje,musela by se tam upravit šířka /hloubka/ drážky.Jde to propilovat,ale pak je vidět mosaz,která bude v pouzdře oxidovat,což není nějak košer.Nevím kluci,ale opravdu vložka strojku myslím byla součástí pouzdra /nového/. Upraveno 11. ledna 2016 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Jak to vidím, napíšu paní Radové jak to teda vlastně je a stejně ještě chvíli počkám, kdyby někdo náhodou nechtěl prodat svoje Igen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Nepasuje,musela by se tam upravit šířka /hloubka/ drážky.Jde to propilovat,ale pak je vidět mosaz,která bude v pouzdře oxidovat,což není nějak košer.Nevím kluci,ale opravdu vložka strojku myslím byla součástí pouzdra /nového/.Ne, nebyla, ono ta kalkulace je na renovace, tudíž i v Eltonu předpokládají že máš komplet, jen v horším stavu, proto standardně není, je pak už jenom na tobě, jestli chceš novou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 11. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2016 Ne, nebyla, ono ta kalkulace je na renovace, tudíž i v Eltonu předpokládají že máš komplet, jen v horším stavu, proto standardně není, je pak už jenom na tobě, jestli chceš novou.No, a když nechci novou tak mi ji prostě upilují jak píše bohus76 nebo tam nakonec normálně pasuje ta stará? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se