farářskej Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 Vodotěsnost hodinek do 30 a 50 metrů se bere spíš jako vlhkotěsnost, nedoporučuje se s nimi koupat. Vodotěsnost je u hodinek od 100 metrů a víc. To je přinejmenším konzervativní odhad - u třiceti souhlasím, ale padesátimetrový hodinky jsou na sprchování a plavání dostatečný. I bez šroubovací korunky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 No ale to je přece něco jiného. To je jen vysvětlení daného označení vodotěsnosti hodinek, které by mohlo být pro neznalého zavádějící. To, že je možné ruční natahování a dle tebe se nemá používat by taky bylo zavádějící. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SOZ Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 To, že je možné ruční natahování a dle tebe se nemá používat by taky bylo zavádějící. A z čeho vyvozuješ, že dle mě se nemá používat?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 29. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2010 A z čeho vyvozuješ, že dle mě se nemá používat?? Mě už to nebaví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SOZ Odesláno 29. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2010 Mě už to nebaví. Tak to jsme dva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jeanda Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2011 Mám Seika pětky, často s nimi jezdím do práce na kole (kus po "kočičích hlavách") a jdou bezvadně a pravidelně (cca -6s za den). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Morax Odesláno 24. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2011 Nejít s potápkami do vody tak to mě dokáže rozesmát. Hodinky jsou věc která má sloužit a ne ležet na poličce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IWCmann Odesláno 24. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2011 Je třeba ale také zohlednit i výrobce hodinek, jak on se k vodotěsnosti, kterou udává staví. U IWC je udáváno, že hodnota, která na nich je, značí skutečnou vodotěsnost. To znamená, že 3Atm jsou hodinky i na koupání, se 6 Atm se dá bez problému šnorchlovat, tedy ne že bych to snad chtěl zkoušet, ale je to dobré vědět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník quartzik Odesláno 24. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2011 Mám Omega quartz a vúbec se s nima nemazlím. A tak to má bejt. Věc je k tomu, aby se užívala a pak opotřebila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rancor Odesláno 24. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2011 Nejít s potápkami do vody tak to mě dokáže rozesmát. Hodinky jsou věc která má sloužit a ne ležet na poličce. ale prosim te - zeptej se kolik majitelu land roveru, x5, tuaregu, q7 a jim podobnym jeli nekdy v terenu anebo alespon do lesa na houby? ) myslim, ze te pomer bude stejnej jako s tema diverskama tady ja mam certina ds action chrono a obcas se s nima vykoupu, vezmu je na kolo nebo na lyze.. golf s nima nehraju - prekazej mi na ruce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrson Odesláno 24. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2011 Mám Fortis B-42 Diver a nedovedu si představit, že bych se s nimi občas nevykoupal, klidně zajdu na bazén atd. Pokud by to ty hodinky nepřežily, tak co pak na nich stojí tolik peněz? Proto si kupuji hodinky s vodotěsností 100m a více (lépe 200m), abych je mohl v pohodě vzít sebou na bazén . Měl jsem běžně ve vodě Seiko SBCM023 /(to byly sice quartz), SEIKO SBDC001 /(automaty) - v pohodě, Orient BIG MAKO (automaty) - v pohodě !!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vaclavpe Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2011 Ahoj, postupne procitam diskuse, napada mne jedna zasadni otazka (k jejiz odpovedi jsem se ve foru zatim neprokousal). Proc by si mel bezny clovek (tj. zadny fajnsmekr) porizovat automaty na bezne noseni ? Jake maji vyhody oproti Quartzum ? Quartzy by mely byt odolnejsi, neni tam tolik mechaniky. Pak taky vetsinou presnejsi. Automaty jsem casto videl jako letecke nebo potapecske - coz mi ale jde trochu proti te nizsi odolnosti. Zatim mi pripada, ze lidi si kupuji automaty proto, ze clovek, kdyz vi, ze ma na ruce automaty, tak ma z toho lepsi pocit. Ale krome tech psychickych zalezitosti, je neco, proc automaty a ne quartzy ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2011 Ten lepsi pocit je pro vetsinu lidi dostatecny duvud :-)Ale pokud chces prakticke, tak automatum nikdy v tu nejblbejsi domu nechcipne baterie. Nikdy neresis urgentni navstevu hodinare kvuli vymene baterie.Naproti tomu jsou mene presne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hellé Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2011 pekne tikaju ...automaty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2011 pekne tikaju ...automaty rovnako aj handaufzug Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hellé Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2011 ja viem, ale on sa pytal na automaty....k rucnemu natahu zatial nedosiel...zatial Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vaclavpe Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2011 ja viem, ale on sa pytal na automaty....k rucnemu natahu zatial nedosiel...zatial Od nej jsem uz divergoval Ale doma bych snad jeste nasel moje prvni PRIMky, ktere jsem dostal v 10 letech k narozeninam. Baterka v nejblbejsi dobe, to je dobry argument. Kdybych si mel predstavit, ze hodne cestuju, tak mi to smysl dava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2011 Proc by si mel bezny clovek (tj. zadny fajnsmekr) porizovat automaty na bezne noseni ? No, vis Vasku, to mas tak: NEMEL! Stejne jako si bezny clovek (tj. zadny fajnsmekr) v drtive vetsine pripadu asi neporidi bazen se slanou vodou, vyhrivanim a protiproudem na bezne koupani. Nekdo ma rad holky, jiny zase vdolky (nebo kluky). A specialne na tomto foru se asi nedockas odpovedi, ktera Te uspokoji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vaclavpe Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2011 A specialne na tomto foru se asi nedockas odpovedi, ktera Te uspokoji. Ahoj, ale ja dostal odpoved, ktera mne uspokojila Nicmene chapu, ze mnoho prispivajicich je z branze a radi si dopreji hodinky v cene ojeteho nebo obcas i neojeteho auta. Kazdy mame nejakou uchylku, u mne to zatim hodinky nejsou. I kdyz, hodne modelu se mi libi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2011 ... Takže pokud má člověk rád mechaniku v hodinkách, napadá mě jedna zásadní otázka. Proč by měl kupovat quartz ? Noo ... protoze mechaniky jsou takovy depresivni. Jak ta vterinovka plyne, uplne si vybavis, jak zivot utika mezi prsty jako pisek.... marnost nad marnost! To takovy quartzky, to je jina! Tam to jen tak vesele uskakuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se