Přejít na obsah

Omega Baselworld 2018

Kristian.nov

Doporučené příspěvky

Tak když to vidím, jsem rád za své Speedy a PO Big Size a dost možná jsou to hodinky už do smrti z těchto dvou řad u mě. Tedy protože nekupuji takové hodinky každý rok, je mi úplně jedno, že zrovna letos se to opravdu nepovedlo, ale chtít si kupovat speedy teď nové, tak si nevyberu a přepadne mě zoufalost.

Palec dolů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 275
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zajímavé je, že na Youtube nebo na zahraničních fórech jsou reakce na nové Omegy MNOHEM méně negativní, než tady. Spíše převažují pozitivní názory. Jediné, co se většinou nelíbí, jsou větší rozměry nových SMP a to hlavně výška. Co se týká vzhledu, tak tam jsou ohlasy většinou kladné... Ne, nemyslím tím nic proti zdejším členům, ale trochu mě ten rozdíl v názorech překvapuje. Připomíná mi to trochu případ s arch. Kaplickým, o kterém celý svět mluvil s uznáním a Porsche má od něj dokonce muzeum, kdežto v Čechách jeho projekty vypískali.

Znovu říkám, nemyslím to v žádném případě jako pomluvu nebo kritiku. Jen mě to zajímá, protože ten rozdíl v názorech Češí vs. svět je v těchto dvou případech dost podobný.

Po pravdě, být nové SMP tak max. o 10% dražší, než současné, tak bych o modrých na oceli uvažoval...

Sákryš, proč já musím mít pokaždé jiný názor, než většina...  :eek:

PS: Omylem jsem tenhle příspěvek zveřejnil ve vláknu o Moonech, tak ho dávám tam, kam patří.

Odkaz ke komentáři

Takhle. Já uznávám, že ty současné jsou sice hezčí, ale ty nové mi rozhodně nevadí. Myslím, že stále jde na první pohled poznat, o jaké hodinky se jedná a to je podle mě dost důležité. Mé asi jediné výtky směřují proti o 1,5mm větší výšce a proti tvaru He ventilu. A ano; Pouze vypálené logo a nápis Omega na cifru se tomu plastickému na současných nevyrovná, ale jako celek se mi nové SMP líbí a nebránil bych se jim.

Odkaz ke komentáři

Nevim proc ten heliak uz davno nedali do prdele, hroznej prezitek.

Naprosto souhlasim. Kdyz (nejen) Rolex dokaze udelat Suby do 300m bez nej, tak proc ne Omega? A kdyz uz tak proc ne jako u Seadweller primo v pouzdre? Omegy to hyzdi a je to asi hlavni duvod, proc bych si je nekoupil.

Upraveno uživatelem Pjurcik
Odkaz ke komentáři

Seamaster retro verze parada, novy smp se mi taky libej a to hodne. Heliak za me lepsi ten starsi kde byla mensi korunka, ale jsem rad ze zustal, je to takovy poznavaci znameni a hodinky se mi proste stim moc libej, patri tam. Vyska snad nebude tak hrozna, tu u tech starsich (v mem pripade smp300 prof.) beru jako nejvetsi vyhodu - neskutecne dobre s nosi. A 1mm navic na velikosti mi take nevadi, naopak :) takova je doba..

Odkaz ke komentáři

Myslim, že to tak hrozný, jak to tu podle ultrakonzervativních zdejších fanoušků vypadá, není. Alespoň ta modrá verze je podle mě povedená a je to důstojná evoluce. Datum na šestce jim sedí, in-house v téhle cenové kategorii s větší rezervou nátahu je adekvátní (komu vadí dražší servis bude beztak kupovat spíš "zánovní" starší model), mikroregulace a průhled na dýnko super, je škoda mít v hodinkách takový strojek a nevidět na něj, a jako jedinýmu tady se mi dokonce líbí i ten novej heliák alá víčko od zubní pasty. Mimochodem bez něj, jak tu padlo, by to už nebyli SMP, je to jeden z hlavních poznávacích znaků, který jim dává charakter. Na wristshotech vypadaj líp, než na produktových fotkách. Na druhou stranu nárůst velikosti je (alespoň pro mě) obrovská škoda a logo na cifru na první dobrou se mi taky nezdá jako dobrá změna, ale to nejsem schopný z fotky moc posoudit.

Stejně tak se povedly i ty Speedmastery jako jedny z mála vkusných skeletonů. Je pravda, že jsou spíš podobné některým novějším Carrerám (který ale tak povedené nejsou), ale ne každý touží po nových hodinkách, co vypadaj stejně jako před 50 lety...

A ty retro Seamastery vypadaj taky dobře, dýnko s průhledem je nádherný, ale hodila by se k nim pořídit i Aquarama.

Odkaz ke komentáři

no a hlavne ta vyska 15 ci 16mm ci kolko. to je ako PO8500vky...

Výška je těsně přes 13mm. Někde píšou 13,5. To ještě tak stašný není. I když těch 11,5, co maj sousčasný, je lepší.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...