ondra_v Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Odesláno 23. července 2018 Všechny Vás zdravím. Nyní se mi dost líbí vypouklá sklíčka, žel akrylátové se mi brzy poškrábou. Tak by se mi líbilo vypouklé safírové sklíčko. Nejsem si jistý, jak se to správně jmenuje. Klenuté safírové sklíčko,sklíčko konvexní safírové. Budu rád, za typy modelů, které mají toto sklíčko v safíru. Znám zatím pouze modely od Prim a Oris. Např. PRIM Diplomat Oris Sixty five
JoyStick Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Odesláno 23. července 2018 BB sice nemá klasickej konvex, ale sražený hrany, tedy "raised" dome, ale jo.Napadá mě pak Seiko (např Scuba SBDC003), Orient (Star EL05005S), PAM (Luminor). Seik i Orientů bude určitě víc řad.
ondra_v Odesláno 23. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2018 Díval jsem se na Orient ale mají minerální sklo Convex Crystal Glass. Nedaří se mi najít modely se safírovým (více) vypouklým sklíčkem např. něco jako Junkers Bauhaus ale se safírem. Budu rád za další typy.
Funthom95 Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Odesláno 23. července 2018 Co třeba Maurice Lacroix Masterpiece?
ondra_v Odesláno 23. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2018 Maurice Lacroix Masterpiece - krásný strojek (sice nad můj finanční limit), ale vypouklé sklíčko mi tam moc nepřipadá.
JoyStick Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Odesláno 23. července 2018 Díval jsem se na Orient ale mají minerální sklo Convex Crystal Glass. Nedaří se mi najít modely se safírovým (více) vypouklým sklíčkem např. něco jako Junkers Bauhaus ale se safírem. Budu rád za další typy. Aha, tak já našel se safírem, tak buď to bylo blbě popsaný, nebo to byl mod (nestudoval jsem to do hloubky), Junkers i Junghans má plastik, tenhle typ safíru se pak dělá na dalěko dražších hodinkách typu Greubel & Forsey apod
Dantechno Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Odesláno 23. července 2018 (upraveno) Pokud se nepletu tak ML Masterpiece je rada a ne model.... Upraveno 23. července 2018 uživatelem Dantechno
ondra_v Odesláno 23. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2018 Greubel & Forsey má velmi zajímavě upravená sklíčka. No chtěl bych alternativu k Oris Sixty five / PRIM (Elton) Diplomat či IGEN. V cenové relaci do 70 000Kč, ale raději nižší.
lucid Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Odesláno 23. července 2018 Můžeš se podívat na Crystaltimes nebo na Harolda, dělají safíry pro běžné modely hodinek. Mírně klenutý je single domed, výrazněji pak double domed. Záleží samozřejmě na vkusu, ale podle mne ten double domed vytváří už čočku, která pak ciferník docela zkresluje. Důležité je rovněž použití antireflexu.
Funthom95 Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Odesláno 23. července 2018 Ano, ML Masterpiece je řada. Například na Roue Carré (hranatá sekundovka) je vypouklý safír.
ondra_v Odesláno 23. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2018 (upraveno) Můžeš se podívat na Crystaltimes nebo na Harolda, dělají safíry pro běžné modely hodinek. Mírně klenutý je single domed, výrazněji pak double domed. Záleží samozřejmě na vkusu, ale podle mne ten double domed vytváří už čočku, která pak ciferník docela zkresluje. Důležité je rovněž použití antireflexu.Děkuji za informaci, tohle by mohlo být také zajímavé řešení. Žel, nevím na koho se obrátit aby mi vyměnil sklíčka, u některých hodinek (bylo by velmi zajímavé mít safírové sklíčko na starším modelu Prim Sport2 a Prim kalibr 52). Upraveno 23. července 2018 uživatelem ondra_v
JoyStick Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Odesláno 23. července 2018 například jacob - pražské hodinářství. ZDE
vikinho Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Odesláno 23. července 2018 Doporučuji vlákno na wus "Show me the dome..."
JoyStick Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Odesláno 23. července 2018 no jo vidíš, Lum-Tec jsem úplně zapomněl. Přitom Víťa je tu tak pěkně fotí
ondra_v Odesláno 24. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 24. července 2018 Děkuji za typy. U jacob si zřejmě nechám vyměnit sklíčko u Seiko 5, které mám ještě ze ZŠ, již mají dost rýh na hardlex sklíčku. U Steinhart mě mile překvapila cena, firmu zatím neznám. Ději za stránky na wus "Show me the dome..., díval jsem se, žel mi chybí popisky to jsou všechno safírová sklíčka? Bud rád za další alternativy
JoyStick Odesláno 24. července 2018 Nahlásit Odesláno 24. července 2018 pokud chceš vrátit zašlým kusům starou slávu, tak jeronimo. je dost vytíženej, ale zkus to
ondra_v Odesláno 26. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2018 Zdravím, tak stále nejsem si jistý jak se označuji vypouklé sklíčko, které není lupa. Rád bych v tom měl jasno. Pochopil jsem správně? 1) Flat (both sides) z obou stran ploché 2) Single Dome ? Domed top surface flat underside. z horní mírně vypouklé, dolní strana je rovná 3) Double Dome ? Domed top and underside surfaces. obě strany vypuklé, okraje jsou vybroušeny 4) Bubble Dome ? A high double domed bubble like design. obě strany velmi vypouklé, jako čočka
ondra_v Odesláno 26. července 2018 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2018 Cylindrické sklíčko si představuji takto:
jacob Odesláno 26. července 2018 Nahlásit Odesláno 26. července 2018 Pochopil jsem správně? Ano, pochopil si to správně. Kdybys je chtěl vidět naživo, máme na dílně skladem flat, single i double dome :-).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se