Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím lidi,

Mám takovej malej problém. Aktuálně jsem na bytě, kde majitel lže kudy chodí a celkově vykládá nesmysly. Máme špatnej internet (wifi jde pres nekolik zdi) FB a YT to sice utáhne, ale udržet v chodu stream české televize už je na hranici jeho možností (někdy se to prostě na chvíli zastaví). Sem tam bych si i zahrál nějakou tu počítačovou hru typu WoW a k tomu je potřeba internet zcela stabilní (stačí základních rychlost 20 mb/s ale musí být prostě +/- garantovaná)

Problém je, že O2 nebo Tmobile mi nabídnou dobrou věc, ale chtějí smlouvu na dva roky, přičemž já to potřebuju než se odstěhuju někam daleko od majitele tak na dva max tři měsíce. Otázka zní, zdali se dá něco takového v Praze pořídit.

Internet po vzduchu, nelze dělat žádné zásahy do bytu a přes dveře ani okna žádný kabel prostě neprotáhnu, je to rodinnej dům, kde je jeden router za domovníma dveřma a my logicky bydlíme za bytovýma dveřma v rámci toho domu jestli mi rozumíte. Takže potřebuju něco, co můžu pořídit prakticky hned bez nutnosti kupovat si například O2 router za 2500, musí to být dost stabilní a musí to jít po vzduchu, protože kabely nebo upravy bytu jsou vyloučeny. Díky za jakekoliv rady

Odesláno

Hlavně ani nevíme, zda je problém v routeru s AP nebo na ceste mezi AP a prijemcem. Pripadne az u prijemce. Pokud YT funguje v pohodě a WoW ne, zkusil bych vyměnit router s AP. A pokud se dostaneš k routeru, tak do LAN portu píchnout svuj AP a ten si nastavit (router s AP za pár stovek v rezimu AP by to vyřešit teoreticky mohl, kdyby byl původní AP vadný). Je to alchymie a chce to vyzkoušet dřív než začneš kupovat repeatery.

Pak mě napadá, jestli se připojíš na WiFi někoho ze sousedů, normálně se s nim zkusit dohodnout a na 2-3 měsíce mu zaplatit za přístup.

Odesláno

Router zjevně není jeho, nic na něm dělat nemůže, kabely tahat nelze. A svůj AP znamená ho koupit, stejně jako koupit ten opakovač. Sousedi asi taky nebudou moc aktuální, když je to rodinnej barák a vztahy zjevně na pendrek.

Odesláno
  V 9. 12. 2018 v 10:45, huz46212 napsal:

Router zjevně není jeho, nic na něm dělat nemůže, kabely tahat nelze. A svůj AP znamená ho koupit, stejně jako koupit ten opakovač. Sousedi asi taky nebudou moc aktuální, když je to rodinnej barák a vztahy zjevně na pendrek.

přesně jak říkáš

není to o tom, že wow nefunguje a yt jo, ale je rozdíl jestli máš 60 ms odezvu, nebo 150, já si ten opakovač klidně koupím, ale to by stejně neřešilo ten problém, zásuvek je tady trochu a na cestě k mému ntb není prakticky žádná. A k routeru přístup mám, nastavoval jsem na něm heslo a když se k němu přihlásím, tak můžu tuším klidně zablokovat ostatní uživatele, kdybych chtěl

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...