noname Odesláno 2. května 2006 Nahlásit Odesláno 2. května 2006 Na nějakém německém fóru jsem četl, že ETA 2824 ve své podstatě není vhodná na sportovní hodinky, protože nemá "Incabloc" a "Glycidur Unruh". Co je na tom pravdy? Tento strojek se v celé řadě sportovních hodinek, tak je to přinejmenším divné. Jak jsou na tom strojky PRIM? Jsou vhodnější do sportovních hodinek, než ETA 2824?
Kocour Odesláno 2. května 2006 Nahlásit Odesláno 2. května 2006 noname napsal: Na nějakém německém fóru jsem četl, že ETA 2824 ve své podstatě není vhodná na sportovní hodinky, protože nemá "Incabloc" a "Glycidur Unruh". Co je na tom pravdy? Tento strojek se v celé řadě sportovních hodinek, tak je to přinejmenším divné. Jak jsou na tom strojky PRIM? Jsou vhodnější do sportovních hodinek, než ETA 2824? Tenhle strojek se dělá ve třech nebo čtyřech provedeních, z čehož ta lepší (top grade a chronometer grade) mají obojí. V levnějších kouscích se ale obvykle nevyskytují, a to ani ve sportovních.
georg Odesláno 2. května 2006 Nahlásit Odesláno 2. května 2006 tů Kocour: a dá se to poznat z venku - přes průhledné dýnko? Jestli má alespoň incabloc?
saboter Odesláno 2. května 2006 Nahlásit Odesláno 2. května 2006 .... mam taký pocit ze vsetky novsie kalibre už maju nejakú to ochranu ala incabloc, diashock a neviem este aky shock ... proste je to standard.
georg Odesláno 2. května 2006 Nahlásit Odesláno 2. května 2006 Já jsem si doposud myslel, že ETA 2824-2 je konstrukčně vždy stejný strojek a cenové varianty jsou převážně ve zdobení a designovém provedení některých dílů.
Duke650 Odesláno 2. května 2006 Nahlásit Odesláno 2. května 2006 Hafo info o 2824, 2824-1 a 2824-2 najdete tady: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...uswk&ETA_2824_2 a tady http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...uswk&ETA_2824_1 a tady http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...0&uswk&ETA_2824 Jinak třeba Davosa u hodinek se strojkem ETA 2824-2 uvádí mimo jiné "Glucydur-Unruh, Nivarox-Spirale, Incabloc-Stoßsicherung, Gangreserve 38 Stunden, beidseitig über Klinkenräder aufziehender kugelgelagerter Zentralrotor, Exzenter mit Rückerzeiger", viz http://www.davosa.com/de/service/lexikon.p...php4?TermID=7#7
Jeremy Odesláno 3. května 2006 Nahlásit Odesláno 3. května 2006 Incabloc snad mají všechny 2824, ale třeba se pletu. Jinak Glucydur a Nivarox na první pohled asi nikdo nepozná. Takže když koupíte standardní kvalitu, necháte jí odekorovat a přidáte modré šroubky, přes sklíčko nikdo nepozná, že se jedná "jen" o standard. Nicméně on to normální člověk nepozná ani při kontrole chodu. Standardní ETA je podle mě něco jako 1,9 TDI - prostě normální spolehlivý strojek..
Viktor Odesláno 4. května 2006 Nahlásit Odesláno 4. května 2006 Tady je to celkem přehledně popsané, sice v žabožroutštině, ale díky tabulkám docela srozumitelně. Jen v těch ochranách proti nárazu Etachocs/Incabloc se tabulky nějak rozcházejí, jedna úrovni Elabore přiřazuje Etachocs, druhá pak Incabloc ...
Kocour Odesláno 7. května 2006 Nahlásit Odesláno 7. května 2006 Drtivá většina hodinek má standardní strojek. Pokud ne, výrobce se tím rád pochlubí, takže ve firemních materiálech informace o případném nadstandardu nechybí.
Micey Odesláno 7. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2012 (upraveno) Kamarádi, omlouvám se, že vytahuju takovou mrtvolu, ale nechci zbytečně zakládat nový vlákno - nevíte, z jakýho materiálu je datovej věnec na 2824-2? Technickou dokumentaci jsem sice našel - klik, ale bohužel to tam nějak nevidim.. EDIT: Tak sorry, koukám, že ten odkaz nějak nejede, ale doklikáte se tam odtuď - https://secure.eta.c...ndex=2&tabid=28 Upraveno 7. prosince 2012 uživatelem Micey
mechano Odesláno 7. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2012 V 7. 12. 2012 v 9:45, Micey napsal: Kamarádi, omlouvám se, že vytahuju takovou mrtvolu, ale nechci zbytečně zakládat nový vlákno - nevíte, z jakýho materiálu je datovej věnec na 2824-2? Technickou dokumentaci jsem sice našel - klik, ale bohužel to tam nějak nevidim.. EDIT: Tak sorry, koukám, že ten odkaz nějak nejede, ale doklikáte se tam odtuď - https://secure.eta.c...ndex=2&tabid=28"Hodinářská mosaz"
Potkan Odesláno 15. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2012 Je mozny, ze to v te specifikaci nemaji napsany, protoze si to treba sami nevyrabi, nebo to nepovazuji za dulezitou informaci?
mechano Odesláno 17. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2012 V 15. 12. 2012 v 9:00, Topkan napsal: Je mozny, ze to v te specifikaci nemaji napsany, protoze si to treba sami nevyrabi, nebo to nepovazuji za dulezitou informaci?Všimni si, že ani u ostatních součástek neuvádějí, z čeho jsou vyrobeny. Proč taky?
bluesman Odesláno 18. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 V 2. 5. 2006 v 20:15, Kocour napsal: QUOTE(noname)Na nějakém německém fóru jsem četl, že ETA 2824 ve své podstatě není vhodná na sportovní hodinky, protože nemá "Incabloc" a "Glycidur Unruh". Co je na tom pravdy? Tento strojek se v celé řadě sportovních hodinek, tak je to přinejmenším divné.Jak jsou na tom strojky PRIM? Jsou vhodnější do sportovních hodinek, než ETA 2824?Tenhle strojek se dělá ve třech nebo čtyřech provedeních, z čehož ta lepší (top grade a chronometer grade) mají obojí. V levnějších kouscích se ale obvykle nevyskytují, a to ani ve sportovních. je pravda ze sa vyrabaju v 4 prevedeniach ale to ci len top grade a chronometer grade maju incabloc je diskutabilne...mal som hamilton khaki field co nie su zrovna najdrahsie hodinky a bol tam incabloc...ja osobne si myslim ze ked si dnes kupis hodinky s ETA 2824 budes tam mat incabloc na sto percent...
bluesman Odesláno 18. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2012 (upraveno) V 2. 5. 2006 v 20:28, georg napsal: tů Kocour: a dá se to poznat z venku - přes průhledné dýnko? Jestli má alespoň incabloc? ano, spoznas to ked sa pozries cez priehladne dynko...za predpokladu ze vies ako incabloc vyzera Upraveno 18. prosince 2012 uživatelem bluesman
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se