Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 4 týdnech...
Odesláno

Nový přírůstek - atypický kal.50 pozdější datace s barevnými číslicemi na lesklém číselníku.

Barevné číslice se vyskytovaly přitom u kal.50 spíše v počátcích, např. u číselníků se "stromečkovým" středem a rastrovaným okrajem.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Nový přírůstek - atypický kal.50 pozdější datace s barevnými číslicemi na lesklém číselníku.

Barevné číslice se vyskytovaly přitom u kal.50 spíše v počátcích, např. u číselníků se "stromečkovým" středem a rastrovaným okrajem.

Vypadají velmi zachovale a evokují ve mne zdání porcelánového ciferníku.
Odesláno (upraveno)

A co tyhle bastly (sváteční hornické) ?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem nikdo
Odesláno

A co tyhle bastly (sváteční hornické) ?

Tak tohle je opravdu HNUS velebnosti

Odesláno

Tak tohle je opravdu HNUS velebnosti

Ano pane je to fakt děsná kombinace,a to jsem získal dvoje :) ,druhé mají ještě bílou vteřinovku.
Odesláno

Dám Vám sem na podívání 3 kousky z toho 2 nejsou moc běžné i když půjdou brzy z domu bo je nemám k čemu přiřadit.:sad01_anim:

Ale zvláštní jsou, tak jsem si je dnes před chvílí od bazarníka vzal. :-)))))))))

V těch Prim Sport II s pěkným pouzdrem (automat) je klasický cal. 96

V těch druhých kde je číselník jako v Prim Automatic kde je pouzdro z plastu, bez nápisu Automatic jsem se dovnitř nedíval, ale jsou myslím klasické mechanické s 68

V těch třetích Prim Automatic kde je pouzdro bez ošoupáných hran, ale s tečkami rezu je normální automat cal.96 a jsou tam fakticky jen jiné ručky než mají být.

Odesláno

V těch plastových by měl být kalibr 64. A. do sportů se dává kalibr 69, kal. 96 se dával pouze do leteckých. V těch třetích je kal. 68, ale je na něj naroubovaná automatová nástavba z kal. 96.

Jo díky mě šlo nejvíce o ty sporty v automatu a asi ještě více o ty plastové s tím bílým číselníkem když jsme nakonec musel zjistit, že mi stačí to co mám a tyto půjdou do světa. :-))

Děkuji za pomoc.

Odesláno (upraveno)

V těch plastových by měl být kalibr 64. A. do sportů se dává kalibr 69, kal. 96 se dával pouze do leteckých. V těch třetích je kal. 68, ale je na něj naroubovaná automatová nástavba z kal. 96.

Mám dotaz, jaký je vlastně rozdíl mezi kalibrem 69 a 96 (kromě roků výroby) v publikaci, kterou tady před časem zveřejnil člen stanik73 jsem se dozvěděl, že oba kalibry jsou, dovolím si ocitovat: :

mechanický s automatickýmnátahem, 21 kamenů, datový věnec-zrychlená korekce datumu, 21 600kyvů/hodinu ? 3 Hz.

Edit: překlep

Upraveno uživatelem hirsch
Odesláno

Dám Vám sem na podívání 3 kousky z toho 2 nejsou moc běžné i když půjdou brzy z domu bo je nemám k čemu přiřadit.:sad01_anim:

Ale zvláštní jsou, tak jsem si je dnes před chvílí od bazarníka vzal. :-)))))))))

V těch Prim Sport II s pěkným pouzdrem (automat) je klasický cal. 96

V těch druhých kde je číselník jako v Prim Automatic kde je pouzdro z plastu, bez nápisu Automatic jsem se dovnitř nedíval, ale jsou myslím klasické mechanické s 68

V těch třetích Prim Automatic kde je pouzdro bez ošoupáných hran, ale s tečkami rezu je normální automat cal.96 a jsou tam fakticky jen jiné ručky než mají být.

SZ
Odesláno

Liší se hlavně rozdílnou roztečí a polohou otvorů na nožky ciferníku. 96 byla do normálních primek a 69 byla vyrobena ppřímo pro sporty. Jinak jsou úplně stejné a mají i záměnné díly.

díky moc, zase jsem o něco chytřejší,,,,, Posted Image

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, je to docela vběžný typ.Výrobu bych datoval někdy kolem 1985.Nejsem si ale jist.Jinak tiká v ních kal.68.4.,No pouzdro je pochromovaná mosaz , dýnko nerez ,sklo plast , rozteč nožek asi 18 mm

edit: Jinak bych tě požádal ,nemusíš to tady plevelit opakováním příspěvků a navíc do více témat.Stačí jen jednou a vydržet. Po přečtení předchozího témata si taky myslím něco o inteligenci.No a jestli tím naháníš příspěvky tak je to negentlemanské a nerovné jednání-slušně řečeno

Upraveno uživatelem skodna
Odesláno

Dobrý den,

omlouvám se, nevěděl jsem, jak to tady chodí a rozhodně jsem neměl v plánu plevelit příspěvky ani si nahánět příspěvky.

Děkuji za vaši informaci a mohu Vám přislíbit, že již podobné excesy z mé strany nebudou.

Ahoj, je to docela vběžný typ.Výrobu bych datoval někdy kolem 1985.Nejsem si ale jist.Jinak tiká v ních kal.68.4.,No pouzdro je pochromovaná mosaz , dýnko nerez ,sklo plast , rozteč nožek asi 18 mm

edit: Jinak bych tě požádal ,nemusíš to tady plevelit opakováním příspěvků a navíc do více témat.Stačí jen jednou a vydržet. Po přečtení předchozího témata si taky myslím něco o inteligenci.No a jestli tím naháníš příspěvky tak je to negentlemanské a nerovné jednání-slušně řečeno

• po měsících...
Odesláno

Tak se mi to trošku rozrostlo. Na začátku jsem si pořídil jedny sporty II jako "stylovější" hodinky než má minulá Casia. Pak jsem objevil toto fórum a tím to začlo. Následovaly další humberta, pak potápěči, igeny, ........ Tak jsem si před časem stanovil, že bych rád měl jedny Humberta (žlutá), potápěče, automaty, černé modré a vínové igeny, a pak ještě ruské hodinky Sportivnye. A ostatní co mám doma zase pošlu do světa,... doufám :-)) Sportivnye jsou již téměř na cestě a do mého kompletu zbývají vínové igeny :-) Tak snad se mi podaří sehnat aspoň ciferníček, pouzdro mám :guitar:

jinak ty igeny nejsou okousané jak z fotky vypadají, to jen nějaký bl*** nevytáhnul při focení žaluzie :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...