Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes sa mi podarilo vyhrať aukciu na eBay Junkers Fliegeruhr 9296-2M Chrono z Nemecka. Ale keďže nakupujem na eBay prvý krát, potreboval by som od niekoho poradiť ako postupovať s platbou (chcem platiť cez PayPal).

Keď som chcel zaplatiť, mal som 3 možnosti: 1.Money transfer, 2.cash pri dodávke, 3.iné. Vybral som si 1. voľbu (Money transfer). Terez stojím pred možnosťou "Mark As Payment Sent". Nikde odo mňa nebolo pýtané heslo na PayPal. Mám patbu potvrdiť "Mark As Payment Sent" a vtedy budem vyzvaný za zadanie hesla na Paypal, alebo som urobil v niečom chybu?

Pri tovare bola poznámka "Payment possibilities outside Germany-paypal = auction price added with postage".

Ďakujem za radu.

Odesláno (upraveno)
Dnes sa mi podarilo vyhrať aukciu na eBay Junkers Fliegeruhr 9296-2M Chrono z Nemecka. Ale keďže nakupujem na eBay prvý krát, potreboval by som od niekoho poradiť ako postupovať s platbou (chcem platiť cez PayPal).

Keď som chcel zaplatiť, mal som 3 možnosti: 1.Money transfer, 2.cash pri dodávke, 3.iné. Vybral som si 1. voľbu (Money transfer). Terez stojím pred možnosťou "Mark As Payment Sent". Nikde odo mňa nebolo pýtané heslo na PayPal. Mám patbu potvrdiť "Mark As Payment Sent" a vtedy budem vyzvaný za zadanie hesla na Paypal, alebo som urobil v niečom chybu?

Pri tovare bola poznámka "Payment possibilities outside Germany-paypal = auction price added with postage".

Ďakujem za radu.

Ten money transfer je normální bankovní převod a ty tam máš jenom "odháčkovat" že peníze jsi již poslal a poslat je bankovním převodem. Své bance zaplatíš za platbu do EU poplatek obvykle 100-200 Kč (nebo cca 1 % z částky, podle toho co je větší), pokud nemá v sazebníku zvýhodněné platby do EU, tak to může být i několik set korun.

Já jsem to většinou řešil normálně poštou. Vzal jsem peníze v hotovosti, na poště si koupil speciální obálku na cenné psaní a peníze poslal poštou. I s pojištěním jsem se většinou vešel do 100 Kč. Opravdu doporučuji pojistit, už asi 5 zásilek se mi ztratilo, naštěstí s náhradami pošta cavyky moc nedělá, jen to chvíli trvá - měsíc až dva. Doručení trvá někdy tři dny, někdy ale i 14 dní.

Pak je tu ještě PayPay, mají sice vyšší kurzy, ale zase nižší poplatky - www.paypay.sk

Na německé E-bay je PayPal celkem málo akceptovaný, i když tady prodávající uvádí, že umožňuje, ale aukční cena se navýší o částku, kterou si paypal naúčtuje, no to už to rovnou můžeš poslat poštou. Pokud jsi z Prahy, je tu spousta směnáren s velmi výhodnými kurzy, včera jsem viděl kurz pod 24 Kč / Euro (Valuta prodej).

Aby to bylo opravdu zřetelné, zdůrazňuji že PayPal a PayPay jsou dvě rozdílné firmy. PayPay umí poslat peníze na jakýkoliv bankovní účet, pro příjemce je to standardní bankovní převod. Bohužel PayPay nepoužívám, nemůžu tedy víc poradit, ale třeba na fóru na Finexpertu (www.superforum.cz) najdeš dost zkušenějších.

Upraveno uživatelem Patrik
Odesláno

Asi tomu nerozumiem, ale celé sa mi to zdá ako málo ?user friendly?:

- ak mám platiť prevodom na účet, tak kde je uvedené na aký účet by som zaplatiť?

- v prípade PayPal je uvedené ?auction price added with postage? ? nikde nevidím, že by cena mala byť navýšená ešte o čiastku, ktorú si PayPal účtuje (a tiež o akú čiastku sa jedná)

- posielať peniaze len v obálke sa mi zdá trocha riziko

Čakal som, že po zvolení voľby "Zaplatiť" budem môcť zaplatiť cez PayPal tak ako je zvykom napr. cez Sporopay (SLSP SK), Tatrapay (Tatra Banka SK), ...

Odesláno

on tam tu možnost platby paypalem prostě v aukci neměl nastavenou, money transfer jak už uvedl Patrik je bankovní převod - pokud chceš platit paypalem měl bys prodejci napsat a domluvit se - to v každém případě...

Odesláno
Asi tomu nerozumiem, ale celé sa mi to zdá ako málo ?user friendly?:

- ak mám platiť prevodom na účet, tak kde je uvedené na aký účet by som zaplatiť?

- v prípade PayPal je uvedené ?auction price added with postage? ? nikde nevidím, že by cena mala byť navýšená ešte o čiastku, ktorú si PayPal účtuje (a tiež o akú čiastku sa jedná)

- posielať peniaze len v obálke sa mi zdá trocha riziko

Čakal som, že po zvolení voľby "Zaplatiť" budem môcť zaplatiť cez PayPal tak ako je zvykom napr. cez Sporopay (SLSP SK), Tatrapay (Tatra Banka SK), ...

Po ukončení aukce by ti měl přijít automaticky (nebo manuálně) mail s platebními údaji. Tedy adresa a číslo účtu. To číslo účtu ve své bance jen vyplníš do příslušného formuláře (papírového nebo na Internetu) a ona platbu (za příslušný poplatek) provede.

Mikroplatební systémy nepoužívám, tak neporadím. PayPal si strhává určité procento (mělo by být veřejně známé), prostě zadáš platbu o toto procento vyšší.

Posílat peníze v obálce riziko je, ale jen pokud je příjemce nepoctivý. Pošty se bát nemusíš, pokud to pošleš jako cenné psaní, tak když se to ztratí, dostaneš náhradu ve výši, na kterou jsi to pojistil. Musí se (aspoň v ČR) použít speciální plastová obálka, prodávají jí na poště a stojí 10 Kč, pak nehrozí, že by z ní někdo peníze odcizil.

• po 2 týdnech...
Odesláno
Po ukončení aukce by ti měl přijít automaticky (nebo manuálně) mail s platebními údaji. Tedy adresa a číslo účtu. To číslo účtu ve své bance jen vyplníš do příslušného formuláře (papírového nebo na Internetu) a ona platbu (za příslušný poplatek) provede.

Mikroplatební systémy nepoužívám, tak neporadím. PayPal si strhává určité procento (mělo by být veřejně známé), prostě zadáš platbu o toto procento vyšší.

Posílat peníze v obálce riziko je, ale jen pokud je příjemce nepoctivý. Pošty se bát nemusíš, pokud to pošleš jako cenné psaní, tak když se to ztratí, dostaneš náhradu ve výši, na kterou jsi to pojistil. Musí se (aspoň v ČR) použít speciální plastová obálka, prodávají jí na poště a stojí 10 Kč, pak nehrozí, že by z ní někdo peníze odcizil.

Přesně tak. Peníze nikdy neposílej v normální obálce - hrůzostrašných případů je obrovský počet.

• po měsících...
Odesláno

Není tu někdo, kdo by mi pomohl s nákupem na ebay.de? Německy neumím a nenašel jsem jak to přepnout do angličtiny, pokud to vůbec jde. Budu rád za cokoliv, co mi umožní koupit si hodinky co se mi líbí.

Odesláno
Není tu někdo, kdo by mi pomohl s nákupem na ebay.de? Německy neumím a nenašel jsem jak to přepnout do angličtiny, pokud to vůbec jde. Budu rád za cokoliv, co mi umožní koupit si hodinky co se mi líbí.

Ono to přepnout do angličtiny imo nejde, zkus ebay.co.uk to je britská, tam už by problém s angličtinou být neměl, ale myslim, že i s němcem by to až taková katastrofa nebyla...

Odesláno
No jo, ale tam asi bude jiný zboží? Nebo se pletu? Zboží už mám vybraný a teď se k němu nějak potřebuju dostat :-)

no většinou to funguje tak, že i když zboží hledáš na EBAYi jiného státu, obvykle Ti to hodí nejdřív hlášku, že to zboží není v aktuální nabídce a připojí odkaz na hledané zboží na EBAY jiného státu... takže bys třebas na americkým EBAYi měl najít i zboží nabízené na německém a opačně... jazyk je pak závislý na tom původním EBAYi... asi to ale taky záleží na tom jak si to nastavil prodejce, tzn. jestli chce, aby jeho zboží bylo viděno i v zahraničních nabídkách

hezky jsem to napsal :o) to jsem zvědav jestli se v tom někdo vyzná :huh:

Odesláno

Nějak mi to přepošli. Neměl by to být problém. :)

Nebo zkus překladač na gůglu

http://translate.google.com/

Odesláno

to hello: Napsal jsi to zrozumitelně.

to lingvista: díky za odkaz. Snad to nějak zvládnu. Uvidíme co vydražím :-) Zatím se cena mého vybraného kousku neustále zvyšuje, takže je možné, že jazykové znalosti ani nebudu potřebovat.

Odesláno

Když budeš potřebovat něco přeložit, napiš - nejlíp na ICQ 275282557 nebo přes SZ. Pro známého kupuji na německé e-bay vláčky, tak s nima mám nějakou zkušenost.

Můžu pomoct i se zaplacením, již nějakou dobu používám devizové společnosti, momentálně nejvíc REOL. Poplatek za zahraniční převod je jen 100 Kč a kurzy lepší než v bance (až o 50 haléřů na 1 EUR). Když budeš potřebovat poradit, napiš.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...