Přejít na obsah

Co nedělat hodinkám (automatům)

rach

Doporučené příspěvky

Vodotěsnost hodinek do 30 a 50 metrů se bere spíš jako vlhkotěsnost, nedoporučuje se s nimi koupat. Vodotěsnost je u hodinek od 100 metrů a víc.

To je přinejmenším konzervativní odhad - u třiceti souhlasím, ale padesátimetrový hodinky jsou na sprchování a plavání dostatečný. I bez šroubovací korunky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 129
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• Po roku...

Je třeba ale také zohlednit i výrobce hodinek, jak on se k vodotěsnosti, kterou udává staví. U IWC je udáváno, že hodnota, která na nich je, značí skutečnou vodotěsnost. To znamená, že 3Atm jsou hodinky i na koupání, se 6 Atm se dá bez problému šnorchlovat, tedy ne že bych to snad chtěl zkoušet, ale je to dobré vědět.

Odkaz ke komentáři

Nejít s potápkami do vody tak to mě dokáže rozesmát. Hodinky jsou věc která má sloužit a ne ležet na poličce.

ale prosim te - zeptej se kolik majitelu land roveru, x5, tuaregu, q7 a jim podobnym jeli nekdy v terenu anebo alespon do lesa na houby? :)) myslim, ze te pomer bude stejnej jako s tema diverskama tady :D

ja mam certina ds action chrono a obcas se s nima vykoupu, vezmu je na kolo nebo na lyze.. golf s nima nehraju - prekazej mi na ruce...

Odkaz ke komentáři

Mám Fortis B-42 Diver a nedovedu si představit, že bych se s nimi občas nevykoupal, klidně zajdu na bazén atd. Pokud by to ty hodinky nepřežily, tak co pak na nich stojí tolik peněz? Proto si kupuji hodinky s vodotěsností 100m a více (lépe 200m), abych je mohl v pohodě vzít sebou na bazén :snorkle:. Měl jsem běžně ve vodě Seiko SBCM023 /(to byly sice quartz), SEIKO SBDC001 /(automaty) - v pohodě, Orient BIG MAKO (automaty) - v pohodě !!!!

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ahoj, postupne procitam diskuse, napada mne jedna zasadni otazka (k jejiz odpovedi jsem se ve foru zatim neprokousal). Proc by si mel bezny clovek (tj. zadny fajnsmekr) porizovat automaty na bezne noseni ? Jake maji vyhody oproti Quartzum ? Quartzy by mely byt odolnejsi, neni tam tolik mechaniky. Pak taky vetsinou presnejsi. Automaty jsem casto videl jako letecke nebo potapecske - coz mi ale jde trochu proti te nizsi odolnosti.

Zatim mi pripada, ze lidi si kupuji automaty proto, ze clovek, kdyz vi, ze ma na ruce automaty, tak ma z toho lepsi pocit. Ale krome tech psychickych zalezitosti, je neco, proc automaty a ne quartzy ?

Odkaz ke komentáři

Ten lepsi pocit je pro vetsinu lidi dostatecny duvud :-)

Ale pokud chces prakticke, tak automatum nikdy v tu nejblbejsi domu nechcipne baterie. Nikdy neresis urgentni navstevu hodinare kvuli vymene baterie.

Naproti tomu jsou mene presne.

Odkaz ke komentáři

ja viem, :) ale on sa pytal na automaty....k rucnemu natahu zatial nedosiel...zatial :P

Od nej jsem uz divergoval :smile_anim: Ale doma bych snad jeste nasel moje prvni PRIMky, ktere jsem dostal v 10 letech k narozeninam.

Baterka v nejblbejsi dobe, to je dobry argument. Kdybych si mel predstavit, ze hodne cestuju, tak mi to smysl dava.

Odkaz ke komentáři

Proc by si mel bezny clovek (tj. zadny fajnsmekr) porizovat automaty na bezne noseni ?

No, vis Vasku, to mas tak: NEMEL!

Stejne jako si bezny clovek (tj. zadny fajnsmekr) v drtive vetsine pripadu asi neporidi bazen se slanou vodou, vyhrivanim a protiproudem na bezne koupani.

Nekdo ma rad holky, jiny zase vdolky (nebo kluky).

A specialne na tomto foru se asi nedockas odpovedi, ktera Te uspokoji.

Odkaz ke komentáři

A specialne na tomto foru se asi nedockas odpovedi, ktera Te uspokoji.

Ahoj, ale ja dostal odpoved, ktera mne uspokojila :smile_anim: Nicmene chapu, ze mnoho prispivajicich je z branze a radi si dopreji hodinky v cene ojeteho nebo obcas i neojeteho auta. Kazdy mame nejakou uchylku, u mne to zatim hodinky nejsou. I kdyz, hodne modelu se mi libi...
Odkaz ke komentáři

...

Takže pokud má člověk rád mechaniku v hodinkách, napadá mě jedna zásadní otázka. Proč by měl kupovat quartz ? :D :D :D

Noo ... protoze mechaniky jsou takovy depresivni. Jak ta vterinovka plyne, uplne si vybavis, jak zivot utika mezi prsty jako pisek.... marnost nad marnost!

To takovy quartzky, to je jina! Tam to jen tak vesele uskakuje :lol:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...