Americkej Odesláno 5. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2018 No, pokud Ti jde primárně o přesnost, pak se vrať ke quartzu, nebo si připrav na mechaniky větší kačky. Každej to vnímá trochu jinak, já jsem do 2s happy, do 5s OK, 5-10s skřípu zubama a přes deset nechávám zregulovat, nebo pouštím dál. Jinýmu ani 30s nevadí. I lacinej strojek se dá po zaběhnutí zregulovat líp, než uvádějí výrobci tolerance. To už bych mechaniky dávno nenosil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 5. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2018 (upraveno) Nevim, jestli minuta za den už neni i na novej stroj moc, nicméně si to sedne, ale ne za 3 dny, spíš tak za 3 tejdny nošení a pak má teprv asi cenu to řešit, jak už se tu píše. Jinak najít někde oficiálně přesnost toho kalibru je snad nemožný, ani v origo knížečce k těm hodinkám to není (mám SNZG07 / 7S36, dlouhodobě dělaj cca -6s za den), mám zažitý, že by to snad mělo bejt -15s/+25s za den, ale marně jsem teď hledal, kde jsem k tomu přišel. Upraveno 5. října 2018 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J.J.H. Odesláno 6. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2018 Informaci mám od Helveti, že je potřeba počkat 5-8 týdnů. Ale stejně.. :-( Jo, počkám. Díky za reakce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 6. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2018 Dej tomu jeste aspon mesic, pak uvidis. A neboj, Helveti neni zadny poutovy prodejce, strojek Ti pak poladi. Ale fakt si musi sednout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J.J.H. Odesláno 6. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2018 OK. díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J.J.H. Odesláno 12. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2018 Tak po par dnech nepretrziteho noseni se to lehce spravilo.Za poslesnich 24h jsou v plusu "jen" 25s.Takze se fakt asi usazuji do snesitene tolerance :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Ty se na ten stroj nesmíš dívat jako na 2D soustrojí. Poloz si ty hodinky na podložku a zadivej se na ně z boku.Za chvíli si určitě dokážeš představit, jak tam uvnitř do sebe zapadají kolečka horizontálně... Čistě hypoteticky.... 2DTa kolečka ale se otáčí kolem svých os... To je ta 3D.A všechno má své tolerance výroby. Tu 0,00005%,jinde třeba 5%. To je celkem jedno. Ale 'sednout si' znamená, že si ty tolerance navzájem postupně 'vyhovi' do stavu nejmenšího vzájemného odporu.Tak tak to chápu já. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 (upraveno) já už jsem teda pár hodinek měl, a nikdy opakuju nikdy jsem si nevšiml, že by si něco sedlo nebo zaběhlo ..... buď to šlo od začátku blbě a nebo od začátku dobře ..... takový ty říkanky "počkej pár dní ..... tejdnů.... měsíců ..... let ? ...... ono si to sedne " .... jsou jenom říkanky alá útěcha pro majitele co, ale funguje je vypozorovat v jaké poloze hodinky jdou do + nebo - ...... taky záleží na tom jak jsou hodinky natažený atd. atd. ....... kdo nechce pozorovat musí dojít na vibrograf, který mu to ukáže hned Upraveno 14. října 2018 uživatelem YPO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 YPO, ja bych rek, ze tvoje zkusenost vychazi ze skutecnosti, ze jsi zadne hodinky nemel tak dlouho, aby si vubec mohly sednout, nedejboze zabehnout = dele, nez mesic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 protreky nosím denně už tři roky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thubalek Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 kdo nechce pozorovat musí dojít na vibrograf, který mu to ukáže hnedTohle by mě docela zajímalo, jestli se to fakt dá zjistit přesně i u levnějších kalibrů. Měl jsem jedny hodinky, zaběhával jsem je snad půl roku a přesnost pořád nanic (+35 sekund denně, to je na mě moc). Poslal jsem je do servisu, kde je prokazatelně otevřeli (důkazem je poplatlaný rotor samonátahu, který je vidět přes prosklené dno a před servisem nebylo), udělali tlakovou zkoušku (dostal jsem papírek, že to měřili), ale přesnost se prakticky nezměnila (+30 sekund denně). Je to servis, který se jmenuje BD Servis (autorizovaný servis MPM ve Frýdku), tak předpokládám, že ten vibrograf na ty hodinky použili. Jak je možné, že s tím ani tak nic neudělali? P.S. Nakonec jsem si ty hodinky poštěloval sám, dělají mi teď méně než 5 sekund denně. Na záruku kašlu, protože jsem byl 14 dní bez hodinek a k ničemu to nebylo. Jen mě to stálo prachy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Měl jsem jedny hodinky, zaběhával jsem je snad půl roku a přesnost pořád nanic (+35 sekund denně, to je na mě moc). ježiš to až bude číst filo dyť to ale nemusíš hned otevírat ...... vibrograf ukáže v jaké poloze to jde do plusu nebo minusu a můžeš ladit přesnost sám doma odkládáním hodinek ..... 35s už samozřejmě na nějakou regulaci je ..... pak už záleží na tom jakej pytlík to reguluje a kolik tomu dá lásky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 protreky nosím denně už tři rokyTak Casio je jina liga, to je bez debaty. Tohle by mě docela zajímalo, jestli se to fakt dá zjistit přesně i u levnějších kalibrů. Měl jsem jedny hodinky, zaběhával jsem je snad půl roku a přesnost pořád nanic (+35 sekund denně, to je na mě moc). Poslal jsem je do servisu, kde je prokazatelně otevřeli (důkazem je poplatlaný rotor samonátahu, který je vidět přes prosklené dno a před servisem nebylo), udělali tlakovou zkoušku (dostal jsem papírek, že to měřili), ale přesnost se prakticky nezměnila (+30 sekund denně). Je to servis, který se jmenuje BD Servis (autorizovaný servis MPM ve Frýdku), tak předpokládám, že ten vibrograf na ty hodinky použili. Jak je možné, že s tím ani tak nic neudělali? P.S. Nakonec jsem si ty hodinky poštěloval sám, dělají mi teď méně než 5 sekund denně. Na záruku kašlu, protože jsem byl 14 dní bez hodinek a k ničemu to nebylo. Jen mě to stálo prachy.Koupil sis levne hodinky vyrobene v cine, od neseriozni firmy z Frydku-Mistku. (nemam nic proti Frydku-Mistku). Jejich autorizovany servis je asi stejny vtip jako jejich CZECH MADE. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Koupil sis levne hodinky vyrobene v cine, od neseriozni firmy z Frydku-Mistku. (nemam nic proti Frydku-Mistku). Jejich autorizovany servis je asi stejny vtip jako jejich CZECH MADE.já myslím, že je to úplně jedno kde to bylo vyrobeno ..... můj stokrát omletý příběh, jak jsem si koupil svůj první chronometr a druhej den sem byl nasranej, že to jde 20s do plusu ....... já tenkrát myslel, že zdechnu ...... značku ani prodejce radši zmiňovat nebudu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 ježiš to až bude číst filo Me uz to je jedno, ja jsem uz tak nejak prozrel. Mam 115200, dy jdou uz 8 let jak svycarsky COSC a pak jedny digitalky CASIO z 80. let a fertig, uz nic nechcu, bo vsecko stejnak stoji za prd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 mě je to taky jedno .... jenom sem se do toho tady začet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thubalek Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 a můžeš ladit přesnost sám doma odkládáním hodinek .....To právě nemůžu, protože hodinky nikdy neodkládám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 já myslím, že je to úplně jedno kde to bylo vyrobeno ..... můj stokrát omletý příběh, jak jsem si koupil svůj první chronometr a druhej den sem byl nasranej, že to jde 20s do plusu ....... já tenkrát myslel, že zdechnu ...... značku ani prodejce radši zmiňovat nebuduJa ti to verim. A proto jsem rad, ze mam svuj jeden kousek, co bezi jak ma, uz hodne let. Trochu se bojim, az je nekdy budu muset nechat servisovat. Ale co, mam v zaloze digi a fertig. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thubalek Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Koupil sis levne hodinkys tím bych nesouhlasilJejich autorizovany servis je asi stejny vtip jako jejich CZECH MADE.s tím bych souhlasil. Jinak, ale ta přesnost není myslím úplně o té číně. V těch mých hodinkách je Miyota 8215, což je sice levný, ale zato prověřený low end kalibr. Mají ho jak čínské hodinky, stejně tak i spousta různých "o trochu lepších" microbrandů. Problém není v tom kalibru (jinak mi mi po mém poštelování nešel méně než 5 sekund denně), ale v neschopnosti BD servisu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 14. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2018 Dobře, vraťme se k Seiku. Když jsem hodinky koupil z Německa, byly dvakrát na ruce. Stav tomu odpovídal, naprosto netknuté bez jediné vlásečnice. "Zabíhání" je tedy na mně. Kupoval sem je s obavou, protože Seiko u mě moc bodů nemá a obavy se potvrdily - i Steiny za půlku s Etou 2892-A2 chodily od začátku lépe a chodí pořád stejně, žádný zabíhání nepotřebovaly. Ale Seiko prostě chodí moc do plusu a tak pořád čekám na ten slavný den, kdy se zaběhnou, a ono stále nic.A pořád tomu tajemnému zaběhnutí nerozumím, co se tam může stát tak úžasného krom toho, co jsem psal výše.co je to vlastně za strojek 6R25 ? pokud si myslel 6R15, tak ten má výrobcem uváděný denní rozsah +25/-15 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se