Přejít na obsah

Moje Sporty a dalsi

Doporučené příspěvky

Na konci 80-tých let byl v ELTONU problém s výrobou šroubovacích vík ke sportům. Konkrétně se nedařilo pořádně vyrábět závity do nerezové oceli víka a v důsledku toho se stávalo, že při kompletaci pouzder vznikaly ostřiny, které mohli spadnout do strojku. Jako krátkodobé řešení se použila normální zaklapovací víka. Samozřejmě, že se hodinky v tomto provedení zkoušely na deklarovaných 4 ATM a této podmínce vyhověly, avšak na nátlak obchodních partnerů z Klenotů a Merkurie se po určitě době opět obnovila výroba klasických šroubovacích vík. Díky Bohu, neboť zaklapovací víko u sportovních hodinek s takovou tradicí jako jsou PRIM SPORT byl zcela jistě krok zpět.

Takže když to shrnu.

Nejedná se o skládačku. Vyrobeno bylo řádově jen několik tisíc kusů, takže se jedná o zajímavý sběratelský kousek - alespoň pro milovníky Primu.

To můžu potvrdit a nestávalo se to jen na konci 80-tých let. Když jsem měl svoje Sport II v Eltonu na renovaci před cca 4mi lety, tak se to stalo taky. Hodinky přišly, šly asi týden a konec. Následovala reklamace a závada byla identifikována právě jako ostřina ze šroubovacího víčka, která spadla do strojku. To jsou ony... Sklíčko už je trochu opotřebované, dost je nosím. Řemínek je Hirsch Off-Shore (drahej, ale krásnej...)

post-44-1222941948.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To můžu potvrdit a nestávalo se to jen na konci 80-tých let. Když jsem měl svoje Sport II v Eltonu na renovaci před cca 4mi lety, tak se to stalo taky. Hodinky přišly, šly asi týden a konec. Následovala reklamace a závada byla identifikována právě jako ostřina ze šroubovacího víčka, která spadla do strojku. To jsou ony... Sklíčko už je trochu opotřebované, dost je nosím. Řemínek je Hirsch Off-Shore (drahej, ale krásnej...)

Pekne hodinky, ocelove pouzdro jim velmi slusi. Tohle je mimochodem moje nejoblibenejsi barevna varianta.

Odkaz ke komentáři

Tohle je mimochodem moje nejoblibenejsi barevna varianta.

Tuhle variantu jsem taky kdysi měl a asi si ji zase časem pořídím. Přidám svoji trošku do mlýna, novodobé Sporty, kalibr 64. Nádherná úchylácká celozlatá varianta, zatím poslední přírůstek.

post-2946-1222948390.jpg

Upraveno uživatelem CzechJoker
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Zdravím po dlhšej dobe a chcem pochváliť Elton za dobrú prácu odvedenú pri reštaurácii Sport I.gen.

Doba dodania a cena sú "iné kaffe"...

A ešte jeden solitér, ktorý som si "dal do daru"

Jen bych doplnil, že není nutné vkládat fotky s velikostí 2000 x 3000 pix, stačí bohatě 480 x 640

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
...

A ešte jeden solitér, ktorý som si "dal do daru"

Ten solitér je velmi povedený, gratuluji Andreji. Mohu se zeptat na barvu? Na té fotce to vypadá trochu víc do oranžova, než f. red.

Odkaz ke komentáři

Jen bych doplnil, že není nutné vkládat fotky s velikostí 2000 x 3000 pix, stačí bohatě 480 x 640

Ono je pak víc vidět to, co by tolik vidět být nemuselo. Ta barva na indexech je nanesená hóóódně nonšalantně, navíc když ještě nesvítí. Troufám si tvrdit, že tohle by nepustili do světa ani číňani. To není řemeslo, to je fušeřina.

Odkaz ke komentáři

Ten solitér je velmi povedený, gratuluji Andreji. Mohu se zeptat na barvu? Na té fotce to vypadá trochu víc do oranžova, než f. red.

Vďaka za uznanie. Foto troška skresľuje, červená je ale jasnejšia než FR ale nie do oranžova, skôr niečo ako šípková červená. Pravdu povediac FR som ani nechcel. Nie že by som niečo proti nej mal, ale určite je ich viacej ...

Odkaz ke komentáři

Ono je pak víc vidět to, co by tolik vidět být nemuselo. Ta barva na indexech je nanesená hóóódně nonšalantně, navíc když ještě nesvítí. Troufám si tvrdit, že tohle by nepustili do světa ani číňani. To není řemeslo, to je fušeřina.

tak jsem na aukru našel fotku "renovovaných" sportů z Eltonu . Ta výplň původního číselníku je taky kapánek free. Třeba natrhnou řiť fortiskám s nevšední ležérností. Schválně fotku nezmenšuji.

post-1551-1223907223.jpg

post-1551-1223907242.jpg

Odkaz ke komentáři

tak jsem na aukru našel fotku "renovovaných" sportů z Eltonu . Ta výplň původního číselníku je taky kapánek free. Třeba natrhnou řiť fortiskám s nevšední ležérností. Schválně fotku nezmenšuji.

Je to renovace. Viděl jsi někdy originál číselníku? Já se teď koukám na své původní Prim Sport I. a ciferník je stejně mizerně natisknutý.

Jestli chceš nový model, tak máš u Primu možnost ho objednat, ale renovace by měla být co možná nejpodobnější originálu. Já bych Primu vyčítal spíš použití nerez pouzdra a aplikaci tvarově jiné korunky. O barvě indexů ani nemá cenu mluvit.

Odkaz ke komentáři

Je to renovace. Viděl jsi někdy originál číselníku? Já se teď koukám na své původní Prim Sport I. a ciferník je stejně mizerně natisknutý.

Jestli chceš nový model, tak máš u Primu možnost ho objednat, ale renovace by měla být co možná nejpodobnější originálu. Já bych Primu vyčítal spíš použití nerez pouzdra a aplikaci tvarově jiné korunky. O barvě indexů ani nemá cenu mluvit.

já nevím, původní prim Igen. doma nemám, prodal jsem je na renovaci. Jak tady bylo několikrát řečeno, staré Igeny jsou vlastně poukázkou na slevu. Mně naopak nevadí, že je nacpou do nerez pouzdra, co se týká korunky a barvy indexů, v tom jsme zajedno, ale autentičnost není podle mně omluvou nekvalitně odvedené práce. Nechci nikomu křivdit, ale nepřijde mi, že by ciferníky pro nové a renovované hodinky dělali rozdílným způsobem. Pokud ano, asi to může být tak, jak si myslíš. Ale ten jetej look by jim měl dát čas, ne továrna.

Odkaz ke komentáři

No, k této myšlenkové konstrukci nezbývá než gratulovat. :D :D :D Ale vážně, podívej se teda na nové Igen 38 http://www.prim.cz/kolekce/igen38 a pak mě řekni, jestli to je nebo není fušeřina, možná by se dalo mluvit i o sabotáži. Kdybych za to měl dát ty prachy a dostal bych todle tak bych s tím pana Prima asi přetáh po lebedě. :devil:

EDIT: Samozřejmě bych ho tím nemlátil, jen bych se asi mračil a hudroval bych. Doma. Potichu. Co to jsem za pitomce. :ph34r:

Upraveno uživatelem New Milis
Odkaz ke komentáři

No, k této myšlenkové konstrukci nezbývá než gratulovat. :D :D :D Ale vážně, podívej se teda na nové Igen 38 http://www.prim.cz/kolekce/igen38 a pak mě řekni, jestli to je nebo není fušeřina, možná by se dalo mluvit i o sabotáži. Kdybych za to měl dát ty prachy a dostal bych todle tak bych s tím pana Prima asi přetáh po lebedě. :devil:

Asi ruční práce, co kus - to originál :D .

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...