Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Na Aukru jsem narazil na hodinky které se mi líbí:

1) FORTIS para shock 17J, má cenu přihazovat jakou mají hodinky cca reálnou cenu?

2) Citizen automatic s jakou pravděpodobností jde o fake? : 

Další nabídky prodejce: aukro.cz/uzivatel/JOHAN89PICO/nabidky

Zejména o těch Citizenech se mi toho na webu moc dohledat nedaří.

3) Cca jak drahé bude vyčištění a seřízení takových hodinek

Díky moc a promiňte, pokud se blbě ptám :-)

Upraveno uživatelem Tom@s
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

hlavně bych se vyhnul prodejci teteaji.

přeprodává noname šunty vylepšený o nápisy známých výrobců. Nápis Fortis je domalovaný, případně dotištěný razítkem z brambory. 

Původ hodinek bych tipnul na Indii 

Odesláno

Přidávám se k ostatním s negativním hodnocením. 

Jsou to hodinky, které někdo zbastlil v Indii. Tam si moc nelámou hlavu s originalitou a dílů mají dost. Ciferník přemalují a nalepí tam cokoli.. Fortis, Citizen, Seiko. Odborně se takovému kousku říká "frankenstein". 

Odesláno

Je otázka, co chceš. Sháněl jsem sklo na Citizeny, tady jsem to měl i s pouzdrem, sklo vypadalo nový, a ještě mi zbyl funkční strojek na díly. Za dvě kila, neber to.

Odesláno

Ale jestli jedny vintage Fortisky z Indie nutne potrebujes, muzu ti je prodat. Nechal jsem si je jako pamatku na svou blbost....

Odesláno

hlavně bych se vyhnul prodejci teteaji.

přeprodává noname šunty vylepšený o nápisy známých výrobců. Nápis Fortis je domalovaný, případně dotištěný razítkem z brambory.

Původ hodinek bych tipnul na Indii

Jsem vděčný za každou reakci, nicméně vlis dýmku razítkem z brambory neuděláš?

Odesláno (upraveno)

Tak Fortisy se tady už rozebíraly, a ve výsledku to bylo všecko OK až na amatérsky renovovanej číselník. K těm co sis vybral, těžko říct, ty odkazy mi vyhazujou akorát nějakou zdechlou krysu či co to je.

Upraveno uživatelem ramon
Odesláno (upraveno)

Ono to dýnko klidně může být Citizen (anebo Fortis). I strojek, i pouzdro... Jde spíš o to, jak s tím Indové zacházejí. 

U starých hodinek bývá problém s ciferníkem, takže jak už napsal ramon, nastoupí amatérská renovace ciferníku (indexů, ručiček). 

Jinak se zkus podívat sem, na nabídku přímo z Indie: 

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-MENS-CITIZEN-AUTOMATIC-DAY-DATE-WRIST-WATCH-IN-EXCELLENT-CONDITION-/253181397747?hash=item3af2c98af3:g:6hMAAOSw8eRZzjP5

Vůbec stačí, když si do vyhledávání na ebay napíšeš "citizen vintage watch" a uvidíš, co se ti nabídne - a že se spousta z toho bude podobat hodinkám, které jsi našel na aukru. 

hodinky, které bych (asi) považovala za autentické, alespoň ten ciferník, o strojku nevím nic, jsou např. tyto: 

post-40502-0-77928700-1506806680_thumb.jpg

a co považuji určitě za bastl anebo alespoň bídnou renovaci ciferníku je právě to z odkazu, který jsem ti uvedla nahoře: 

post-40502-0-67592000-1506806711_thumb.jpg

Zkus se na ně podívat a najdi si pár rozdílů. 

U těch druhých - není tam na spodu ciferníku to číslo (myslím že označuje kalibr, ale nejsem si tím jistá). Dále - ciferník je naprosto parádní, ale datum a den v týdnu je dost zašlý - neměly by být v podobném stavu?  A ručičky jako od rolexů? no nevím. Plus orlice - tady bych čekala, že bude erb se sedmičkou vybarvený červeně. 

Nejsem žádný znalec přes vintage, takže je to možná jinak, to jen tak pár postřehů. 

A ještě jedna věc - originální dýnko může klidně pasovat i do neoriginálního pouzdra... 

Upraveno uživatelem KatkaB
Odesláno

Jsem vděčný za každou reakci, nicméně vlis dýmku razítkem z brambory neuděláš?

nějakou tvrdší snad jo, Nebo to dělaj pazourkem... Originální vintážní Fortisy mají nápisy na dýnku obvykle gravírovaný a ne lisovaný.

Bych si i tipnul, že vložka kolem strojku bude plastová.

Je úplně jedno jestli je to komplet fejk, nebo franken skládačka s domalovaným logem. Cíl je najít hejla a vytáhnout z něho nějaký kačky za bezcennou tretku

Odesláno

U těch druhých - není tam na spodu ciferníku to číslo (myslím že označuje kalibr, ale nejsem si tím jistá). Dále - ciferník je naprosto parádní, ale datum a den v týdnu je dost zašlý - neměly by být v podobném stavu?  A ručičky jako od rolexů? no nevím. Plus orlice - tady bych čekala, že bude erb se sedmičkou vybarvený červeně. 

Nejsem žádný znalec přes vintage, takže je to možná jinak, to jen tak pár postřehů. 

A ještě jedna věc - originální dýnko může klidně pasovat i do neoriginálního pouzdra... 

Jo ten cifr je dobastlenej, přesně jak píšeš, chybí tam  taky automatic, minutový čárky...ale jako na amatéry docela pěknej sunburst umějí ti Indiáni. Asi je  i přezlacený pouzdro, a jestli to prodají za dvě kila, tak se jim zaplatí snad akorát ta snaha. A když jsem něco takovýho koupil na Aukru kvůli tomu sklu za slabý dvě kila a dává to od koruny, zas bych mu to tak nezazlíval. I jetý samostatný jdoucí strojky jako díl jdou na Ebay dráž. Jen nevím za kolik to musel dát ten Indián? Za stovku?

Odesláno

Tak v první řadě si člověk musí uvědomit, že to nevyrábějí na koleně. Je tam normální továrna (představte si technické muzeum), kde se kdysi vyráběly hodinky pod značkou Alwin (Seiko). Je tam kompletní strojní vybavení, sice z dob krále Klacka, ale funkční. Takže vyrobit jakoukoliv raznici, nebo cifr, nebo cokoliv, je pro šikovné lidi, jakými Indové jsou, opravdu sranda...

Odesláno (upraveno)

Čaute, nutně potřebuju nové digitálky. Líbí se mi řada 56xx, ale nevím jestli koupit základní řadu anebo investovat do fičurin jako je solar & rádio. Podotýkám, že digitálky jsem měl na ruce naposled před 15 lety. Co vy na to?? Díky za názory..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Dagoberd
Odesláno (upraveno)

Jo ten cifr je dobastlenej, přesně jak píšeš, chybí tam  taky automatic, minutový čárky...ale jako na amatéry docela pěknej sunburst umějí ti Indiáni. Asi je  i přezlacený pouzdro, a jestli to prodají za dvě kila, tak se jim zaplatí snad akorát ta snaha. A když jsem něco takovýho koupil na Aukru kvůli tomu sklu za slabý dvě kila a dává to od koruny, zas bych mu to tak nezazlíval. I jetý samostatný jdoucí strojky jako díl jdou na Ebay dráž. Jen nevím za kolik to musel dát ten Indián? Za stovku?

Ale jo, ve všem máš pravdu. Akorát kupec by s tím měl počítat a vědět, jaký je původ takových hodinek a jak vlastně vzniklo, že vypadají tak, jak vypadají. Pokud to koupím jenom jako klump za pár korun, který mi umožní si vyzkoušet, jak se snesu s mechanikama, popř. kvůli náhradnímu dílu, tak je to něco jiného, než když uvěříš, že fakt máš v ruce vzácný originál a výhodnou koupi za pár kaček. Stejně si ale myslím, že tím ty hodinky zlikvidují, já vím, že ve finále je to lesklý, barevný, bez rzi a dalo to práci, ale... je to jako když starožitnou židli TON natřeš stříbřenkou. 

Co tak sleduju ebay, tak Indové to prodávají za cca 2-3 stovky, poštovné většinou nula. 

Jestli nemá jiné zdroje, tak na tom ten chlápek z aukra vlastně prodělá:-) 

Upraveno uživatelem KatkaB
Odesláno

Čaute, nutně potřebuju nové digitálky. Líbí se mi řada 56xx, ale nevím jestli koupit základní řadu anebo investovat do fičurin jako je solar ; rádio. Podotýkám, že digitálky jsem měl na ruce naposled před 15 lety. Co vy na to?? Díky za názory..

Pokud je máš na hlavní nošení a ne jako pracovní třeba na stavbu, tak bych do solár+RC určitě šel http://www.watchshop.com/mens-casio-g-shock-g-rescue-alarm-chronograph-radio-controlled-watch-gw-7900-1er-p99934367.html nebo http://www.watchshop.com/mens-casio-g-shock-alarm-chronograph-radio-controlled-watch-gw-m5610-1er-p99954010.html

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...