Lukáš Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 to cigi: jedny Omegy mám, tak je nafotím a změřím strojek, snad nezapomenu.
In Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 47 mm je rozměr přímo obrovský, ale bude záležet jak výjde výška pouzdra. Preferuji vteřinovku umístěnou mimostředně na 9, ale v tomto se přizpůsobím většině. Stále mně u hodinek v souvisloti s mega velikostí láká korunka na 12. ale to je jenom můj sen.
odklizec Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Jo, Jo odklízeči, mechano mi tvrdí, že naprosto perfektní jsou staré kapesní kalibry omega. Ty jsou k sehnání i v Praze v docela pohodlném množství. Jojo. Omeg je dost, coz o to. Ale pokud chceme fakt pekne dekorovane strojky, tak to bude chtit trosku hledat. Bohuzel, neznam specifikace omega kalibru (popravde ani jinych kapesnich), ale co mam celkem dobre odpozorovane, ze fakt pekne strojky jsou v tzv. art-deco hodinkach! Jenze pokud takovy kousek najdes v peknem stavu, tak ti pak bude lito vybrat strojek a zahodit pouzdro a cifernik A jelikoz ma valna vetsina tehle hodinek korunku na 12, tak o nejake pouzitelnosti original ciferniku na naramkove hodinky si muzeme nechat jen zdat. A mit cifernik otoceny o 90° by se asi nikomu nelibilo Jinak souhlasim, ten prvni a treti hamilton je az moc pokresleny. Ale ten prostredni vypada dobre, ne?
odklizec Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 47 mm je rozměr přímo obrovský, ale bude záležet jak výjde výška pouzdra. Preferuji vteřinovku umístěnou mimostředně na 9, ale v tomto se přizpůsobím většině. Stále mně u hodinek v souvisloti s mega velikostí láká korunka na 12. ale to je jenom můj sen. S korunkou na 12 budes mit problem..jak to budes natahovat a zaroven tam mit uchyt na remen? Leda ze by neco takoveho (myslim jen detail korunky a uchytu na remeny)?..
cigi Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Zkusím ve středu u mechana zjistit, co by se nám hodilo, protože mám pocit, že je v obraze. Problém se strojky i s ciferníky vidím řešitelný, ale co s pouzdrem? Tady je naše slabina, chce to totiž drahý vybavení a prim svatební přestavby dělat těžko bude, když je teď takový uraženecký.
odklizec Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Ja si myslim, ze to problem nebude, pokud sezeneme dost maniku. Ale pokud by se jednalo o 5-7 pouzder, tak to muzeme rovnou skrtnout. To totiz bude palka. Kdyz k tomu pripoctes vyrobu ciferniku, rucek a skla, nakonec vyjde levneji si na ebay koupit nejake ty hotove IWC BTW, takovy detail, proc jim rikas "svatebni"?
Dali Odesláno 29. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Prim nám určitě pouzdro udělá otázka je cena, čím víc tím levněji. Byl jsi trochu rychlejší s odpovědí.
In Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 odklizec, u korunky je prezentované řešení to pravé ořechové. Černý řemen, stříbrný ciferník - super. Avšak v realu jsem již mimo strom. Do fóra dávám otázku kolik členů má nezávazně zájem o hodinky jejichž průměr činí 47 mm a mají mimostřednou vteřinovku? Moje podmínka je, že budou bez datumky(jinak jsem náchyklný ke každému kompromisu)!
gandalf Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Já, v případě, že se mi podaří sehnat vhodný strojek. Nebo mi poradíte, kde koupit.
odklizec Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Zatim bych s koupi strojku moc nespechal. Na ebay jich je pomerne dost, ale je treba se nejdriv dohodnout na rozmerech. Ono to bude chtit vic nez jen rozmery strojku. Napriklad, sklisko na takove hodinky bude taky docela problem. Na safir rovnou zapomente, protoze pri pouzdra velikost 47 to bude tak 42-44mm jen na sklicko a v safiru by byla silena palka. I v mineralu to asi nebude jednoduche a levne. Takze je dost pravdepodobne, ze to zustane na plastu, tak jako original sklicka na kapesni hodinky. Zajem je zatim takovy (podle poradi v jakem kdo projevil zajem).. dali cigi odklizec atomik in legoxx gandalf
cigi Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Odklízeči, je to přeložený termín z ebay - používá se v angličtině i němčině. Myslím, že nejvěrohodnější vysvětlení je to, že jde o svatbu dvou hodinek - kapesních a náramkových. Ale může to být i jinak.
odklizec Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Odklízeči, je to přeložený termín z ebay - používá se v angličtině i němčině. Myslím, že nejvěrohodnější vysvětlení je to, že jde o svatbu dvou hodinek - kapesních a náramkových. Ale může to být i jinak. Priznam se, ze takove jsem teda na ebay jeste nevidel a nebo mne to ani neprekvapilo
Viktor Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Ad "svatební" hodinky - už jsme to tu jednou překládali - viz: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?pi...id=10422#p10422
In Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Hodinky typu mnou uvažovaného by měly mít vypouklé sklíčko, takže asi žel to bude plast. Prosím zdatné (odklizec a další) o vizi.
dvorak Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 hlásím se jako další zájemce o "klubové " hodinky... uvědomte si ale, že by to byl běh na opravdu dlouhou trať... a počáteční euforie by nejspíš nestačila...
odklizec Odesláno 29. května 2006 Nahlásit Odesláno 29. května 2006 Tohle je paradni kousek, ze? Tohle uz by na prestavbu bylo! Navic ma jit o vojensky chronometr a co je fakt bomba, 24hodinovy! Akorat ze jsou v tak peknem stavu, ze by mi musely ruce upadnout, kdybych je vykuchal Co je ale zajimave, tehnle movement je i samotny (pravda casto v horsim stavu) na ebay v pomerne hojnem poctu. No abych to neprehnal, ne zas tak moc..ale treba ted bezi min. 5 ruznych aukci.
Dali Odesláno 29. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2006 to je paráda perfektní nápad, krásnej strojek, hned bych kuchal. Ciferník nic moc, ale ten si stejně přemalujem, připadá mi, že ty čísla jsou dost nepravidelně.
Ondraj Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 Chtěl jsem jednou koupit pro takovouto akci kapesní IWC s krásně dekorovaným strojkem. Ale jak psal Odklízeč, asi by mi upadly ruce, kdybych to měl vykuchat a tak se zatím spokojuji s Unitasem. Faktem je ten, že ta pocitová síla většího strojku je znát, než když se ve velkých hodinkách krčí nějaký trpasličí strojek.
odklizec Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 Hlavne se vetsi strojek projevi i na rezerve chodu! Koukejte i po hodinkach, ktere pisou ze jsou 8 denni! Neni jich sice moc, ale jsou! A obcas i pekne dekorovane. Nas problem ale zatim je, ze maloktery prodejce zna rozmery a specialne ne rozmer vysky strojku. Prumer je totiz jedna vec (chce to tak max 40-42mm), ale pokud by samotny strojek mel hodne pres 1cm, tak uz to asi taky bude nanic. Nechci na ruce nosit rozhlednu.. Ja kdyz tak zkusim nejaky ten hamilton koupit a pak uvidime co dal. Jestli nekdo mate nejak pouzitelne omegy nebo i jine, u kterych by vam nebylo lito je prestavet, tak treba zkuste premerit prumer strojku. To byste mohli zvladnout bez rozebirani hodinek. Vysku zkuste odhadnout z vysky pouzdra - skla a vicka.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se