Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

U dýnka mi přijde divný, proč je tak brutálně oleštěný v místě, kde je typový číslo, ale proč ne. Cifr vypadá OK, byť pořádně není vidět rámeček kolem datumovky, ale to bude fotkou... Vteřinovka je přetřená, bývaly oranžový a červený, ale ne takhle výrazně...navíc u centrální vteřinovky je vždycky vidět nezatřená "dírka"

Odesláno (upraveno)

Ahoj, koupil jsem 6139 8030 pozlacené, budou potřebovat servis ale jinak jsou celkem v pěkným stavu. 

Má je tady někdo nikde jsem je tady neviděl?

post-42515-0-06478500-1485950405_thumb.jpg

post-42515-0-15679000-1485950416_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Cherokee
Odesláno

Tech zde asi moc nebude. U zlacenych pouzder je problem jako u primek, jsou z mosazi a byvaji total sezrany. To je duvod, proc neni moc zlatych pand a nebo jsou cerny cifry v nerez pouzdru, protoze tam se zas ty bily loupaji vcetne subcifru.

Odesláno

nový 6139-6011, při přechodu z tepla do zimy se jim mlží sklíčko a nějakej prasák nechal na vnitřní straně skla otisk prstu, ale jinak čas pěkně drží, chrono funguje a nuluje jak má

post-36157-0-79074800-1486071358_thumb.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

pod košili se kupodivu vlezly v pohodě, kdežto Steinharty jsem tam nenarval, takže zas tak vysoky nejsou.

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Jedny vintážní pětky 7009-3040. Nepomohl by někdo s přesnějším určením modelu? Dekodér vychrlil rok výroby 1981 nebo 1991.

post-44945-0-32013600-1489042146_thumb.jpg

Upraveno uživatelem clovenhoof
Odesláno

Jedny vintážní pětky 7009-3040. Nepomohl by někdo s přesnějším určením modelu? Dekodér vychrlil rok výroby 1981 nebo 1991.

Tady ti můžu určit jenom jedno: design India. Tento cifr neviděl výrobní halu Seiko. Vyrábí ho Indové a chrlí ho na eBay po stovkách. Mají téměř neomezené zásoby starých strojků Seiko a Alwin, což byly licencované strojky Seiko vyráběné v Indii. Pouzdro a ručky jsou z bůhvíčeho...

Prostě Ind vyrobí cifr - nalepí indexy ze zásob bývalé fabriky Alwin a dalších, nalepí falešné logo Seiko vyrobené v Indii, celý cifr pomocí nějaké hmoty přilepí na strojek, vyzkouší nějaké ručky a ty, které tam zůstanou držet, tak jsou ty pravé, zkusí do kterého pouzdra by to sedlo a až to má složené, tak vybere nějaké dýnko, které se vyrobilo ve fabrice Alwinu, případně později - až ji zavřeli, tak si někdo koupil stroj a dál ta dýnka vyrábí a vymýšlí si kombinace s originál číslem strojku a vymyšleným číslem pouzdra. Třeba 7009-3040...

Jsou šikovní tito kluci Indičtí...

Odesláno

:-( Díky za vyčerpávající odpověď. Škoda. Hodinky nejsou z ebay. Otec je nad někým vyhrál v devadesátých letech v kartách. Je k nim i seiko tah. Myslel jsem, že budu mít pěknou památku, tak jsem nechal i kompletně poladit strojek u hodináře. :-/

Odesláno (upraveno)

Jedna ze základních indícií je vždy způsob přichycení cifru na strojek. Zeptej se hodináře, zda byl cifr chycen normálně za pacičky, nebo přilepen. Pokud přilepen, je to 100% bastl. Pokud na pacičkách, může a nemusí to ještě nic znamenat. Další indicií je dizajn cifru. Tyto zlaté združené indexy jsou skutečně doménou Indické pouliční produkce. Indové milují zlato ve všech podobách a čím víc ho tam je, tím lépe. Další indicií je logo a "5".  Udělej si makro a porovnej s originální produkcí Seiko. Uvidíš jasné rozdíly. No a nakonec, zkus si najít originál 7009-3040 na google. Většinou tam najdeš jen pár rozpačitých obrázků, ale nenajdeš opakující se obrázek jednoho a toho samého modelu. V tomto případě to teda vypadá, že model 7009-3040 snad skutečně existoval, ale i pokud ano, tak vypadal jinak, než tvoje hodinky ;)

post-33556-0-84989100-1489048505_thumb.jpg

Upraveno uživatelem JaRooN
Odesláno (upraveno)

Skús spraviť lepšiu foto. Všetko čo JaRooN napísal o indickej Seiko produkcii je samozrejme pravda. Myslím si, že toto nemusí byť jednoznačne indická skladačka. Podobné modely Seiko 5 v kombinácii modrá a zlato sa u nás predávali ešte v 90. rokoch ale už s kalibrom 7S26 označenie ostalo 3040.

Upraveno uživatelem EDYMI

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...