Přejít na obsah

Motorkáři

Doporučené příspěvky

Nádherná K 750, tak pěknou jsem ještě neviděl.

Jinak v terénu bez náhonu na sajdu je nechytačka. Koukal jsem na starých dobových foto mají rusové takové šípové drapáky. Stejně si myslím, že to ale moc nepomohlo. Němci to vyřešili typem Sahara. Ale to je už o něčem jiném, majitelé těchto strojů jsou takřka milionáři. :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky pěkná, já mám ale jen tu jednu, co to stálo už nepočítám....

Jsem zatíženej na II.ww

Poslední týden v červnu plánujem výlet ke Svidníku, samozřejmě po ose.

Mám vyhlídnuté místo u Starého Hradu k přespání a ráno s převozníkem přes Váh a dál. Snad to vyjde.

Odkaz ke komentáři

Autor: M-72

To lorch : já ji tam mám, ale správně jí emka nemá mít, je to strašně praktické. Trochu se v tom vyznám, když budu moci, poradím.

To Karol nabízím Ti Tyto Vostoky Komandirskije, mohl by jsi být komandýr :-)

Odkaz ke komentáři

To M72: Dík za ochotu, má představa byla nějaké moto včetně zpátečky a náhonu kola sidecaru , spíš nějakého staršího data výroby, abych z toho mohl případně udělat i vojenskou verzi, ale když na to na burzách občas koukám tak z toho mám guláš, typové štítky jsou utrhané, nedá se určit typ ani rok výroby, zvládnu to ještě tak trochu rozlišit podle budíků a světel.

Odkaz ke komentáři

Ale, s tím náhonem na sajdu to bude poválečná - nevadí. (ruská)

Mám dobrý kontakt na kluky z Lotyšska, co se tím živí.

Můžem to na jaře probrat v Chotusicích u Čáslavy jezdím tam na každou burzu.

Budíky a světla nic neřeší je to Rusko :-)

Odkaz ke komentáři

Hodně o poválečných typech ruských motocyklů najdeš tady: http://www.dnepr.cz/dnepr.htm

Ke stažení jsou tam zajímavé články. Dočetl jsem se třeba to, že životnost ruských poválečných motorů byla spočítaná na 20-25 tisíc km :)

No a dost často jsou tyhle stroje na prodej v inzerátech za docela rozumný peníze tady: http://www.veteran.cz/

Odkaz ke komentáři

Víš ono je to těžký s tím rokem výroby, já mám asi origo výrobní štítek z února 45, sedí k tomu i blok motoru, ale to je asi tak vše. Je fakt starej, musel jsem teď nechat upravit uložení ložiska vačky. Jak to jezdilo a odcházelo, tak se to nahrazovalo tím co bylo, těmi novějšími díly. No a když to pak koupíš jako polovrak, tak tam zas dáváš ty původní věci. Mám tam jen tu převodovku s reverzem a podvozek sajdy je nepatrně jiný od těch z války. Vše ostatní je takřka shodné. Nejsou skoro žádné rozdíly, než začali vyrábět typ M-72 M. (kopretinové bubny, přední vidlice,zadní sedačka, řekl bych, že to je to podstatné)

Děktarjev je z války :-)

V Chotusicích koukám občas i na hodinky, vždyť to asi znáš, je tam všehochuť.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...