Sphyn0x Odesláno 28. března 2025 Nahlásit Odesláno 28. března 2025 V 9. 3. 2025 v 0:22, misso napsal: Z Japonska mi to chodí DHLkem a spokojenost, tak snad to budou umět z USA taky obdobně. Na výzvu zadám údaje k proclení, pak online platba a do tří dnů mám doma. Nakoniec som nasiel ineho z Malajzie, pouzil tam nejaku ich lokalnu postu ale asi to potom preberie DHL, ako bolo zyvkom aj u inych zasielok. Diky za odpoved
rudusko Odesláno 14. května 2025 Nahlásit Odesláno 14. května 2025 Pani vie niekto z vas ako je to s pouzitymi hodinkami vyrobenymi v krajine z ktorej boli odoslane? Niekde som pocul ze v takom pripade sa neplatia ziadne poplatky...jedna sa konkretne o Japonsko
Micey Odesláno 14. května 2025 Nahlásit Odesláno 14. května 2025 (upraveno) Mno, clo mozna ne, ale o to ani moc nejde, ovsem u DPH si nemyslim ze by neco takovyho platilo.. pokud si koupis treba jety GS z Japonska, DPH se (ofiko) nevyhnes. Upraveno 14. května 2025 uživatelem Micey 2
bluman Odesláno 14. května 2025 Nahlásit Odesláno 14. května 2025 2 hours ago, rudusko said: Pani vie niekto z vas ako je to s pouzitymi hodinkami vyrobenymi v krajine z ktorej boli odoslane? Niekde som pocul ze v takom pripade sa neplatia ziadne poplatky...jedna sa konkretne o Japonsko DPH platis urcite, aj poplatok za preclenie (ak si to nepreclievas sam, ale aj vtedy si kurierske spolocnosti zvyknu nauctovat nejaky poplatok za "vystavenie dokumentov"). Clo je radovo v centoch, takze tam je to uplne jedno. 2
rudusko Odesláno 15. května 2025 Nahlásit Odesláno 15. května 2025 dakujem , este sa chcem opytat ci je normalne aby colne konanie prislo emailom hned po opusteni zasielky z japonska, mam taky divny pocit ze je to nejaka "stvrta strana". pocul som uz o roznych podvodoch. posiela to CLEARANCE.sk kde som zadal do googlu a vyhodilo mi upratovaci servis a este aj ten natlak ze pokial neposlem dokumenty do 5 pracovnych dni tak balicek poslu naspat. prepravna spolocnost je FEDEX
Harwey Odesláno 15. května 2025 Nahlásit Odesláno 15. května 2025 tiez som mal fedex, ale z CH, a tiez podobny scenar, ziadost o preclenie prisla rychlo, ignoroval som to, ale nakoniec mi teta volala, ze kedy to poslem. a mam pocit ze to bolo tiez clearance, co nie je cistenie ale zuctovanie, vyrovnanie 1
Gustaf Odesláno 15. května 2025 Nahlásit Odesláno 15. května 2025 Podle mě to chtějí poslat brzy, aby to pak někde nevazlo a vše měli ready na proclení. 1
bluman Odesláno 16. května 2025 Nahlásit Odesláno 16. května 2025 On 5/15/2025 at 7:07 AM, rudusko said: dakujem , este sa chcem opytat ci je normalne aby colne konanie prislo emailom hned po opusteni zasielky z japonska, mam taky divny pocit ze je to nejaka "stvrta strana". pocul som uz o roznych podvodoch. posiela to CLEARANCE.sk kde som zadal do googlu a vyhodilo mi upratovaci servis a este aj ten natlak ze pokial neposlem dokumenty do 5 pracovnych dni tak balicek poslu naspat. prepravna spolocnost je FEDEX Je to normalne, mal som tak asi zakazdym z Japonska, myslim u FedEx, UPS i DHL. Setri Ti to cas, mozes mat colnicu odbavenu kym je zasielka na ceste, takze ked to sem z Japonska dorazi, nemusis cakat na preclenie a mas to hned dorucene. Bolo to z adresy clearance.sk@fedex.com. 1
sodekcz Odesláno 27. května 2025 Nahlásit Odesláno 27. května 2025 Přesně jak píše bluman. Přepravní společnost tě vyzve ke spolupráci hned po obdržení údajů o zásilce. Pokud vše potvrdíš, případně doložíš a doplníš, nezdržíš celní řízení a zboží putuje bez zdržení k tobě. 1
AlfGS Odesláno 26. června 2025 Nahlásit Odesláno 26. června 2025 (upraveno) Jak tady píšou ostatní, stejné sem to měl když jsem kupoval z CH ( přes Ebay.de ) strojek do hodinek. Šlo to ale přes Českou poštu a to samé. Poslali cca druhý den po odeslání e-mail kde byly instrukce, vše sem doložil a šlo to docela hladce. Cca do týdne byl balíček doma. Platil jsem clo + DPH a poplatek za celní řízení - dobírka při převzetí. Tedy cca 5% + nějakých 21% a k tomu asi 300 Kč za to zastupování poštou vůči celnímu úřadu. Upraveno 26. června 2025 uživatelem AlfGS 1
BudhaBudhovic Odesláno 13. července 2025 Nahlásit Odesláno 13. července 2025 ako cca dlho trva zasielke z japonska (kupene cez chrono24) dorucit na SK. A je lepsie to nechat dorucit do SK alebo CZ (mam tam adresu) kde to vo finale vyjde lacnejsie ? Diky
bluman Odesláno 13. července 2025 Nahlásit Odesláno 13. července 2025 Zalezi akym kurierom to pojde, ale vies to mat aj za 3-4 dni, ak odbavis preclenie este kym je zasielka na ceste. Niektori kurieri poslu k tomu podklady hned ako je zasielka v japonsku podana. Poslat do CZ, kvoli nizsej dph.
BudhaBudhovic Odesláno 13. července 2025 Nahlásit Odesláno 13. července 2025 před 4 minutami, bluman napsal: Zalezi akym kurierom to pojde, ale vies to mat aj za 3-4 dni, ak odbavis preclenie este kym je zasielka na ceste. Niektori kurieri poslu k tomu podklady hned ako je zasielka v japonsku podana. Poslat do CZ, kvoli nizsej dph. před 4 minutami, bluman napsal: Zalezi akym kurierom to pojde, ale vies to mat aj za 3-4 dni, ak odbavis preclenie este kym je zasielka na ceste. Niektori kurieri poslu k tomu podklady hned ako je zasielka v japonsku podana. Poslat do CZ, kvoli nizsej dph. super, dakujem ..
Ondrej75 Odesláno 17. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2025 V 21. 4. 2009 v 9:09, kubson napsal: a radost těm ženštinám uděláš, když jim k tomu rovnou připíšeš i tarifní číslo: 91021100 Když to úředníkovi zjednodušíš je vždy spokojený 1
AlfGS Odesláno 27. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2025 (upraveno) Pozor ale podle Taric CZ kodu je 910211xxx Naramkove hodinky s elektrickym pohonem... Automaty maji celni zarazeni takto: 9102210000 Ostatni naramkove hodinky s automatickym natahovanim Hodinky z drahych kovu jsou zase jinak: 9101xxxxxxx info zde:Taric Na odkazu rozkliknout pole (33) Nomenklatura zboží Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 27. srpna 2025 uživatelem AlfGS
Lucca Odesláno 13. září 2025 Nahlásit Odesláno 13. září 2025 Ahoj nekupoval jste někdo nové hodinky z Australie? Koukám po Ocean to orbit https://www.oceantoorbit.com/products/blue-steel-red-tip-38-5mm-adventure-strap-option Cena hodinek je necelých 17 tisíc Kč. Zajímalo by mě na kolik by asi vyšlo clo a DPH? Koukal jsem na stránky Celní správy, ale nejsem z toho moudrej Diky za případné zkušeností Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
papun Odesláno 13. září 2025 Nahlásit Odesláno 13. září 2025 Předpokládám, že clo zanedbatelné. Ale DPH by mělo být +21%. Pozor vyměřuje se to i z dopravy. Pokud je doprava zdarma, tak si podle kozuzelné tabulky vypočítají kolik by to mělo stát a z toho ti to vyměří. Takže lepší když tam ta doprava je uvedená na faktuře. Pak ještě zaplatíš zastoupení u celního řízení, pokud si to nechceš dělat teda sám, ale bývá to tak 300-500 podle dopravce.
Lucca Odesláno 13. září 2025 Nahlásit Odesláno 13. září 2025 @papun Diky ještě zkusim pro jistotu někde ověřit to clo
Návštěvník STRKKT Odesláno 14. září 2025 Nahlásit Odesláno 14. září 2025 (upraveno) Nedávno jsem si nákup z Austrálie nechal spočítat ChatGPT, tak se podělím. Cena přepravy je zahrnuta v ceně, takže pokud si celníci připočítají nějakou vlastní cifru, je to zlé. A oni umí být zlí, i když nejsou v právu. Raději bych se s nimi zkusil domluvit, aby dali cenu na fakturu, nebo si u DHL zjistil, kolik by to stálo a počítal s tím, že mi to o to napálí. A pozor, celníci mají vlastní kurzovou tabulku. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 14. září 2025 uživatelem STRKKT
papun Odesláno 14. září 2025 Nahlásit Odesláno 14. září 2025 A zadal si mu, že se jedná o hodinky. Co vím tak to clo bývalo v řádu korun.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se