bob.zizka Odesláno 13. února 2019 Nahlásit Odesláno 13. února 2019 V 11. 2. 2019 v 11:41, MíraMíra napsal: Tudor Black Bay na kovu jsou super, taky je zvažuju.Mrkni sem. https://www.uhrinstinkt.de/tudor-black-bay-m79230n-0002.htmlTi pěkně děkuju!!!! Si tu tak před spanim čtu no a teď nebudu moct usnout. To je sakra dobrá nabídka. Kdyby slezli pod 3 000 ty fifty eight tak bych měl spoustu bezesných nocí.
MíraMíra Odesláno 13. února 2019 Nahlásit Odesláno 13. února 2019 To jsme dva kolego, to jsme dva.. A i ty klasický BB dost zvazuju.
Starous Odesláno 13. února 2019 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2019 Ach jo klucí... Už jsem byl skoro, ale jenom skoro rozhodnut. Upřímně, kdyby ty POčka měly rozměr 43/14-15mm, tak už je mám dávno doma ;-)Je to strašně těžké, v obchodě je má člověk chvilku na ruce (tak co vlastně může zjistit), nafotí to tak nějak a foto většinou vypadá zkresleně. A právě těch velikostí se bojím. Věřím, že těch 44/45 vypadá větší. Jenže jak tedy najít ten ideal. PO 42 jsem zkoušel, ale prostě rozměr 42/16,3mm fakt ne. PO 43,5/ 17mm? prostě vysoké a nepohodlné.PO 45,5 je to větší průměr, ale výška 15mm, tak si říkám, že přesně naopak se tady ztratí těch 45 díky té menší výšce.. Ty BB jsou 41/15mm, neříkám, že na ruce byly úplně tak nepohodlné, ale nebylo to wow... Wow mi přišlo u těch nových SMP 42mm, ale prostě za ně chtít a dát 121K (116K) mi přijde nesmysl. Tak jedině ještě ty SMPc 41/12mm, věřím, že rozměrově jsou asi ideální. A prostě Moony jsou pro mě tak, že na fotkách, ve filmech super, ale na živo mě až tak nějak úplně hned nevzaly, přijdou mi prostě nudné, jidině co bych ted' ocenil, tak variabilitu tahů, to je fakt pecka. Neříkám, že třeba časem, ale ted'asi nějak ne. Tak to vypadá, že do nových asi hned nepůjdu. Dávat za hodinky plnou cenu a pak vždy zjistit, že mi sejří, tak to budu prodělávat kalhoty. Každopádně se asi rozeběhnu hlavou proti zdi, nebo úplně zmagořím :-) Protože fakt každých 20min čumím na fotky co a jak mi sedí a co se mi líbí... Ještě sem šoupnu foto manželčiných TG 41/12mm, které jsem ted'potaji ( aby si nemyslela, že jsem se zbláznil) nafotil na mé ruce ( 18,5cm), pro znázornění této velikosti hodinek na mé ruce. :-))Děkuji za trpělivost se mnou :-))
shewcza Odesláno 13. února 2019 Nahlásit Odesláno 13. února 2019 Vzal bych ty Tudory z uhrinstinkt, za ty prachy nemůžeš šlápnout vedle.
MíraMíra Odesláno 13. února 2019 Nahlásit Odesláno 13. února 2019 Hele, jestli Moony ne, tak fakt jdi klidně do těch Black Bay. Psal si, že se ti líbily a hlavně kdyby se to precejen posralo a jiskra by nakonec nebyla dost velká, tak je prodáš s úplně minimální ztrátou,, což se o ničem jiným v tvým výběru říct nedá. Jsou fakt za dobrou cenu a za mě úplně bomba hodinky, který určitě můžou být definitivní.
fil69 Odesláno 13. února 2019 Nahlásit Odesláno 13. února 2019 V 13. 2. 2019 v 21:37, Starous napsal: Ach jo klucí... Už jsem byl skoro, ale jenom skoro rozhodnut. Upřímně, kdyby ty POčka měly rozměr 43/14-15mm, tak už je mám dávno doma ;-)Je to strašně těžké, v obchodě je má člověk chvilku na ruce (tak co vlastně může zjistit), nafotí to tak nějak a foto většinou vypadá zkresleně. A právě těch velikostí se bojím. Věřím, že těch 44/45 vypadá větší. Jenže jak tedy najít ten ideal. PO 42 jsem zkoušel, ale prostě rozměr 42/16,3mm fakt ne. PO 43,5/ 17mm? prostě vysoké a nepohodlné.PO 45,5 je to větší průměr, ale výška 15mm, tak si říkám, že přesně naopak se tady ztratí těch 45 díky té menší výšce.. Ty BB jsou 41/15mm, neříkám, že na ruce byly úplně tak nepohodlné, ale nebylo to wow... Wow mi přišlo u těch nových SMP 42mm, ale prostě za ně chtít a dát 121K (116K) mi přijde nesmysl. Tak jedině ještě ty SMPc 41/12mm, věřím, že rozměrově jsou asi ideální. A prostě Moony jsou pro mě tak, že na fotkách, ve filmech super, ale na živo mě až tak nějak úplně hned nevzaly, přijdou mi prostě nudné, jidině co bych ted' ocenil, tak variabilitu tahů, to je fakt pecka. Neříkám, že třeba časem, ale ted'asi nějak ne. Tak to vypadá, že do nových asi hned nepůjdu. Dávat za hodinky plnou cenu a pak vždy zjistit, že mi sejří, tak to budu prodělávat kalhoty. Každopádně se asi rozeběhnu hlavou proti zdi, nebo úplně zmagořím :-) Protože fakt každých 20min čumím na fotky co a jak mi sedí a co se mi líbí... Ještě sem šoupnu foto manželčiných TG 41/12mm, které jsem ted'potaji ( aby si nemyslela, že jsem se zbláznil) nafotil na mé ruce ( 18,5cm), pro znázornění této velikosti hodinek na mé ruce. :-))Děkuji za trpělivost se mnou :-))Tak tenhle rozměr je absolutně nejlepší. Klidně bys mohl jít i do 40 mm!
Valderek Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Odesláno 14. února 2019 Ahoj. Já měl před třemi lety podobné dilema. Nakonec jsem si koupil Omegy SMPc a mám je dodnes a jsem spokojený Vůbec nemám potřebu je prodávat (zatím)
Valderek Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Odesláno 14. února 2019 Ještě hodím jeden odkaz, kde jsou moje fotky http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/91989-omega-seamaster-300m-21230412001003/page-5
AdaMoss Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Odesláno 14. února 2019 (upraveno) V 13. 2. 2019 v 21:37, Starous napsal: ... Ještě sem šoupnu foto manželčiných TG 41/12mm, které jsem ted'potaji ( aby si nemyslela, že jsem se zbláznil) nafotil na mé ruce ( 18,5cm), pro znázornění této velikosti hodinek na mé ruce. :-))Děkuji za trpělivost se mnou :-)) Tyhle TAGy ti podle mě velikostně sednou jak prdel na hrnec. Jinak ty Tudory...Já vám kluci nevím. Na fotkách vypadají dobře, ale nějak mají pro mě pořád cejch Poor man's Rolex. Navíc 3500? za hodinky s hliníkovou vložkou lunety...no nevím. To už bych radši vzal nějaké LHC a zbyde na pěknou dovolenou :-). Upraveno 14. února 2019 uživatelem AdaMoss
shewcza Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Odesláno 14. února 2019 Pokud Tě trápí tohle, tak asi nebudeš nikdy s ničím šťastný vyjma Rolex Já to vnímám opačně, že za pár korun si koupím know-how Rolex s lepším strojkem než např. Rolex nodate. A teď do mě. Hliníková vložka lunety může být pro někoho překážkou, ale na rovinu, tyto hodinky, pokud jsem to dobře pochopil, mají působit retro stylem a k těm by se moc keramika nehodila. Však? Myslím, že se jim to do puntíku podařilo naplnit. Já je koupil již v dost používaném stavu a i přes škrábance a záseky který jim život nadělil je vložka lunety bez poskvrny. Svůj podíl na tom bude mít klenutý safír, který toho pochytá dost.
AdaMoss Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Odesláno 14. února 2019 V 14. 2. 2019 v 8:30, shewcza napsal: Pokud Tě trápí tohle, tak asi nebudeš nikdy s ničím šťastný vyjma Rolex . To úplně ne...Mě to trápí jen v případě Tudoru a jejich "odlehčených" verzí Rolex předloh. To je spíš takový můj osobní blok :-). Ale jinak Tudor má i hodinky, který bych si koupil - třeba North Flag, ale ty mi jsou bohužel velký. Je fakt, že hliníková vložka lunety má víc vintage look. Pokud je to požadavek, tím spíš mi tam vychází nejlíp ty LHC. Pokud se nepletu, tak keramiku mají v 43mm verzi a 41, 44 mají hliník. Těm hodinkám oproti BB nic nechybí a stojí třetinu :-).
Starous Odesláno 14. února 2019 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2019 V 14. 2. 2019 v 8:22, AdaMoss napsal: Tyhle TAGy ti podle mě velikostně sednou jak prdel na hrnec. Jinak ty Tudory...Já vám kluci nevím. Na fotkách vypadají dobře, ale nějak mají pro mě pořád cejch Poor man's Rolex. Navíc 3500? za hodinky s hliníkovou vložkou lunety...no nevím. To už bych radši vzal nějaké LHC a zbyde na pěknou dovolenou :-). Tak já je nenápadně šlohnu manželce :-).) Ale je pravda, že o nich na ruce nevím, stejně tak jako o těch Steinahrt 42/13mm na rozdíl od těch TAGu 44/15mm co mám, ty jsou na ruce opravdu znát :-)LHC vizuálně mě moc neoslovili, ale na živo jsem je neviděl. Koukal jsem na LHC model 2018 L3.782.4.56.6, 43mm, 40K a nebo za ty samé peníze v 41mm... Nevím jak jsou na tom po stránce mechaniky ( strojku ) například v popisu je: Rezerva chodu 42/64 h, kalibr ETA 2892-A2 / A31.L01... To si jako tedy mohu vybrat ??
shewcza Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Odesláno 14. února 2019 Chybí jim in-house, ale to může být dvou sečná zbraň to je pravda :-) Koukal jsem na stránky Bechyněho a je tam rezerva nátahu 42/64h, může mi to někdo vysvětlit? To jako nevědí? Cena 41tis- proti tomu nemám nic. Za ty prachy asi fajn hodinky.
Starous Odesláno 14. února 2019 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2019 V 14. 2. 2019 v 9:54, shewcza napsal: Chybí jim in-house, ale to může být dvou sečná zbraň to je pravda :-) Koukal jsem na stránky Bechyněho a je tam rezerva nátahu 42/64h, může mi to někdo vysvětlit? To jako nevědí? Cena 41tis- proti tomu nemám nic. Za ty prachy asi fajn hodinky.Přesně na to jsem také koukal a jsem z toho jelen... A podrobnější popisek jsem zatím nenašel... Vím jen že 41/43mm a měla by být luneta keramika...
AdaMoss Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Odesláno 14. února 2019 Podle offiko stránek mají všechny rezervu 64h (25.000 bph) a keramická vložka je jen u 43mm. viz:44mm: https://www.longines.com/watches/hydroconquest/l3-841-4-96-643mm: https://www.longines.com/watches/hydroconquest/l3-782-4-96-641mm: https://www.longines.com/watches/hydroconquest/l3-742-4-96-6 Možná, že u Bechyněho ještě doprodávají starší model s 42h...
MíraMíra Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Odesláno 14. února 2019 AdaMoss# LHC mám rád a aktuálně i už po několikáté doma, ale se vší úctou k nim jsou vedle BB jak chudej příbuznej. Zpracování je úplně jinde a hned jak člověk vezmeme hodinky do ruky, tak to cítí. Jak pouzdro, tak náramek, cifr, ručky, tisk a třeba i jen safír je samozřejmě o něčem jiným.A taky je to i o detailech, ale o čem jiným taky. To bych pak mohl srovnat LHC třeba s nějakým Midem a Mido s Casiem a Casio s Pulsar atd. a vždycky se od sebe vzájemně budou lišit v detailech, ale ty právě rozhodují. (Značky jsem uvedl nahodile, tak mě neberte za slovo ). Tobě se prostě BB asi moc nelíbí a jinýmu zas jo a to je v naprostým pořádku, ale srovnat je s LHC je mimo.Za mě snesou v klidu srovnání s rodinným Rolexem a ten by si asi taky nezařadil vedle LHC.Že Tudor někdo vnímá jako RLX pro chudý je jen v hlavě a já to tak třeba taky nevnímám.Myslím, že ani není moc hodinek, který nabídnou takovou úroveň zpracování, historii, inhouse atd. v ceně 70k za nový.Mě jich teda moc nenapadá, ale rád si nechám rozšířit obzory.
AdaMoss Odesláno 14. února 2019 Nahlásit Odesláno 14. února 2019 Asi bych to musel mít vedle sebe a porovnat to. LHC jsem měl, Tudory ne, vždycky jsem jen zkoušel v obchodě, takže mám dost možná zkreslený představy.
Starous Odesláno 15. února 2019 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2019 V 14. 2. 2019 v 5:48, Valderek napsal: Ještě hodím jeden odkaz, kde jsou moje fotky http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/91989-omega-seamaster-300m-21230412001003/page-5Nádherné fotky a musím říct, že Ti skvěle padnou Jestli mohu vědět velikost Tvé ruky ? Děkuji
Starous Odesláno 18. února 2019 Autor Nahlásit Odesláno 18. února 2019 Ahoj,ahojtak jsem nějak mozkově zamrznul. Myslel jsem, že to bude jednodušší no.. Prostě za tu chvilku co si je člověk zkouší v obchodě toho moc nepozná. Hlavně komfort nošení. V součastnosti opravdu hodně přemýšlím a začínají se mi čím dál víc líbit POčka a jsem skoro přesvědčen, že je prostě musím mít..Ale prostě ta velikost... 42mm v cal. 2500 bych se vůbec nebál, ale moc jich na výběr není. Na chrono24. jich pár stránek je, ale jsou to rekety. Nejlevnější jsem našel v USA bez dokladů za 57k a třeba v Belgii za 72K jenže rok 2005 a to se mi dávat prostě za hodinky z roku 2005 nechce, pak už jsou ceny skoro k 80k<.. A POčka 45mm/cal 2500, tak těch je daleko více a dají se sehnat za lepší peníz a i rok výroby. Fakt nechápu ty ceny u těch 42mm v poměru ke stáří... Takže zatím mám pořád kulový a hlavu v pejru.... A asi bych měl změnit název vlákna, ptz jsem už přesvědčen, že "navždy" to asi na poprvé nebude, to nebude tak jednoduché :-) kor se mnou ;-)
kdojinej Odesláno 18. února 2019 Nahlásit Odesláno 18. února 2019 80k + je za PO adekvátní cena... s 8500, jak je to s 2500 nevim..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se