Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Po letech...
Odesláno

já je mám také ale ve zlatě...nevím přesně jestli jsou jen pozlacené nebo celé zlaté,někde jsem slyšela že čajky jen pozlacovali....docela by mě to zajímalo a hlavně jejich stáří...

Odesláno

já je mám také ale ve zlatě...nevím přesně jestli jsou jen pozlacené nebo celé zlaté,někde jsem slyšela že čajky jen pozlacovali....docela by mě to zajímalo a hlavně jejich stáří...

Z venku na pouzdru by to mělo být někde značené, pokud budou zlaté, může to být i zevnitř na dýnku. Dej sem fotku a on ti někdo poví.

• Po roku...
Odesláno

Zdarec,

tuto raritku jsem hledal páč mám podobnou. Asi před 15 - 20 lety mi jeden starý a hrbatý pan hodinář řekl že se prodával za 2500,- korun, ale asi mně tahal za nos. Chtěl jsem přidat i fotku ale nepovedlo se mi ořezat jí na požadovaný rozměr, jsem prostě počítačový analfabet a ignorant.

Odesláno

Dělaly se jak v chromu tak zlacené. Na zlacených bývá vyraženo Au ,ale neznamená to že jsou zlaté. Stávaly v Klenotech na konci osmdesátých cca 550,-Kčs

Odesláno (upraveno)

Niečo som ulovil aj pre dceru,vcelku vhodny darček k maturitam,čo poviete?

Pěkný, ale s tím, že máš vystaráno na dárek k maturitě bych si tak jistej nebyl. :-) Dneska mají mladé holky jinej vkus a pak - musí se denně natahovat. To vím, že běžný lidi štve, mě taky moje stará vyhodila, když jsem jí chtěl dát mechanický hodinky jako dárek.

Leda by to bylo od Apple :-) ale ten nápis v azbuce...

Upraveno uživatelem odjinud
Odesláno

A jste si jistí, že to není jen nějaký bastl? Moje matka má hodinky čajka s úplně stejným tvarem pouzdra, ale jsou to náramkové hodinky. Jsou právě o takové velikosti, že by se dali asi i nosit na prstěsmile.gif Tudíž bych si nebyl jistý autenticitou tohoto výtvoru...

Odesláno (upraveno)

A jste si jistí, že to není jen nějaký bastl? Moje matka má hodinky čajka s úplně stejným tvarem pouzdra, ale jsou to náramkové hodinky. Jsou právě o takové velikosti, že by se dali asi i nosit na prstěsmile.gif Tudíž bych si nebyl jistý autenticitou tohoto výtvoru...

Je to tutovka, je to autentické. Máš pravdu , že některé cal. 1301 měli podobné pouzdro i k náramku, ale tohle je skutečně originální výtvor sovětského mašinostrojítělstva.:smile_anim:

Nebylo jich ale mnoho, moc se to neosvědčilo, protože soudruzi to pouzdro neudělali ani prachotěsné, takže i při minimálním styku s vodou bylo po hodinkách. Naše ženské nesundavají na mytí rukou ani hodinky na náramku, takže ty prstýnky dostávali pěkně zabrat. Je to v současnosti opravdu raritka, protože se jich asi moc nedochovalo ve funkčním stavu. Každopadně pokud je dáš dceři, tak se s nima rozluč, protože jestli je bude nosit, tak bude brzy po nich.

Upraveno uživatelem tondako
Odesláno

bastl to není, ale ... je to jeden z vůbec nejmenších sériových strojků, osobně tomu říkám pomsta hodinářům.

Nelze od něj čekat zázraky, ale jako zajímavost je to dobrý počin.

Odesláno

bastl to není, ale ... je to jeden z vůbec nejmenších sériových strojků, osobně tomu říkám pomsta hodinářům.

Nelze od něj čekat zázraky, ale jako zajímavost je to dobrý počin.

No ono asi zalezi, jak se s nima zachazi (tak jako se spoustou jinych veci). Mamka je ma uz pres 20 let a porad jdou a myslim ze jsou vlastne jako nove.

Odesláno

Pánové, nemyslíte, že dcera možná bude mít za nedlouho i promoci? Ten dotaz je 5 let starej. To nic nemění na faktu, že je to fakt hezký... že byly hodinky v prstýnku mě nenapadlo.

Odesláno

Když už se to vlákno oživilo, tak u nás toto. Ty náramky dělají radost mým holkám. A tím i vlastně mě. Prstýnek už jsem taky viděl.

post-7277-030753300 1359400865.jpg

post-7277-053104000 1359400875.jpg

• po 4 týdnech...
Odesláno

Už jsem se naučil zmenšovat fotky tak takhle vypadají mé.

post-26974-073067500 1361715005.jpg

S prachotěsností je to opravdu zlé. Mám je doma ve vitríně a za ty léta už se dvakrát kvůli prachu zastavili. Asi se u nás moc práší.

Co se týče pomsty hodinářům, tak čajka vyráběla 12mm stojek. Na koukání by se dal použít mikroskop pokud by nestačila lupa, ale nevím jak bych ty dílky bral do rukou.

Základ výroby údajně tvořil 16mm stojek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...