Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím a prosím o radu...

Upravil jsem rozpočet a rozhoduji se mezi:

Tag Aquaracer http://www.hodinky-koscom.cz/WAB2010-BA0804-I8678.html (na krámě jsou dražší - nebo šla cena dolů)

Longines Hydro Conquest http://www.goldeligius.cz/eshop/179435.lon...-l3-642-4-56-6/

a stále mi ještě vrtá hlavou:

Fortis B-42 http://www.hodinky-koscom.cz/Fortis-647-10-11-L-I8356.html (uvítal bych kovový i černý gumový tah)

Je to těžké dilema - líbí se mi všechny.

Pokud bych volil mezi Tag a Longines - jaká barva číselníku (modrá x černa) je praktičtější (univerzálnější)?

Díky moc za rady! :o)

J.

Odesláno

co na to poradit.... troje rovnake hodinky s roznymi napismi na ciferniku

kvalita a stoje vo vnutri budu myslim rovnake, rozhoduj sa preto vyslovene podla designu a nalady .... pripadne zajdi do kamenaku osahat na vlastne prsty ono to hodne pomoze...

mne sa z uvedeneho najviac paci TAG dalej Long. ...Fortis osobne moc nemusim, ale neviem to nejako odovodnit, proste ich nemam rad :)

pozor na velkost, hujery su myslim najmensie a fortisky najvacsie, takze zvaz aj to aky velky si "medved"

Návštěvník YPO
Odesláno

Tag i Longines mají stejný strojek 2824-2 - Fortis má 2836-2 (day-date)

Za mne Fortis,ale to není žádné překvapení :)

Odesláno

Jednoznačně Fortis. Hodinky pro chlapa. Mají charakter. Výtvarně nejoriginálnější, minimálně nevycházejí z jednoho pravzoru Rolex Submariner nebo jakéhosi jiného historického kusu. Takže nehledají slávu zašlých časů ale chtějí ukazovat čas:)

Odesláno (upraveno)

Podle mne Fortis, Tag jsou dost inspirované Rolexem a u Longines se mi vůbec nelíbí korunka a ochrana korunky. Tady se designer opravdu do mého vkusu netrefil. A rovněž další komplikace (day) u Fortisu je něco navíc.

Co se týká barvy číselníku, volil bych černou. Modrou jedině v případě, že bych předpokládal střídání s vícero hodinkami. Mohu Tě ale ujistit, že nosit více než dvoje automaty není zrovna praktické i když máš gril.

Rozhodnout se ale musíš sám.

Upraveno uživatelem bedan
Odesláno

Osobne by som išiel znova do Tag Heuer (jedny mám na ruke). Ale uvažoval by som o modrých (803), presvedčila ma manželka, tie čierne na živo mi pripadajú fádne.

Odesláno

Taky bych se stavěl za Fortis. Připadají mi graficky nejčistší. Ale doporučuju si je prohlédnout v reálu. Fortis v reálu vypadá daleko lépe než na obrázku. Chytí tě a nepustí :-)

Odesláno

hhh takze to vidis,.... sto ludi, sto chuti..... rozhodnut sa na koniec budes musiet sam :)

myslim ze v zasade sa urcite zhodneme na tom, ze ani jedny z menovanych cloveku hanbu neurobia a ten zbytok je o tom co sa komu subjektivne paci.

Odesláno (upraveno)

Stopro Fortis!! Tagy jsou obyčejný a malý, Longiny jsou krapet zajímavější, ale ta korunka je děs! Fortisům těžko něco vytknout, jenom nebrat tu kůži ;-)

Upraveno uživatelem Topkan
Odesláno
  Topkan napsal:
Stopro Fortis!! Tagy jsou obyčejný a malý, Longiny jsou krapet zajímavější, ale ta korunka je děs! Fortisům těžko něco vytknout, jenom nebrat tu kůži ;-)

Tagy se mi líbily od začátku, co jsem je viděl. Měl jsem je na ruce (mám menší obvod zápěstí) a byly OK.

Fortisky mě zaujaly v zápětí (hlavně s day/date), jen nevím, kde bych je mohl vidět. Jsem z Olomouce...

Chci je na denní nošení, proto nechci kožený řemínek. A asi bych je bral nejraději s plastovým.

Kde by tedy mohly být k shlédnutí?

Díky J.

Návštěvník YPO
Odesláno
  jartop napsal:
Tagy se mi líbily od začátku, co jsem je viděl. Měl jsem je na ruce (mám menší obvod zápěstí) a byly OK.

Fortisky mě zaujaly v zápětí (hlavně s day/date), jen nevím, kde bych je mohl vidět. Jsem z Olomouce...

Chci je na denní nošení, proto nechci kožený řemínek. A asi bych je bral nejraději s plastovým.

Kde by tedy mohly být k shlédnutí?

Díky J.

Tady máš fotky bílého modelu:

Odesláno
  YPO napsal:
Tady máš fotky bílého modelu:

OK, díky. Nemyslel jsem fotky, ale kde je nějaký krám, ve kterém bych si modely Fortis prohlédl... :o)

A jaký je ještě rozdíl mezi: B-42 automatic, B-42 Marinemaster a B-42 Diver

Návštěvník YPO
Odesláno
  jartop napsal:
OK, díky. Nemyslel jsem fotky, ale kde je nějaký krám, ve kterém bych si modely Fortis prohlédl... :o)

A jaký je ještě rozdíl mezi: B-42 automatic, B-42 Marinemaster a B-42 Diver

Kromě vzhledu a názvu žádný ..... kalibr je stejný

Odesláno

Mě přijdou nejzajímavější Fortisky, ale kdybych se měl takto rozhodovat sám, nevím, jestli bych nakonec nezvolil raději avantgardy. Záleží hodně na tvém pocitu a taky na tom, kam je budeš nosit (oblek, trencle, neoprén...)

U Longinů bych měl asi trochu obavu z té korunky, aby moc netlačila.

Odesláno
  CzechJoker napsal:
Mě přijdou nejzajímavější Fortisky, ale kdybych se měl takto rozhodovat sám, nevím, jestli bych nakonec nezvolil raději avantgardy. Záleží hodně na tvém pocitu a taky na tom, kam je budeš nosit (oblek, trencle, neoprén...)

U Longinů bych měl asi trochu obavu z té korunky, aby moc netlačila.

Chci pěkné a kvalitní hodiny na běžné nošení. K obleku zvolím jiné....

Návštěvník YPO
Odesláno
  jartop napsal:
Chci pěkné a kvalitní hodiny na běžné nošení. K obleku zvolím jiné....

Pokud se Ti ty Fortis líbí tak kup Fortis ----- měl jsem možnost vyzkoušet několik modelů (všechny ? :D ) a ani s jedněmi nebyla žádná potíž - máš tam navíc den v týdnu a úžasný oboustranný antireflex - kde se dají koupit u vás nevím, ale v Praze by si na ně dostal 10% slevu a už jsi cca na ceně obou dalších vybraných modelů

edit: takhle vypadá zapatlaný a špatně vyfocený Fortis antireflex :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...