Přejít na obsah

Sbíráte někdo PRIMky?

Doporučené příspěvky

Dostalo se ke mě už pár nejstarších hodinek PRIM kal.50 v tzv postspartakovském pouzdru, vypadaly celkem autentické (postspartakovské pouzdro s čísly na dýnku 8200-33000, strojky TYP 010 až 011).

Všiml jsem si ale toho, že u černého i bílého provedení je kruh pro malou vteřinovku ve dvojím provedení - s reliéfním kruhem nebo hladký.

Jsou podle vás obě varianty správné (myšleno v postspartakovském pouzdru)?

post-9970-1271765976.jpg

post-9970-1271766016.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Primky sice nesbírám, nicméně nějaké jsem zdědil. Stejné jsem tu ještě neviděl, tak se podělím o foto. Jedny jsou automaty, průměr 34 mm, kalibr předpokládám 96 (?), koupené v roce 1980. Druhé mají ruční nátah, průměr 29,5 mm, kalibr předpokládám 50 (?), stáří neznám (číslo na dýnku 454428). Pokud můžete mé údaje doplnit, budu rád.

post-3795-1272957943.jpg post-3795-1272957949.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Udělal jsem si jen tak pro radost společnou fotku jediných typů hodinek PRIM s dvojitým datumem, které se v PRIMu vyrobily (nepočítaje divoké porevoluční montování všeho možného). Quartzky jsou nově sehnané, funkční a ve výborném stavu.

Vlevo kal.97 se samonátahem r.v.1979, vpravo první quartz vyráběné v PRIMU se strojkem CITIZEN kal.8554 r.v.1979-1980 s nastavením dne v němčině nebo angličtině.

post-9970-127563369326.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

QUOTE(stanik73 @ 15.3.2010 - 10:25) 403337[/snapback]Ty vlevo dole - vím kde je mají v černém provedení a čekají na mě Posted Image . A hlavně už jsem se mezitím dostal i těm pískovým, jupííí, už jsou IGENy všechny pohromadě Posted Image

Já vím, Biges mi asi nepochválí, ale já po Ancre nejdu - nepřijdou mi správně "primácké". Korunky jsou mám u všech IGENů stejné a správné, u těch modrých je to problém fotky která mate.

To nevadí, alespoň jich zůstane víc pro mně Posted Image

Jinak pokud vím, tak ty Sporty Ancre se vyvážely jen ve dvou variantách - černé a zelené. Ostatní ciferníky se nevyvážely.

Jenže jsou často velmi hezké, metalické. V době, že kdy na ČS trhu byly jen trapné Humberto, tak se připravovaly pro export mnohem zajímavější číselníky Ancre. Nicméně nelze to považovat za 100% sběratelsky originální.

Mi se teda Humberto líbí a připadají mi naopak velmi zajímavé... Samozřejmě k obleku bych si je nevzal ale pro volný čas proč ne...

Odkaz ke komentáři

Všechno od Primu rozhodně dát nejde, protože se vyrábělo bezpočet kombinací. Skutečně je lepší sbírat to nejhezčí (což je samo subjektivní) a pak případně občas dávat pozor, co se tak objeví třeba na Aukru za pár korun.

(Třeba ani já sám nemám stále Diplomaty (alespoň ne složené :) )

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...