bobi Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 Nu,hoši máte to hezký Já zůstávám i nadále věrný svému "obstaróžnímu cajku" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sifon Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 Díky oběma za info. 0.25 nerez nemám, ale určitě mám 0.3. Zkusím přemotat s rozestupy. Co se týče MTL tak je mi tohle zařízení hodně sympatický. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sifon Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 Tak včera večer přemotáno podle rady (0.3 nerez, 2,5mm a 8 otoček s rozestupem). Odpor 1 ohm. Samozřejmě, že je tam i míň vaty a je to mnohem lepší. Zásobuje dobře a neteče. Dobré zařízení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 Hoj panstvo, prosil bych o fundovanou radu. Dneska jsem namontoval Avocado, spirálka 0.5 Ohm. Když jsem to žhavil naprázdno, tak žhaví od prostředka, ale s dost velkým zpožděním. Dal jsem tam vatu, prvních pár prdů celkem dost páry, ale během chvíle už nic moc. Nastavil jsem TC 235 stupňů a 40 wattů. Když pustím žhavení, tak to spadne na nějaký 3w a pára skoro žádná. Ale tvoří se ještě dlouho po vypnutí.Zkusil jsem to ještě pustit na režim výkonu - opět 40W, chvilku jsem držel spínač a vata chytla jasným plamenem Netušíte co s tím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jab63 Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 Každopádně špatné zásobování spirály (možná hustý liquid, nevhodné množství vaty). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 ..... Když jsem to žhavil naprázdno, tak žhaví od prostředka, ale s dost velkým zpožděním ....... To je vlastnost těchto relativně silných továrních Claptonů a poměrně velké masy materiálu na spirále. Pokud Ti tato vlastnost nevyhovuje použij slabší drát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 Částečně vyřešeno. Doběhl jsem do krámu pro kvalitní vatu akus 0.25 kanthalu. Od oka smotl spiralu a je to mbohem lepší. Akorát se budu muset dostat na nižší odpor, teď mám 2.5 ohm a to mi nepřijde úplně ono Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jab63 Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 Já používám odpor okolo 1 ohmu. Jednoduchá spirála s mezerama. Netahám přímo do plic takže mi stačí maximálně 12W. Clapton na 40ti Wattech je už pěknej vařič. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 Nerezový odporový drát (SS 316 / 316L) má na metr oproti Kanthalu přibližně poloviční měrný odpor. Tady jsem dával nerez síly 0,3 mm. Nerez i lze (na rozdíl od Kanthalu) použít pro teplotní režimy (TC). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 Díky kluci za rady, ten clapton mi přišel dneska společně s avokadem. Tohle je můj první vlastní pokus o spiralu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 Dal bych o fous silnější drát a ten nerezák. Ale na start super a pokud vyhovuje, není co řešit. A otočky je lepší ještě trochu srazit, aby byla spirála v celé délce přímo ofukována proudem vzduchu. Na výšku proti ofuku a fouká na celou = optimální stav. Dobrý ale.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 Díky, zkusím. Rad si hraju. Slecna v krame mi nutila 0.2.Každopádně jsem nastavil 14W, nandal pořádnou rouru, airflow napulku, pul flašky rumu a jsem úplně spokojenej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 (upraveno) 0,2 se používalo na křemíkové knoty. To už je na vatu slabé. Minimum, co se ještě tak na vatu používá je síla 0,25 mm a to spíš do nějakých "jemnějších atomizerů" a menších prostor k odpařování. Jako je třeba ten Cthulhu. Nejpoužívanější síla je 0,3 až 0,4 mm (existují i 0,32 / 0,35..). Jak do čeho a taky podle osobních priorit. Jestli si rád "hraješ" tak Tě ještě čeká mnoho příjemného. Vaping, ač se to možná nezdá, krom toho, že je zdravotně mnohem přívětivější alternativou k běžnému kouření, dává téměř nekonečné možnosti v objevování a zahrnuje v podstatě průřez všemi vědními obory. Však uvidíš, když budeš chtít. Ale lze i nechtít a jen si tak bafat. Upraveno 6. dubna 2017 uživatelem biknik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 (upraveno) mám myslím taky drát 0,25mm, nastaveno 13-15W nebo bypass.obecně by mě z dlouhodobého hlediska zajímalo, co vaping s plícema dělá - jestli je ta chemie hlavně z aromat nějak nenarušuje.. MTL na tyhle nízké hodnoty wattů třeba ok, ale když borci rvou 100 a více wattů rovnou do plic..? pořád se píše, že je to zdravější alternativa ke klasickému kouření, to nejspíš je, ale... jinak ještě k cthulhu a nejspíš obecně k DIY - nejvíc oceňuju takovou tu provozní spolehlivost a pohodu - u kupovaných hlav se mi často stává, díky jejich kompaktní konstrukci, že prostě nejedou jak mají - buď jsou přechlastaný nebo naopak suchý a nedá se to moc ovlivnit - leda tak chvilkovou změnou napětí.cthulhu proti tomu jede naprosto stabilně, stále stejně, jak potřebuju. Upraveno 6. dubna 2017 uživatelem lub Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sifon Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 (upraveno) Přesně tak. DIY si doladíš opravdu přesně podle potřeby a nebo se zeptáš (jako já) a pak doladíš :-) U hotových hlav záleží jak se zrovna ten co obsluhuje linku vyspal. Stalo se mi, že mi hlava jela třeba skoro měsíc a nebo taky tři dny. Na stejném liquidu. Ten Cthulhu se mi líbí čím dál víc. Asi bude na čase poslat do světa něco z Fuzze a ZK co se mi teď válí a zahálí doma. Upraveno 6. dubna 2017 uživatelem Sifon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jab63 Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 Těžko to budeš prodávat. Veteráni to mají doma a nováčci jedou do plic s velkými Watty. Vzpomínám si na dobu kdy jsme konečně radostně přešli z 510 atty na DIY. 510ky stály asi jako dnešní výměnné hlavy a měly i podobnou výdrž. Nikdy bych nečekal, že se to takhle vrátí zase na začátek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sifon Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 (upraveno) Teď mi přišel info mejl od zivipf.de (kdysi jsem tam něco bral) a mají tohle https://www.zivipf.com/epages/63862298.sf/en_GB/?ViewObjectPath=%2FShops%2F63862298%2FProducts%2F%22Zirkonium%200.35%22%2FSubProducts%2F%22Zirkonium%200.35-10m%22 Nezkoušel to někdo? Mě minul i titan a nikl...zamrznul jsem na nerezu Upraveno 6. dubna 2017 uživatelem Sifon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 7. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2017 Imeo dává hotovou zirkoniovou spirálu ke GG Tilemahos Springomizer. I je lze pak dokoupit. Funguje ok, ale krom (oproti nerezovým drátům) mnohem vyšší houževnatosti a pevnosti spirálky, jsem prakticky žádný rozdíl nezaznamenal. Ale lze dohledat od Imea vlastnosti zirkonia a důvody proč ho využil. Každopádně v té podle mě ne moc dobré konstrukci Springomizeru, díky své pevnosti a stále dobrému kontaktu, fungují spolehlivě. Na rozdíl od nerezových.. S niklem a titanem jsi o nic nepřišel a fajn, že se pro TC rozšířilo využití nerezových drátů a dnes je mraky relativně laciných zařízení, které to s nimi spolehlivě zvládají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sifon Odesláno 7. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2017 Springomizer...koukám co mi zase všechno uteklo. Mrknul jsem na review od Scotta a je to docela zajímavý. Nicméně u GG se nic nezměnilo. Na skladě úúúúplný kulový. Ale jako všechno od GG by to tady na fóru mohlo mít úspěch...po rozebrání to vypadá jako údržba na orloji Imeo a jeho in-house Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biknik Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2017 Voběd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se