stanik73 Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2010 Dostalo se ke mě už pár nejstarších hodinek PRIM kal.50 v tzv postspartakovském pouzdru, vypadaly celkem autentické (postspartakovské pouzdro s čísly na dýnku 8200-33000, strojky TYP 010 až 011). Všiml jsem si ale toho, že u černého i bílého provedení je kruh pro malou vteřinovku ve dvojím provedení - s reliéfním kruhem nebo hladký. Jsou podle vás obě varianty správné (myšleno v postspartakovském pouzdru)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2010 Nejsem příliš znalec starších typů, ale myslím, že jsem viděl jak varianty s reliéfní kružnicí tak bez. S tou reliéfní mi to tedy připadá hezčí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 na strojek jsem se raději ani nedíval, jestli tam ještě nějaký vůbec je ) jediné co jsem poznal, že jsou to nějaké PRIMky :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Hotovej poklad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Hotovej poklad má snad někdo "lepší"?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Primky sice nesbírám, nicméně nějaké jsem zdědil. Stejné jsem tu ještě neviděl, tak se podělím o foto. Jedny jsou automaty, průměr 34 mm, kalibr předpokládám 96 (?), koupené v roce 1980. Druhé mají ruční nátah, průměr 29,5 mm, kalibr předpokládám 50 (?), stáří neznám (číslo na dýnku 454428). Pokud můžete mé údaje doplnit, budu rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 @PavelK: Údaje máš přesné a hodinky hezké, ty druhé mají poměrně neobvyklý ciferník. Gratuluji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 A těm druhým se říká Pavouk. Kvůli tvaru nožiček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2010 nevím co k tomu napsat, jen jsem se divil, že je to zn. PRIM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2010 Jé, tyhle jsme měli doma. Jen se myslím musely každý den natahovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2010 (upraveno) nevím co k tomu napsat, jen jsem se divil, že je to zn. PRIM Pod značkou Prim se vyráběly i budíky a další větší hodiny v Chronotechně Štenberk. Upraveno 8. května 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 4. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2010 Udělal jsem si jen tak pro radost společnou fotku jediných typů hodinek PRIM s dvojitým datumem, které se v PRIMu vyrobily (nepočítaje divoké porevoluční montování všeho možného). Quartzky jsou nově sehnané, funkční a ve výborném stavu.Vlevo kal.97 se samonátahem r.v.1979, vpravo první quartz vyráběné v PRIMU se strojkem CITIZEN kal.8554 r.v.1979-1980 s nastavením dne v němčině nebo angličtině. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blahoslav-Renard Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2010 QUOTE(stanik73 @ 15.3.2010 - 10:25) 403337[/snapback]Ty vlevo dole - vím kde je mají v černém provedení a čekají na mě . A hlavně už jsem se mezitím dostal i těm pískovým, jupííí, už jsou IGENy všechny pohromadě Já vím, Biges mi asi nepochválí, ale já po Ancre nejdu - nepřijdou mi správně "primácké". Korunky jsou mám u všech IGENů stejné a správné, u těch modrých je to problém fotky která mate. To nevadí, alespoň jich zůstane víc pro mně Jinak pokud vím, tak ty Sporty Ancre se vyvážely jen ve dvou variantách - černé a zelené. Ostatní ciferníky se nevyvážely. Jenže jsou často velmi hezké, metalické. V době, že kdy na ČS trhu byly jen trapné Humberto, tak se připravovaly pro export mnohem zajímavější číselníky Ancre. Nicméně nelze to považovat za 100% sběratelsky originální. Mi se teda Humberto líbí a připadají mi naopak velmi zajímavé... Samozřejmě k obleku bych si je nevzal ale pro volný čas proč ne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saida Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2010 Něco málo z mého syslení .Začínam zkoušet fotit (neúspěšně) takže se všem omlouvám za nulovou dokumentární hodnotu foto. Tak aspoň ilustrační ,tedy,snad,možná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2010 Hezká sestava, myslím, že tam máš hezké zástupce těch nejhezčích Primek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saida Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2010 Dík za pochvalu! Od tebe to potěší. Když jsem kdysi začínal ,tak jsem si říkal ,že pro začátek dám dohromady VŠE ( )od Primu,ale znáte to....No něco z té doby mám. A jsem tomu rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2010 Všechno od Primu rozhodně dát nejde, protože se vyrábělo bezpočet kombinací. Skutečně je lepší sbírat to nejhezčí (což je samo subjektivní) a pak případně občas dávat pozor, co se tak objeví třeba na Aukru za pár korun. (Třeba ani já sám nemám stále Diplomaty (alespoň ne složené ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blahoslav-Renard Odesláno 15. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2010 Pokračovanie Prim Sport II - Humberto, rôzne odtiene žltej. Žiaľ nuansy farby vznikli možno stárnutím, neviem to posúdiť. Foto naozaj zmenšením stráca, pokiaľ nie je absolútne kvalitné . Nádhera. Toužím po žlutých humberto, snad se ještě dá někde na nějaké narazit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pero55 Odesláno 15. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2010 Nádhera. Toužím po žlutých humberto, snad se ještě dá někde na nějaké narazit... Néchápu proč tohle píšeš zároveň do dvou témat, přitom to vůbec nesouvisí diskuzí, tohle si piš do sekce koupím, až budeš mít 50 příspěvků... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 15. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2010 Na Aukru se jich v tomto okamžiku povaluje docela dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se