ATOM Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Odesláno před 21 hodinami před 9 hodinami, petr_cha napsal: Jj kazda dan je zlo.. zrusil bych je.. zacal bych dani z benzinu a alkoholu... Jak uz bylo psano, nejak si ten stat platit musime, tak to bylo je a bude. Ale tohle ? Tobe to nevadi ? Je ti to jedno ? Vzdyt je to svinstvo na vsechny domacnosti, na ktere se prenesou vsechny naklady a v podstate se proti tomu nelze branit. Velke energeticke a prumyslove firmy, ktere maji pristup k povolenkam, ktere z casti navic dostavaji zadarmo z toho profituji. Celej ten system odmenuje akorat ty, co s tim umi, muzou obchodovat a ne emise snizovat. A navic je netransparentni. Vime kdo a kolik dostal bezplatnych povolenek ? Kdo dostabe kolik a proc ? Sekundarni trh, spekulanti ovlivnujici ceny povolenek bez jakekoliv kontroly. Firmy nam tady budou tvrdit, ze musi zdrazit kvuli povolenkam, ale jak je to overitelne ? Ale jasne tady se bude tvrdit ze formalne je ten system zcela "otevreny" Dopady jsou nerovne, budou nam mazat med kolem huby s klimatickym socialnim fondem...
petr_cha Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Odesláno před 20 hodinami V zelene politice se neorientuju, abych delal nejake chytre zavery.. snad jen stripky:* skodi vypusteny CO2 nebo ne?* kolik penez k nam prislo do ceska v ramci modernizace energetiky a v ramci ets1 z EU?* kolik korun dani je uz dnes v cene benzinu?* o kolik penez se hraje v ramci ets2 v Cesku? 150 mld? Je to hodne nebo malo?* o kolik penez se hraje v ramci modernizacniho fondu? * proc se zdrzovala vystavba dalsi jaderky u nas?* spekulanti a kapitalisti, to kdyz vidim, tak skoro nemam chut cist dale jakykoliv prispevek :-) nedavno na to byl hezky clanek, cesi se hlasi k pravici, ale voli levicove.. chteji trh, ale beda jak to neni rizene.. :-)* celej zivot ziju mezi uhelnymi doly a 10 km od uhelne elektrarny.. jako malej si pamatuju ty povestne barvene mlhy a inverze.. znicene stromy v krusnych horach.. v teplicich i zacly ekologicke demostrace driv nez 17.listopad, sedel jsem tehdy v osme tride a pamatuji si, jak nam rikala tridni, nechodte tam, budete mit problemy.. a dneska jsou ledvice nejmodernejsi elektrarna v cesku..* je realne odstoupit od nami jiz schvalene a podepsane zelene politiky (2019-2020) ? Nebo je lepsi zustat uvnitr (bez pokut) a tlacit na korekce? 1
Kotlick Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Odesláno před 20 hodinami Mi na tom nejvíc vadí to přerozdělování. Je to velmi neefektivní a protože na to bude dotace, tak to bude často končit tím, že to těm lidem nefunguje, ale dostali dotaci tak je to cajk. Pak jsou na starých domech, které jsou nezateplené, se starými dvojskly v okne vidět FVE a TČ. Příjde prodejce, nakuká jim, jak je to super, vyřídí dotaci. První zima ukáže, že to nefunguje, resp. platíš za el. víc než předtím za plyn nebo uhlí. Pokud se vypíše nějaká dotace tak to vždycky pokřiví trh a donutí tě to ji využít, jinak platíš nesmysl za dotovaný produkt/službu. Ukázalo se to jasně na kotlíkových dotacích, které využil táta. Všechny výkonově srovnatelné kotle stály stejně.Dotace na FVE kterou jsem využil já, to samé. Bylo jedno jak kvalitní komponenty ti namontovali na střechu a do garáže, vždy to stálo skoro stejně. Pokud by nebyly dotace, tak ty produkty by stály mnohem míň. Potvrdilo se mi to u FVE i kotlíkovek, můj elektrikář si dělal FVE sám z kvalitních komponentů, které umí nakoupit velkoobchodně a ta cena mi vyrazila dech. Nechci vědět, kolik díky dotacím vydělávaly firmy které se specializovaly pouze na FVE a komponenty si ve velkém nakupovaly a dovážely samy. 1
Kotlick Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Odesláno před 19 hodinami @petr_cha Ale to přece není vůbec o CO2, to nezpochybňuju, řeší se to skoro všude (vyjma Afriku a Rusko). Ty vlády které to řeší mimo EU k tomu většinou dotlačilo nesnesitelné živ. prostředí v jejich zemích a zejména velkých aglomeracích a průmyslových oblastech. Povolenky jsou v nějaké formě všude, ale zohledňují ekonomickou a fyzikální realitu a nezabíjí ek. růst. Evropa se rozhodla, že bude lídr, zvítězila ideologie a máme nejvyšší ekologické poplatky/povolenky/daně na světě. Zdražíli jsme si elektřinu tak, že se tu přestává vyplácet cokoliv vyrábět a dovoz surovin podmiňujeme nesmyslnýni etickými požadavky na jejich producenty. ETS2 zdraží všechno ostatní, co bude třeba někam dopravit. Takže všechno. Pokud by ETS 1&2 byly v rozumné výši a předvídatelné, tak to podpoří jak vývoj a instalaci nových čistých technologií a nebude to křivit trh a likvidovat ekonomiku. Díky EUR 6 a dalším regulacím jsou nová ICE auta tak komplikovaná, že zdražily do nesmyslu a jako ojetiny to bude podle mě velký průser, protože těch fičur které nepůjdou jednoduše opravit tam je tolik, že to radši hodíš ze skály. Evropa se k té uhlíkové neutralitě dopracuje dříve než chce EU, průmysl zkrachuje, nebo půjde pryč a bude tu ráj na zemi, budeme živi z Prány, dýchat čerstvý vzduch a moralizovat nad chováním toho zlého světa tam venku. Evropa je v prdeli, sorry jako. 2
petr_cha Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Odesláno před 19 hodinami Diskuse o tom jak rychle, je naprosto relevantni a spravna.. diskuse o spekulantech a vykriky vsechno zrusime a bude raj nic neresi..
ATOM Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Odesláno před 19 hodinami Nikdo tu nekrici, aby se vsechno zrusilo. Levice ? Proc ? Ja na trh nijak neutocim, kritizuji netransparentnost. Nemam nic proti ekologii, naopak, ale vadi mi prenaseni nakladu na ty, kteri s tim nemohou nic udelat. Proc musi byt spravedlnost vzdy spojovan s levici ?
Conrad Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Odesláno před 19 hodinami Pokud EU produkuje 6 procent světových emisi je Green deal v soucasne podobě jeji seppuku 1
Kotlick Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Odesláno před 19 hodinami Se to pěkně sešlo, zrovna pověšeno na Twitter:
Bert Odesláno před 19 hodinami Autor Nahlásit Odesláno před 19 hodinami před 6 minutami, ATOM napsal: Proc musi byt spravedlnost vzdy spojovan s levici ? A vtipálka roku získává .... Ty musíš mít v hlavě pěkně vymleto. 1
ATOM Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Odesláno před 18 hodinami před 20 minutami, Bert napsal: A vtipálka roku získává .... Ty musíš mít v hlavě pěkně vymleto. V pohode, vim,ze rad hodnotis
petr_cha Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Odesláno před 18 hodinami Se to pěkně sešlo, zrovna pověšeno na Twitter: Souhlas tempo vypada zbesile..Zdali meli zacit tlacit driv, to uz je ted jedno, volby uz jim to spocitali..Proto jsem uvodem vyse psal, ze zelene politice nerozumim, absolutne netusim, ani jak dovodit a spocitat, zdali tempo melo byt polovicni, tretinove.. zdali nastroje jsou lepsi fixni a citelnejsi dan, nebo naopak trzneji postavene aukce.. nevim... ale prijde mi kratkozrake nedelat nic a ze je lepsi byt uvnitr a tlacit na opravy nez se odriznout...Ps. Skoda ze davno nefrci vystavba dalsi jaderky a skoda ze elektro site nemely prioritu uz drive... zejmena v dobe, kdy jsme se meli dobre (statni rozpocty).. 2015-2019....
AlfGS Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Odesláno před 18 hodinami Před hodinou, Kotlick napsal: @petr_cha Ale to přece není vůbec o CO2, to nezpochybňuju, řeší se to skoro všude (vyjma Afriku a Rusko). Ty vlády které to řeší mimo EU k tomu většinou dotlačilo nesnesitelné živ. prostředí v jejich zemích a zejména velkých aglomeracích a průmyslových oblastech. Povolenky jsou v nějaké formě všude, ale zohledňují ekonomickou a fyzikální realitu a nezabíjí ek. růst. Evropa se rozhodla, že bude lídr, zvítězila ideologie a máme nejvyšší ekologické poplatky/povolenky/daně na světě. Zdražíli jsme si elektřinu tak, že se tu přestává vyplácet cokoliv vyrábět a dovoz surovin podmiňujeme nesmyslnýni etickými požadavky na jejich producenty. ETS2 zdraží všechno ostatní, co bude třeba někam dopravit. Takže všechno. Pokud by ETS 1&2 byly v rozumné výši a předvídatelné, tak to podpoří jak vývoj a instalaci nových čistých technologií a nebude to křivit trh a likvidovat ekonomiku. Díky EUR 6 a dalším regulacím jsou nová ICE auta tak komplikovaná, že zdražily do nesmyslu a jako ojetiny to bude podle mě velký průser, protože těch fičur které nepůjdou jednoduše opravit tam je tolik, že to radši hodíš ze skály. Evropa se k té uhlíkové neutralitě dopracuje dříve než chce EU, průmysl zkrachuje, nebo půjde pryč a bude tu ráj na zemi, budeme živi z Prány, dýchat čerstvý vzduch a moralizovat nad chováním toho zlého světa tam venku. Evropa je v prdeli, sorry jako. AMEN 1
Kotlick Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Odesláno před 18 hodinami Já jsem volič Spolu, ale Fiala je totální mimoň, oni tam o 2040 dneska asi hlasovat nebudou. Moc nechápu, že je to politolog... bych rád věděl co ty studenty učí... Skoda ze davne nefrci vystavba dalsi jaderky a skoda ze elektro site nemely prioritu uz drive... zejmena v dobe, kdy jsme se meli dobre.. 2015-2019... No to byla tak levná elektřina, že se to nikomu nevyplatilo.
ATOM Odesláno před 17 hodinami Nahlásit Odesláno před 17 hodinami (upraveno) před 8 minutami, Bert napsal: No, tady je to hodnocení poměrně jednoduché. Ty tvrdíš, že spravedlnost je VŽDY spojována s levicí. Nepřipadá Ti na tom výroku něco (z hlediska logiky) totálně blbě? Pokud bych totiž přijal Tvé tvrzení, povznesl se nad nepříliš dokonalé definice levice a pravice, pak aby Tvé tvrzení bylo pravdivé, MUSELA by být spravedlnost vždy spojována s levicí. Hm...., to mi přijde jako názor neobhajitelný. No je to o slovickach, ale jo, mas recht. Jen si myslim, ze to slo pochopit tak, ze to neni nejaky absolutni vyrok. Upraveno před 17 hodinami uživatelem ATOM
Bert Odesláno před 15 hodinami Autor Nahlásit Odesláno před 15 hodinami Zeptal jsem se AI na definici veganské stravy. Vyplivla: Veganská strava je stravovací styl založený výhradně na rostlinných produktech, který se vyhýbá konzumaci všech živočišných složek, včetně masa, ryb, mléčných výrobků, vajec a medu. Kromě toho mohou vegani odmítat i další živočišné produkty jako jsou kůže, vlna či produkty testované na zvířatech, což z veganství činí životní filozofii, nikoli jen stravovací návyk. Základem jídelníčku je ovoce, zelenina, luštěniny, obiloviny, ořechy a semena. Musím tedy říct, že dát 47,90,- Kč za 125 gramů krouhaného zelí (které je tedy ze své podstaty veganská strava) ve formě salátu, který je označený jako veganský, a leží ve specielní přihrádce, může jen totální ...... no, asi totální vegan 1
Roman I. Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Odesláno před 15 hodinami (upraveno) před 21 minutami, Bert napsal: Musím tedy říct, že dát 47,90,- Kč za 125 gramů krouhaného zelí (které je tedy ze své podstaty veganská strava) ve formě salátu, který je označený jako veganský, a leží ve specielní přihrádce, může jen totální ...... no, asi totální vegan Třeba ho krouhala 25 letá ezovíla veganka v bio lněném prádélku. Platíš všechno Upraveno před 15 hodinami uživatelem Roman I.
geometr Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Odesláno před 15 hodinami Přišel kolega jednou odpo do kanclu a že je mu blbě od žaludku. Cos jed? Dal jsem si k obědu párek, koupil jsem si nějakej drahej bio. Povídám mu: To si nemužeš kupovat takovejhle párek, páč jak je drahej, tak tam leží dlouho a jak je bio, tak asi neobsahuje žádný konzervanty.
Conrad Odesláno před 15 hodinami Nahlásit Odesláno před 15 hodinami (upraveno) před 16 minutami, Roman I. napsal: Třeba ho krouhala 25 letá ezovíla veganka v bio lněném prádélku. Platíš všechno No a kdyby ti to krájela Houdová jistě by byla nahá a misku by ti decentně ozdobila podpisem psaným menstruační krví to vše za patřičný obolus. Upraveno před 15 hodinami uživatelem Conrad
petr_cha Odesláno před 14 hodinami Nahlásit Odesláno před 14 hodinami Tvl ja zas budu za kverulanta a debila :-)) .. pritelkyne je veganka, je ji 32 a neznam setrnejsi holku.. co ta je schopna uvarit z cocky, pohanky, cizrny, fazoli, quinoi, tofu a dalsiho milionu veci, co ani nevim, jak se jmenuje, to si neumite predstavit, vy menstruacni pohani :-))https://www.jimejinak.cz/tradicni-strava-nasich-predku/Ps. Ja jsem plno masozrout, ale obcas si to jeji dam a neni to vubec spatny.. :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se