Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Názorů je několik:

1. Honem je kup a zmizni odtud a máš klid a ušetřené peníze

2. Budu se opakovat, ale: pěkně si to tady projdi, pročti prokoukej a pak vybírej, napřed dlouho očima a pak si něco vyber, poptej se tady po okolí, kdo to má, nebo to zná...

3. tvůj konkrétní výběr- moc ti to tu nikdo nevychválí, nudný design, žádná vychytávka a navíc cena...

ale za tu baterku na klíčky to stojí ne?? :D :thumbsup_anim: :clap:

Za cca 5 000 koupíš jiné hodinky z kvalitativně jiné dimenze...

.

.

.

Hups... Kubson je rychlejší...

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno

Mám dvoje hodinky na "solárne napájanie" - Citizen Eco Drive (analógové) od r.1999 a Casio "Timber Cruiser" " solar power" (digitálne) od r.2000 a doteraz obe "šlapú" bez akýchkoľvek problémov, či výmeny baterky. :sleeping_03anim: :thumbsup_anim:

Odesláno

Dík za odpověd nitram

to Radimk: nudný design možná ano, ale rád bych je používal v letadle a tam

občas není čas na to abys ve změti ciferníků "lovil" kolik je teda vlastně hodin.

Co se týče ceny, tak i když nemám srovnání s jinými hodinkami alespoň stejné kvality,

myslím, že odpovídá (řízené radiem, apod.), ale zkus prosím navrhnout něco s

podobnou kvalitou a menší cenou nebo stejnou cenou větší kvalitou...

Odesláno
............ ale rád bych je používal v letadle a tam

občas není čas na to abys ve změti ciferníků "lovil" kolik je teda vlastně hodin.

Já si většinou stihnu dát v letadle i pár piv... :D :D :D

Odesláno

Osobně si myslím, že solarní napájeni apod. nema smysl a je spis jen o pocitu. Dnesni Li clanky (CR2016,2025) vydrzi dosavat stavu 5-10let a pak se za 30Kc koupi novej, svetove rozsirenej a i vsude jinde pouzivanej clanek. Na rozdil od CTL1616 ktera se tezko sezene uz ted a stoji 300Kc. Radiem rizeny strojky zerou mnohem vic proud. Dnesni quartzy (h. za 500Kc) maj presnost 1-2s za mesic. DCF ma teda smysl fakt jen tam kde je velka presnost dulezita. Tot muj ciste prakticky nazor stareho prudiciho vzteklopuna na tuto sortu hodinek :tired: .

Odesláno

A co tak do letadla nějakou mechanickou klasiku?? 1000 x omílané archimede?? Čitelnost perfektní, velikost, kvalita, cena tuším u Kuby kolem 7k ....

Co se týče solaru- je to o pocitu, pravdu díš. taktéž DFC... Ale, mezi náma, co u hodinek není o pocitu???

Odesláno
A co tak do letadla nějakou mechanickou klasiku?? 1000 x omílané archimede?? Čitelnost perfektní, velikost, kvalita, cena tuším u Kuby kolem 7k ....

Co se týče solaru- je to o pocitu, pravdu díš. taktéž DFC... Ale, mezi náma, co u hodinek není o pocitu???

Archimede jsou pěkný a kvalitu jim neupřeš, ale pro mě je bohužel maximální cena cca 5000.

Když už jste u toho pocitu, z jakýho důvodu bys koupil Breitlingy? Dostatečnou kvalitu

dostaneš i od dalších levnějších značek...

Odesláno

Ty jo, vubec nevim,

toho solarniho napajeni bych se i klidne vzdal, ale

toho DFC se mi už moc nechce.

Koukal jsem na amazon.com a po zadani hesla aviator jich vypadne celkem dost a pěknejch.

Chtěl bych něco s kovovym řemenem, aby i trochu líp vypadaly... Ale fakt nevím.

Prakticky všechny jsou tam cca o 2000 levnější než u nás.

Odesláno
Osobně si myslím, že solarní napájeni apod. nema smysl a je spis jen o pocitu. Dnesni Li clanky (CR2016,2025) vydrzi dosavat stavu 5-10let a pak se za 30Kc koupi novej, svetove rozsirenej a i vsude jinde pouzivanej clanek. Na rozdil od CTL1616 ktera se tezko sezene uz ted a stoji 300Kc. Radiem rizeny strojky zerou mnohem vic proud. Dnesni quartzy (h. za 500Kc) maj presnost 1-2s za mesic. DCF ma teda smysl fakt jen tam kde je velka presnost dulezita. Tot muj ciste prakticky nazor stareho prudiciho vzteklopuna na tuto sortu hodinek :tired: .
No tak to pozor, hodinky Casio chodí s přesností tak 1s za den :thumbsup_anim:

Odesláno
No tak to pozor, hodinky Casio chodí s přesností tak 1s za den :thumbsup_anim:

Presne tak a darmo su raz za den synchronizovane, ked do druheho dna spravia sekundu. Stale je to nepresne. Popozeraj sa radsej po nejakych automatoch :). Ja som tiez chcel nejake radiom riadene Casia, ale stacilo mi prebehnut par diskusii a zmenil som nazor. Presne hodiny mam na pocitaci, na ruku jedine mechaniku.

Odesláno
Presne tak a darmo su raz za den synchronizovane, ked do druheho dna spravia sekundu. Stale je to nepresne. Popozeraj sa radsej po nejakych automatoch :). Ja som tiez chcel nejake radiom riadene Casia, ale stacilo mi prebehnut par diskusii a zmenil som nazor. Presne hodiny mam na pocitaci, na ruku jedine mechaniku.

Spíš jsem tím myslel že neřízený Casia se za měsíc celkem slušně rozhodí, takže nějaký užitek to rádio tam udělá.

Odesláno
Takže je to DFC blbost?

Ne docela, záleží na tom, jak hodně jsi tou přesností posedlý. Quartzky jsou sice přesné, ale často jsou citlivé na změny teploty. Tu sekundu za měsíc bych bral se značnou reservou - někdy se to povede, někdy (IMHO častěji) ne.

Odesláno

Co tydle?

Nemaj sice solární napájení ani DFC, ale nepříjdou mi nijak nepřehledný nebo jinak

špatný. Na Amazonu asi za 6000.

Díval jsem se na ty rádiem řízený hodinky od různých výrobců, ale

asi je lepší si je jednou za měsíc nařídit podle internetu.

(Valná většina leteckých hodinek neni řízená rádiem a nemaj ani

sol. nap.)

Odesláno (upraveno)
(Valná většina leteckých hodinek neni řízená rádiem a nemaj ani

sol. nap.)

Myslím že v kokpitu pilota by něco takovýho asi neradi viděli. Upraveno uživatelem ramon

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...