Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem to napsal blbě, jak to teď po sobě čtu. Ne, že by to byl nákup v bublinkách přímo u Timestore. Ten člen odkazoval často na Timestore, krom toho, že s ohledem na cenu se s ním jednou rozhořela debata o krabičkách a bublinkových fóliích. Tak se omlouvám, muselo to blbě vyznít.

• Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jsem to napsal blbě, jak to teď po sobě čtu. Ne, že by to byl nákup v bublinkách přímo u Timestore. Ten člen odkazoval často na Timestore, krom toho, že s ohledem na cenu se s ním jednou rozhořela debata o krabičkách a bublinkových fóliích. Tak se omlouvám, muselo to blbě vyznít.

Nic se nedeje, diky za vysvetleni. Co jsem cetl recenze, tak si myslim, ze je to fajn obchod, navic za 3500 neni co resit.

Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk

Odesláno

Teda pánové, konkrétně u hodinek SEIKO jsem toho názoru, že si u TIMESTORE mohu být bez obav.

Tedy, poprvé jsem se bál, SNKL43K1. A měl jsem blok koupit hodinky přes tři tisíce, až na internetu jsem zjistil,

že se tam v pohodě vejdou. tak jsem je koupil. (A za měsíc druhé ty stejné, potřeboval jsem doplnit články do řemínku, jsem docela tlusťoch ;o). Byl jsem spokojený, byly docela podobné mým letitým quartzkám Pierre Helvet, taky berlínská modř, taky dauphine ručky, taky indexy místo číslic. A fakt, nikdo si nečeho nevšiml, a já měl svůj první automat.

A pak jsem se jich nabažil. Konkrétně ručky Dauphine se ukázaly jako málo čitelné na první mrknutí., trošku jsem je mezi delšími indexy musel hledat.  A vůbec, když už, tak už. Chtěl jsem víc lumibrightu, lepší těsnění, ať můžou pod sprchu, (100m ideál, ať je rezerva),  ale ne potápky, ne želvy, klasický styl. Archetyp. Ciferník jako nádražní hodiny z mého mládí. (Je mi 52...) A (ne)pochopitelně, 4 litry strop.

A můj pohle padl na SNZG13K1. Někdo sem uložil krásné makrofotky a krásné komentáře. A zatoužil jsem. A v tu samou vteřinou byly v oblíbených ("šedivkových") obchodech vyprodané. I zatoužil jsem šíleně. Akutní seikokotóza. Nakonec v jednou slovenském webkrámu ještě byly za dobrou cenu, objednal jsem je. No a oni čekali na svého dodavatele, dny plynuly. A mně to začalo šrotovat. Vždyť on ten tah na verzi 13 bude zase krátký. Kde seženeš články navíc? Druhé stejné hodinky si přece nekoupíš... a pak jsem zjistil, že SNZG15 jsou celé pískované, bez lesklých plošek - a bylo hotovo. Na Slovensku ty třináctky pořád neměli, tak jsem to stornoval, a u TIMESTORE objednal patnáctky. Zítra budou na zásilkovně. A k nim jsem koupil tah z Prubnito. Dlouhý, původně k Samsung S3, dlouhý, těžký (104 gramů). Ten už mám doma, poctivý kus železa, žádné plechové mezikusy mezi tahem a hodinkami, články mají lichoběžníkový průřez, celé pískované, jen boky leštěné. Trochu pásy z tanku, šíře 22mm po celé délce za 619 CZK. Už se těším, až z miláška poprvé strhnu nylonové tanga a nasadím kus poctivé kovářskou práce. Military jak bejk, i ty stěžejky mají takovou bajonetovou páčku ;o) fakt se těším - až to bude, nafotím a vystavím.

Tak jsem zvědavý, jestli těch celkem 18 deka na zápěstí nebude přespříliš.

Ale tyhle SEIKA budou fakt dosmťačky. to budu tvrdit nejmíň do jara.

Odesláno

A už napsali ze zásilkovny - jsou tam. To abych si vzal volno z práce a zajel pro ně... A musím si vymyslet, proč potřebuju nové hodinky, krucinál. No, mám krytí, dal jsem se do redukčního programu, dvacet kilo dole (v podstatě stačilo vynechat pivo, jsem absťa už čtvrtý  měsíc ;o) - tak je holt ještě schovám, až dosáhnu nějaké další mety... No, ještě by to chtělo tak padesát kilo dolů, pro začátek... 

Odesláno

A jak asi půjdou... Chtěl bych, aby se trošíčku zpožďovaly, pár vteřin se dá nadehnat kmitáním sem-tam -

současné hodinky tak mám trvale v rámci 15 vteřinové přesnosti, a protože červenec i srpen mají 31 dnů,

poprvé sáhnu na korunku až 1. října ráno. Tak snad i 7S36 se bude chovat podobně.

Odesláno

Za chvíli tě začne štvát absence manuálního nátahu a zastavení sekundovky, pak minerální sklo a půjdeš zase o dům dál. Jestli není lepší tyhle meziskoky vynechat a rovnou koupit něco pořádnýho :)

Odesláno

A právě ten hacking mi asi chybět nebude, veřinovka je stejně mrška neklidná, člověk ji nastaví na přesno a ona se stejně za pár hodin někam odsune. Nedaleko, ale... Před lety jsem měl jedny normální natahovací Primky, a zřejmě jsem padl na dobrý kus, fakt jsem je sešteloval tak, že šly na vteřinu přesně, celé týdny. Takové už nebudou... I když, kdoví co na mě čeká v té zásilkovně...

Odesláno

Manuální nátah mi nechybí, ale takhle vědět, nakolik mám nataženo.

Já vím, v podstatě je nesundám z ruky, tak budou stále dobře nakrmené, ale stejně... 

To je jako nevědět, kolik zbývá v nádrži benzínu, jen byste každý den sice něco dolili, ale nevěděli přesně kolik....

Ale nějaké tajemství si hodinky asi musí nechat pro sebe...

Odesláno

Co je plus na tom, že chybí zastavení sekundovky a manuální nátah? Plusem je spíš to, když tyto funkce jsou a jdou v případě potřeby použít.

Rezervu chodu má Seiko u některých modelů samozřejmě taky.

Odesláno (upraveno)

Jasan, neuč Datla lítat o)

jde o to, že já chci a chci právě SNZG15 - mají přesně to, co musím mít (si myslím)

a jen jmenuji, co by se mi tak ještě líbilo. Ale tem military styl mi pasuje asi nejvíc. Nejsem ani slečinka, ani potápěč, 

oblek aktuálně ani nevlastním (tedy: nedopnu) (ale snad do nějakého zhubnu, jsem na dobré cestě). A matné povrchy kovu se mi moc líbí.

A hlavně  -  hodinky jsou natolik drobný předmět, že na ciferníku nerad vidím cokoli zbytného. Třeba nápis "SPORT" u tohoto modelu bych si odpustil úplně. Počet kamenů tam taky nemusí být, to byl chlubivý údaj v minulém století - jako kolikalitrový motor jev autě. To už na dnešních autech vidíte málokdy....

Třeba subciferníček s ručičkou, co udělá kruh jednou za 24 hodin. Komu takový údaj může sloužit? Třeba i mně, jen o tom nevím. Víte to někdo?

Díky

Upraveno uživatelem Datel
Odesláno

Třeba subciferníček s ručičkou, co udělá kruh jednou za 24 hodin. Komu takový údaj může sloužit? Třeba i mně, jen o tom nevím. Víte to někdo?

Třeba když budeš jeskyňář, horník nebo něco takovýho  a budeš tři dny zalezlej někde v nějaký díře, tak vidíš, jestli je nahoře den a nebo noc - protože z hodinek nepoznáš, jestli je poledne, nebo půlnoc.  :-)

Odesláno

... anebo když se zastavěj a rozběhneš je a chceš nařídit, víš, jestli ukazujou dopoledne nebo odpoledne kvůli správnému překlopení data.

huz46212: Třeba větší jednoduchost a míň součástek, který se mohou podělat, nevím... Každýmu vyhovuje a líbí se něco jinýho. Já třeba ty SNZG seřídím, resp. posunu, až když jdou špatně o víc jak půl minuty (takže to dělám cca každejch deset, jedenáct dní o minutu a ten hacking mi fakt nechybí, teda když je vydržím nosit deset dní v kuse :-)  ), ale abych je každej den kvůli cca 6 vteřinám zastavoval a nařizoval...  Manuální nátah nepotřebuju vůbec, páč nenatahuju ani automaty s ručním nátahem (když je nenosím, tak je nechám zastavit, když si je znovu beru, dám je na chvilku na ruku a než je nařídím tak je nechám rozběhnout). Ale jak píšu, každej to dělá jinak a vyhovuje mu něco jinýho.

Odesláno (upraveno)

Starej kocoure

vidíš, to mne nenapadlo. Při seřizování pak rovnou vidím, jak je nastavené soukolí a nepustím se do přehazování data, když je poledne, ale hodinky mají půlnoc. Ale já osobně to oželím, ostatně modely s touto funkcí se netvářily úplně jeskyňářsko-hornicky ;o)

je fajn, že si každý může vybrat. Ale to, že je to za "dobrou cenu", skoro zadarmo - to vidíme my, chronomágové, ale běžná populace to vidí jinak.

Jako když jsem si koupil první hi-res kapesní přehrávač. Fiio1 (mk1) - za tři litry - dlouho jsem váhal a nemuzikanta bych nepřesvědčil, že empina za litr nehraje stejně dobře. Ale otužil jsem se a za rok jsem iji vyměnil za Fiio 3 mkII - ta už byla za 5 litrů. A ani sluchátka nebyly z nejlevnějších. Ale ta radost a ten požitek z muziky - toto ovšem pochopí jen ti podobně postižení.

Stejně tak tady. Člověk se otuží - představa, že bych měl dvoje fungující hodinky mi před rokem připadala jako úplná (sei)kokotina

a zde jsou přitom k zastižení vlastníci i desítek strojků.

Tak jedu pro ně, SNZG15K1 ;o)

Upraveno uživatelem Datel
Odesláno

Tak jasný, každýmu vyhovuje něco jinýho a má svůj styl používání hodinek, je to pouze akademická debata :) Sám ten manuální nátah využívám o víkendech, kdy hodinky leží celodenně na stole a v pondělí ráno je chci mít funkční. Dle všech doporučení sice dělám chybu, protože ručně natahovat automaty se má jenom pro rozběh, ale za těch spoustu let už to nějak neřeším. Až kleknou, tak se asi poohlídnu ve vodách Powermatic 80 :)

Odesláno

Tiez mam njake tie SNZG bez manualneho natahu a hackingu a za seba mozem povedat, ze mi to chyba. Tocim viacero hodiniek a niektore sa vzdy zastavia. A nastavovat seiko je najhorsia robota (okrem tych co nemaju rychloposuv datumu ako napr. Amfibie).

Odesláno

Starej kocoure

vidíš, to mne nenapadlo. Při seřizování pak rovnou vidím, jak je nastavené soukolí a nepustím se do přehazování data, když je poledne, ale hodinky mají půlnoc. Ale já osobně to oželím, ostatně modely s touto funkcí se netvářily úplně jeskyňářsko-hornicky ;o)

je fajn, že si každý může vybrat. Ale to, že je to za "dobrou cenu", skoro zadarmo - to vidíme my, chronomágové, ale běžná populace to vidí jinak.

Jako když jsem si koupil první hi-res kapesní přehrávač. Fiio1 (mk1) - za tři litry - dlouho jsem váhal a nemuzikanta bych nepřesvědčil, že empina za litr nehraje stejně dobře. Ale otužil jsem se a za rok jsem iji vyměnil za Fiio 3 mkII - ta už byla za 5 litrů. A ani sluchátka nebyly z nejlevnějších. Ale ta radost a ten požitek z muziky - toto ovšem pochopí jen ti podobně postižení.

Stejně tak tady. Člověk se otuží - představa, že bych měl dvoje fungující hodinky mi před rokem připadala jako úplná (sei)kokotina

a zde jsou přitom k zastižení vlastníci i desítek strojků.

Tak jedu pro ně, SNZG15K1 ;o)

Tak co?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...