Lobber Odesláno 30. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2018 Kucí, řešili jste už někdy rozpravu s hajným o korzovaní v lese ??? Či to je jen díky mému nevzlednému xichtu :0?D .... Včera podvečer i dnes dololedne si výslovně na mě a bráchu vyjeli lesní paní .... ( svým způsobem spis udání od traktorystu ) Sice vše v abnormálním klidu, a s ujmou na duši pana hajného / a ještě s nama pokonverzoval / ( pořad sme ti, kteří vše co vykopou roztřídí a odnesou : dnes na styčném bodě 1z půlky plný pytel na mrtvoly bordelu ) a 3 krabičky s úlovky ... Tudíš spíš v jistém směru ku prospěchu lesa ... Mám v rukávu vždy schované ještě jedno eso, ale spíš to vždy vyřešíme na první dobrou ... )
Hardslimer Odesláno 31. října 2018 Nahlásit Odesláno 31. října 2018 (upraveno) pokial z troch vyjazdov nenarazis na 2miny a 1 letecku pumu.No, konecne jsem nasel v kompu tu fotku s krasavcem co jsem pred lety kopnul. Upraveno 31. října 2018 uživatelem Hardslimer
odjinud Odesláno 27. září 2024 Nahlásit Odesláno 27. září 2024 Posledni dobou medituju, ze bych si nejaky detektor poridil, ale uplne si nejsem jist pravni strankou veci (mam ted zbrojak a nechci kupit přestupky natoz neco horsiho). Vi se, co je cca obecne legal a co ne? Pocitam, ze 1) chodit po poli a louce s detektorem je ve stejnym rezimu jako bez nej. Nebo muze nekdo volat policii v duchu "hele, on tam neco hleda"? Pripadne muze majitel pozemku me vykazat v duchu "no jo, jen hledate, ale jak najdete, budete kopat a tady je to moje"? Druha vec je kopani. Jak moc muzu kde kopat? Treti vec jsou samotne nalezy. Co si muzu nechat a co musim odevzdat? Treba u minci. Ma nejaky zakonny podil majitel pozemku? Predem diky za Vase odpovedi, nechci se takhle lamovsky ptat na detektoring forech, abych tam nebyl za nějakýho placenyho provokatera od pamatkaru a spol.
Bert Odesláno 27. září 2024 Nahlásit Odesláno 27. září 2024 V ČR v podstatě nic legálně nejde. Postup: doufej, že Tě nikdo nechytne. Pokud ano, a Ty nekopeš, pak tvrď, že nehledáš nic starého, ale klice, které jsi tady někde včera ztratil. Pokud Tě chytne majitel, pak les ok, pole na houby. Může Tě vypráskat. Pokud kopeš, a majitel prudí, omluv se mu, nabídni odškodné atd. Pokračování si najdi. Jsem na mobilu, nechce se mi vypisovat. Jo, a průkaz hledače Té nemine.
Aleš 75 Odesláno 28. září 2024 Nahlásit Odesláno 28. září 2024 https://www.realitymorava.cz/mobile/realitni-zpravodaj/2553-nasli-jste-na-zahrade-poklad-nalez-kazde-veci-ma-sva-pravidla Vcelku dobře popsané ohledně nálezů.
Lumberjack Odesláno 28. září 2024 Nahlásit Odesláno 28. září 2024 U nás je tenhle koníček tak nějak na hraně. Nikdo ti nemůže zakázat chodit s detektorem. Zákon zakazuje provádět archeologický průzkum (pokud nemáš odbornou způsobilost a povolení ) a dále hledat na archeologických lokalitách. Ovšem nijak přesně to nespecifikuje.Takže na jedné straně je vysvětlení některých zarytých archeologů, že archeo lokalita je celé území ČR (mimo lomy, skládky, zavážky....) a arche průzkum okamžik, kdy jdeš s detektorem a hrábneš do země. Na druhé straně jsou vstřícní archeologové, kteří s detektoráři rádi spolupracují. Každý odevzdaný (nebo nahlášený) nález (samozřejmě historicky zajímavý nález) s nálezovými okolnostmi (přesná poloha, hloubka, stav půdy a orientace nálezu) je pro ně přínosem. Pokud máš zbroják, prostě hledáš odhozené nábojnice po nimrodech, které si v souladu se zákonem přebíjíš pro svoji potřebu. Máš i možnost udělat si v Hradci Králové kurz a chodit legálně pod hlavičkou muzea..... Koukni na stránky Lovec pokladů. Tam se dozvíš víc i s se zásadama, které by měl každý slušný hledač dodržovat.
odjinud Odesláno 28. září 2024 Nahlásit Odesláno 28. září 2024 Diky, pánové. Uz jsem vcera a dneska neco nacetl, ted se mrknu promo na nejaky weby tech hledacu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se