palom Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 Uvazujem s kupou usatych hodiniek Panerai. Nikdy som takyto kusok nemal a rad by som ho skusil a uz by som bol aj rad, ak by nieco zostalo u mna na trvalo :-). Bohuzial mam len 16cm zapastie a tym sa obmedzuje moj vyber. Viac ako 42mm v tomto tvare neunesiem. Poradte do coho by ste isli vy....in-house alebo modifikovana ETA..ktory kaliber, ktory model....a mozno nieco, kde by bola "resale value" ak by ma po case prestali bavit. Diky za tipy
Frantik Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 Ja bych s malou rukou do PAM nesel. A do 42 mm modelu vubec ne - vypadaji jako nedodelane a takove celkove nedomrlé. Proste ty hodinky sedi na vetsi pazoury a jsou pro vetsi chlapy. Ja bych zase nekdy chtel ruku mensi, abych mohl nosit ruzne mensi vintage modely, ale taky nemuzu.
Dee Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 Šel bych do nějakých in-house Radiomirů
Dee Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 (upraveno) ... a pokud jde o velikost, tak záleží, kde na zápěstí hodinky máš, jestli máš plochou ruku, atd. Já mám zápěstí cca 16.5cm, ale hodinky nosím "navolno", takže mi spadnou níž. Na fotce jsou PAM610 (45mm). Upraveno 26. března 2018 uživatelem Dee
palom Odesláno 26. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 26. března 2018 onehda som si skusal 42mm...a neviem :-(
Bullet Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 Chce to vyzkouset v realu, zkratka 42 nee jak pise kolega, alespon 44 mm, prvne si musis rozmyslet, zdali chces "s uchem" nebo "bez" tedy Luminory, nebo Radiomiry...Spise bych sel do inhouse kalibru, ale i ja zacinal s Etou....jak pisu, zkus neco na ruku dat, pak uvidis...
tikzot Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 Taky se pripojuju k nazoru, ze kdyz pamy tak 44 a inhouse. A taky je fakt ze sedi samozrejme lepe na velkou ruku, jestli mam byt uprimny, tak na 16cm zapesti nebudou uplne vypadat pekne myslim, proto maj modely 42mm, ale jak pise Franta, plnohodnotny pamy jsou 44+. No a jako posle dotaz ohledne resale value, tak tady bych byl velmi opatrny, jelikoz Panerai nejni ted buhvijak in a s prodeji je to celkem slozity, vyjma par high end modelu, ale tam je cena fakt prestrelena.. neni to lehky, ale Panerai je nadhera, vasen a to je to nejdulezitejsi;-) zajdi do butiku a vyzkousej vse co maj a uvidis. Good luck!
palom Odesláno 26. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 26. března 2018 prave to je problem. 44mm vyzera na mne uplne na prd. ako vidite na fotkach tak 42mm je tak akorat, ale nieco im chyba
tikzot Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 No tak to je zkatka hloupost si je porizovat v tomhle rozmeru, nebydes spokojeny. U tech 42 taky zalezi na modelu, treba tohle 42 mm gmt je preplacany a ten karovanej cifr.. drzel bych se jednoduchyho designu tak jak ma u pam byt.. pak budou pusobit vetsi. Viz foto a taky treba submersible ve 42 by nemusel vypadat spatne.
azeppelin Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 prave to je problem. 44mm vyzera na mne uplne na prd. ako vidite na fotkach tak 42mm je tak akorat, ale nieco im chybaDyť jsou Ti velký i ty 42.
Návštěvník Mitak Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 Nejtypičtější Panerai zákazník je asiat ze Singapuru nebo Malajsie se zápěstím 15,5 cm a hodinkama 47 mm. Takže bude stačit, když se tam přestěhuješ a začneš se cítit líp :-)
LovecK Odesláno 27. března 2018 Nahlásit Odesláno 27. března 2018 (upraveno) ... a pokud jde o velikost, tak záleží, kde na zápěstí hodinky máš, jestli máš plochou ruku, atd. Já mám zápěstí cca 16.5cm, ale hodinky nosím "navolno", takže mi spadnou níž. Na fotce jsou PAM610 (45mm). IMG_2852.JPGVidim na fotce pam00609, jen pro poradek, ale pouzdro je stejny...2palom: se na to vysej, je ti to velky... Upraveno 27. března 2018 uživatelem LovecK
ensi Odesláno 27. března 2018 Nahlásit Odesláno 27. března 2018 Tady se da jedine odkazat na jine mistni vlakno: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/116349-kila-nahoru/
Maxel Odesláno 27. března 2018 Nahlásit Odesláno 27. března 2018 (upraveno) Je a bude Ti to všechno velký - mluvim jako zapšklej Panerai fanda, s rukou 16,5 (sry) Zkoušel jsem 42mm (PAM 392), velký a hlavně vysoký jaxviňa. Obecně pouzdro 1950 je na malou ruku no-go ; imo!1940 (PAM 620) dobrý, velikostně se dá, placatý, ale - nemaj ucho a to je pro mě u Panerai must-have fíčura (spol. se sendvičem, in-housem a šroubovacíma štěžejkama).Takže zbývá (co vim tak jen) luminor base. Plochý dýnko, krátký nožky, výška pouzdra jakžtakž... sice 44mm, ale prostě na papíře to nevypadá tak zle. V reálu to vizuálně jde, je to sice hodně hrana, ale každej má jiný metriky. Jenže to prostě neni na dlouhodobý (neřkuli denní) nošení. Zkusil jsem PAM 560 a jsou to úžasný hodinky. Několik dní jsem se přemlouval, že to jde... ale prostě to nešlo. Žel bohu. Potřeboval bych PAM 560 v 42mm (nebo spíš 40). U mě to taky hodně dělá nahouno tvaru ruky, taková spíš vysočina. Bejt to lovečák, možná jsem to dal, ten prostě snese víc. Upraveno 27. března 2018 uživatelem Maxel
Radek124 Odesláno 27. března 2018 Nahlásit Odesláno 27. března 2018 (upraveno) 2palom: na takhle malou ruku asi jedině "dětské" 38mm Due z nové kolekce...http://www.panerai.com/en/collections/watch-collection/luminor-due/luminor-due-3-days-automatic-acciaio---38mm_pam00755.html Upraveno 27. března 2018 uživatelem Radek124
Stelvio Odesláno 27. března 2018 Nahlásit Odesláno 27. března 2018 2palom: na takhle malou ruku asi jedině "dětské" 38mm Due z nové kolekce...http://www.panerai.com/en/collections/watch-collection/luminor-due/luminor-due-3-days-automatic-acciaio---38mm_pam00755.htmlTo jsou takový rádoby Panerai pro holky. Ne kvůli velikosti, ale potápěčský hodinky s vodotěsností 30m je trochu výsměch. Je to nemilé u leteckých Breitling Navitemer, ale u Pamů je to naprosto absurdní...
Stelvio Odesláno 27. března 2018 Nahlásit Odesláno 27. března 2018 Jasnou volbou by pro Tebe měly být PAM00048, který ač to podle označení nevypadá, jsou 40mm plnokrevný Panerai: http://www.panerai.com/en/collections/watch-collection/luminor/luminor-marina-automatic--acciaio---40mm_pam00048.html
Radek124 Odesláno 28. března 2018 Nahlásit Odesláno 28. března 2018 Samozřejmě že WR30 potápky jsou výsměch a moc dobře vím že se to stigma týká celé Due řady - ale jestli je to míněno na hospodské/kancelářské machrování pro (no offence, některé tělesné parametry holt neovlivníme) holčičí ruku a ne na skutečné plavání/potápění, pak jde o zanedbatelný parametr. A než 40mm Panerai s kyklopem, to už snad rovnou 40mm rolby...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se