Přejít na obsah

e-cigareta ...

Baker

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Chlapi, cim vic to tu ctu, tim vic jsem ztracenej. Co ma lama jako ja delat, kdyz si chci koupit Hellraisera, Steamboye nebo neco lepsiho, a zaroven se nikde neregistrovat, neresit atd.?

Proste prijit, objednat a dostat.

Ted frcim ViviNova, je to dobry, ale zkusil bych neco hezciho, jinyho. Vy sem furt frkate ruzny modely, ale vetsinou je to, pokud chapu, z nejakejch diskuznich for, cili nic verejnyho. Nebo jsou tydle specialitky vyhrazeny fakt jen komunite? :)

Fakt, ze vubec nerozumim vasi, ted uz, odborny diskuzi, radsi ani nezminuju :). Kdyz se stavim v atty, dostane se mi nejaky pomoci? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Elvin:

(muj nazor) to ti nikdo nebere. - to jsem rad, on to je nazor hodne lidi

Samozrejme neposloucham hnupy co nemaji na origos a honi si alibi... jaks to myslel? zapominas ze jsou jeste bastleri, co si umi sami docela poradne postavit. - Tato veta zaznela v souvislosti obhajci ciny X obhajci homemade. Takze jednoduseji - neposloucham hnupy, co origo Cobru nemeli v ruce a presto tvrdi, ze jejich cinsky klon je stejny. Posloucham ty, kteri pisi rozumne a maji OBA atiky, original i klon a po nejake dobe napisou svuj nazor. S domacim bastlenim tam nevidim souvislost

i lidi s ECF fora... takze prijeli do jiznich cech kvuli WillPro az z ameriky? - Ne. Mozna to nevis, ale ECF je i v CR, jako v dalsich X statech

to ovsem plati vseobecne a zasadne pro kazdy doma obnovitelny atomizer, je to jaksi uplna samozrejmost. - Zase vytrzeno z kontextu a dano do chybnych souvislosti. Tedy jednoduseji - ti co hulili komerci a nechapali nas, kdyz zkusili WP15 okamzite ho chteli a co meli odlozili do suflete. Samozrejme ze uz meli v puse Genisis, dnes se v CR prodava typnu 6-7 ruznych klonu a na srazu ani nevim co je co. Ty klony ale nikoho tak neovlivnili, jako kdyz zkusili WP.

Prosim te kdyz citujes, zkus aby nebyli odtrzene souvislosti, popravde jsem mel sam problem se z te citace vzpamatovat a pochopit na co reagujes.

dlouhe cteni, ale na mou otazku jsi me zatim moc neodpovedel..: > proc se ma davat na mesh trubicku jeste jedna ze silikat pletiva. jaky to ma efekt?

(bohuzel takovou nemam, jinak bych si to nejspis sam vyzkousel.) - Kdyby jsi na nezoxidovanou trubicku meshe nedal oplet, tak po prvnim zmacknuti tlacitka jsi ve zkratu, v lepsim pripade poskodis spinac, v horsim odpalis baterku. Pokud by jsi mel elektronicky grip, pak muzes grip znicit. Coz maji nekteri z nas za sebou. Efekty ma tri. Prvni je izolace. Druhy je to, ze necitis kovou chut meshe - on kazdy oplet i jinak chutna pri koureni. Treti efekt je buffer, jednak saje orosene dno kotelny a take se v nem drzi liquid - pokud bych na klasickem Genisis namotal svuj setup 0,6 ohm, patrne bych pri dlouhem prasku timhle brutalnim vykonem odparil z meshe liquid a ke konci citil spaleninu, takhle to ta 1-2 kapky co drzi v sobe oplet zachrani.

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

óóóm wp óóm wp óóm wp :notworthy: :oneeyed02:

Sak pockej az zkusis WP XT. Pro me to neni, je to elektronika, ale nic lepsiho jsem v hube nemel:-) Divim se, zes do WP15 nesel, pri tve fluktuaci:-)

Odkaz ke komentáři

KFL: V atty.cz ti pomuzou, pokud zastihnes Tiktaka mozna ti svuj vercajk pujci prubnout.

Z tech lepsich atiku koupis snadno jen Steamboye, pac ho bude Tiktak prodavat pres svuj obchod. Jinak po svete muzes obednavat v bazarech, na forech, nebo u spesl dodavatelu. Vem si, ze by nekdo kdo nema sajn o hodinkach rekl - chci tomu rozumel, chci spesl hodinky. Ale nebude se nikde registrovat, nic studovat, nic resit. Co by jsi mu rekl? Procti forum at mas zaklad, cos nepochopil se zeptej, a stejne na spesl veci te nakup slozitejsi nez koupe rohliku v pekarne ceka.

Tohle vlakno melo byt jako lakadlo pro vahave, cekal jsem ze ten koho to chyti si zakladni info proste precte na jakemkoliv foru o e-koureni. Nelze tady a v jednom vlakne suplovat obsah specializovanych for. Jedine co mohu zkusit je az budu v praci a budu mit cas stvorit zakladni slovnicek.

edit: jeste me napada, hooodne pomuze youtube, prakticky vsechny systemy a setupy vcetne podrobnych videoukazek a navodu tam jsou, zadej si genisis nebo atty a pak jen dal a dal klikej ty videa navazujou (nebo sdruzujou se, jak to nazvat)

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

KFL: V atty.cz ti pomuzou, pokud zastihnes Tiktaka mozna ti svuj vercajk pujci prubnout.

Z tech lepsich atiku koupis snadno jen Steamboye, pac ho bude Tiktak prodavat pres svuj obchod. Jinak po svete muzes obednavat v bazarech, na forech, nebo u spesl dodavatelu. Vem si, ze by nekdo kdo nema sajn o hodinkach rekl - chci tomu rozumel, chci spesl hodinky. Ale nebude se nikde registrovat, nic studovat, nic resit. Co by jsi mu rekl? Procti forum at mas zaklad, cos nepochopil se zeptej, a stejne na spesl veci te nakup slozitejsi nez koupe rohliku v pekarne ceka.

Tohle vlakno melo byt jako lakadlo pro vahave, cekal jsem ze ten koho to chyti si zakladni info proste precte na jakemkoliv foru o e-koureni. Nelze tady a v jednom vlakne suplovat obsah specializovanych for. Jedine co mohu zkusit je az budu v praci a budu mit cas stvorit zakladni slovnicek.

edit: jeste me napada, hooodne pomuze youtube, prakticky vsechny systemy a setupy vcetne podrobnych videoukazek a navodu tam jsou, zadej si genisis nebo atty a pak jen dal a dal klikej ty videa navazujou (nebo sdruzujou se, jak to nazvat)

OK, v tom případě to špatně chápu - já měl za to, že tyhle "speciálky" jsou něco jako skok z Festin např. k IWC. Tj. že to normálně člověk koupí, akorát musí vědět kde. Proto jsem se ptal.

Základní terminologii rozumim, i to motání drátů bych možná kousnul, to nerozumění je spíš o kanthalech, meshích, cukrování atd. - to už mi prostě hlava nebere :).

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Sak pockej az zkusis WP XT. Pro me to neni, je to elektronika, ale nic lepsiho jsem v hube nemel:-) Divim se, zes do WP15 nesel, pri tve fluktuaci:-)

Nějak z principu mám k WP odpor, na světě je hromada jiného zajímavého HW

Základní terminologii rozumim, i to motání drátů bych možná kousnul, to nerozumění je spíš o kanthalech, meshích, cukrování atd. - to už mi prostě hlava nebere :).

To pochopis, az zacnes aktivne motat. Na ceskych forech je nuda, mam nejradši vaporwall. Nejvetsi mazec je americké ecf forum. Desetitisíce členů, miliony vláken. Těžko se tam orientuje. Jestli mas vybrány nějaký hardware snů, pošli SZ, zkusim sehnat :)
Odkaz ke komentáři

To pochopis, az zacnes aktivne motat. Na ceskych forech je nuda, mam nejradši vaporwall. Nejvetsi mazec je americké ecf forum. Desetitisíce členů, miliony vláken. Těžko se tam orientuje. Jestli mas vybrány nějaký hardware snů, pošli SZ, zkusim sehnat :)

Díky :). Teď sedim na YouTube a čučim na review a postupy. Nevypadá to zase tak složitě :). Dám potom kdyžtak vědět.

Odkaz ke komentáři

Ač mám Scotta Bonnera (igetcha69) rád, jeho recenze jsou skutečně velmi kvalitně zpracované a jeho kolečka z dýmu unikátní a dokonalé (tohle neumím, nikdy jsem se to nebyl schopen naučit a hrozně mne to štve :) ), tak recenze nepovažuji za úplně "nezávislé" a tím pádem 100% objektivní. Beru je jen jako perfektně obsahově zpracované recenze, kde je dobře vidět hardware, jeho provedení a funkčnost. Mám k tomu své důvody a to dost objektivní, a dané vlastní zkušeností (hardware, který byl v recenzi vychválen do nebes je třeba dle mého dost nepoužitelný a dost odfláklý při stavbě - jen má hodně známé jméno na "čepici" :) )

Obecně lze říct, že k těm "speciálním" atomizérům je třeba lehce nastudovat principy a oprášit učivo základní školy jednoduchých vzorců vztahů Ohmova zákona (napětí, odpor, proud) a to pro začátek docela stačí. A kouknout se na pár videí z youtube o zájmových atomizérech je také přínosem - není to nic složitého, pokud člověk pochopí základní principy, pak je to stejně spíš o cviku, jak co "motat", jak kde utáhnout, zatlačit, správně si knot, mesh, oplet atd. připravit.

Jediné, co je pravdou, že většina hodně zajímavých věcí jsou dostupné jen na bazarech cizích ecf - u nás se spíše prodávají jen čínské napodobeniny, které nejsou vždy moc funkční, bez notné porce mechanických úprav (různé vrtání, broušení, výměna "O" kroužků atd.)

A já nikoho neukousnu, když si přijde pokecat nebo se podívat - netajím se tím, že spíše tíhnu k těmto speciálním věcem, i když nutno uznat,že čínská komerce ušla od svého vzniku o notný kus cesty dále a při správném výběru hardware a s vědomostí, že clearomizér prostě za měsíc dva vyhodím a koupím si novej se to taky dá kouřit. jen samozřejmě extrémní chu´tové podání či extrémní výkon se z ní dostat nedá - na to jsou právě tyhle "speciály" :)

Poslední poznámka k WP a fóru - ač jsem tam od jeho zrodu a mám všechny atomizéry, které byly vyrobeny pod WP fórem, tak to co mne tam taky vždy štvalo, bylo skutečně "sektářství" některých členů a rovněž jsem se nikdy netajil tím, že znám i dost dalších systémů, které mají obdobně dobrý výkon skvělou chuť. To spíše negativní poznámka. Na druhou stranu - nebýt WillPro fóra a konkrétně uživatele Merlina (hodně specifický, ale skutečně velmi příjemný a milý člověk, jehož znalosti a chuť tvořit i vyzkoušet předem zatracené postupy jsou unikátní), tak do dnešního dne neznáme použití opletu, neboť on ho poprvé otestoval a vyzkoušel. K tomu výkon a chuť systému XT a teď i WP15 jsou rovněž skoro dokonalé - stejnho výkonu se dá dosáhnout i s dobrými genisis systémy ze světa, ale jsou na to nutné variabilní gripy a nastavený podstatně vyšší výstupní výkon na nich. WP15 skvěle funguje a kouří i na 6W, kde se 90% jiných atty genisis ani nepohne :)

Takže WillPro fórum má svá negativa ("sektářství" a "uzavřenost" vůči novým členům i špatnou dostupnost jejich produktů) nicméně XT a WP15 jsou skutečně skvělé e-cigarety/atomizéry, které i v současné době mají málo konkurence.

Odkaz ke komentáři

uff, tak jsem konecne rozchodil Spheroid tak, ze je to naprosta parada. problem byl v kombinaci dostatecne "tlusteho" knotu a spravneho odporu kanthalu. Knot jsem si nakonec "upletl" sam - z dvou kousku 2mm knotu jsem rozpletl 2x4 prameny z nichz se sklada a prepletl je dohromady do jednoho tlusteho knotu, jako "pomlazku" z osmi prutu oneeyed02.png Ted uz je odporovy drat dobre zasobeny liquidem a neprepaluje se - kovova pachut zmizela. Jeste jsem nepostoupil na level michani vlastnich liquidu z baze a prichuti, ale z dostupnych Liqua Ritchy jsem zkombinoval napul prichut coffe (9mg nikotinu) a prichut cuban cigar (0 mg nikotinu) - coz dle meho subjektivniho dojmu ve vysledku velmi prijemna chut tabaku s nadechem toho kafe. Kouri to jak blazen, chut bajecna a hit silny tak akorat...

zitra DHLko priveze Arashi mini, takze zacinam laborovat s meshem. Fotky a dojmy dodam...

Upraveno uživatelem marekparek111
Odkaz ke komentáři

...Takže WillPro fórum má svá negativa ("sektářství" a "uzavřenost" vůči novým členům i špatnou dostupnost jejich produktů) nicméně XT a WP15 jsou skutečně skvělé e-cigarety/atomizéry, které i v současné době mají málo konkurence.

souhlasim, ale rekls to hodne mirne. byl jsem tam celkem kratce na navsteve a to me stacilo.

chvali se tam vsichni navzajem takovym zvlastnim zpusobem, az si navstevnik musi myslet

ze si nejradsi "nekam" vlezou spolecne, a jen nos nahoru. mysli si jen, ze vsechno nejlepsi vynalezli oni.

nejteplejsi misto a pupek sveta. tak jsem byl rychle zase pryc, - bez prihlaseni...

to silikatove pletivo muze fungovat sice dobre, (asi tomu budu rikat ochranna ponozka natazena na mesh z bezpecnostnich duvodu)

ale proc ne rovnou silikatovy knot misto dvou zbytecnych komponentu je mi u boha.

edit: cody: nic ve zlem, aspon sto radne vysvetlil, myslim ze jsem nebyl jediny co to hned vsechno nechytnul, diky.

Upraveno uživatelem elvin
Odkaz ke komentáři

OK, v tom případě to špatně chápu - já měl za to, že tyhle "speciálky" jsou něco jako skok z Festin např. k IWC. Tj. že to normálně člověk koupí, akorát musí vědět kde. Proto jsem se ptal.

Základní terminologii rozumim, i to motání drátů bych možná kousnul, to nerozumění je spíš o kanthalech, meshich, cukrování atd. - to už mi prostě hlava nebere :).

Na to pozor. Festiny zahodis, IWC nasadis, dal nic resit netreba, leda Pateky:-) U atiku to takhle nejde. Ty lepsi atiky jsou o kutilstvi, ikdyz to neni nic hrozneho. Ten kdo slozil z Merkuru auticko a jeho zena ma doma krabici s potrebama na siti a standartne vybavenou kuchyn je v pohode. Staci jen v lekarne koupit strikacku s jehlou a mas prakticky vse naradi. Pak uz je to o trpelivosti a chuti to dokazat zprovoznit. Ale koupit rovnou bez zkusenosti s motanim spiralek a znalosti principu jak funguje vapik spesl vybavu za tisice, to mi neprijde rozumne. Protoze temer u vsech po prechodu nasledovalo zklamani, ze to samo nejde. A dost lidi to odlozilo do skrine a dal kouri komerci. Doporucim ti koupit bud

1) Kvalitni, spesl, pouzity, hlavne namotany atik - tim se dostanes na "rozumnou" cenu a bude ti to hned fungovat. Az za mesic ci dva bude potreba premotat, budes uz tak zavislej, ze to das i kdyby jsi mel prijet ke me domu a naucit se to:-)

2) Cinsky klon typu AGA nebo Cobra z kurakuvsvet.cz - s postou a zakladni vybavou se vejdes do 500kc. Zprovozneni neni slozite. Navodu je na webu taky parta. Pokud by jsi to nahodou nedal nabizim ti pomoc. Posles mi to, ja to dodelam a namotam, poslu zpet. Po mesici dvou az bude treba premotat plati viz. vyse:-)

3) Koupit teda rovnou spesl atik - pak ale pocitej s vyse uvedenyma komplikacema, aby jsi po otevreni ocekavaneho balicku nebyl zklaman tolik, ze to hned budes prodavat.

Uznavam, ze stejne jako nekdo krouti hlavou, ze se zde na foru dokola bavime o hodinkach (matros, strojek, sklo, reminky, furt dokola) a utracime tisice nakonec dojde k nazoru, ze JEMU vyhovujou hodinky z Teska za 200kc. Zrovna tak nemam problem pochopit, ze nekdo po prelouskani tohoto vlakna si zatuka na celo a s povdekem zajde pres ulici kazdej mesic koupit JEMU vyhovujici bezproblemovou oblibenou cinskou CE4 za cca 150kc. Ja povazuju motani za pridanou hodnotu sveho vapingu, nekdo zase nic zkouset nechce a je to pro nej nevyhoda. Vemte zdejsi nekdy az hystericke rozepre co je lepsi - mechanika nebo quartz. Rozhreseni taky nepadlo, aby s tim vsici zucastneni souhlasili.

Pac to co se bezne prodava logicky musi splnit zakladni pozadavek kupujiciho - musi ho nasadit na baterku najet liquid a fungovat. Jinak by logicky nasledovala opravnena reklamace a spojeni slov reklamace se slovem cina v reci meho kmene znamena odepsat do ztrat. A hlavne to musi stat malo penez. Pokud by Tiktak prodaval spesl atiky + gripy a potencionalnimu kupci co chce seknout s pyro rekl at si nachysta na zakladni vybveni par tisic a doma dilnu, asi by dotycny zamumlal cosi o magorech a spocital by si, ze je levnejsi pyro:-). Budiz kolegovi ke cti, ze neprodava kazdou cinskou chujovinu co je zase o par korun levnejsi, ale drzi se obecne znameho systemu eGo (tipnu za vic jak 90% vsech co zacali, zacali prave s nim) a pak par osvedcenych standartich atiku. Hadam proto, ze si drzi urcitou noblesu a pouzitelny standart.

edit: Bude to chvily trvat, ale zkusim slovnicek doplnit obrazkama a videama, ono fakt vypada slozite jen vypada. Pojmu neni zase tolik. Pokud bychom sedli v hospode, nez se ozerem mas jasno. Neni to az takova veda, davaji to i holky (motani, nemyslim ozirani)

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

Nějak z principu mám k WP odpor, na světě je hromada jiného zajímavého HW

Jj, vsiml jsem si jak te tam otravili:-( Skoda pro obe strany. Kazdopadne tu WP15 vrele doporucuju, co jsem si vsiml tak by ti do sbirky pasovalo.

Odkaz ke komentáři

.....Mám k tomu své důvody a to dost objektivní, a dané vlastní zkušeností (hardware, který byl v recenzi vychválen do nebes je třeba dle mého dost nepoužitelný a dost odfláklý při stavbě - jen má hodně známé jméno na "čepici" .....

....Poslední poznámka k WP a fóru - ač jsem tam od jeho zrodu a mám všechny atomizéry, které byly vyrobeny pod WP fórem, tak to co mne tam taky vždy štvalo, bylo skutečně "sektářství" některých členů a rovněž jsem se nikdy netajil tím, že znám i dost dalších systémů, které mají obdobně dobrý výkon skvělou chuť. To spíše negativní poznámka. Na druhou stranu - nebýt WillPro fóra a konkrétně uživatele Merlina (hodně specifický, ale skutečně velmi příjemný a milý člověk, jehož znalosti a chuť tvořit i vyzkoušet předem zatracené postupy jsou unikátní), tak do dnešního dne neznáme použití opletu, neboť on ho poprvé otestoval a vyzkoušel. K tomu výkon a chuť systému XT a teď i WP15 jsou rovněž skoro dokonalé - stejnho výkonu se dá dosáhnout i s dobrými genisis systémy ze světa, ale jsou na to nutné variabilní gripy a nastavený podstatně vyšší výstupní výkon na nich. WP15 skvěle funguje a kouří i na 6W, kde se 90% jiných atty genisis ani nepohne :)

Takže WillPro fórum má svá negativa ("sektářství" a "uzavřenost" vůči novým členům i špatnou dostupnost jejich produktů) nicméně XT a WP15 jsou skutečně skvělé e-cigarety/atomizéry, které i v současné době mají málo konkurence.

Tebe ten Z-atty musel hooodne zklamat, ale obecne tvuj nazor na Scottovi recenze sdilim. Navic nez si nechal udelat nove zuby budil ve me hruzu a to jsem zvykly na lecjake zjevy:-))

Ocenuju, ze pises o tamnim sektarstvi jen NEKTERYCH clenu. Muj nazor je, ze tady mistni "sektari" jim zdatne konkuruji a v hrubosti posmechu a urazkach je o dost predbihaji. Tady novacek co se zepta na to co bylo 100x vysvetleno nebo se pochlubi zamerem koupit nejake horsi hodinky (nedej boze kdyz uz je ma a chlubi se fotkou) sklidi posmech, nekdy urazky vzdy od vice lidi. Tam ten samy novacek (co ja za ten necely rok pamatuju) je napomenut slusne od jednoho max. dvou lidi a dostane se mu slusne rady at cte forum, pokud nemachruje. Mam moznost to porovnat, podle me je to tu s elitarstvim mnohem horsi. Coz muze byt vec jak to kdo vnima. Ocenuju, ze sice pises, ze podobny vykon a chut daji i jine atiky Genisis a zaroven dodavas, za jakych podminek - variabilni grip (pro vyznavace ciste mechaniky jako ja neresitelny problem). Davam sve slovo, ze poprve mi WP15 nasadil Profic (jeden z autoru, pro ostatni co ho neznaji) na obycejnou malou (jen 650mAh) eGo baterku kterou uz potrapilo prede mnou hafo lidi. Po trech praskach jsem to vzdal... to neslo po tom co jsem do te doby kouril ustat. A to jsem kouril pri prichodu do mistnosti WP14 od Novaroma, coz je kopie v mem konkretnim kusu doladena na maximum moznosti.

Takže WillPro fórum má svá negativa ("sektářství" a "uzavřenost" vůči novým členům i špatnou dostupnost jejich produktů)

Negativa ma, souhlasim. Ale ne ze vsim. Sektarstvi jsme si snad vysvetlili, sektari jsou podle me i tu a nevsiml jsem si, ze by proti nim krome me a opravdu par jedincu nekdy nekdo vystoupil. Ano, do SZ mi pak nekdo napise - jen dal do nich, co si osobe frajirci mysli... ale nahlas to teda temer nikdo neresi. Uzavrenost vuci novackum je nemlich stejna jako zde. Novacek ma jen dve moznosti tam i tady. Bud nastoupit ve velkem stylu a vsem vytrit zrak s tim co znam a mam doma ci na ruce, nebo pekne pokorne prijit a na polovinu dotazu dostat stejnou odpoved - cti cti cti. Pak napsat par smysluplnych postu k veci a ziskat si kolegialitu a respekt. Tam i tady. A nedostupnost - nesouhlasim. Tady se limitky co se musi vymyslet a vyrobit trvaji klidne rok. A to vymyslime jen desing, co si budeme namlouvat. Vyrobu az na Nautily delali hodinarske firmy. Na WP se nejen vymysli desing, ale hlavne principy! Nova reseni, vetsinou jeste ve svete nevyzkousene. Pote co se to vymysli, musi se to narozdil od hodinek testovat praxi. Vyrobu sice udela soustruznik, ale kompletace atiku co vim delaji tri lide a neni to prace na pul hodiny. Vylestit, slozit dohromady, osadit potrebnym materialem, namotat. A hle... presto od napadu na WP15 do prevzeti prvnich kusu uzivateli ubehl take rok a 2-3 mesice, pokud se teda ted nemejlim. Takze je nedostupnejsi WP nebo nase hodinky co si tu jen namalujem ve fotoshopu? Proste kde z nejakeho duvodu nechce komerci ale home made ten si pocka. Zajimave je, ze tu dost lidi napise, jak je cekani na hodinky kor na limitku vlasne temer lepsi nez samotne hodinky - to si nevymejslim, kdo cte toto forum cetl to taky, hledat to nehodlam. Co se poradi tyce, na WP plati, ze kdo komunitou zije a prijde na sraz, ma to hned mimo poradi. Panove kteri nadavate na dostupnost co vic by jste chteli?????????? Jako ze se to vymysli vyzkousi vyrobi za tejden, pak nekomu vysypou na stul polotovary na nekolik set kusu a on vyhodi rodinu z bytu a bude 24 hodin denne montovat? Kdyz jeste denne resi mejly, SZ, diskutuje a moderuje forum? Na spesl auto nebo nuz od nozire si taky pockate par mesicu az let. I to je rozdil mezi tema spesl vecma a komerci, proste rychle se ani pes nevykali. Zatim jsem nezaznamenal, ze by na ty auta nebo noze nekdo nadaval, spis naopak cekaci dobu neopomenou zminit v kazde reportazi. Asi proto, ze to k exkluzivite nekdy patri. Takze uzavrenost, sektarstvi, nedostupnost? Nesouhlasim v kontextu VSECH souvislosti. Samo ze kdo chce v pondeli udelat rozhodnuti, v utery obednat, ve stredu hulit, ten asi na WP nebude spokojen. Jeste k te uzavrenosti... na WP si tipnu, ze 3/4 lidi se zaregistruje, prvni post maji ve vlakne obednavky kde napisou jednu dve vety ze "to" moc chteji. A i z tech dvou vet vyplyne, ze namaji paru o tom co obednavaji (jen dostali tip ze je to super). A druhy post po roce, kdyz podekujou za dodani a zeptaji se kde koupi kanthal (coz by za ten rok byt letmym ctenim davno vedeli). A nikdo je nejbe a nikdo nevymejsli jako tady kazdej mesic jak novackum "zneprijemnit" zivot a dat jim mene pravomoci (prodeje, zakladani vlaken). Unika mi neco? Nebo mi napiste ktery muj argument z celeho meho prispevku je chybny.

Tiktak: Ten text ke konci byla sice reakce na tebe, ale snazil jsem se psat aby poentu pochopili i ostatni. Vim, ze tyhle a mnohem vic informaci ze zakulisi mas, jen to asi jinak vnimas. Coz pro me neni problem, rozumna diskuze je vzdy plodna, byt by se poucil jenom jeden z diskutujich:-) Ja uznavam, ze v nadseni z opravdu pro me z 99% vyhovujici WP15 jsem uz jako kdysi Alda s Damaskem. Furt ho zminuju a vychvaluju nad vse ostatni. Kaju se a uz si dam pozor abych za nej tolik okate neloboval. Jen sve nadseni zkusim vysvetlit a tim s neustalym protlacovanim WP15 koncim, slibuju.

1) Pro me je nevyhovujici grip s elektronikou natoz variabl.

2) Nechci u vapiku slozitost ale naopak baziruju na maximalni jednoduchosti. Penelopa nebo Oddyseus maji tipuju (!!!) z hlavy cca 6-8 dilu, ktere se ti pri cisteni mohou zakutalet. WP15 je slozene ze 3 dilu.

3) Ja si sve dily pokud bych je ztratil necham poslat od kolegy z fora (dodavdy nahradnich dilu maji prednost a jsou rychle) nebo pokud bych mel kamose soustruznika udela mi je on, snad krome zakladniho obrobku to zvladne jen tezkej machr obravec s poradnou masinou. Nechci je obednavat z ciziny a spolehat ze budou i za 10 let.

4) Jako vyznavac mechanickych gripu u WP15 ocenuju jeho elektronicke a hlavne termodynamicke vlastnosti. Pac driv jsem jel na kopii WP14 na velkou 18650 baterku stezi jednu napln (3ml) a konec uz nestal skoro za nic. Ted s WP15 pouzivam polovicni (velikost) baterku 18350 s tretinovou kapacitou oproti 18650 a obsah WP15 (2ml) vytahnu az do konce v pouzitelnem vykonu.

5) Je to produkt komunity kterou znam a jsem hrdy, ze jsem jejim clenem.

6) Je to cesky produkt - v necem jsem proste vlastenec nebo jak to rict.

7) Nechci platit za Genisis. Ikdyz se pomalu od puvodni verze Genisis blizi k WP, cekam kdy taky nasadi nase oplety a praporky coz je specialita dodnes nevyrabena nikym jinym. A upravovat Genisis pak na system WP? To mi prijde jako nechtit Mercedes, koupit BMW protoze je lepsi nebo stejne, potom do BMW dat motor z Mercedesa protoze to hlavni,motor, je proste u Mercedesa lepsi. Fandove BMW prominou, to byl jen priklad.

8) Stal me 1015kc, ostatni podobne spesl atiky zacinaji tipnu si na 3000kc? Uz jsem se dost nabehal a diskutoval s obrabeci abych vedel zhruba kolik stoji matros co a kolik prace a naruku na vyrobu je. Takze jestli si 3 hlavni tvurci WP kteri zasobujou stovky lidi atikama a provozujou aktivne forum nechaji 100kc v kapse za ponicene naradi, propalenou elektriku vodu telefony apod. tak ja jim je preju. Zato jak jsi naznacil, i svetoznamy a respektovani vyrobci obcas udelaji navenek krasnej polofunkci zmetek s krasnym logem a tipuju, ze je to slusne uzivi, jejich rabaty.

Na tehle 8 duvodu si vzpominam jen ted, ve 4h rano s velkou unavou.

Pri objektivitu - zatim se objevilo u WP15 jedno negativum. Kvuli extremne male a hlavne kovove kotelne se hreje. Zatim jen jeden clen co vapuje verte nebo ne 8-10ml/denne (ja 2-3ml) a dela jak jsme s Joytech Evicemna srazu zmerili v prumeru prasky pres 5 vterin (ja 2-3 vteriny) s tim ma problem a atik odlozil. Pro predstavu ja vapuju taky dost, navic nemam plastovej naustek jako 95% uzivatelu (malo se hreje), ale pouzivam zasadne kovove (hrejou se asi 2x tolik co plast) a nemam s tim problem. U filmu potahuju porad nonstop a problem s tim nemam. Tot jen aby nezazneli jen same klady.

Nakonec se jen zeptam Tiktaku na jednu vec a verim, ze mi odpovis po pravde. Mas hodne hardware. Kdyz se podivas na sve Genisis atiky, kolik z nich jsi predelal pokud to slo na WP?

Ja si tipnu, ikdyz se mozna mylim, ze vsechy :cheers:

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

...chvali se tam vsichni navzajem takovym zvlastnim zpusobem

...mysli si jen, ze vsechno nejlepsi vynalezli oni........

....ale proc ne rovnou silikatovy knot misto dvou zbytecnych komponentu je mi u boha.....

edit: cody: nic ve zlem, aspon sto radne vysvetlil, myslim ze jsem nebyl jediny co to hned vsechno nechytnul, diky.

To mas pravdu. Jeden tam da fotku gripu nebo atiku se svou vlastni upravou pro inspiraci nebo navod ostatnim a 20 lidi mu to chvali a podekuje, ze se o svuj poznatek podelil s ostatnima. No ale koukni na nas:-)) Jeden sem da fotku hodinek co proste pres net obednal (jaky uctyhodny vykon) a ostatni mu to chvali na tri strany vlakna. Ja si myslim, ze na kazdem specializovanem foru jsou aktivni pouze postizeni jedinci. Protoze jinak by cas netravili na webu. Jen mi prijde, ze nekdy sve postizeni necitime ale o to vic ho citime nekde jinde kam nepatrime. Ale mas pravdu, dlouho jsem si na WP forum zvykal, aktivne jsem se zapojil asi po 5-6 mesicich.

No par jedincu tam ten nazor ma. Ja ho mam taky, jen netvrdim, ze kolegove pred mym prichodem vymysleli vsechno. Ale to co dnes maji uzivatele v ruce ma s puvodni Genisis mene spolecneho nez rozdilneho. Rozdilu je vic. Takze z meho uzivatelskeho pohledu ano, pro ME to nej z vapingu VYMYSLELI a ODZKOUSELI na WP foru.

Ten Silica knot jsem jeste ani nevidel, natoz zkusil. Zkusim tedy jen obecny pohled

1) Knoty maji mnohem mensi savost nez mesh. Nekde uvadi, ze 4 knoty maji stejnou savost jako jedna trubicka z meshe. Takze pokud lidi davaji meshe i dva, pak si nedovedu predstavit jak a kolik knotu by muselo zasobovat podobne vykony system jako origo WP. Ja mam mesh v atiku jeden, na nem hooodne savy buffer-oplet, presto na plne nabitou baterku 18650 po ranu delam kratsi prasky bo ani ten mesh s opletem nestiha prvni hodinu ke konci prasku zasobovat. A jsou vaperi, kteri motaji jeste mensi odpory nez ja. Ti by z knotu museli mit koste aby stihali:-) I proto jsem presel na 18350 bo kvalitni ma dost plochou vybijeci krivku a po ranu to tolik nekope jako 18350.

2) Mesh nejsou 2 ale 1 komponenta navic. Ty das jeden silica knot. Ja dam jeden mesh a jeden oplet. Tedy jedna vec navic.

3) Jak budes plnit? Pokud teda nepouzivas extra plnici sroub. Ja jako hodne lidi plnim strikackou a jehlou. Zatim kazdy knot jsem tim propichovanim casem ponicil. U meshe dirou v trubicke mohu jehlou (tupou, obrousenou) plnit donekonecna.

4) Ja kdyz vidim knot tak se mi to ani nelibi, jak se to tak krouti. A pripomina mi to vecne trapeni s komerci driv kdy nejen temer v koupenem stavu nefunkcnim, ale nebyla moznost knoty ani koupit. Na fora a shopy jsem zacal lezt az pak. Zato peclive nasazeny mesh v atiku mi prijde takove cistci a jednodusi reseni, ale tenhle 4 duvod je opravdu subjektivni.

Hele jsme preci v pohode, konicky maji spojovat a ne rozdelovat. A ja se sam ridim heslem - lina huba hole nestesti. A taky se ptam dokud nevim. Blb je ten kdo se zepta, nepochopi, pak dela jako ze pochopil. Jsme na foru a ne v opere, takze o dotazech a odpovedich to tu prece cele je!

A ja slibuju ze uz koncim a jdu spat a s tim WP15 vam uz dam pokoj, pokud to nebude tema dne. Skoda, ze za kazde pismenko napsane na foru neni halir. Uz bych byl milionar.

Odkaz ke komentáři

A ) ...Knot jsem si nakonec "upletl" sam....

B ) ....kovova pachut zmizela...

C ) ....zitra DHLko priveze Arashi mini...

ad A ) A tak to ma být! Příště si utkáš mesh :) Dělám si čurynu...Ale tohle hobby v člověku objeví skryté manuální možnosti.

ad B ) S tím jsem nikdy problém neměl. Spíš s tou akvaristickou vatou. U prvního Spheroidu jsem měl tu Sera vlnu (ten jsem prodal) u druhého novějšího, co mám teď už byl při koupi přiložený proužek nějakýho hustší materiálo (nevím jak je to česky, ale je to "filter pad" a ne "filter wool) a blbě zásoboval. Když jsem byl minulý týden v Hornbachu kupovat hrablo na sníh, stavil jsem se v akvaristice a mají tam tu vlnu. Není to značka Sera, ale po propláchnutí fungujě báječně).

ad C) Arashi Mini mám od včerejška, zatím jsem to nemotal, ale pro začátčníka imho nevhodné. Je to strašně prťavoučké, dirka na mesh snad 2mm a na můj vkus je to zpracování dost slabé. Holt jsem rozmazlenej absolutní špičkou :)

Mimochodem, zaregistrovali jste šílenství kolem nového korejského gripu od Mojo jménem Chi_You? Nemá teď potřebu na další mech grip, ale podle review Scotta Bonnera to vypadá jako ultimativní kvalitka. Regulace vzduchu ala GG, nastavitelný center pin, kontakt s baterkou, perfektní tlačítko..Jen ta cena...tak 4k.

Upraveno uživatelem organic
Odkaz ke komentáři

Ne, vidim to ted prvne. Zda se bejt vazne vychytanej. Tlacitko se mi libi moc. Jen me stve, ze driv jsem mel vse na 510 zavit, gripy meli eGo. Ted potrebuju eGo a ty nejhezci gripy maji zase jak na potvoru 510:-(( Zajimalo by me jake to ma prechodaky s 18650. Prijde mi, ze to ma zavitu jako GG. Zase co by clovek pro ti krasu nezkousnul:-)

Nerozumim AN, co to prosimte je za diru ve spodnim kusu u tlacitka? Je to na Scottovo videu dobre videt na 3:35min? Jestli to tam teda zminuje. Ze by odfuk?

Odkaz ke komentáři

Ja jsem silenstvi kolem Mojo Chi You podlehl. Po shlednuti videi a fotek jsem do toho sel. Mam objednano a unor brezen snad dodani. Kvalita mi prijde ultimativni. Puvodne byl muj sen Caravela, Mark Bugs Wizard nebo GG Stealth. Ale ta dostupnost ... Vyborny je to nastaveni prisavani vzduchu, nastaveni centr pinu (nerachta baterka) a i to vapovaci tlacitko se zda perfektni. Dirky dole jsou odfuky.

Pouzivam hodne DCT tanky (Trap Tank, Titanide, Vaperfexion) a tam jsem s tim prisavanim vzduchu obcas narazil. Cena je brutalni, jeste asi bude clo. No snad to bude moje konecna. :rolleyes:

e6ym4p.jpg

Upraveno uživatelem Skeleton
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...