Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj mám dotaz. Můj známý když kupuje hodinky zásadne nechce vystavený kus ani ten co se občas někomu předvádí což je problém u dražších hodinek

pokud je mají na krámě po jednom kusu skladem. Chce prostě neošahané, nepředváděné hodinky které nikdo nezkoušel a nemohl nijak ohmata,poškodit apod.

Tvrdil mě že to má ze skušenosti kdy před nějakým rokem zakoupil hodinky které byly také skladem takže už nějakou dobu na prodejně, hodinky nikdy nekoupal

nikdy nevystavoval nějaké vodě vědomě a uvnitř měl vodu. V servisu mu řekli že si to způsobil sám, jenže on byl toho názoru

že hodinky neměli došroubovanou korunku při koupy a kdokoli je mohl ze zkoušejícíh nechtěně nějak dostat do vstyku s vodou když si s nimi hrál,zkoušel

je a měl vyšroubovanou korunku. Trošku mě to vyděsilo.

Myslíte si že má smysl být takhlě přehnaně opatrný a vše si objednávat a čekat že ty co jsou na krámě mohou být třeba nějak špatné.

Vím není to notebook který rok nekdě ležel ajako předváděcí a zýákazníci jej zkoušeli a chvoali se k němu jak prasata, ale stejně...

Dík za reakce,názory,zkušenosti apod.

Napadlo mě to právě z toho důvodu až budu chodit do sevrisu na prav.prohlídky nebo nějakou opravu tak aby třeba s člověkem nemohli vyběhnout, že si něco udělal sám. Připomíná mě to kdysi story jaks ervisy některé telefony odmítaliv  záruce opravit že v nich byla voda a majiteleé se hádali že to musel udělat servis že to nechtěl opravit v záruce apod.

Díky za jakékoliv  názory, zajímá mě to.

P

Odesláno

Tak asi je pravda, ze pokud je na prodejne vystaveny kus, tak projde hodne rukama pri predvadeckach, apod. A i zde na foru jsou pribehy, kdy se s tim kusem nezachazi uplne v rukavickach (i kdyz je prodavac ma nasazene). To ze by se do nich na prodejne dostala voda? To nevim, co by se muselo stat :-) Vse se da reklamovat a pri prodeji si je poradne prohlednout. Mely by mit napr folie apod.

Odesláno (upraveno)

Tak Parizska byla naposledy pod vodou pred XX lety a kdyz byla velka voda na Florenci,tak koskom tam jeste nebyl ne? K Bechynemu do kramu se voda taky asi nedostane. A hodinky ze stanku na farmarskych trzich na Naplavce nebrat.

Upraveno uživatelem Kid_A
Odesláno

Co ti na to napsat?

Zkušenosti říkají, že našinec musí být jako ostříž a stejně mu to v reklamačním řízení nemusí příliš pomoct. Tvrzení proti tvrzení a těžko se řeší, kdo je momentálně v právu, případně která strana chce s tou duhou vydrbat. Nejsme neviňátka a hledáme cestičky, jak dosáhnout svého. Neznám u nás příliš mnoho firem, které by byly v případě servisu nějak přehnaně prozákaznicky orientované. Všechno vocamcaď pocamcaď, často za vyšší ceny než v zahraničí a často s kyselým ksichtem, nezřídka  se snaží se zákazníkem vyběhnout. Proč si přidělávat starosti, že. Prodat umí každý. Rozdíly jsou až potom.

Odesláno (upraveno)

Chápu chápu. Já se přiznám že když mě to říkal dávalo mě to smysl. Prodje to mnoha rukama každý si jeprohlíží někdo si hraje s korunkou někdo ji uvolní jiný vyšroubuje a povysune mokrýma rukama by se tam pak voda asi mohla dostat. Napadlo mě to že jeho povídání není nereálné, když třeba některé hodinky jsou i dva měsíce naprodejně než je někdo koupí. Samo že prodejce má rukavičky ale to neručí za jiné věci...  Přišlo mě to zajímavé protože jsem nad tím takhle nikdy přímo nepřemýšlel.

Připomenulo mě to když maminka měla véčkový Samsung nijak extrémně drahý telefon, začal  zlobit, šel na servis do nejmenované firm M. ..... a tam mě odrovnali tím že byla v něm voda, musíme ....   Říkám jak by se tam mámě dostala voda, nosí ho v pouzdře v kabelce, je na něj max opatrná, do koupelny ho netahá, nechápal jsem.

Děkuju za názory, to je právě ono jak by se pak člověk dohadoval v servisu, pane máte v hodinkách oxidaci takže vám to opravíme za xxx mimo záruku.....  :(

Díky všem

Je pravdou že prodávad a vzbrat cash - může kde kdo ale pouze ochota uznat reklamaci a vyřešit to už neumí a nebo nechtějí dělat všichni prodejci zkušenost s elektrem :)

Upraveno uživatelem Petr34
Odesláno (upraveno)

Ja mel treba na novych hodinkach, na sklicku folii, na pasku taky, Ja je ale kupoval primo od dovozce   Pokud chce novy kus a mit jistotu, tak napsat prodejci, ze na tom trva. Nebo si zajet na prodejnu osobne, a tam by mohl videt zda kupuje hodinky, ktery mu nekdo da ze skladu nebo z vylohy.  Mozna, ze i drazzsi hodinky muzou mit na krabicce pecet (tezko rici). Nektery e-shopy rozlisuji u vyrobku status, pokud je tam "Na prodejne" jedna se vetsinou o vybaleny a vystaveny kus.
Status "Skladem" byva vetsinou ze je maji funglovku ve skladu a posledni status je, "Skladem u dodavatele" tzn ze se nachazeji u dovozce, tudis je nelze koupit okamzite na pordejne, ale az po objednani a zavezeni na prodejnu, kde jsou hned po prijeti odeslany kupujicimu. No a pak tu jeste byva " dostupost na dotaz"  tzn, ze se nenachazi v ČR ale prodejce zjsti u dodavatele kdy prijde zbozi, nebo je primo objedna, ale prijdou az do ČR doputuji.

Ale je to tak jak by to asi spravne melo vypadat. Takze ne vsichni prodejci tak funguji, vetsi zna jen : Skladem, Neni Skladem, Na dotaz.

Pokud jsou hodinky vodotesne, tak by se tam do nich vlhkost nemela dostat a ne vsechny i WR100 maji sroubovaci korunku.

U mobilu je to jiny, staci prechody ze zimy do tepla, pri prevozu, transportu, atp Tam se vlhkost uvnitr muze vysrazet, bez toho aby jste ho vykoupali, a ty kontrolni papirky co jsou uvnitr muzou pak zmenit svuj status.

Upraveno uživatelem bicista
Odesláno (upraveno)

Ono právě dražší hodinky jsou většinou na prodejně skladem jen po 1ks a to je většinou ten co mají vystavený. Mají folie,mají většinou i to plast.sklíčko, ale víš co :)

Nevím možná u levnějších značek jich mývají více kusů na prodejně. Nojo WR100, ale když pak ti nějaký zákazník si hraje s korunkou nebo ji vyšroubuje :)

Nikdy nevíš co za lidi to mělo v  ruce.

Upraveno uživatelem Petr34
Odesláno

V tom bude něco jiného.  Přeci jenom je to luxusní zboží a k tomu je jinej přístup.  

U potápek je ochrana těch min 5 atm. i při vyšroubované korunce.  Tedy někde jsem to četl, ruku do ohně za to nedám.

Jestli je spíš ten tvůj kámoš jen nevytopil, protože si nezašrouboval korunku.  To už se povedlo i jiným.

Já osobně sem nikdy neviděl, že by si někdo při zkoušení hrál s mechanikou hodinek.  Jako dá je na ruku,  ale nějaký zkoušení funkcí?

Odesláno

Hele schválně jsem se ptal v servisu Rolex v Carollinu a bylo mě odpovězěno, okud hodinky mají vodotěsnot 100m a twinlock tak při vyšroubované vysunuté korunce jsou spíše vlhkotěsné než vodotěsné. To jen tak pro zajímavost.

Hele já to chápu dražší hodinky pro někoho je to něco co si třeba koupí 1x,2x,3x za život ne jako někteří tady z fora 20x za život :)

Nechci nikomu šahat do svědomí takže nevím jak to mohlo být.... Ale proč ne

Odesláno

Trochu OT, ale i fungl nové auto bude mít najeto min 10 km a sedělo v něm před tebou cca 10 lidí (nebavíme se o předváděcích vozech)...

Odesláno

Hele schválně jsem se ptal v servisu Rolex v Carollinu a bylo mě odpovězěno, okud hodinky mají vodotěsnot 100m a twinlock tak při vyšroubované vysunuté korunce jsou spíše vlhkotěsné než vodotěsné. To jen tak pro zajímavost.

Hele já to chápu dražší hodinky pro někoho je to něco co si třeba koupí 1x,2x,3x za život ne jako někteří tady z fora 20x za život :)

Nechci nikomu šahat do svědomí takže nevím jak to mohlo být.... Ale proč ne

Zrovna s professional modelama muzes do vody s vysroubovanou korunkou - nerikam vytazenou - a mely by to vydrzet. ale garanci ti samozrejme nikdo neda..

Odesláno (upraveno)

Zrovna s professional modelama muzes do vody s vysroubovanou korunkou - nerikam vytazenou - a mely by to vydrzet. ale garanci ti samozrejme nikdo neda..

Nedávno jsme se o tom tak trochu hádali ve FB skupině :> Rolex to v minulosti sám udával...

y0IlRqt.jpg

Upraveno uživatelem Exiztence

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...