Kotlick Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 před 8 minutami, skalis napsal: Jsme v zumpě, tak si dovolím do vás rejpnout - nemyslím to konkrétně na vás, ale na (podle mě) zbytečnou polarizaci společnosti. Máme se jak prasata v žitě a to fakt že jo, ale pořád nám něco není dobrý a strašíme se, jak to všechno bude strašný, drahej benzín, cenzura, omezování. Já to teda nekupuju... Nevím jak se to moc dotýká zelené náboženství tebe osobně nebo tvojí práce, tam někde bude ten bod kdy to začne člověk řešit. Jo teď se ještě máme dobře, ale ta budoucnost se zeleným náboženstvím se mi fakt nelíbí. Nevypadá to, že bychom se měli mít dobře i v budoucnu. A to si nemyslím, že se nemá nic dělat, už jsem tak daleko, že vybírám elektro auto. Jen je to tlačeno hodně na sílu, bez ohledu na trh. To se nám vymstí. EU půjde do prdele ekonomicky. A už dnes tu jsou lidé, kteří se měli dobře a dopadá to na ně a ti budou volit pofiderní populisty apod. kteří to povedou ještě hůř než dnešní politici. EU volby to ukázaly a to byl jen soft začátek. Čím víc bude tlačeno zelené náboženství, tím větší bude protitlak. Mám obavu z totálně rozmrdané společnosti jako v US. 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 před 29 minutami, Kotlick napsal: Nedávno v jednom podcastu paní z "ESG oddělení" České spořitelny.... tvl, tak ta to tam tlačila hodně na sílu. A už jsem to tu asi psal, úvěr na FVE pro firmu ano, na zásoby ne.... I v jiných bankách to je horké téma. banky to musí dělat, protože to od nich regulace a reporting vyžaduje: Nařízení o zveřejňování informací souvisejících s udržitelnými investicemi a riziky Taxonomie EU: klasifikace ekonomických aktivit, které se považují za udržitelné. Banky musí vykazovat, jak jejich produkty a investice odpovídají této taxonomii. Směrnice o nefinančním reportingu (NFRD). Takže banky to musí dělat. Dnes každá banka posílá detailní informace o klientovi (podnikatel, společnost a jiné právnické osoby) a o jeho úvěrech, riziku, soudních řízeních, atd... regulátorovi (ČNB) a odtud se časem tyto informace předají do ECB. Časem se tento reporting rozšíří o informace o zelenosti klienta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 @safi jo já vím, jsem s bankami občas v kontaktu. Ale ta paní z ČS, to bylo fakt dost peklo, tvl. ta o tom byla přesvědčená jak svědci jehovovi se strážnou věží... bylo tam pár dalších hostů, kteří to tak netlačili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 V sobotu byla u nás na návštěvě sestřenka, žijící v Oregonu, s manželem origo amíkem. Typická střední třída, čtyřicátníci, ale když jsme se bavili o nákladech na bydlení a život celkově, tak to byl dost šok. Ty platby i za malý domek s malou zahradou, energie, vodu jsou masakr. Říkal mi, že ještě není rozhodnutý, ale spíše bude volit Trumpa, protože Trump je dobrý pro USA, Biden je dobrý pro zbytek světa. Taky je trápí bezpečnost, je to tam dost na pikaču a to jsem si myslel, že Oregon je v poho. Tak už taky ne. On vždycky když tady přijede, tak je v prdeli z toho jak tady chodí děcka samy skoro kamkoliv. A ještě mě překvapila jedna věc, říkal mi, že hned po volbách odjíždí z Portlandu pryč na venkov. Mají strach, že bude velký bordel v ulicích, ať už vyhraje kdokoliv, protože ta společnost je hodně ale hodně rozdělená. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 (upraveno) před 55 minutami, skalis napsal: Jsme v zumpě, tak si dovolím do vás rejpnout - nemyslím to konkrétně na vás, ale na (podle mě) zbytečnou polarizaci společnosti. Máme se jak prasata v žitě a to fakt že jo, ale pořád nám něco není dobrý a strašíme se, jak to všechno bude strašný, drahej benzín, cenzura, omezování. Já to teda nekupuju... Pokud se nepletu tak v Sedmi statečných Vin prohlásí. Je to jako s tím chlápkem co padal z 10 patra V každém patře slyšeli jak říká .Zatím je to dobrý, zatím je to dobrý Upraveno 17. července 2024 uživatelem Conrad 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 V sobotu byla u nás na návštěvě sestřenka, žijící v Oregonu, s manželem origo amíkem. Typická střední třída, čtyřicátníci, ale když jsme se bavili o nákladech na bydlení a život celkově, tak to byl dost šok. Ty platby i za malý domek s malou zahradou, energie, vodu jsou masakr. Říkal mi, že ještě není rozhodnutý, ale spíše bude volit Trumpa, protože Trump je dobrý pro USA, Biden je dobrý pro zbytek světa. Taky je trápí bezpečnost, je to tam dost na pikaču a to jsem si myslel, že Oregon je v poho. Tak už taky ne. On vždycky když tady přijede, tak je v prdeli z toho jak tady chodí děcka samy skoro kamkoliv. A ještě mě překvapila jedna věc, říkal mi, že hned po volbách odjíždí z Portlandu pryč na venkov. Mají strach, že bude velký bordel v ulicích, ať už vyhraje kdokoliv, protože ta společnost je hodně ale hodně rozdělená.To zni dost osklive :-( Kdyz to prezenu, tak snad radsi at trumpeta vyhraje, protoze kdyby prohral o 1-2 procenta, tak tam zas vyhlasi dalsi pochod na kapitol a tentokrat by to uz fakt nemuselo dopadnout dobre... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 před 2 hodinami, skalis napsal: Jsme v zumpě, tak si dovolím do vás rejpnout - nemyslím to konkrétně na vás, ale na (podle mě) zbytečnou polarizaci společnosti. Máme se jak prasata v žitě a to fakt že jo, ale pořád nám něco není dobrý a strašíme se, jak to všechno bude strašný, drahej benzín, cenzura, omezování. Já to teda nekupuju... Jak jsi psal, že jsi v už 16 let v korporátu, tak sis některých věcí ovlivňujících tvoji práci/business ani nemusel všimnout, protože máte někde v baráku/republice/Evropě oddělení, které to celé mastí za celý korporát, ale v menší nebo střední firmě ti to padá na stůl rovnou. Děláš papír pro papír viz. @safi bankovní reporting. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 GD, bude ještě větší problém, než se o tom mluví a než ti jeho spouštěči a roztleskávači tuší. V každém případě - jak píše Skalis - máme se jako prasata v žitě. Souhlas, ale ta osobní úroveň výše žita je zase čistě jen individuální a u každého poplatníka je to nastavené již v základu jinak. V pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 před 4 hodinami, eloga napsal: Souhlas, ale ta osobní úroveň výše žita je zase čistě jen individuální a u každého poplatníka je to nastavené již v základu jinak. V pohodě. Sky is the limit... asi tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 Na bliti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. července 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 V 6. 7. 2024 v 19:11, Lucky Lucaso napsal: Koukam, ze Filip slapnul na kuri oko mnoha lidem i zde na foru gentlemanu. By me zajimalo co ti udelal tak strasnyho, ze ho nazyvas blbem. Tak se podívej o příspěvek výš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 Odkopal se celkem rychle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 Jsem poslední kdo by se toužil "patriotů" zastávat, ale proč by sakra měli hlasovat pro rezoluci (pro pomalejší: to podtržené je odkaz!) která jedním dechem odsuzuje i nedávné aktivity jejich masterminda-chcimíra Orbána? Ano, toto je žumpa a mnohým mdlejším kunčaftům je na matlafonu líno přelouskat víc než titulek. Jenže vylepováním a angažovaným pohoršováním se nad z kontextu vytrženými "screenshoty headline" bez uvedení původu (dle barvy koukám Koblihářovy hovinky.cz - věru intelektuální zdroj!) se tu snižujeme na stejně ubohou úroveň jako "dezolátní" důchodci, kteří tráví své zbývající dny "přeposíláním dřív než to smažou" blábolů od Bureše a od ruského generátoru spamu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 Pro jednoduché a méně chapave, jak to mění podstatu toho příspěvku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. července 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 před 51 minutami, Radek124 napsal: Jsem poslední kdo by se toužil "patriotů" zastávat, ale proč by sakra měli hlasovat pro rezoluci (pro pomalejší: to podtržené je odkaz!) která jedním dechem odsuzuje i nedávné aktivity jejich masterminda-chcimíra Orbána? Ano, toto je žumpa a mnohým mdlejším kunčaftům je na matlafonu líno přelouskat víc než titulek. Jenže vylepováním a angažovaným pohoršováním se nad z kontextu vytrženými "screenshoty headline" bez uvedení původu (dle barvy koukám Koblihářovy hovinky.cz - věru intelektuální zdroj!) se tu snižujeme na stejně ubohou úroveň jako "dezolátní" důchodci, kteří tráví své zbývající dny "přeposíláním dřív než to smažou" blábolů od Bureše a od ruského generátoru spamu No to ses asi posral. Kurva, když už tady děláš chytrého, tak směřuj odkaz na TEXT rezoluce, a nikoli pouze na další novinářskou zkratku. TEXT máš tady: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-10-2024-0007_EN.html A až si jej pozorně přečteš, zjistíš, že Orbánovi tam zas tak moc na kuří oko nešlápli. Rozhodně ne tak, aby to u normálně myslícího člověka (což Tuirek ale není) vyvolalo pocit hlasovat proti, protože maďar je kámoš .... Nesrovnávej ve své intelektuální marnivosti členy Chronomagu s důchodci, a příspěvky na Chronomagu s řetězovými maily. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mtruelle Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 před 17 minutami, Bert napsal: No to ses asi posral. Kurva, když už tady děláš chytrého, tak směřuj odkaz na TEXT rezoluce, a nikoli pouze na další novinářskou zkratku. TEXT máš tady: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-10-2024-0007_EN.html A až si jej pozorně přečteš, zjistíš, že Orbánovi tam zas tak moc na kuří oko nešlápli. Rozhodně ne tak, aby to u normálně myslícího člověka (což Tuirek ale není) vyvolalo pocit hlasovat proti, protože maďar je kámoš .... Nesrovnávej ve své intelektuální marnivosti členy Chronomagu s důchodci, a příspěvky na Chronomagu s řetězovými maily. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 (upraveno) před 26 minutami, Bert napsal: No to ses asi posral. Kurva, když už tady děláš chytrého, tak směřuj odkaz na TEXT rezoluce, a nikoli pouze na další novinářskou zkratku. TEXT máš tady: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-10-2024-0007_EN.html A až si jej pozorně přečteš, zjistíš, že Orbánovi tam zas tak moc na kuří oko nešlápli. Rozhodně ne tak, aby to u normálně myslícího člověka (což Tuirek ale není) vyvolalo pocit hlasovat proti, protože maďar je kámoš .... Nesrovnávej ve své intelektuální marnivosti členy Chronomagu s důchodci, a příspěvky na Chronomagu s řetězovými maily. Napřed jsem chtěl napsat, že se v zásadě oba dva moc nelišíte v názoru, ale pak jsem se začetl do textu rezoluce a tam je třeba odsouzení útoku na dětskou nemocnici. Takže Turek hlasováním proti rezoluci hlasuje také proti odsouzení tohoto útoku. EDIT 1: Hodně lidí, kteří podléhají dezinformacím, bude stejně věřit tomu, že tam UA skladovala zbraně.. EDIT2: ČT mohla shrnout obsah rezoluce v článku lépe. Upraveno 17. července 2024 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 Děkuji za gentlemanské optání, zažívání mi slouží - a pokud oba odkazy na rozdíl od screenshotu pomohly k nalezení a prostudování zmíněné rezoluce (se kterou osobně žádný problém nemám, což zde někteří ve zkratu přehlédli), jenom dobře. Teď už si jen připustit že u seriózních rezolucí a zákonů se nehlasuje o "posvátné myšlence a záměru", ale o konkrétním textu. A že pokud někdo do bohulibého návrhu Zákona proti topení koťat propašuje marginální vsuvku implikující že "Viki Měšťan čůrá proti větru", zjevně kalkuluje s tím že ke schválení sežene dost hlasů i bez fanklubu dotčeného. Akorát mi to trochu neštymuje s výše adorovanou progresivní politikou "neurážení" a "vyhýbání se zbytečné polarizaci, konfliktům a šíření nenávisti", protože europarlamentní většinou deklarovaný přístup "cordon sanitaire" právě k tomu míří - aneb "my z Vás ty extrémisty uděláme, ať chcete nebo ne". 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 17. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 (upraveno) Já se v tom Radku nějak ztrácím. Jaká část textu v té rezoluci je typu "Viki Měšťan čůrá proti větru",? Upraveno 17. července 2024 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. července 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2024 Radku, mimo jiné jsi napsal: ... že u seriózních rezolucí a zákonů se nehlasuje o ... atd. Tohle dokládá Tvou hlubokou neznalost, co se práva týká. Vysvětlím. Zatímco zákonný text má svou logiku, stavbu (často: hypotéza, dispozice, sankce), pak rezoluce toto vše většinou postrádá a zhusta bývá spíše jakýmsi prohlášením s řadou balastních textových, zhusta politických, vsuvek. Takže: Právě tahle rezoluce je rezolucí typickou, a zákony sem netahej. Ruku na srdce, tohle téma Ti zrovna moc nejde, tak se z něj zkus tak nějak rozumně vzdálit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se