Přejít na obsah

e-cigareta ...

Baker

Doporučené příspěvky

Gratulace k Penelopě - je to opravdu chuťově jeden z nejlepších atty na světě, ne-li úplně nejlepších :)

Já Penelopu na bispirálce po několika hodinách zase "rozmotal", kopalo to skutečně jak kůň i na 4W výkonu na gripu. Dýmu je v bispirálce stejně, jen to získá opravdu mohutný HIT, který mi byl až příliš silný (vapuju voltage 18 ponejvíce Liqua a i když něco vydržím, tak tohle bylo skoro až moc :) )

Jednu mám teď na cca 2 Ohmech, druhou na cca 3 Ohmech (schválně pro rozdíly) a je to prostě opravdu extraliga - výkonem (množstvím dýmu) jsou genisis ještě výš, ale chuťově je Penelope skutečně asi to nejlepší, co se dá.

Těšme se na Ithaku - má to být nástupce Penelope a sám tvůrce Imeo o ní již v prototypu prohlásil, že bude ještě lepší, než Penelope a já mu věřím :)

A dnes jsme s kamarádem testovali právě příchozího Foggattiho (jediný kus v republice) a musím uznat, že z genisis systémů je to opět asi nejlepší na světě - nehodnotím chuť neboť mám takovou rýmu, že nepoznám menthol od jahody, ale po stránce zpracování, nápadů v realizaci, vychytávek (štelovatelný přísun vzduchu, šroubovací a vyndavací střední kontakt, který tím pádem při namotávání nepřekáží a tak je motání kanthalu přímo na atty naprostou hračkou, stavitelná výška středního kontaktu šroubem, příprava pro oblouk z meshe či druhej knot, luxusně vyfrézovaná "kotelna", která optimálně chladí a má ideální rozměry atd. atd....) je to bezesporu luxusní záležitost. A i když se genisis na opletu musí pár hodin "zajet" aby podávala optimální výkon, tak už po pár minutách bylo jasné, že nedostatkem výkonu Foggatti trpět nebude. Fakt hodně dobré. Nedobrá je jen cena, ale ve srovnání třeba se Zen Atty, který je podobně drahý je to funkčně úplně někde jinde. A navíc to i skvěle vypadá a třeba frézovaný nápis Foggatti na čepici (ne laserovaný, ale skutečně frézovaný) - prostě nadšení po všech směrech a to jsem z principu skeptik ke každé "novince" :)

Upraveno uživatelem tiktaktiktak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

....Naopak z WP RKN Pikolo jsem trochu rozpačitý. Narozdíl od G-Bellu, kde stačí odmontovat zvonek a člověk je v kotelně, je přístup do Pikola složitý, musí se sundat sklo, což mi dneska zabralo cca 10 minut, protože O-kroužky držely jak přibité a jeden při rozborce prasknul. Taky se mi nelíbí, že se kotelna Pikola při kouření plní kondenzovaným liquidem, to G-Bell nedělá. Chuť i hit jsou i na bispirále s opletem nesrovnatelně horší než G-Bell. Ta malinká kovová kotelnička je prostě vychytaná. Zkusím Pikolo přemotat a uvidíme, jestli se zlepší....

Oplet pouzivam Butulka c.1 na trikrat vypalenej a vymytej a pak jeste vypalenej spiralkou nasucho v atty a nakonec ho necham tak minutu odparovat s liquidem, dukladne proprat..... a jedu. Drzi dost, chutna mi dobre, mota se na to v poho.

Kombinace Penelope a Cube je desingovy skvost:-)))) Funkcne taky! Gratuluju.

RKN nebo obecne WP systemy nejsou hotove atty. Zduraznuju - je to nosna platforma obnovitelnych atty. Kazdy si to upravi jak chce. To je ta vyhoda. Mas moznost vybrat si se zpusobu plneni - sroubek + mesh + spodem, sani - mesh + knot, spalovani - oxidace + oplety, sani - hulvatem + tipem. Naladit to muzes pod vykon eGo nebo jak psal Tiktak udelat z toho parostroj. Nejake protekani nebo zaplavena kotelna nebo malej hit je jen ve spatnem setupu.

Problemy co popisujes, maji jednoduche reseni, jen zkouset! Prasknuti plexi znamena spatne o-krouzky, nebo nebyli namazane liquidem. Vzdy je maz! Cerny o-krouzky jsou nejtvrdsi, hodne lidi vcetne me je vymenilo za bile http://www.atty.cz/atty/eshop/11-1-WillPro-DIY-nahradni-dily se kteryma jde stahovani akorat. Plna kotelna (je jedno jestli v G-Bellu nebo v RKN) znamena jen spatny setup nebo tahani usty. Do kotelny se bez ztazeni plexi u RKN nedostanes, to je fakt. ale co tam pres den? Ja tam lezu jen pri uplne rozborce. Vysku kotelny si muzes delkou plexi nastavit u RKN sam, narozdil od G-Bell. Proste postupne zkracuj plexi a uvidis jak velka kotelna ti nakonec vyhovuje. Ja ji mam u RKN ted dokonce o 1mm vetsi nez byla puvodne. Velikost hulvata si u RKN muzes laborovat taky. Chut i hit, ver mi, v RKN bispiralou nazenes snadno, jen to chce cvik. Dbej aby spiralka byla namotana co nejvic natesno, jak je volna je to spatne.

Odkaz ke komentáři

Nekdo shanel ceske liquidy, tady novy vyrovce a prodejce v CR

http://www.moravia-liquid.cz/seznam-zbozi.asp?kat=1

Ma tam i nejake cerfifikaty a prohlaseni o shode. Ceny celkem ok, ma i potreby pro michani - baze + aroma

Odkaz ke komentáři

Tak to věřím, neboť po mojí zkušenosti s bispirálkou na Penelope ten plocháč musí "trhat" hlavu i plíce :). Ta jeho plocha je obrovská a HITovat to musí jak 3 kubánské Monte Cristo kouřené najednou :smile_anim:

Je to srovnatelné s bispirálou chuť i hit - multimetr ukazoval 1.5 ohmu, což mě překvapilo, protože díky tomu, že je to ploché, zabírá to na knotu hodně místa a nacpal jsem na dvojitý knot 3 otáčky, cca 3 cm aktivního kanthalu, což by mělo být při odporu 32Ohm/m cca 1 Ohm. Hlavně je mnohem jednodušší plochý kanthal navázat na stříbré drátky a namotat na knot než bispirálu. S tou jsem se trápil, jak s přípravou (2 odporové dráty + dva neodporové), tak hlavně s tím namotáním tak, aby se mi dvojitá spirála nedotýkala.

Edit: Jako končícího kuřáka 3/4 zware shagu a doutníků by hit lehké LMky moc neuspokojil

Upraveno uživatelem organic
Odkaz ke komentáři

Tak mám nového mazlíka - Penelope. Celý večer jsem si hrál, až jsem vykouzlil bispirálu na dvojitém knotu. Přestože se mi to nijak extra nepovedlo, s odporovýma a neodporovýma drátkama je piplačka a povedlo se mi to namotat až na třetí pokus, tak mě to položilo do kolen. Máme vítěze! Respektive G-Bell je vynikající na produkci dýmu, myslel jsem, že i na hit, ale Penny...to je harmonie chuti a kope to jak kůň! Oba atíky se budou skvěle doplňovat. RKN Pikolo si nechám na hraní a učení, třeba ho taky ještě poladím ke slušnému výkonu.

Moc pěkná práce ,

hezky ses do toho opřel na to, že si to chtěl jen zkusit

Odkaz ke komentáři

Moc pěkná práce ,

hezky ses do toho opřel na to, že si to chtěl jen zkusit

To ne, já bafám e-cigo už od léta a chtěl jsem vystřídat čínský produkt něčím fajnovějším. Můj rychlý přechod od Joyetechu ke Golden Greek, Siam Mode a pod. je jako přestat nosit Invicty a skočit do Rolexu (nebo si tam dosaď co chceš), specielně v případě Golden Greek a Penelope je elektronické kouření úplně o něčem jiném. Včera jsem zkoušel žmoulat svůj Joyetech e-cab a už se k němu nevrátím. Měl výhodu ve své velikosti, "portabilitě" ale ten zážitek co mi dává Penelope tam prostě není.
Odkaz ke komentáři

To ne, já bafám e-cigo už od léta a chtěl jsem vystřídat čínský produkt něčím fajnovějším. Můj rychlý přechod od Joyetechu ke Golden Greek, Siam Mode a pod. je jako přestat nosit Invicty a skočit do Rolexu (nebo si tam dosaď co chceš), specielně v případě Golden Greek a Penelope je elektronické kouření úplně o něčem jiném. Včera jsem zkoušel žmoulat svůj Joyetech e-cab a už se k němu nevrátím. Měl výhodu ve své velikosti, "portabilitě" ale ten zážitek co mi dává Penelope tam prostě není.

JJ vím, měl jsem pocit, že to kupuješ jen tak na zkoušku abys věděl a teď totok.

Penelopu jsem nezkoušel,ale od mistra tiktaktiktaka jsem měl možnost zkusit WillPro a ve srovnání s ego-wckem je to fakt jina liga. Takže vím jak to myslíš.Bohužel k mé smůle jsem děsná lama na takovéto věci. Takže pro mne použití lepšího hw je asi nerealná. :(

Odkaz ke komentáři

JJ vím, měl jsem pocit, že to kupuješ jen tak na zkoušku abys věděl a teď totok.

Penelopu jsem nezkoušel,ale od mistra tiktaktiktaka jsem měl možnost zkusit WillPro a ve srovnání s ego-wckem je to fakt jina liga. Takže vím jak to myslíš.Bohužel k mé smůle jsem děsná lama na takovéto věci. Takže pro mne použití lepšího hw je asi nerealná. :(

Narozdíl od čínského e-cabu, na kterém jsem byl skoro 4 měsíce, a kde můžeš maximálně dolévat liquid, měnit baterky a jednou za měsíc vyměnit prefabrikovaný atomizérek mají rebuildables tu výhodu "bastlení". Můžeš si hrát, motat drátky, nastavovat tok liquidu, přístup vzduchu a jinak ladit ideální výsledný kouř. Ta kombinace Cube gripu a penelope postrádá veškerou elektroniku. Je v tom jenom baterka, zbytek je čistě mechanický, což mě na tom baví (next level bude solární napájení odporového drátu :) ) Namotávka drátu na knot nebo mesh mi taky trošku nahrazuje rituál balení tabáku do papírku. Já jsem neměl "hotové" cigáro snad 8 let v pysku. Kouřil jsem jen balené (sem tam doutníček).
Odkaz ke komentáři

....Včera jsem zkoušel žmoulat svůj Joyetech e-cab a už se k němu nevrátím. Měl výhodu ve své velikosti, "portabilitě" ale ten zážitek co mi dává Penelope tam prostě není.

Vitej v dalsim nebi:-)))

Hodne lidi to po prvni nepovedene spiralce vzda. Je treba vydrzet...

Odkaz ke komentáři

Kuwa chlapi o čem to tady debatujete :D ? Připadá mě to jako když mluvíte číňansky :). Nemůžete sem hodit nějaký videonávod jak se z těma věcma zachází. Chtěl bych po měsíci na EGO postoupit výš a ta Penelopa se mě docela zamlouvá.

Odkaz ke komentáři

Tady fakt nema cenu psat navody. Uz ty moje drivejsi prispevky jsou za hranou... tady pomohou jen tri veci.

Specializovana fora (fakt je to nad ramec jednoho vlakna chronomagu) kde s doctu o teorii

Youtube kde najdes VSECHNY navody na VSECHNO prislusenstvi a VSECHNY zpusoby bastleni

Domaci kuteni, proste co jsi si precetl na foru a videl na youtube zkouset dokud se to nepovede

Jen bych ti doporucil prechod pomalu a s rozvahou. Penelope je v podstate u knotovych systemu strop. Dal uz nemas kam jit:-))) Kdyz vidim jak je to komplikovane, jestli by jsi radeji nemel zkusit nejaky obnovitelny atik s meshem za 300-500kc viz. drivejsi posty. Ono k atikyku je treba taky nejaky slusny grip na stejne urovni. Organic do toho sel extremne po hlave:-) Ale proti gustu... jen zvaz kombinaci Joytech MOD Upgrade s nejakou verzi Genisis atty nebo pro zacatek s nejakou verzi ViviNovy. Tuhle kombinaci par lidi y meho okoli (i z tohoto fora) poridilo a zda se mi to jako prechod z eGo vejs idealni.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak - můj názor je ten, že relativně čerstvý e-kuřák by se měl ke "custom" systémům "prokouřit" od lepší komerce, aby poznal reálné základy (jak funguje vzduch, jak reaguje kanthal délkové po stránce odporu, jak pak reaguje na změnu napětí atd. - prostě základní principy. Obnovitelné atomizéry nejsou pro nikoho, kdo se alepsoň jednou za měsíc nechce namáhat s motáním spirálky či nějakými podobnými úpravami a opravami, které jsou daní za to, že nemusím kupovatž komerční atomizéry či jejich výměnné části, ale že mi stačí pár metrů kanthalu, knotu, a pár centimetrů meshe a opletu na několik let provozu.

Kdo se v tom opravdu nechce hrabat a utrácet, tak třeba poměrně levná kombinace právě Joyetech MODu s originál ViVi Nova nebo Ego Vision Cleary je poměrně uspokojující, 80% lidí, co e-cigaretu používá jen jako substituci cigarety je s podobným hardwarem spokojená. Vyšší level je skutečně o nějakých znalostech a možnostech a samozřejmě o jiných penězích v rámci počáteční investice.

Upraveno uživatelem tiktaktiktak
Odkaz ke komentáři

Jsem rad ze to vidis stejne.

Nechci tu delat Tiktakovi reklamu pac ji nijak zvlast "nepotrebuje", jeho shop je jeden z nekolika v CR kde se fakt da koupit funkcni vapik + prislusenstvi za solidnich podminek. Uspokoji jak zacatecnika tak extremistu (jeho shop je jediny v CR ktery ma v nabidce i potrebne veci pro Willpro). Jestli i on radi Joy MOD + Vivi pak asi dobre vi od svych zakazniku, ze je to dobra volba. Rozhodne nic za co bych se ja stydel i mezi fajnsmekrama. Tahle kombinace (viz. me drivejsi fotky a prispevky) ma svoji logiku a pro nekoho muze byt na dlouhy cas definitivni. A sestava stoji kolem tisicovky. Na motani spiralek se da prejit casem a tahle sestava u me dodnes funguje jako zalozni reseni v kapse. Jak grip tak atik se da vybrat i ve spouste barev - to se taky vidi malokdy. Uzavel bych to tim, ze jako prechod od eGo-T, C,W je to opravdu idealni za rozumny prachy. A vysledny efekt za to stoji. Jen poznamka - ten grip ve stabilizovanem modu (3,3V) s baterkou Sanyo 2600mAh + ViviNovou a hlavou 2,4ohm = 11ml odpareneho liquidu. Coz je ekvivalent cca kartonu cigaret. Pro slabsiho kuraka nebo pro toho kdo strida pyro vydrz az na tyden.

Odkaz ke komentáři

Takže si myslíte, že tahle moje sestava je pro začínajícího "cumlala" dostačující? Já jsem denně bafal cca 30 červených Marlbor a ted si už asi rok balím ciga z různých tabáků, protože mě M nějak přestaly chutnat po těch jejich experimentech se samozhášecíma papírkama a nejenom M, ale všechny normální cíga. Gripy mám 4, takže až je oddělám asi se budu koukat po něčem lepším, no a do té doby snad zvládnu si sám nabalit nejaký ten drátek na knot. Jen jsem stále nepochopil k čemu je dobrý ten mesch :D . Jen bych potřeboval poradit, která "vodička" aspon 24 by mě nahradila ty Máčka. Zatím jsem vyzkoušel asi 10 druhů a nic moc. Většina byla trochu parfémovaná a některé byly jak čajíček. Poradte co tam dát ať nemusím zbytečně experimentovat. Chtěl bych něco opravdu "cigaretového" :) .

post-9463-017292700 1353243695.jpg

post-9463-040028600 1353243711.jpg

Upraveno uživatelem jirka404
Odkaz ke komentáři

Vivna je v cajku, grip rychle dodelej:-) Pac eGo baterie moc amper neda, elektronika omezi i to malo co by takhle mala baterka dala. Ale kdyz ti bude hit vyhovovat, proc ne.

S liquidem ti neporadim. Ja i moji kamaradi jsme jako silni kuraci koupili hned Camel a Marlboro - podle me je to hnus co uz do huby nedam. Bohuzel hulim jen ovocne prichute, takze neporadim. Kazdopadne si michej sam, usetris koruny, chut doladis nakapanim potrebneho mnozstvi chuti. Taky kapka alkoholu je casto michana...

Nebo pocti tipy....

http://www.willpro.cz/index.php/forum/58-liquidy

http://www.e-cigaretafans.eu/forum/viewforum.php?f=30&sid=0530f4be3005ef7b784c58a83ba5bbcc

http://www.svetecigaret.cz/forum/index.php?board=27.0

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...