Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Produkce UN na mne působí jako když je cílená pro tu desetiprocentní jinak orientovanou chlapskou menšinu. Kdežto u JLC začínaj hodinky pro ty ostatní, ale už dospělý. ;)

• Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Produkce UN na mne působí jako když je cílená pro tu desetiprocentní jinak orientovanou chlapskou menšinu. Kdežto u JLC začínaj hodinky pro ty ostatní, ale už dospělý. ;)
To už je 10%?!? :) Každopádně nic proti, znam pár takovejch a jedná se o velmi slušný lidi ...
Odesláno

JLC je kromě středostavoských Longinesů moje láááska. Krása, kvalita, tradice, technologie na nejvyšší úrovni. Námořník Odysseus(doslovný překlad U.N.) je níííže.

Odesláno (upraveno)
Nemozem hodnotit celosvetove meritko, ale v strednej a vychodnej Europe sa UN predava lepsie ako JLC...

Jasně, protože jsme tady ještě pořád povětšinou parta buzíků. No a teď vážně, toto nemůžeš brát jako relevantní informaci. 18 let od pseudonávratu do euroatlantický kultury z nás nemůže dělat rovnocenné partnery těm, kterým nebyl kontinuální vývoj přerušen po roce 1948. A navíc estetické hodnoty východních kultur byly vždy posunuty bliže k ornamentální sdělnosti.

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno (upraveno)
:D No právě, co je střední a východní evropa? Kterou menšinu máš hciq na mysli - vždyť mluvíš o většinovém vkusu :D našel jsem dalšího JLC oblíbence - master eight days. Ta řada compressor dává na můj vkus příliš přednost nezvyklému zobrazení před krásou a vyvážeností a funkcí.. ale je to na můj vkus. Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Jsem strašlivě pohoršen prohlášením, že UN je kýč! :thumbsdown_anim: Mám UN z padesátých let min. století a neznám nic elegantnějšího a decentnějšího.

Návštěvník YPO
Odesláno
tady je malé povídání o UN z prvního příspěvku ...... podle mně to jsou hodinky pro lidi co se ještě nechystají umřít :) já hlasuji za jedna ;)
Odesláno
Jsem strašlivě pohoršen prohlášením, že UN je kýč! :thumbsdown_anim: Mám UN z padesátých let min. století a neznám nic elegantnějšího a decentnějšího.

O vintage není řeč.

Odesláno

Děkuji všem za názory a tipy. Na Master Calendar jsem již koukal i dříve. Nádherné hodinky, i když mi přijde že na obrázku vypadají lépe než ve skutečnosti. Dnes jsem na ně zase koukal v Pařížské ulici. Měli tam i model Master Geographic, také úžasné. Ale :-) koupím si je až mi bude 45let, vypadají trochu usedle. K obleku budou určitě parádní, ale ten nosím minimálně. Je mi 29 a rád bych prozatím hodinky, které budou vypadat "mladistvěji" (pro někoho nevkusně :-) a trochu sportovněji. Prostě hodinky k tricku, džinám a keckám :-). další věc je cena. UN seženu za 4,5t.usd, JLC Dualmatic za 5,1t.usd, ale Master Calendar už za 6,7t.usd a Master Geographic 7,5t. usd, což je už docela rozdíl. Ještě jsem dnes koukal na Rolex Yacht Master, ale tam je cena také 7,5t.usd, což nevím, zda by se vyplatilo přidat.

Co se týče UN, tak se mi hodinky od této značky líbí, i když mezi "desetiprocentní" menšinu nepatřím. :-) Je to jako s auty Maserati, líbí se, ale nikdo nemá odvahu si je koupit a dá přednost německé kvalitě a usedlosti.

Jinak budu rád za každý váš příspěvek, tip nebo radu. Děkuji

Odesláno
Děkuji všem za názory a tipy. Na Master Calendar jsem již koukal i dříve. Nádherné hodinky, i když mi přijde že na obrázku vypadají lépe než ve skutečnosti. Dnes jsem na ně zase koukal v Pařížské ulici. Měli tam i model Master Geographic, také úžasné. Ale :-) koupím si je až mi bude 45let, vypadají trochu usedle. K obleku budou určitě parádní, ale ten nosím minimálně. Je mi 29 a rád bych prozatím hodinky, které budou vypadat "mladistvěji" (pro někoho nevkusně :-) a trochu sportovněji. Prostě hodinky k tricku, džinám a keckám :-). další věc je cena. UN seženu za 4,5t.usd, JLC Dualmatic za 5,1t.usd, ale Master Calendar už za 6,7t.usd a Master Geographic 7,5t. usd, což je už docela rozdíl. Ještě jsem dnes koukal na Rolex Yacht Master, ale tam je cena také 7,5t.usd, což nevím, zda by se vyplatilo přidat.

Co se týče UN, tak se mi hodinky od této značky líbí, i když mezi "desetiprocentní" menšinu nepatřím. :-) Je to jako s auty Maserati, líbí se, ale nikdo nemá odvahu si je koupit a dá přednost německé kvalitě a usedlosti.

No už seš starej, i když možná ne usedlej. :) Za Rolex bych rozhodně peníze nevyhazoval, snad vyjma vintage Dayton. To je opravdu úlis krapet jiná liga...

Odesláno

Máš pravdu, musím se opravit. Velkou většinu z poslední modelové řady já osobně považuji za přezdobený kýč. To ještě neznamená, že se to někomu nemusí líbit. Znám milce Cora, milce Geralda Genty, nebo Cartieru, a já osobně je spolu s UN a mnoha dalšími, považuji za kýč. Neříkám, že jsou to špatné hodinky, ani nehodnotím provedení. Je to jen subjektivní názor. Nic víc.

Odesláno (upraveno)

Maserati má odvahu si koupit někdo, komu nevadí, že bude jeho miláček trávit více času v servisu než na silnici. Ale proti gustu, žádný.... souznění vyjemnělých a zdobných UN a Masserati, třeba ve zlaté metalíze, je pro mě tou dokonalou kombinací vybraného vkusu. :crying_anim02:

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

Cyber: Klííííd, já to pohoršení taky nemyslel tak úplně vážně. Mě se soudobá produkce UN taky dvakrát nelíbí. Já jen nedám dopustit na moje vintage po tátovi. :D

Odesláno

Stejně si nakonec vybereš podle sebe ;-) ...vsázím na UN :-)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Na Cybera nedej, ať nám tady nevykládá nic o vkusu, sám je křupan. :P :D

Kup si UN, jsou nejhezčí.

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)
Kýč je vždycky nejhezčí kamile, jináč by to asi ani nebyl kýč - znáš nějakej ošklivej ? :D

Asi máme jinak nastavené vnímání kýče. Já tohle za kýč rozhodně nepovažuji (a to sem nedávám repetice, tourbillony a další špičkové komplikace):

post-147-1203702459.jpg

post-147-1203702468.jpg

post-147-1203702477.jpg

post-147-1203702496.jpg

post-147-1203702731.jpg

Upraveno uživatelem Kamil

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...