frista Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Velikost je nejvíc o pocitu. Zadání bylo svetr i oblek - ten by splnit mohly. Móda oversized hodinek už je podle mého pryč a dnes se myslím si hodně všechno vrací do standardu okolo 39'-40'. Především ale, tohle je typ hodinek, které jdou spíš do klasiky, i když volnočasový nádech v sobě mají. Za mě jen sundat ten tah a dát na pěknou kůži. Snad by mne trochu rušila ta červená vteřinovka, ale světe div se, ten černý řemen by to měl umět elegantně potlumit. P.s. Mám pro radost od Seika raritku Alba od Riki Watanabe, takové hodně nenápadné hodinky. Vytáhnu je jednou za pár měsíců a jsem překvapený. I na "malé" hodinky vypadají fakt dobře.
chemik5 Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Malé určitě nebudou, mám podobnou ruku a s 5 jsem spokojený Jinak za mě také doporučuju SKX, ze skywatches při "štěstí" vyjdou na necelé 4000
Liqid Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Na tyhle basic Seiko s plechovým tahem pozor, je to dost velká mizérie na úrovni fake (ten tah). Radši si fakt trochu připlať, protože tě to bude jen každý den na ruce štvát (vlastní zkušenost).
Diablo1st Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Práveže na 16,5cm zápästie tieto hodinky budú akurát. Ak by mali lunetu, asi by boli troška malé, ale ako je spomenuté vyššie je to len o pocite.
olgojc Odesláno 28. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Mně se právě ta červená vteřinovka líbí. Nad kůží jsem taky uvažoval, asi by s ní vypadaly i líp než s tahem. Mám stará Casia, která mají v průměru bez korunky 37 a zdají se mi moc malé. Ale nosil jsem je 10 let. Teď mám zase Casia, ale 45 mm bez korunky, což je na mou ruku asi moc. Těch 39-40 by bylo ideálních, ale v ceně do 4000 kč nemůžu nic najít.
Diablo1st Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Ono mechaniky v tejto cene nestoja za veľa. To šetrenie je tam skrátka cítiť. Moja rada: troška došetriť a pozerať miestny bazár. Občas sa tu objavia slušné kúsky sa super ceny. Napr. Victorinox s Etou 2824 za 6000Kč a pod.
olgojc Odesláno 28. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Je mi jasné, že za ty peníze to nebude zázrak. Budou to moje první automaty a nevím, jestli mě bude bavit se jim patřičně věnovat. Proto do nich nechci dávat moc peněz a chci mít záruku. Proto vybírám v českých obchodech. Pokud zjistím, že mi automaty vyhovují, pošlu tyhle v rámci rodiny dál a koupím nějaké kvalitnější.
Diablo1st Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 (upraveno) Čo máš na mysli tým: "patřičně věnovat"??? Automaty treba nosiť a raz za čas ich treba naštelovať, nič viac. V tomto ľudia vidia najčastejší problém, pritom je to otázka pár sekúnd. Edit: slušné automaty za tú cenu sú aj Citizen NH8350-83L, len v EU ťažko zohnateľné a ten ťah je vraj otras. Upraveno 28. července 2018 uživatelem Diablo1st
olgojc Odesláno 28. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Právě to seřizování a údržbu. U baterkových jsem nic neřešil. Například jsem zvyklý hodinky sundat, když přijdu domů z práce. O víkendu hodinky nenosím vůbec. Předpokládám, že automaty chce mít na ruce co nejvíc.
frista Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 (upraveno) Mechaniky Seiko - řada 5 za 3.- 4.000 jsou naprosto normální a funkční hodinky, které se dají nosit, mají přesnost a spolehlivost, jako mnohem dražší a na údržbu náročnější švýcary - to není dojem ale zkušenost. Někdo ho rád srovnává s Etou a v jeho prospěch. Je fakt, že šikulové ho umí vyladit do +/- 5 sec/den. Mě na něm sedí ta jednoduchost a nezdobená čistota a přesnost. Design hodinek je pak specifický. Takovy casual/elegant. Když budeš chtít vyloženě elegantní hodinky - tak se ti najednou srovnají základní modely třeba Seiko, Tissot a já nevím jaké - a stojí +/- 1-2k od sebe. Takže tvrzení Diablo 1st, že "nestoja za vel'a" je dle mého jeho dojem, který ničím nedokazuje, jen tak práší, aby řeč nestála. Kalibr 7S26 je naprosto je jednoduchý, ničím tě neohromí - ale ani nezklame. Můžeš ho nosit desítky let - a nic se mu nestane, i kdyby's chtěl. Upraveno 28. července 2018 uživatelem frista
frista Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Právě to seřizování a údržbu. U baterkových jsem nic neřešil. Například jsem zvyklý hodinky sundat, když přijdu domů z práce. O víkendu hodinky nenosím vůbec. Předpokládám, že automaty chce mít na ruce co nejvíc. Seiko a údržbu neřeší řada lidí, nikdy o tom neslyšela a hodinky jim jdou. Filozofie Seiko 5 je na tom postavena. Nemá hacking, není třeba, rozběhnou se vždycky. Syntetika už dávno vyřešila tuhnutí "maziv", takže i v tomhle je "odborníkování" kancelářských hodinářů trochu úsměvné.
Diablo1st Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Právě to seřizování a údržbu. U baterkových jsem nic neřešil. Například jsem zvyklý hodinky sundat, když přijdu domů z práce. O víkendu hodinky nenosím vůbec. Předpokládám, že automaty chce mít na ruce co nejvíc. Ja to mám rovnako a proste len v pondelok ráno troška pomykám rukou, nastavím čas a dátum a idem do práce. Ale je pravda, že niekoho to moc nebaví. Mechaniky Seiko - řada 5 za 3.- 4.000 jsou naprosto normální a funkční hodinky, které se dají nosit, mají přesnost a spolehlivost, jako mnohem dražší a na údržbu náročnější švýcary - to není dojem ale fakt. Někdo ho rád srovnává s Etou a v jeho prospěch. Je fakt, že šikulové ho umí vyladit do +/- 5 sec/den. Mě na něm sedí ta jednoduchost a nezdobená čistota a přesnost. Takže tvrzení Diablo 1st, že "nestoja za vel'a" je dle mého jeho dojem, který ničím nedokazuje, jen tak práší, aby řeč nestála. Kalibr 7S26je naprosto je jednoduchý, ničím tě neohromí - ale ani nezklame. Můžeš ho nosit desítky let - a nic se mu nestane, i kdyby's chtěl. Nepoukazoval som priamo na strojček ako skôr na hodinky ako celok. Narážal som najmä na kovový ťah, ktorý je z môjho pohľadu nič moc v tejto cenovej kategórii. Ale je pravda, že toto je môj subjektívny pohľad.
olgojc Odesláno 28. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2018 frista: díky, tohle jsem potřeboval "číst"
frista Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 (upraveno) Ja to mám rovnako a proste len v pondelok ráno troška pomykám rukou, nastavím čas a dátum a idem do práce. Ale je pravda, že niekoho to moc nebaví. Nepoukazoval som priamo na strojček ako skôr na hodinky ako celok. Narážal som najmä na kovový ťah, ktorý je z môjho pohľadu nič moc v tejto cenovej kategórii. Ale je pravda, že toto je môj subjektívny pohľad. Tak hodinky si kupuju podle "hodinek", ne podle tahu. Z principu nemám kovový tah na ruce rád, v tomhle horku už vůbec. Snad jediná výjimka je mesh, což by mě u Seika přišlo jak mít trabant v metalíze ;-) A k tahům Seika - SRP modely mají docela pěkně řešený, není to plech, o jakém mluvíš. No a stejně, ještě jsem kromě Rolexu nenašel takový, který by se nerozepínal nebo nedřel. Upraveno 28. července 2018 uživatelem frista
siwi Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Kup si Seiko SNXS77. Ty splňují tvoje požadavky bezezbytku a ještě ti zbude. Získáš jednoduché, ale spolehlivé hodinky, o které se nebudeš muset starat, jen je nosit. Výhodou základních automatických strojků Seiko a Orient je mimo jiné to, že se velice dobře natahují i drobnějšími pohyby ruky. Nemusíš být teby vyloženě hyperaktivní jedinec, abys je při běžném nošení udržel v chodu plně natažené. Budeš s nimi spokojený a mezitím můžeš v klidu šetřit na nějaký "vyšší" model.
olgojc Odesláno 28. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Už jsem objednal Seiko 5 SNKE53K1. Měly by dorazit v úterý, tak se pak ozvu s prvními dojmy.
siwi Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Odesláno 28. července 2018 Koukám, že je to v podstatě totéž. Budeš spokojený.
sodekcz Odesláno 29. července 2018 Nahlásit Odesláno 29. července 2018 (upraveno) Ono mechaniky v tejto cene nestoja za veľa. To šetrenie je tam skrátka cítiť. Moja rada: troška došetriť a pozerať miestny bazár. Občas sa tu objavia slušné kúsky sa super ceny. Napr. Victorinox s Etou 2824 za 6000Kč a pod.Tu první větu bych si skoro troufnul rozporovat. K té radě - to byl vlastně můj postup. Objevila se tady bazarová nabídka na Victorinoxy. Ačkoliv jsem zaměřením spíš quartzista, těsně před dovolenou přišlo impulzivní rozhodnutí vyzkoušet lowcostové automaty. Tak jsme všechno během večera dohodli pár zprávami. Po dovolené mě čekal na stole balíček. Pořídil jsem Victorinoxy 241370 za cenu +- požadovanou v tomto vláknu. A zatím musím říct, že jsem příjemně překvapen. Materiálu a kvalitě provedení nemám co vytknout, design mi vyhovuje. Přesnost taky lepší, než jsem očekával. Uvidíme, až se zaběhnou. Píšu jen po krátkodobých zkušenostech kolem tří týdnů. Pokud bych musel na těchto hodinkách najít nějakou mouchu, pak by to možná byla lumi jen na ručkách. Což je v podstatě subjektivní měřítko. Nepotřebuji si hodinkami svítit a pokud ano, pak bych hledal něco jako manželčiny Luminoxy:). A druhá věc opět může být subjektivní, hrany tahu se mi zdají malinko ostřejší (v porovnání s mými Citizenkami). Takže za mě spokojenost. Upraveno 29. července 2018 uživatelem sodekcz
Roman-ZA Odesláno 30. července 2018 Nahlásit Odesláno 30. července 2018 Už jsem objednal Seiko 5 SNKE53K1. Měly by dorazit v úterý, tak se pak ozvu s prvními dojmy.dobre si spravil
olgojc Odesláno 31. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2018 Zdravím, tak hodinky dnes dorazily. První dojem je hodně pozitivní. Velikost je asi v pohodě, musím si na to zvyknout. Do teď jsem nosil hodinky velké 45 mm. Ten tah je opravdu takovej levně působící a chrastící. Ale stejně půjdou v brzké době na kůži.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se