Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Já myslím, že přesný ceník není rozhodně na škodu a nevidím na tom nic špatného - ba naopak, může ušetřit spoustu práce a starostí oboum stranám. Pokud chci vyměnit jen sklíčko a ošoupanou korunku, tak si bezproblému spočítám, že v Eltonu po mě budou chtít minimálně 600 Kč, zatímco můj hodinář mi totéž udělá i s materiálem do dvou dnů za 100 Kč. Proč bych měl tedy chodit na poštu, balit hodinky, třást se jestli je pošta "neztratí", nebo nerozbije, čekat na vyjádření a než se mi zase vrátí zpátky...to je administrativa, jak v Bruselu. :rolleyes:

prosim o kontakt na hodinare, ktery mi vymeni sklicko a korunku do Igenu za cenu do 100. diky :)

Upraveno uživatelem docent_tecka
  • Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

docent_tecka - ale to je presne ono, komu se chce poslat na 2 mesice nekam hodinky, kdyz ani nevi jestli bude renovaci chtit nebo ne ;) Na podobny veci existuji orientacni ceniky ND a jednotlive prace, at uz se jedna o hodinky, auta nebo jine veci ;) Tady snad nikomu nejde o to znat cenu vcetne dane do koruny presne jak to bude, ale zjistit alespon orientacni predstavu co to obnasi a u Primek za petset uvazovat o renovaci za nekolik set nebo za nekolik tisisc je celkem rozdil ;)

Odesláno (upraveno)
prosim o kontakt na hodinare, ktery mi vymeni sklicko a korunku do Igenu za cenu do 100. diky :)

Promiň, ale o Igenech jsem nic nepsal. Uvedený ceník se týká Primek obecně a v tomto případě klidně kontaktuj pana Jana Mikeše -ul. 17. listopadu 188, Říčany u Prahy tel. 323 602 902. Několik starších Primek i dalších hodinek mi už dával dohromady a vždy se s prací i materiálem vešel do 100 - 150 Kč. (naposledy třeba komplet vyčistění a seřízení BWCéček za 100 Kč - schválně se mrkni kolik si za to samé účtuje Elton. U Igenů, Diplomatů, Spartaků a dalších libůstek se člověk musí chtě-nechtě svěřit do péče Eltonu, protože náhradní díly buď nejsou, nebo je někdo z Parexa hromadně vykoupil, u zbytku primácké produkce se však renovace v Eltonu jen těžko vyplatí...a díky ceníku si to může každý lehce spočítat sám. Možná, že právě kvůli těm cenám, za které by mého hodináře hanba fackovala s tím dělají v Eltonu takové obstrukce.

Upraveno uživatelem Karloss
Odesláno

to Karloss: presne - to je prave to, ze neni napsano, ceho se tyka uvedeny cenik, ktery celou tuhletu diskuzi vyvolal. Proto vznikaji dohady a nerozumneni, jako je napr. to nase - ja myslel sklicko a korunku na Igeny, ty zrejme na nejake jine primky - oba jsme meli stejny cenik, a tak zatimco ja jsem to povazoval za cenu adekvatni (i kdyz to nove sklicko jde dat jen do noveho nerez pouzdra), tys to povazoval za cenu premrstenou... takze kdyz nekdo zverejni cenik "primo od zdroje", misto pomoci to cloveka spise zmate (vsimsi sis, jak uz byla interpretovana cena pretisku ciferniku? - viz vyse) - a proto si porad dovolim zastavat nazor, ze je lepsi zavolat nebo napsat do eltonu a dohodnout se - teda za predpokladu, ze chci renovovat neco, co ma smysl renovovat....

Odesláno (upraveno)

Mě by zajímalo, jestli ten hodinář pan Mikeš z Říčan má na internetu přesný ceník renovací, které provádí. Nebo jestli k němu náhodou nemusíte hodinky donést, aby vám řekl cenu, nebo ještě lépe rozsah ceny a přesně až podle toho, jak to bude uvnitř vypadat. Jak to dělá mechano? A jak to dělají třeba instalatéři?

Uvědomujete si vůbec ten rozsah paušalizace, co se tu od hodinářů chce? Vždyť už jen výraz ceník renovace je vlastně protimluv, když hodinář nemůže vědět, co renovuje. Já ve své branži dělám jenom individuální nabídky a dokonce to každý vyžaduje, až je to někdy komický, co dokážou pro domnělou slevu udělat :D. Alspoň kdykoli jsem si v primu nebo u mechana nechal renovaci dělat já, vždycky byla na každou část ještě alspoň dvě řešení, co s tím. Jak to podchytit v ceníku? Myslím, že jediná možnost je informovat se třeba tady, protože to je případ od případu, držka od držky, chcete-li to říct jasně a brutálně.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Je něco jiného renovace a oprava a něco jiného výměnkářství ručiček, pouzder, korunek a ciferníků. Ve druhém případě nevidím důvod proč by se nedala natvrdo stanovit cena.

Odesláno (upraveno)

Hodinář co hodinář celkové vyčištění běžného strojku s minimální komplikací 350-500,- za méně to vzhledem k časové náročnosti nemá smysl dělat a nebo se to nedá udělat pořádně nebo je to prostě fanda, kterého to neživí ale baví...

Například p. Baranov - Tulipán s.r.o., hodinky Vostok - po mailu jsem popsal problém, cena stanovena na 560,- ( výměna ložiska rotoru + celkové vyčistění + oprava zadřeného odlučovače samonátahu ) do týdne dorazily hodinky, s provedenou opravou a fakturou na domluvenou částku. Nevím co je v tom za vědu... asi jen nemá důvod mlžit...

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno
Hodinář co hodinář celkové vyčištění běžného strojku s minimální komplikací 350-500,- za méně to vzhledem k časové náročnosti nemá smysl dělat a nebo se to nedá udělat pořádně nebo je to prostě fanda, kterého to neživí ale baví...

Například p. Baranov - Tulipán s.r.o., hodinky Vostok - po mailu jsem popsal problém, cena stanovena na 560,- ( výměna ložiska rotoru + celkové vyčistění + oprava zadřeného odlučovače samonátahu ) do týdne dorazily hodinky, s provedenou opravou a fakturou na domluvenou částku. Nevím co je v tom za vědu... asi jen nemá důvod mlžit...

Ale tady taky prece nikdo nemlží. Posli email co chces a dostanes odpoved a cenovej rámec. Ja to takto dostal, nevim co rešíš?

Odesláno

Kyle, ještě by to chtělo dát sem tu fotku, kterou jsi poslal primovi k nacenění, to by bylo velmi korektní a přehledné, protože to chápu tak, že nejde o všeobecný ceník, ale o konkrétní nabídku - a mohlo by to pro orientaci stačit těm, co jsou líní napsat rovnou k primovi.

Taky by to asi chtělo striktně dělit mezi opravou (není třeba originálních náhradních dílů), vyčištěním na jedné straně - tam bych asi opravdu volil důvěryhodného hodináře ze svého okolí, a renovací (výměna dílů, nové povrchové úpravy......) - tam je kompetentní spíše prim.

Odesláno

...poslal jsem právě jen obecný dotaz, aby nedošlo ke zkreslení odpovědí na konkrétní model a stav.

Dobrý den,

vlastním několik hodinek PRIM a na Vašich stránkách jsem se dočetl, že provádíte i servis. Můžete mi prosím zaslat nějaký informativní ceník? Našel jsem, že máte tyto 4 stupně renovace. Nevím zda se dá určit cena za určitý stupeň renovace, pomůže, když Vám pošlu fota s popisem stavu, popřípadě toho co bychn anich chtěl opravit/vyměnit(ciferník, sklíčko, ručičky,...)?

1. Oprava, vyčištění a seřízení

2. Renovace

3. Renovace PLUS

4. Renovace SOLITER

Odesláno
Promiň, ale o Igenech jsem nic nepsal. Uvedený ceník se týká Primek obecně a v tomto případě klidně kontaktuj pana Jana Mikeše -ul. 17. listopadu 188, Říčany u Prahy tel. 323 602 902. Několik starších Primek i dalších hodinek mi už dával dohromady a vždy se s prací i materiálem vešel do 100 - 150 Kč. (naposledy třeba komplet vyčistění a seřízení BWCéček za 100 Kč - schválně se mrkni kolik si za to samé účtuje Elton. U Igenů, Diplomatů, Spartaků a dalších libůstek se člověk musí chtě-nechtě svěřit do péče Eltonu, protože náhradní díly buď nejsou, nebo je někdo z Parexa hromadně vykoupil, u zbytku primácké produkce se však renovace v Eltonu jen těžko vyplatí...a díky ceníku si to může každý lehce spočítat sám. Možná, že právě kvůli těm cenám, za které by mého hodináře hanba fackovala s tím dělají v Eltonu takové obstrukce.

U nás si pan hodinář za vyčištění a namazání hodinek účtuje asi 150 Kč. Poljoty čištěné, mazané + výměna korunky 200 Kč.

Odesláno
Uvědomujete si vůbec ten rozsah paušalizace, co se tu od hodinářů chce? Vždyť už jen výraz ceník renovace je vlastně protimluv, když hodinář nemůže vědět, co renovuje.

Ale tady taky prece nikdo nemlží. Posli email co chces a dostanes odpoved a cenovej rámec. Ja to takto dostal, nevim co rešíš?

No já kdysi poslal do Eltonu fotku hodinek s poměrně přesnou specifikací a mlžili ukázkově.

Ale asi je to fuk, teda mně určitě :)

Odesláno

babaq - tak to sem postni, vždyť to může spoustě nováčků pomoci se zorientovat. Já to taky časem připravím, mám 4 renovace, jen nemám bohužel fotky před a potom.

Odesláno
babaq - tak to sem postni, vždyť to může spoustě nováčků pomoci se zorientovat. Já to taky časem připravím, mám 4 renovace, jen nemám bohužel fotky před a potom.

Nepostnu - ty hodinky už dávno nemám, prostě jsem je na tu renovaci neposlal, ale prodal jsem je nějakému sběrateli (také člen fóra). Navíc jsem se tenkrát prostě nic nedozvěděl, takže jsem to prostě vzdal.

Odesláno

Nechapu smysl cele diskuze. Kdyz jsem zjistil, ze Prim provadi renovaci starych hodinek a me napadlo si nechat zrenovovat stare PS II po otci, jednal jsem nasledovne:

1. poslal jsem mejla na Elton. Napsal jsem o jake jde hodinky a at mi poslou cenik.

2. za par dni prisel cenik, popis moznosti renovace.

3. ceny mi vyhovovaly tak jsem hodinky zabalil a poslal.

4. za par dni mi prisla konkretni nabidka, ktera se shodovala s puvodnim cenikem. S nabidkou jsem tedy souhlasil.

5. za mesic byly moje PS II hotove. Stalo to presne tolik, kolik bylo v ceniku a nabidce.

6. Hodinky pravidelne nosim a slapou perfektne. ca. +6 sec. za den.

Nevim v cem je problem, nechapu o jakem mlzeni se tu pise.

Odesláno (upraveno)

Původním smyslem diskuze bylo myslím pomoci lidem, kteří to z nějakého důvodu nedokážou udělat jako ty, filo, já a spousta dalších. Postupem času se přidalo hojení ega lidí, kteří to nechtějí udělat jako ty, filo, nebo já nebo spousta dalších a dále nářky nešťastníků, kterým nevyhovují ceny, které jim prim poslal. Přece jako vždycky :D.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Původním smyslem diskuze bylo myslím pomoci lidem, kteří to z nějakého důvodu nedokážou udělat jako ty, filo, já a spousta dalších. Postupem času se přidalo hojení ega lidí, kteří to nechtějí udělat jako ty, filo, nebo já nebo spousta dalších a dále nářky nešťastníků, kterým nevyhovují ceny, které jim prim poslal. Přece jako vždycky :D.

Já nevím. Já myslím, že spoustu zlé krve či neochopení si Elton dělá sám tím, jak navenek vystupuje. Na cenách není nic tajného (o čemž si ale v Eltonu mohou myslet něco jiného) a držet vše v nějakém spikleneckém klubu... No já nevím, mě ten ceník třeba hodně pomohl, protože s trochou snahy se dají dát dohromady třeba právě ty IGENy za úplně jiné peníze, než kolik by stály echt nové.

Odesláno

S Primkama a Eltonem to je jako s autem a autorizovaným servisem. Pokud si dáte své 5 let staré BMW opravit k Pepovi Šroubkovi v jeho dílně na dvorku, určitě Vám auto opraví a určitě Vám ho opraví i v BMW autorizovaném servisu. Kolik přesně to bude stát u Pepy Šroubka a kolik v BMW je jedno ale bude to celkem velký rozdíl.

Proč dá můj šéf za kontrolu své A8 (výměna oleje, filtru,..) 25 tis a já se svou mazdou to zvládnu sám za 3000,-??? Prostě to chce dát tam, kde jsou odborníci na slovo vzatí (alespoň to předpokládáme) a chce mít 100% jistotu výsledku.

A pointa na závěr?

Každej ať si sám vybere, kam si co dá opravit, seřídit, zrenovovat,...Žijeme v kapitalismu a pokud si někdo nechá udělat krásné originální Prim Sport 1.gen a ještě k tomu navíc v omezené sérii u Eltonu a někdo řeší, zda není za seřízení a vyčištění hodinek 300Kč nějak moc, tak to hold chodí.

Odesláno
Nechapu smysl cele diskuze. Kdyz jsem zjistil, ze Prim provadi renovaci starych hodinek a me napadlo si nechat zrenovovat stare PS II po otci, jednal jsem nasledovne:

1. poslal jsem mejla na Elton. Napsal jsem o jake jde hodinky a at mi poslou cenik.

2. za par dni prisel cenik, popis moznosti renovace.

3. ceny mi vyhovovaly tak jsem hodinky zabalil a poslal.

4. za par dni mi prisla konkretni nabidka, ktera se shodovala s puvodnim cenikem. S nabidkou jsem tedy souhlasil.

5. za mesic byly moje PS II hotove. Stalo to presne tolik, kolik bylo v ceniku a nabidce.

6. Hodinky pravidelne nosim a slapou perfektne. ca. +6 sec. za den.

Nevim v cem je problem, nechapu o jakem mlzeni se tu pise.

Zkus pochopit, že Tvá zkušenost není univerzální a jiní členové i nečlenové tohoto nebo jakéholiv jiného fóra mohou mít a zhusta mají zkušenosti zcela a naprosto odlišné od Tvých zkušeností.

Kapišto?

Odesláno
Kapišto?

Nekapisto.

Z toho, co jsem tady na foru precetl mi vyplyva, ze kdo do Eltonu napise ci zavola - dostane cenik. Kdo nenapise / nezavola - spekuluje.

A jestlize nekdo napise "Dobry den, mam stare Primky, kolik stoji renovace" a nedostane jasnou odpoved - je to nazyvano "mlzenim".

Kapisto? :cheers:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...