Přejít na obsah

Limitka 100 let ČSR



Doporučené příspěvky

Já teda nevím jaký je rozdíl mezi švýcarským Unitasem a japonskou Miyotou, krom poněkud delší vzdálenosti do Japonska. Ale budiž. Pokud je větší vůle použít čínské pouzdro a švýcarský strojek než čínské pouzdro (VC) a japonský strojek, nemám proti tomu nic a půjdu s davem. 

 

Chápu, že aby k výročí vzniku ČSR dělali hodinky poláci, může být problém. U RAF limitky to nikomu nevadilo :-) Ale vycházel bych z toho, že jsou to kluci šikovný a mě se to jejich pouzdro i zdobení víka líbí a proč nejít touto cestou. 

 

Ale jak říkám, půjdu s davem. 

 

S Martinem jsem o tom ještě nemluvil a nemám osobně žádný zájem aby to ve VC dělali. Jen podotýkám. 

Upraveno uživatelem Sborez
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 711
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Asi tak nejak. Zatim ani mne nenapada, jak by vyrocni hodinky mely vypadat.Mozna sepsat symboly statnosti jak je kdo citi, tim nemyslim jen ty podle zakona ( zadnej kalasnikov  misto palcatu z Cernych baronu) a vybrat nebo udelat prunik mozneho a rozumneho. Tak jako Nautilusky ci PS RAF mely svoje typicke znaky. Nic ve zlem, jen jsem nahlas premyslel ......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se přidám k těm, kteří si přejí Unitas. Jsem zarytý přívrženec značky Seiko a mám těch strojků víc než plnou kabelku. Rád bych, aby se tato limitka v mé sbírce odlišovala a abych si k ní musel hledat cestu a nekoukal na ni jako na další, byť předělané Seiko ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Polské pouzdro mě neuráží, teda muselo by být jiné dýnko. Ale souhlasím s názorem, aby se limitka k takovému výročí nějak odlišovala. Máme-li si připomínat vznik republiky, tak za mě rozhodně s manuálním strojkem, tj. bez automatu, a bez data.  A ideálně ještě mimostředka. Ten unitas mi k tomu prostě pasuje víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nudim se a cumim na instagram. Takze pripadne omluvte moje stupidni napady, ale libi se mi treba neco takoveho...

 

9de98aa83b5633c9194d4cd9da7dcf62.jpg

 

A pak trochu uchylna otazka... neumel by nekdo udelat ocelove pouzdro s vickem podobne treba tomuhle? To zas tak bezne neni a slo by na nej treba taky neco vyrejt.

 

7dc99e7dc1d06a5d067b36c67884ca39.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pěkné ciferníky pro inspiraci má i urban jurgensen. navíc ty ručky, ty jsou libové :)

 

the-alfred-bg1.jpg

 

 

lamiczkovy nápady a směr se mi líbí.

pak se mi líbí wizardova myšlenka z počátku vlákna - ty sinny (pěkné hodinky) a na cifru jen nápis ČSR 1918 - hotovo

do hodinek bych nedával znaky, hranice států, ale líbíla by se mi tam někde zakomponovaná trikolora

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Unitas 6325, je menší verze Unitas 6498. 

Strojek se asi dá sehnat, ale pouzdro....

Něco PRO inspiraci zde:

http://forums.watchuseek.com/f8/rainer-nienaber-art-d%E9co-unitas-6325-limited-edtion-20-pcs-only-2423009.html

 

edit:

post-1394-0-33215400-1515099362_thumb.jpg

zdroj/inspirace: http://www.watchprojects.com/2013/09/26/introducing-walther-chronometerwerkepost-1394-0-22924600-1515099526_thumb.jpg

Ještě se dá hovořit o vyváženém poměru umístění vteřinovky.

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale pochybuju, že takový styl osloví dost zájemců...

 

Edit: to patřilo na ty mnou postovaný fotky

 

Naopak podobný styl byl v plánu, proto i to polštářkové pouzdro z číny se šroubovacíma nožkama. Problém je, že ty nožky v zásadě nedrží, je to špatně spasovaný, ale asi je to řešitelný, holt čína. Jinak to povrchovkou dost překvapilo....za 600,- vlastně neuvěřitelný...

 

Jinak co se týká toho víčka na hodinkách, včera mi vrtalo hlavou vlastně něco velmi podobnýho. Stále se řešilo průhled vs plný dýnko. Kdybych si mohl moc vymýšlet, tak bych bral analogii 2 plášťových kapsáčů - odklápěcí dýnko, a pod ním další naklapávací/šroubovací dýnko, jen v tomto případě s tím průhledem....

 

Poslední dny koukám furt dokola na ty Vacheron Constantine s hranatým 3 dílným pouzdrem a dost mě bere - ne korunka v rohu, ale ten tvar...

 

GL-art-deco1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám s tím pouzdrem úplně stejnou zkušenost, ale četl jsem někde v diskuzi na wus, že není čína jako čína... a není parnis z ebaye jako parnis z ebaye... ale vyznej se v tom. já kupoval z ebaye něco šíleně levného na hraní.

možná tohle by fungovalo trošku líp?

http://www.parniswatch.pro/index.php?route=product/product&path=74_75&product_id=819 pamatuju si, že já jsem bral za 50 babek z ebaye tehdy celé hodinky

 

jinak ty zlaté VC jsou taky bomba. u čsr 1918 limitky by mi ani nevadilo zlacení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel, to tzv. zlacení je vrstva, která časem zajde a nevypadá hezky. Mám doma "zlacené" pouzdro z Číny už druhým rokem a nevypadá hezky. Možná by to šlo vyleštit, ale toto asi od limitky nechceme. Takže radši bych bral ocelové pouzdro, se kterým nebudou starosti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Limitka Chronomagu ke stemu vyroci Republiky je temer povinnost. Ze se aktivne zacala resit az ted je sice hanebnost, ale co uz ;)

Casu mnoho nezbyva, ale i za cenu zpozdeni bych byl pro co nejdustojnesi variantu. Myslim ze tohle vyroci si nezaslouzi ?odflaknout? Cinou jen pro to, aby to bylo levne a rychle.

Za me je rozpocet cca. 1000 dolaru prijatelny.

Libi se mi Liczkova varianta/vizualizace polstarkoveho pouzdra s korunkou na 12 (ale bral bych ji i s korunkou na 3).

Pouzdro Cina s nedrzicima nozkama je pravdepodobne nepruchodna varianta...a asi i blba. Ale napad polstarkoveho pouzdra, Unitasu, mimostredky a smaltovaneho cifru se mi hodne libi. Na cifru bych videl jen malinkou zminku o vyroci (nevim, 1918, nebo 1918-2018, fakt nevim). Na dynko lva, znak, mapu? Vyradil bych se tam. Cifr co nejjednodussi.

Zamer se mi opravdu zamlouva. A myslim ze bych prezil i dodani o pulrok pozdeji, byt by to bylo faux pas. Ale radeji mirnou odtudu s terminem, nez nedustojnou variantu.

Unitas mi nevadi ani trochu, nejspis bych ho uprednostnil (kolik bylo v te dobe ceskych strojku?). Japonce i Prim bych prezil bez nejakych zavaznejsich problemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...