Přejít na obsah

Archimede Pilot

Balet

Doporučené příspěvky

greenhornik: hodinky pekny, gratuluji. ale uprimne receno je to moc. ja mam se zapestim 18cm taky nejake limity... takze za me bohuzel musim rict, ze to je uz trosku za hranou nositelnosti. :cheers:

Je sice pravda, že na tý fotce to vypadá trochu nepatřičně, ale v reálu je to pohodě. Mám 196 cm a 110 kg a to zápěstí mi prostě moc nenarostlo, ale řekl bych, že na mě je to o.k. Jen člověk musí myslet na hodinky, když si bere batoh, popruhy jsou mrchy. Mám ještě Prim Sport 38 mm a to se fakt nedá nosit, připadám si jak...:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je sice pravda, že na tý fotce to vypadá trochu nepatřičně, ale v reálu je to pohodě. Mám 196 cm a 110 kg a to zápěstí mi prostě moc nenarostlo, ale řekl bych, že na mě je to o.k. Jen člověk musí myslet na hodinky, když si bere batoh, popruhy jsou mrchy. Mám ještě Prim Sport 38 mm a to se fakt nedá nosit, připadám si jak...:-)

toz to jo. ty fyzicke proporce to mohou opticky srovnat, to uznavam. a igeny nepomlouvej, mam jedny na renovaci a trnu, aby nebyly male... zvlast ted, co nosim v kuse Landmonstera, mi vsechny hodinky pripadaji jak male, tak (a to hlavne) lehke! natoz igeny... no, uvidime. ;)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Snazim se najit informaci jestli se kvalita pouzdra Archimede hodne lisi od Stowa a cena je tomu umerna a nebo se jedna jen o znacku?

Nasel jsem toto:

Stowa - dodavatel B-Uhren

Ickler (Archimede je brand Ickleru) - dělali pouzdra pro dodavatele B-Uhren

Hanhart - dělal letecké hodinky pro Luftwaffe, především chronografy. Nedělal ale B-Uhren

Mohl by mi to prosim nekdo "prelozit"?

Odkaz ke komentáři

Snazim se najit informaci jestli se kvalita pouzdra Archimede hodne lisi od Stowa a cena je tomu umerna a nebo se jedna jen o znacku?

Nasel jsem toto:

Hanhart - dělal letecké hodinky pro Luftwaffe, především chronografy. Nedělal ale B-Uhren

Stowa i Ickler dělají ve své cenové kategorii velmi kvalitní pouzdra,u Stowy lehce připlácíš za to,že značka vyráběla i původní B-Uhren za války

Odkaz ke komentáři

Nasel jsem toto:

Ickler pouzdra pro válečné dodavatele nedělal, ale dělá pouzdra dnes, Stowa si pouzdra nechává dělat.
Odkaz ke komentáři

Nasel jsem toto:

autenticitu osobně neřeším (naopak, když o tom člověk tak nějak politicky přemýšlí, tak si říká, jestli by mu to nemělo spíš vadit)

Archimede jsem měl v ruce a trochu mě štvala ta povrchová úprava (broušení u Stowa se mi líbí víc), ale to je spíš otázka vkusu, než kvality provedení. Další věc, která mi vadila jsou useknuté konce ručiček a zaoblení na vrchu klasické korunky. Taky tloušta pouzdra mohla být o pár milimetrů větší (což si myslím i o stowa), ale možná je to takhle zase o něco decentnější a víc nositelné. Cena a výběr velikostí jsou super.

Odkaz ke komentáři

Diky za nazory. Archimede Pilot jsou pro me jedny z mala cenove dostupnych hodinek tohoto typu, ktere se mi libi. Premyslim, ze si je poridim k narozkam.

Chtel bych se zeptat, na ktere uprave pouzdra jsou mene videt vlasove skrabance?

S hodinkymi neplanuji plavat v bazenu. Ale celodenni chozeni v desti (uz se zadarilo) by vodotestnost 50m mela bez problemu vydrzet? Nekde jsem cetl, ze 50m staci i na plavani.

Odkaz ke komentáři

Diky za nazory. Archimede Pilot jsou pro me jedny z mala cenove dostupnych hodinek tohoto typu, ktere se mi libi. Premyslim, ze si je poridim k narozkam.

Chtel bych se zeptat, na ktere uprave pouzdra jsou mene videt vlasove skrabance?

S hodinkymi neplanuji plavat v bazenu. Ale celodenni chozeni v desti (uz se zadarilo) by vodotestnost 50m mela bez problemu vydrzet? Nekde jsem cetl, ze 50m staci i na plavani.

Škoda že jsi z Prahy..bych ti ukázal Archimede po ročním každodenním nošení, není na nich ani Ň..a vodotěsnost jsem neřešil..každý třetí-čtvrtý den je normálně opláchnu pod vodovodem, omyju mýdlem a úplně v pohodě :)
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak a máte mě na svědomí!!!

Dneska jsem si objednal Archimede Pilot XLH TOP

a mám útlé zápěstíčko s obvodem 16 - 17 cm.

Jestli to nebudu moct nosit, tak si to vypijete!

Nechci te odrazovat, ale to asi nedas. Ja mam zapesti asi 16.5cm. Mam Archimede Pilot H, s prum. 42mm a je to maximalni nositelna velikost. Cokoliv vetsiho uz by na tuty vypadalo smesne.

Odkaz ke komentáři

Nechci te odrazovat, ale to asi nedas. Ja mam zapesti asi 16.5cm. Mam Archimede Pilot H, s prum. 42mm a je to maximalni nositelna velikost. Cokoliv vetsiho uz by na tuty vypadalo smesne.

:-) Děkuji, děkuji. Když mrkneš do chlubícího vlákna, tak je mám i vyfocené a jsou mi supr!!!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...