Návštěvník cecil Odesláno 10. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2020 Ale samosebou nebudou to hodinky na EDC..jen jsem je chtěl a na mne budou asi ještě nositelné.53mm jsou dobr i na denní nošení..úplně v pohodě.Alespoň pro mne.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Čau kluci, tak mi dorazily moje první bronzovky a jsem z nich úplně unešenej, už jsem si v hlavě sepisoval recenze, ALE ... první noc dostaly vajíčkovou patinaci a super, nicméně ta jde dost do tmavé barvy, tak jsem něco početl a bingo! Na pár hodin nad vinný ocet a budou zelené. Už jsem to pozoroval u té vajíčkové metody, že patina se během pár hodin docela ztrácí. Hodinky jsem vyndal luxusně zelené, do rána zmizela tak půlka (zabarvení, ne hodinek :-)) po ranní sprše a utření je toho pryč tak 80% .... co dělám špatně?? Někde jsem tu četl, že "nechat zaschnout 2 dny na sluníčku", ale to jaksi momentálně úplně nepřipadá v úvahu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 S octem mam blbe zkusenosti. Rozezral mi lumi bod na lunete. Nejlepsi zkusenost mam s vajickem. Zakladem je pred poradne hodinky odmastit. Po kure jsem je jenom umyl a nosil. Jasne, cast nosenim sleze vzdycky. Ale i tak jsou tmavsi nez prirozena patina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Ahoj ggrande díky za odpověď. Já se zakoukal do té shnilé zelené patiny a tu vajíčkem neuděláš Jo, to odmaštění jsem dost podcenil (=vykáknul) ... hm ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Podle mého názoru je nejlepší, když hodinky stárnou a patinují svým přirozeným způsobem. Ano, trvá to déle a barvu si nevybereš, ale alespoň je nepoškodíš a můžeš na fotkách sledovat, jak vypadaly nové, po měsíci, po půl roce, po dovolené u moře... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Neber to ode mne jakkoliv zle, ale vsadím se, že žádné bronzovky, nemáš, že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Abych to vysvětlil - taky bych si to myslel. Ale jakmile je máš v ruce, prostě chceš a potřebuješ, aby tam ta patina už byla, nejde to vydržet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 hele kámo, nemůžu mít všechno, ale názor mít můžu. Jsou to tvoje hodinky, však si s nimi dělej co chceš, hlavně aby se ti to líbilo. Bronzovky mám v plánu, nevím, kdy na ně dojde, problém je, že jsem dost vybíravý a zatím hledám, co by se mi líbilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Naprosto souhlasím se Solidusem, jsem na tom stejně, ale každý máme svou cestu. Jinak mně se osvědčila kombinace vinný ocet/sůl a ta moje mírná sirná lázeň. Dál už to nechávám na přírodě. Hlavně vezmi v potaz, jaký drh bronzu máš, každý to má jinak. Na mých Gondarech / námořní bronz/ si ocet a sůl ani neškrtnul, ale na Stellách krásně zabral. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Tikal: prostě tě, když píšeš "moje mírná sirná", vede mě to k myšlence, že jsi se tu o tom někde rozepsal víc, mohl bys mě odkázat? Tohle vlákno jsem přečetl celé, ale přece jenom z těch 20ti stran člověku v hlavě nezůstane zdaleka vše. Je to ten asi obvyklejší - CuSn8. Patinovalo to super, ale do druhého dne to bylo pryč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník cecil Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 solidus:co máš za hodiny?Pochlub se..Jinak metody patinace mám za sebou x-krát s různými typy bronzi.Na každý typ funguje něco jiného.ovšem všeobecně bych postupoval takto a taky jsem tak dosáhl zajímavých výsledků.: Nechám hodinky vždy samovolně 2-3měsíce zajít, při bežném provozu.Pozor na to, že o oblečení se bronz pěkně leští,třeba flanel,mikiny atd..Pak najdu místo jako vlhký sklep,studnu s konstatní teplotou a hodinky tam nechám pár dní..pak zkontroluji stav a dle potřeby zase vrátím do vlhkého prostředí,nebo ne.Ale dobře se mi osvědčilo,místo kde je stará vodárna a můj známý mi tam hodinky,ne že ponořil ale nechal na super vlhkém místě a přitom v relativním teple!Tam ta patina krásně chytala a byla konzistentní..Pomůže čpavek ale je agresivní,slaná voda taky dobrá a vždy jsem hodinky před započetím patinace na chvíli ponořil do láku od okurek..ted mám jedny,které nepatinuji vůbec AGAT hybrid(bronz/ocel),protože často je mám na sobě a ony se mi leští o oblečení.Myslím ale,zase jim to tak celkem sluší.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 (upraveno) Cecil: dík za info a nápady. To je delší povídání. Vyzkoušel jsem si pár kousků z vyšší ligy (nejvýš B Avenger II Seawolf 1000m) a nakonec zakotvil u Seiko BabyTuna na pár let a jsem spokojený. Pořádný toolovky. Takže jako vyléčený Chmagor jsem si bez předsudků vybral v Číně. Konkrétně bronz home-age na Seiko Sumo od Steeldive. Jako už pár lidí přede mnou musím potvrdit excelentní zpracování a safír se skvělým vnitřním AR. Vtipný je, že aktuálně intenzivně zvažuju Oris Depth Gauge, holt člověk může abstinovat, ale nikdy není vyléčený Fotky nepostuju, dělal jsem si je pro sebe a jejich kvalita neodpovídá tomuhle vláknu, fotíte fakt dobře, borci. Upraveno 14. prosince 2020 uživatelem solidus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 (upraveno) To já zatím razím přirozenou cestu. Samozřejmě, že jsem měl nahleděné různě krásně vybarvené hodinky ještě dřív než se ke mně dostaly. Hrozně jsem na nich chtěl mít barevné mapy a zelená plísňe někde u korunky, nebo u lunety - to by bylo ideální... díval jsem se na všechny ty fotky ostatních a chtěl to taky...jenže v tom procesu patinace je něco, co člověk nepozná, když si koupí funglovky a druhý den ráno je vytáhne už uměle vyhoněné (aspoň takto to mám já). Nechávám tomu zatím volný průběh...Když jsem začal nevěděl jsem jestli jsem se vydal na cestu v řádu týdnů, měsíců, nebo let... ještě to nejsou ani dva měsíce a pokrok je veliký. Dá se říct, že už po týdnu se na povrchu začaly projevovat změny... každý den ráno jsem je nasazoval a prohlížel si kde so to posunulo... po měsíci už byl rozdíl značný... teď po necelých dvou to má už odstín, který mě baví a nepotřebuji to vylepšovat, těším se jak se to vylepší samo... pokud by mě to omrzelo, tak je trochu pošťouchnu, ale ten čas ještě nepřišel... Ať už si vybereš kteroukoliv cestu, tak neváhej přidat foto! Poslední dobou to tu plevelím sám EDIT: no a tím že jsem na HO, tak nikam nechodím - dlouhý rukáv, nebo svetr tak nasazuji tak málo, že otěr patiny nezaznamenávám žádný... Níže zase srovnání - stav lesklých při pořízení a dnešní fotka: Upraveno 14. prosince 2020 uživatelem Snekofon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník cecil Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 já pomalu ale opravdu pomalu, došetřím na PAM 1950-671..47mm no ale hodně mně i lákají 60mm PAM 341 Egiziana a k nim bronz custom lunetu,od jednoho machra co by to umněl..Nicméně ted mám na cestě agat-60mm titan-bronz hybrod a tam začnu asi customizovat.Strojek,sklo,AR apod.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Někde v tomto vlákně, je odkaz do vlákna o patinaci, tam je podrobněji popsané, ale jsem na mobilu a tam se blbě hledá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Prošel jsem si to celý a asi jsem to našel. Každopádně dík za snahu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Patinujem ... sorry za kvalitu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník cecil Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 před 31 minutami, solidus napsal: Patinujem ... sorry za kvalitu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Hergot to je ušlechtilá plíseň - jsem zvědavý do jaké podoby si to pak upravíš - dočistíš na nošení..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 (upraveno) Stala se hrozna vec ....... behem patinace hodinky sjeli do octa a ja to zjistil po pul hodine. Vsechna ta modrozelena nadhera je pryc To je konec, me ten bronz fakt bavi Upraveno 14. prosince 2020 uživatelem solidus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se