Přejít na obsah

World of Speedmaster Moonwatch

Jarett

Doporučené příspěvky

V 9. 10. 2024 v 14:54, Seamaster napsal:

Moony z roku 1970 mam minimalne 12 let, porizeny v USA na yardsale... Nosim je vyjmecne, jelikoz jsou to vyjmecne hodinky... pro me urcite ne daily a kdybych byl OWG, tak moony to nebudou, ale je to living legend, ktera by nemela chybet v zadne sbirce.
Jeste se musim dokopat tam vratit lunetu, co tam patri a budu mit klid :)

IMG_2910.thumb.jpeg.22f91e52edd2b06bcd6144353f8041ad.jpeg

Ty jo, to mě celkem zajímá, píšeš, že kdyby jsi měl mít jen jedny hodinky, Moony by to nebyly. A proč ne? Případně jaký by byly ty jediný?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
  • po 4 týdnech...
  • po měsíci...
před 22 hodinami, Jerryl napsal:

Pěkný počtení, díky

Já tu mám pár fotek z fimu “Vezmi mě na měsíc”

Jméno filmu asi vybírala Omega 😀

IMG_2042.thumb.jpeg.318eca2946777229e7c5e62626f1d063.jpeg

IMG_1427.thumb.jpeg.e4ac007e64f166975345f07c970563d8.jpeg

IMG_1428.thumb.jpeg.02712dfd4147e389ad4e2872a907badb.jpeg

take jsem se s chutí podíval. sice to kolem omegy nebylo dle reality, ale pobavilo me to a hraly tam celkem roli :)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak až po mnoha letech jsem zjistil, že tzv. "milky ring" typický pro safírové Moony je vlastě záměr, nikoli nedotažený výrobní postup. Jeho viditelnost a celkové optické vlastnosti lze ovlivnit volbou postupu aplikace a barvy metalizace spodní strany skla. Běžně je tato vrstva šedá, což efekt zvýrazňuje, naopak tmavá metalizace ho téměř zcela potlačí.. No, já jsem teda všema deseti pro jeho potlačení..😌 Neměl jsem v ruce nové bílé Speedy, ale řekl bych dle fotek, že mléčný okraj u nich je znatelně méně patrný.. Podobně i u nových FOIS nebo cal. 321 - "Ed White", kde ho Omega úplně vyrušila. 

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Jestli je to opravdu záměr, tak teda pěkně blbej, protože tenhle milky ring mi na safírovejch můnech vadí nejvíc.

Nikdy jsem nepochopil, proč zrovna moje oblíbená Omega, neudělá pěkný klenutý safirový sklíčko, když na jiných hodinkách o řády levnejších ho mám.

Podle mě je to šlendrián😀

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, Axel napsal:

Tak až po mnoha letech jsem zjistil, že tzv. "milky ring" typický pro safírové Moony je vlastě záměr, nikoli nedotažený výrobní postup. Jeho viditelnost a celkové optické vlastnosti lze ovlivnit volbou postupu aplikace a barvy metalizace spodní strany skla. Běžně je tato vrstva šedá, což efekt zvýrazňuje, naopak tmavá metalizace ho téměř zcela potlačí.. No, já jsem teda všema deseti pro jeho potlačení..😌 Neměl jsem v ruce nové bílé Speedy, ale řekl bych dle fotek, že mléčný okraj u nich je znatelně méně patrný.. Podobně i u nových FOIS nebo cal. 321 - "Ed White", kde ho Omega úplně vyrušila. 

A není to spíše tím, že na bílých Moonech ten mléčný okraj akorát splyne s ciferníkem? :) 

Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, Jarett napsal:

Rozhodně je, protože sklo je stejné :)

Bohuzel v popisu u referenci ta informace chybi, jde jen o spekulaci.. Metalizace se dle modelu ale lisi, u Snoopyho je milky ring taky potlaceny, tak treba stejne sklo pouzili i u bilych (?).. @Peta-Biker kdybys nahodou mel na srovnani cerny/bily, tak bys to mohl rozseknout 😉

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...