Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO

.... jede to tu dobře ... za dva dny 10 stránek .... je to lepší skóre než v konkurenčním vlákně :) .....

trochu to tu vázne tak nabízím 5t za číslo 100/100 .... nevím ovšem jak to dopadne , když je nás zatím polovina :D :D :D

...... co takhle dát hciq nějaký podnět k dalšímu zamyšlení nad hodinkami místo debat o nějakých nic neříkajících číslech pouzdra ......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na limitku Prim Linea 40 za 16000 taky nebyl problém sehnat 40 lidí. V čem to asi bude? :)

A samozřejmě nové hodinky s pěkným kalibrem taky zvyšují zájem.

To bude přesně tan hřebíček do hlavičky... Přidávám se k projektu, pokud bude limit 15.000 T, který nebude překročen více jak o 30% :D , bude to Unitas PVD a pouzdro 44, mručím zatím nadšením. Skládám své naděje do rukou lidí, kteří mají hodinkářskou vizi a posílám zakladateli vlákna SZ. Jirka

Pokud si nikdo zatím nenárokuje 21/100, budu rád, když vyjde na mě.

Upraveno uživatelem M916
Odkaz ke komentáři

...... co takhle dát hciq nějaký podnět k dalšímu zamyšlení nad hodinkami místo debat o nějakých nic neříkajících číslech pouzdra ......

já bych nechal prostor pro hciq, myslím, že má talent a zkušenosti potřebné k vytvoření komplexního celku, tady bude 100 různých připomínek bez reálného základu, které stejně nikam nepovedou, domluvil bych hrubou představu a nechal pracovat odborníka, který udělá kompletní návrh, který můžemě komentovat a v případě něčeho zajímavého upravit, já se necítím na tvorbu, jsem schopen maximálně komentovat líbí - nelíbí :)

Odkaz ke komentáři

.... jede to tu dobře ... za dva dny 10 stránek .... je to lepší skóre než v konkurenčním vlákně :) .....

trochu to tu vázne tak nabízím 5t za číslo 100/100 .... nevím ovšem jak to dopadne , když je nás zatím polovina :D :D :D

YPO, přeplatím tě, poslední číslo z limitky je moje...... :D

Odkaz ke komentáři

Hlásím se, líbí se mi varianta pouzdra č.2. Velikost, no, velikost je veliká, jsem pro dvě verze 38 a 41mm jinak tomu nedávám moc šancí, zkrátka 100kusů o velikosti pouzdra 41mm a větších asi neudáte.

Také si připravte si minimálně 20k Kč :smile_anim: levnější to nebude, možná tak s nějakou dotací z EU.

Jo, dejte tomu také nějaký směr - nejprve nechť se hlasuje(?) o cenovém limitu, to tady bylo vždy klíčové pro další vývoj, potom o průměru pouzdra, jeho tvaru...

Odkaz ke komentáři

Hlásím se, líbí se mi varianta pouzdra č.2. Velikost, no, velikost je veliká, jsem pro dvě verze 38 a 41mm jinak tomu nedávám moc šancí, zkrátka 100kusů o velikosti pouzdra 41mm a větších asi neudáte.

Také si připravte si minimálně 20k Kč :smile_anim: levnější to nebude, možná tak s nějakou dotací z EU.

Jo, dejte tomu také nějaký směr - nejprve nechť se hlasuje(?) o cenovém limitu, to tady bylo vždy klíčové pro další vývoj, potom o průměru pouzdra, jeho tvaru...

To bys chtěl trochu moc. :thumbsdown_anim: Tady jde přece o ČÍSLA. :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Ptám se znovu. Myslíte, že by mělo smysl hodinky vytunit antimagnetickým pouzderm?

Možná dotaz, nad kterým se znalci pousmějí, ale na co to antimagnetické pouzdro vlastně je? Nějak výrazně to kvalitativně hodinky pozvedne?? Ten dotaz myslím vážně, ne nějak ironicky. Fakt to nevím.

Odkaz ke komentáři

Možná dotaz, nad kterým se znalci pousmějí, ale na co to antimagnetické pouzdro vlastně je? Nějak výrazně to kvalitativně hodinky pozvedne?? Ten dotaz myslím vážně, ne nějak ironicky. Fakt to nevím.

Ja mám pocit, že antimagnetické vložky sú asi 50 rokov neaktuálne. Dnes sa to rieši použitím nemagnetických zliatin pri výrobe kalibru : Nivarox, Invar, Elinvar, Glucydur.

Odkaz ke komentáři

Ja mám pocit, že antimagnetické vložky sú asi 50 rokov neaktuálne. Dnes sa to rieši použitím nemagnetických zliatin pri výrobe kalibru : Nivarox, Invar, Elinvar, Glucydur.

Žjóva, o tom čtu poprvé. Je to standard i u běžných kalibrů (Eta, Unitas) nebo se to týká pouze haute horlogerie?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Víš to určitě?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

První nástřel. MOiMO gen.3

Pouzdro nerez - pískované ( typ není vybraný, ale bude s otočnou lunetou )

Velikost zřejmě 44mm ( nikdo není zásadně proti, a mrňavých hodinek jsou všude mraky, taky se do něho vleze Unitas )

Strojek ( když to půjde, tak Unitas s mikroregulací, PVD a s průhledem - možná i s přidanou funkcí )

Řemen - brutal od Simona, zřejmě 24 mm nebo 22mm

Spona pískovaná v designu hodinek.

Sklo - safír, antireflex ( když se zadaří, tak s AR, když se zadaří hodně tak s AR sendvič )

Ciferník - ve zrodu ( část chce tmavý, část světlý, asi by nebyl problém udělat obojí ), určitě s luminisencí (pokud se zadaří, tak i nějaký originál - poloprůhled, sendvič, plastický, brutální, originální )

Ručky - ve zrodu ( ladící s duchem hodinek )

číslování - (podle objednávky, deset nejzajímavějších čísel se bude dražit )

doba dokončení projektu: polovina prosince 2008

cena není v tuto chvíli zkalkulovaná

velká většina zájemců akceptuje cenu do 15.000,- Kč, několik zájemců akceptuje cenu i vyšší, zhruba do 40.000.- Kč

Jen ten samotný strojek s PVD úpravou, swan neckem a vyvažovanou setrvačkou vás vyjde na těch 15000

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...