Přejít na obsah

e-cigareta ...

Baker

Doporučené příspěvky

a v com je lepsi?

V tom odkazu je to napsané - je rozebíratelný, dá se jednoduše vyměnit žhavicí část (spotřební materiál, který cca po 3-4 týdnech třeba u mě odchází). Žhavicí část stojí cca 70,- Kč, kompletní clearomizér cca 150,- Kč. Tenhle systém je zatím nejlepší ze všech, které jsem vyzkoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já, jako bývalý silný kuřák /60-80 denně/ si myslím, že t.zv. e-cigareta je hovadina /kšeft/. Buď chci přestat kouřit, tak přestanu, nebo ne a hulím dál, berličky netřeba. Viděl jsem spoustu "rodičů" jak dávají "ochutnat" svým dětem a to není asi dobře. Dětičky tak získají návyk na nikotin a kšefty půjdou dál. Jen dodávám, že nejsem agresivní nekuřák, resp. bývalý kuřák, kouření druhých mi nevadí.

Odkaz ke komentáři

Viděl jsem spoustu "rodičů" jak dávají "ochutnat" svým dětem

:eek: Já bafám e-cígo už skoro měsíc. Přes den si dávám 1-2 "sociální" balený cigárka v práci s kolegyní. Přestávají mi chutnat balený cigára mimo tento rituál, sm.dí mi z toho ruce.

Taky jsem zkusil 24mg liquid, a je to humus, kope sice do plic neuvěřitelně, snad víc než jongens bez filtru, ale dá se tím předávkovat k nevolnosti. Pomalu si dávkuju 10ml lahvičku, aby mě to nezabilo :) Hlavně si jedu Dekang desert camel 18mg a spokojenost. Vykouřím toho tak 3ml denně. Jen jako člověk postižený profesí nějak nemám důvěru k oxidačním produktům vznikajícím v atomizérech, clearomizérech apod. A nepřesvědčily mě ani zde publikované analýzy z VŠCHT. Pravda je, že hořením tabáku či jiných rostlin a papíru vznikají asi větší šity, ale stejně se uvidí až za takových 15-30 let, jaký dopad bude mít chronické potahování z e-cíček na lídské plémě, bo nejsou data...

Odkaz ke komentáři

stejně se uvidí až za takových 15-30 let, jaký dopad bude mít chronické potahování z e-cíček na lídské plémě, bo nejsou data...

toto neni o datech - chtelo by to vedet, co nam tam chlapci cinsky primichavaji, v cem ten nikotin rozpousteji. u e-ciga by's mel dostat pouze nikotin, ale ten musi byt rozpusteny v necem z ceho se to pri zahrivani odpari. ale co vsechno je 'to neco' je tezke rict...

kdyby ty naplne byly vyrabene v EU, mozna bych tomu i veril... ale made in china bez toho, aby existovaly jakekoliv normy ohlede e-cigaret, je celkem risk...

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odkaz ke komentáři

toto neni o datech - chtelo by to vedet, co nam tam chlapci cinsky primichavaji, v cem ten nikotin rozpousteji. u e-ciga by's mel dostat pouze nikotin, ale ten musi byt rozpusteny v necem z ceho se to pri zahrivani odpari. ale co vsechno je 'to neco' je tezke rict...

kdyby ty naplne byly vyrabene v EU, mozna bych tomu i veril... ale made in china bez toho, aby existovaly jakekoliv normy ohlede e-cigaret, je celkem risk...

Dovolím si trochu nesouhlasit. Když se podíváš na složení liquidu, není to jen nikotin a propylenglykol nebo glycerol ale většinou taky nějaké ty příchutě. Jak propylenglykol tak glycerol se používají dlouhodobě v potravinářství a jsou považovány za zdravotně nezávadné látky. Problém vidím v tom, že když je spaluješ za vyšší teploty, můžou degradovat nebo reagovat s nikotinem nebo jeho degradačními produkty, případně s příchutěmi a jejich degradačními produkty a tam pak vzniká koktejl dobrůtek, které vdechuješ spolu s nikotinem. Kvalita surovin z Číny je jiný aspekt. Jelikož dělám v tomhle byznysu jsem ochoten připustit, že Číňani umí dělat i čisté chemikálie, takže pokud tomu tak je, vidím spíše riziko v nedostatečné znalosti dlouhodobého působení stopových nečistot vznikajících při spalování e-liquidů na člověka. To však nic nemění na faktu, že spaliny vznikající při hoření tabákového listí a papíru jsou vzhledem k obsahu polyaromatických uhlovodíků v kouři výrazně zdravotně rizikovější.
Odkaz ke komentáři

Po mesici uzivani obnovitelneho atty uz asi do huby nic jineho nestrcim:-) Sice to neni Willpro, ale pomoci uprav se to necha rozchodit. Uzivatele pisi, ze v dodavanem sestaveni je to temer nepouzitelne, nevim, nezkousel jsem. Hned jsem aplikoval doporucene upravy a vysledek byl solidni. Po premotani cca 10 spiralek clovek najde cit a grif, vysledek je ohromujici. Kuraci tezkych cigaret po jednom prasku hazou plice kolem sebe, nekurakum to ani na zadost nepujcucu:-)) A to jsem s nikotinem na minimu. Za nelele 4 stovky opravdu solidni zaklad na pokusy s vapingem.

http://www.ecigareta-shop.cz/cs/pro-e-kutily/870-vivi-tank-smoktech.html

Musi se jen zaslepit puvodni sani stredovou trubkou (kondenzat proteka na baterii) a vyvrtat sani "na hulvata" primo do plastove trubky, jako zasobovani pouzit mesh (nerez tkaninu) misto knotu, namotat dvojitou spiralku (polovicni odpor a dvojnasobna odparovaci plocha), pouzit sklokeramicky oplet ktery jako buffer (nevim jak se to pise) nasava zpet kondenzat ze spalovaciho prostoru. Liquid plnim jednoduse jehlou primo pres mesh.

Tady je temer stejna uprava popsana i s fotkama http://www.svetecigaret.cz/vivi-tank-smoktech/

E-koureni me dostava cim dal vic. Skoda, ze vetsina toho co lidi kupuji pod vlivem reklamy (Ego tanky) je stezi pouzitelna a silneho kuraka vetsinou neuspokoji. Co vy kolegove, bastlite taky nekdo doma na koleni?

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

souhlas s IzTaPa ... nic, co je cinska masovka inhalovat neminim.

Takze hledam aktualne nejakyho evropskyho (severoamerickyho nebo japonskyho) vyrobce, ktery bdue vypadat duveryhodne a idealne to namicha z vody ;)

...chapu spravne, ze kdyz najdu liquid, co me bude (slozenim a kvalitou) vyhovovat, tak ho muzu nalit do jakehokoliv e-ciga?

(sorry za idiotske dotazy ... ale s cigaretama sem skoncil a nejak neni dostatek casu (a prostoru) ani na fajky, ani na doutniky :()

Odkaz ke komentáři

http://www.prweb.com/releases/2012/5/prweb9517991.htm

DKS E-Liquid, an Italian company that has produced the first 100% natural e-liquid (the liquid vaporized in electronic cigarettes). The company has developed a patented process for creating propylene glycol, a common ingredient in e-liquid, from non-genetically modified corn

firma DKS udelal prvni 100% liquid .... a to z geneticky nezmodifikovane kukurice. takze pokud to vsichno ostatni delaji z GMO, tak si to panove uzijte :(

Odkaz ke komentáři

http://www.prweb.com/releases/2012/5/prweb9517991.htm

DKS E-Liquid, an Italian company that has produced the first 100% natural e-liquid (the liquid vaporized in electronic cigarettes). The company has developed a patented process for creating propylene glycol, a common ingredient in e-liquid, from non-genetically modified corn

firma DKS udelal prvni 100% liquid .... a to z geneticky nezmodifikovane kukurice. takze pokud to vsichno ostatni delaji z GMO, tak si to panove uzijte :(

co mas proti mutantnej kukurke? :)

Odkaz ke komentáři

...chapu spravne, ze kdyz najdu liquid, co me bude (slozenim a kvalitou) vyhovovat, tak ho muzu nalit do jakehokoliv e-ciga?

Ne tak úplně. Třeba do tanku se moc nevyplácí lejt moc hustý liquidy. Pokud taháš jako já (hodně) trn nestíhá zásobovat a brzo ucítíš chuť spáleniny. Taky se smiř s tím, že ten samej liquid bude chutnat v kazdém atomizéru jinak. Je tam moc proměných. Velikost odpařovací plochy, odpor spirálky, způsob sání apod. Je to věda kterou pochopíš jedině zkoušením - to je názor všech kuřáků co do toho spadli. Dej na mě - kup si jakýkoliv atomizér ale s možností vlasního namotání spirálky - v tom je 90% výsledku. Pak už jen kupuješ kanthalový drát - cca 20kč/m. Tyhle tzv. DYI atíky stojí od 400kč do několika tisíc, ale máš je na celý život. Pokud ho neztratíš:-)

Odkaz ke komentáři

Simon:

Tak jsem ti jednoho ceskeho vyrobce preci jen nasel. Jen neznam nikoho kdo to ma, ani jsem o nikom neslysel, tak reference nepodam.

Zde vlakno fora

http://willpro.cz/index.php/forum/9-zainame-s-e-cigaretou/5056-cigareta-e-cig-eska-vyroba

Zde odkaz

http://www.ecig.cz/eshop.htm

Ber tak, ze u e-ciga neplati co u hodinek. Tam prave Cinani jsou best original. E-cigo patentovali v roce tusim 2006 prave Cinani. A CR byla asi patou zemi kde to zacli dovazet. Novinky jsou vetsinou z Ciny. Pote, co jsem se tomu zacal venovat, dlouho jsem zasl nad pristupem vaperu. V tomhle oboru vlastne nejvic jedou fejky, akorat ze se tomu rika modifikace. Proste nejakej Cinan neco vymysli a prodava. Jinej to vylepsi a prodava. Po zkusenostech uzivatelu to dalsi zase vylepsi a vesele prodava. Pojem fake jsem vpodstate nezaznamenal. Puvodni vyrobci jsou se svymi klony v pohode.

Pokud mohu soudit ci radit, nejuniverzalnejsi a spolehlivy vyrobce pro siroke masy je Joy Tech. Oni jsou autori eGo systemu. Jejich grip na baterku 18650 (JoyMod C Upgrade)a jejich tankovy system eGo je to co bych doporucil zacatecnikovi ktery dal nechce nic resit.

Pokud bych radil narocnejsimu kamaradovi ktery chce neco lepsiho, poradim Smok. Jejich grip Smok Telescope a jejich atik Vivi Tank je asi nejlepsi komercne dodavane reseni pro narocnejsiho vapera.

http://www.webareal.cz/e-cigarko/eshop/1-1-Sady-VAPORIZERU-e-cigaret/0/5/115-Telescope-SMOK

http://www.ecigareta-shop.cz/cs/54-pro-e-kutily

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Nechci nikomu vůbec nic vnucovat.

Po 20 letech kouření (krabka za den) a přečtení knihy jsem týden relativně v pohodě, v klidu s reálnou představou, že to tak bude nafurt. :P

Za přečtení nic nedáte.

Každému zvlášť držím palce.

Případné osobní dotazy SZ rád zodpovím.

Snadná cesta jak přestat kouřit autor Allen Carr

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...