Ropucháč Odesláno 23. března 2008 Nahlásit Odesláno 23. března 2008 Cafte, co si myslite o porovnai tychto dvoch modelov: ORIENT STAR PROFESSIONAL 300M a SEIKO SUMO ORANGE. Ake su vyhody/nevyhody tychto dvoch hodiniek? To, ze su rozdielne ceny je mi uplne jasne. Ake su tam ine rozdiely? Pokial viem, tak Orient patri pod Seiko /opravte ma ak sa mylim/ takze servis by mal byt asi rovnaky.... Co si myslite o porovnani strojov tychto dvoch hodin?
afrikab Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 (upraveno) Srovnavat hodinky je osidne. I nejlevnejsi potapecska Seika v automatu muzes srovanavat s bondovakama od Omegy a vitez nebude tak jasny, jak se podle ceny na prvn pohled zda. Ovsem pri srovnani techto hodinek to je jednoduche. Orient star ma tato plus: + zluty cifernik (dnes hodne atypicka barva, ale opravdu libiva) + ukazatel rezervy chodu + plasticky cifernik + vetsi vodotesnost. 200m je taky v poho, ale jistota je jistota + lepe udealny tah Ale pokud se ti libi vice oranzova Seika, neni co resit. Upraveno 24. března 2008 uživatelem afrikab
Gatling Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 No nebude to odborná rada. Za me ti muzu rici jen ze i jako velký zastánce Seika bych tentokrat volil orient star. Designove se mi líbí více, žlutý ciferník i hezky položená rezerva natažení. Ted jen jak je to s cenou, mam pocit že Orient star je někde jinde. Jinak ani jednemi neudelas chybu takže přeji příjemné rozhodování a štastnou ruku
CzechJoker Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 V tomto případě bych asi hlasoval taky pro OS. Dělá se i v jiných barvách. A je to pěkný kus železa, s ocelovým tahem skoro čtvrt kila (233 g). ? Calibre 46N4A, Automatic winding. Non Hacking. Non hand-winding ? 21,600 vibrations, 21 jewels ? Power Reserve Indicator ? Daily Accuracy: +25 to -15 seconds a day in fixed position ? 40hr power reserve ? 316 surgical stainless steel case ? Water Resistance: 300m for Saturation Diving. Conforms to ISO Standard ? Sapphire Crystal ? 32mm diameter ? Solid Screw-down case back ? Uni-rotating bezel ? Luminescent hour, minute and second hand and indexes ? 45.7mm wide not including crown ? 16.6mm thick ? Weight: On bracelet: 233g On Urethane Strap: 168g ? 5.3mm thick sapphire crystal with anti-reflective coating ? Diver extension fitted to metal bracelet ? 55mm tip of lug at 12 position to tip of lug at 6 position ? 3mm thick stainless steel bracelet with push button release and safety clasp engraved with the Orient Star symbol. ? Bracelet is 3.5mm thick, 22mm wide at lugs narrowing to 18mm at clasp
safi Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 Gatling napsal: No nebude to odborná rada. Za me ti muzu rici jen ze i jako velký zastánce Seika bych tentokrat volil orient star. Designove se mi líbí více, žlutý ciferník i hezky položená rezerva natažení. Ted jen jak je to s cenou, mam pocit že Orient star je někde jinde. Jinak ani jednemi neudelas chybu takže přeji příjemné rozhodování a štastnou ruku Cena kolem 1000USD
Gatling Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 ¨safi napsal: Cena kolem 1000USD Díky safi, No jak to vypadá cena a strojek hovoří pro Seiko. Design pro Orienty (muj nazor)
gas Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 vzhledem k ceně bych volil Seiko, za ty Orienty máš víc než dvoje Seika a 6R15 je za ty peníze skvělá koupě, měl jsem černé Seika nedávno na ruce a jsou krásné, vůbec nevypadají na 45mm, pouzdro dobře sedí na ruce a pohodlně se nosí, zpracování v této cenové hladině nemá konkurenci, tuším, že teď vychází kolem 7800 kč
RadekB Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 Mně se líbí Sumo Orange v kombinaci s karbonovým páskem. Tuhle fotku jsem našel na netu. Mám Samuraje Black Titan a u nich se mi zdá, že je asi nejlepší ten původní kovový tah. Zatím se mi žádná jiná varianta příliš nelíbila.. . Tyhle oranžový SUMO se mi ale líbí MOC. Ty Orienty jsou cenou dost vysoko. Někde na netu jsem četl malé srovnání Seiko Sumo a Omega klasické Bondovky a "recenzent" se divil, jak mohou být ty Sumo vzhledem ke kvalitě zpracování tak levné.
kubson Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 suma jsou skvělá, mají sice svoje mouchy - ale od dokonalost tu jsou marinemastery, že? osobně mě oranžová na hodinkách vždy přestala bavit a to celkem rychle..
New Milis Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 (upraveno) kubson napsal: suma jsou skvělá, mají sice svoje mouchy - ale od dokonalost tu jsou marinemastery, že? osobně mě oranžová na hodinkách vždy přestala bavit a to celkem rychle.. Souhlas, s tím barevným ciferníkem bych si to rozmyslel... Jinak u mě Seika, kvůli zpracování, perfektnímu sednutí na ruku a kalibru.. Ehm, ty Orienty jsem, pravda, naživo neviděl... Upraveno 24. března 2008 uživatelem New Milis
NIGHTinGALE Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 Měl jsem na ruce oboje. Na Orientech se mi více líbil číselník (je plastický), neskonale lepší tah a hlavně zapuštěná korunka (což mi přijde jako celkem velká výhoda). Na číselníku mi ale vadí to, že rezerva chodu uřízla kousek indexů. Vypadá to divně. Datum je umístěno netypicky, což je celkem fajn. Hodně mi ale vadí název. Jasně, to je hlavně můj problém, ale zní mi to lacině a neznám hodinky s horším názvem. U Seiko se mi více líbila cena.
miraart Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Odesláno 24. března 2008 Bohužel, občas ta cena je rozhodující a potom je ale lepší se jen koukat a nic raději nekupovat.
Ropucháč Odesláno 24. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2008 (upraveno) osobne som asi tiez skor pre sumo/stroj,cena/ aj ked design OS je podla mna zaujimavy. dakujem za nazory... BTW otazka asi trochu mimo....... v Samuraioch ma strojcek nejake plastove casti ak si dobre pamatam....ktore to su? aj sumo ma plastove suciastky? Upraveno 24. března 2008 uživatelem Ropucháč
Ropucháč Odesláno 24. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2008 kubson napsal: suma jsou skvělá, mají sice svoje mouchy - ale od dokonalost tu jsou marinemastery, že? osobně mě oranžová na hodinkách vždy přestala bavit a to celkem rychle.. ake "mouchy" u somo mas konkretne na mysly?
Gatling Odesláno 25. března 2008 Nahlásit Odesláno 25. března 2008 NIGHTinGALE napsal: Měl jsem na ruce oboje. Na Orientech se mi více líbil číselník (je plastický), neskonale lepší tah a hlavně zapuštěná korunka (což mi přijde jako celkem velká výhoda). Na číselníku mi ale vadí to, že rezerva chodu uřízla kousek indexů. Vypadá to divně. Datum je umístěno netypicky, což je celkem fajn. Hodně mi ale vadí název. Jasně, to je hlavně můj problém, ale zní mi to lacině a neznám hodinky s horším názvem. U Seiko se mi více líbila cena. No s tou rezervou je to pravda, okousané indexy by pana Monka asi zničily
puralex Odesláno 24. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2008 taky by me zajimalo jesli maji Suma nejaky vyraznejsi mouchy....
safi Odesláno 27. července 2008 Nahlásit Odesláno 27. července 2008 Pár fotografií Orient Star Diver 300m. Zdroj/Source BrandonS, http://www.network54.com/Forum/78440/threa...378/Orient+300m Více fotografií v odkazu
B.F.G. Odesláno 28. července 2008 Nahlásit Odesláno 28. července 2008 (upraveno) Osobně by mi na Orientech vadil nejvíc ten useklý index a pak název. Hlavně za takovou cenu. Za 1000USD je už docela dost lepších koňů. Např. Oris - cena 650-1100USD podle provedení a modelu na Ebay. Upraveno 28. července 2008 uživatelem B.F.G.
Churchill Odesláno 28. července 2008 Nahlásit Odesláno 28. července 2008 Já bych si vybral ORIENT. Pro mě žlutá lepší než oranžová, parádní ciferník a nepřipadají mi tak humpolácký, jako SEIKO
CzechJoker Odesláno 28. července 2008 Nahlásit Odesláno 28. července 2008 Když žluté, tak co tyhle: http://www.21jewels.com/productsdetail.asp...etproducttype=1 http://www.21jewels.com/productsdetail.asp...etproducttype=1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se