Přejít na obsah

Čím se živíte?

Doporučené příspěvky

Když podnikání funguje, je to sice mraky starostí, ale alespoň jsou peníze. Když nefunguje, nebo špatně, je to ještě více starostí a peníze z toho nejsou. Často je lepší dobré zaměstnání než podnikat tak akorát pro uživení.

Amen, Josefe to je obrovská pravda

Bite my shiny metal ass with Tapa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

Když podnikání funguje, je to sice mraky starostí, ale alespoň jsou peníze. Když nefunguje, nebo špatně, je to ještě více starostí a peníze z toho nejsou. Často je lepší dobré zaměstnání než podnikat tak akorát pro uživení.

Jo tak nejak, tim jsem si prosel a tim mam splneno. Prisel jsem na to, ze v zamestnaneckem pomeru o nic neprichazim.

Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Nejak jsem to tady procital par stranek zpet a celkem me udivila cena ridicaku na kamiony apod. Chci tu jen napsat svou zkusenost. Ja zrovna prochazim autoskolou kde si delam papiry C, C+E, D a profesaky na C a D. Delam si to jen pro dobry pocit abych mel moznost si sem tam zajet brigadu nebo kdyby bylo nejhůř se tim zivit ale to bych fakt nechtel :) no ale chci napsat ze C me stalo 12900 C+E 6900 D 12900 a to jeste bude nejaka sleva a profesak C 15000 a rozsireni na D 11000 je to dost ale k tomu co jsem cetl je to rozdil.

Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Jo tak nejak, tim jsem si prosel a tim mam splneno. Prisel jsem na to, ze v zamestnaneckem pomeru o nic neprichazim.

No vidíš a to já bych měl pocit, že v zaměstnaneckém poměru absolutně přicházím o svoji svobodu. Musím do práce, kdy mi to někdo nařídí (pracovní doba), dovolenou si nemůžu udělat kdy chci, co se musí udělat a kdy to bude hotové mi určuje někdo jiný -  tohle by teda pro mne nebylo ani náhodou. A navíc na moji práci vydělává někdo jiný. Já když ráno vstanu a nechce se mi dělat, tak prostě do kanceláře nejedu. Dovolenou si udělám kdy se mi to hodí a mám na to náladu. Do práce klidně nejdu celý týden a pak to dohoním o víkendu. A když bych se rozhodl, že poletím přes zimu na tři měsíce do Thajska, tak se zítra seberu a poletím... tohle bych v zaměstnaneckém poměru opravdu nemohl.

Odkaz ke komentáři

Stavební firma, kamionová doprava a nemovitosti (činžáky + ubytovna). Ale dnes už to mám postavené tak, že se starám především o základní servis těch firem - právní věci, účto a finance. Výkonné a obchodní věci v obou firmách řeší společníci a nemovitosti jsem dal správcovské firmě a v ubytovně mám správce.

Odkaz ke komentáři

Tak ono se to na sebe spíš tak nějak nabalovalo... začal jsem už na gymplu počítačema a jednou jsem dodával PC člověku (snad v prváku na vejšce), co vyráběl vánoční ozdoby. Jen tak mezi řečí se zmínil, že by potřeboval pomoc s obchodem v zahraničí (neumí německy ani anglicky, což já obojí skvěle), tak jsem mu občasl někam zavolal a když to dopadlo, tak mi dal provizi. Zjistil jsem, jaký je to super kšeft a sám jsem s ozdobami začal. Nejdříve jsem je bral od něj a pak prodával a nakonec jsem pak sám i zřidil výrobnu ozdob, protože on mi nestíhal dodávat, ale spolupracovali jsme spolu pořád dál.

No a měl jsem jednoho zákazníka z Německa, který je ode mne každý rok kupoval pro svoje zákazníky jako vánoční dárky. No a ten pán provozoval v Německu velkou logistickou firmy (celní řízení, lodní doprava, celní sklad, kamiony...) a časem od něj přišla nabídka, že už má pobočku v Polsku a chtěl by otevřít i v ČR, ale nezná tu nikoho jiného mimo mne a jestli mu nejsem ochoten pomoct s tím, že v té české firmě budu společník. Mezitím se prodával barák, kde jsem byl v nájmu s výrobnou vánočních ozdob, tak než abych se stěhoval tak jsem ho koupil sám (v baráku je ještě hospoda a několik bytů).

No a ten člověk, se kterým jsem začínal na začátku s těma ozdobama a pořád jsme spolu spolupracovali, začal stejně jako já řešit stavbu domu a bavili jsme se o tom a jaksi to došlo k tomu, že když jsme viděli ty nabídky na baráky na klíč, tak jsme si řekli, že to si je můžeme postavit sami tak, že si najmeme jednotlivé řemeslníky a koupíme sami materiál... šlo to úplně bez problému a každý jsme na baráku ušetřili přes 700 tisíc... no a samozřejmě to nemohlo dopadnout jinak, než že jsme spolu založili stavební firmu. :) Když jsem se dostal k nějaké nabídce nemovitosti za zajímavou cenu, tak jsem ji na hypotéku koupil a časem už i nějaké prodal. Na stavbách pro nás dělali taky nějaký Slováci a pár Ukrajinců, kteří bydleli v ubytovně, když ta najednou byla na prodej... no tak jsem jí koupil...

Ono se to všechno vždycky tak nějak samo nabízelo a já jsem se chytil každé příležitosti, co byla a měla aspoň trochu smysl. :)

Upraveno uživatelem dan010
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...