Přejít na obsah

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

se šroubama na lunetě je problém. Jsou jen dvě kategorie lidí: Jedny je můžou a druzí je nesnáší. Pokud má jít o sto kusů, tak asi nelze být v téhle otázce na hraně. Já třeba patřím mezi ty, kteří je nemůžou ani cítit :) Vypouklá skla, plochá skla, barvy číselníků, svítící a nesvítící indexy, už nevyvolají tolik vyhraněných, proti sobě jdoucích emocí :)

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  Onion napsal:
se šroubama na lunetě je problém. Jsou jen dvě kategorie lidí: Jedny je můžou a druzí je nesnáší. Pokud má jít o sto kusů, tak asi nelze být v téhle otázce na hraně. Já třeba patřím mezi ty, kteří je nemůžou ani cítit :) Vypouklá skla, plochá skla, barvy číselníků, svítící a nesvítící indexy, už nevyvolají tolik vyhraněných, proti sobě jdoucích emocí :)

Já na tom primárně netrvám. Pro mě je důležitý originální tvar pouzdra, pokud možno zajímavý strojek ( ideálně s komplikací - za to jsem ochotný zaplatit dost ), svítící originální ciferník, a pískované pouzdro, velikost MINIMÁLNĚ 42mm, raději 44mm. To pouzdro co se líbí Tobě, mi připadá, jak 987 varianta na klasické militaruhr, jen se zbytnělými nožkami, které celé pouzdro elefanticky přerostly. Není špatné, ale není ani trochu originální. Snad mě autor neukamenuje...vážím si ho.

Odesláno
  Cyber napsal:
Já na tom primárně netrvám. Pro mě je důležitý originální tvar pouzdra, pokud možno zajímavý strojek ( ideálně s komplikací - za to jsem ochotný zaplatit dost ), svítící originální ciferník, a pískované pouzdro, velikost MINIMÁLNĚ 42mm, raději 44mm. To pouzdro co se líbí Tobě, mi připadá, jak 987 varianta na klasické militaruhr, jen se zbytnělými nožkami, které celé pouzdro elefanticky přerostly. Není špatné, ale není ani trochu originální. Snad mě autor neukamenuje...vážím si ho.
Jo, a když si tu už každý rezervuje nějaké číslo, tak bych poprosil o 00A/100 :-)

Odesláno (upraveno)

já preferuji na první pohled variantu 3, při bližším zkoumání se mi líbí i varianta 2. Ale trojka prostě není takovej sud a prostě se hodí k vícero příležitostem. Komplikací která by mně zajímala by bylo BigDate, pískované pouzdro - souhlas, se svícením ciferníku nemám problém ať s ním nebo bez něho, ale samozřejmě když to bude svítit tím lépe :)

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno

Predbezne bych se taky prihlasil, takovy projekt me zajima, ale stejne jak psal Cyber, pouze v pripade, ze se nebude resit na 850-ti stranach kazda prkotina. Jinak pouzdro 44mm.

Odesláno (upraveno)

Big Date je super. Soudek taky nemusím. Když trošku zhubne, tak to bude fajn. 80 léta mám spojený s lacinejma digitálkama, nechci si je objednávat ještě jako limitku. Jinak co se strojků týče. Super 7751 s komplikacema se dá koupit v různých hodinkách za 1400 USD, třeba. Počítám s koupí nějakých hodinek na strojek, a klidně i s BIG Date, nebo GMT. Střeva by šly na limitku, kůže, kosti, lůj, zpátky na eBay na náhradní díly. Tím by se to zase zlevnilo. Nechi mít jako jedinou komplikaci datumku, když už s tím bude taková práce. ( Chápu, že se na tom ale musí shodnout všichni ). Prostě musím mít důvod si něco takového pořídit. Pokud to budou jen noname oversized, s nejlacinější Etou, a safírem, to vše za dvacku, tak bude otázkou jestli se těch sto lidí najde??? Podle mě ne.

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno (upraveno)

Naopak jakoukoli komplikaci povazuji za plus - rezerva, big date pro me taky OK. Co pruhled ciselnikem? Nebo nejakej jinek netradicni prvek?!?!? Treba specialni aretace lunety!

Jinak soudek taky nemusim!

Svitici indexy OK (mozna i tritiove trubky), vodotesnost tak minimalne 150m, nejlepe 200. Pokud je to realne.

Sroubovaci stezejky nejsou za me problem.

To Phoenix - s tou jednickou mas smulu, jsem uchylnej na symboliku, povercivost, vyjimecnost, status a pod. kraviny, tzn ze mi cislo 1 pripada dokonalý :D

Ale je vtipny, ze cisla si uz zamlouvame!! Myslim, ze je to dobry zacatek B)

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno (upraveno)

Tak jestli už potenciální zájemce registruješ, tak jsem další. Tedy v případě, že se vejdeme do 15 000 Kč/ks. Ale limitka musí být fakt jen limitka, prostě x kusů a na věky věků amen. Jo a číslo bych prosil 100/100. :)

Upraveno uživatelem Course
Návštěvník RaGe
Odesláno (upraveno)

Za mně pouzdro o průměru 44mm, manuál a pořadové číslo 33 :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem RaGe
Odesláno (upraveno)
  Course napsal:
Tak jestli už potenciální zájemce registruješ, tak jsem další. Tedy v případě, že se vejdeme do 15 000 Kč/ks. Ale limitka musí být fakt jen limitka, prostě x kusů a na věky věků amen. Jo a číslo bych prosil 100/100. :)

Neměj obavy, že by se to vyrábělo v sériích po stovkách. Můj reálnej odhad je, že pokud se alespoň na něčem shodne 50 lidí, a 30 to zaplatí, tak to bude velký úspěch. Takže série 100ks je čirá utopie. Možná se vyrobí 100 pouzder, ale sto hodinek určitě ne. Považuji jako limitující faktor cenu. Pokud budou stát hodinky- pouzdro( jakkoli dobře vyrobené ) nad 15.000,- Kč bez ceny strojku ( to může být dalších 3.000,- ale i 30.000,-Kč za strojek), tak jsou podle mě zde, ani jinde, neprodejné.

Odesláno (upraveno)

Jinak možná by stálo za to, vykalkulovat cenu hodinek někam, a čísla potom dražit. Pokud někdo musí mít 001/100 nebo jiný číslo bez kterýho nemůže být. Zaplatí logicky víc, než ten komu to je putna, a vezme si třeba hodinky 94/100. Daly by se tak sehnat nějaké peníze navíc na vývoj. Odpadnou šílený debaty: "já chtěl trojku už minulý týden, nebo Pepík mě přepustil devítku, takže bych si jí zdovolením vzal, nebo já odstupuju, takže je padesátosmička volná ". Prostě by každý člověk dostal nějaký objdnací číslo po zaplacení zálohy a basta. Čísla by se pak dražila najednou. A kdo si tam pak bude chtít vyškrábat svoje ctěné jméno, může tak udělat dodatečně u mistrů rytců. Nebylo by to jednodušší a rychlejší? A taky navrhuju fond, ( který by se třeba pokud by se projekt nerealizoval propil :-) ), jehož účelem by bylo odfiltovat ty, kdo o projekt mají zájem, a ty co jen kibicují a nafukují vlákno. Typicky by se do fondu daly tři stovky, a jen registrovaný člen by do toho mohl kafrat. Ostatní by to mohli číst, ale nemohli by to plnit bezcenným plkáním. To by projekt urychlilo. Pokud by se projekt realizoval, záloha by se započetla do ceny, a pokud ne, tak by jsme si za to mohli udělat malou smuteční hostinu. Co Vy na to? Já osobně nejsem schopný čekat na jakékolisebeúžasnějšískvostné hodinky déle než několik málo měsíců. Mám vyzkoušeno, že můj psychologický strop, je někde u 100dní od zadání.

Odesláno
  Cyber napsal:
Neměj obavy, že by se to vyrábělo v sériích po stovkách. Můj reálnej odhad je, že pokud se alespoň na něčem shodne 50 lidí, a 30 to zaplatí, tak to bude velký úspěch. Takže série 100ks je čirá utopie. Možná se vyrobí 100 pouzder, ale sto hodinek určitě ne. Považuji jako limitující faktor cenu. Pokud budou stát hodinky- pouzdro( jakkoli dobře vyrobené ) nad 15.000,- Kč bez ceny strojku ( to může být dalších 3.000,- ale i 30.000,-Kč za strojek), tak jsou podle mě neprodejné.

Jo, asi máš pravdu. Já se v hodinkách (ať už výroba nebo prodej) vůbec nepohybuju, takže nemám představu co to je vyrobit resp. pak prodat 100 ks hodinek. Navíc v podstatě zajímavých jako limitka jen pro relativně malý okruh lidí. Takže opravdu moje obava o zachování výjimečnosti případných hodinek byla lehce nadbytečná. :D

Odesláno

souhlasím s fondem... 400 kč,- a je to... :)

Zcela určitě nelze do toho jít s tím, že si někdo, nějak, někde bude opatřovat strojek sám za sebe a něco co zbyde pak někam dávat... :( To jde tak leda u Prim :)

Rovnou by se mělo přemýšlet o určení těch hodinek... například zde navrhovaná vodotěsnost 150 - 200 je k čemu? Budeme dělat potápěčský hodinky? Až budu takhle hluboko abych využil tuhle odolnost, tak už mám asi jiné starosti, resp. po starostech :)

Odesláno

tiež ma to zaujalo... :) pridal by som sa (ak je volné, tak č. 010/100). momentálne sa mi najviac pozdáva púzdro č.2 (1-tka mi na prvý pohľad dosť evokuje Stowu Seatime/Prodiver - ale potenciál tam je tiež značný, a 3-ka sa mi zdá trochu nemastná-neslaná...)

Odesláno (upraveno)
  Cyber napsal:
Jinak možná by stálo za to, vykalkulovat cenu hodinek někam, a čísla potom dražit. Pokud někdo musí mít 001/100 nebo jiný číslo bez kterýho nemůže být. Zaplatí logicky víc, než ten komu to je putna, a vezme si třeba hodinky 94/100. Daly by se tak sehnat nějaké peníze navíc na vývoj. Odpadnou šílený debaty: "já chtěl trojku už minulý týden, nebo Pepík mě přepustil devítku, takže bych si jí zdovolením vzal, nebo já odstupuju, takže je padesátosmička volná ". Prostě by každý člověk dostal nějaký objdnací číslo po zaplacení zálohy a basta. Čísla by se pak dražila najednou. A kdo si tam pak bude chtít vyškrábat svoje ctěné jméno, může tak udělat dodatečně u mistrů rytců. Nebylo by to jednodušší a rychlejší? A taky navrhuju fond, ( který by se třeba pokud by se projekt nerealizoval propil :-) ), jehož účelem by bylo odfiltovat ty, kdo o projekt mají zájem, a ty co jen kibicují a nafukují vlákno. Typicky by se do fondu daly tři stovky, a jen registrovaný člen by do toho mohl kafrat. Ostatní by to mohli číst, ale nemohli by to plnit bezcenným plkáním. To by projekt urychlilo. Pokud by se projekt realizoval, záloha by se započetla do ceny, a pokud ne, tak by jsme si za to mohli udělat malou smuteční hostinu. Co Vy na to? Já osobně nejsem schopný čekat na jakékolisebeúžasnějšískvostné hodinky déle než několik málo měsíců. Mám vyzkoušeno, že můj psychologický strop, je někde u 100dní od zadání.

Souhlas. Ať se atraktivní čísla případně draží a ať se tedy založí takový nějaký klub vážných zájemců s členským vkladem pro eliminaci takových těch "tak já se taky hlásím".

Samozřejmě tím nemyslím, že Ti co se už přihlásili by něco takového byli, ale pro jistotu. Prostě navrhuji dát 1 000 Kč jako "zápisné do klubu", a dát termín řekněme 6 měsíců k realizaci. Ale je fakt, že se mi to asi hezky píše, když to neorganizuju. Možná si to představuju moc jednoduše.

Asi jsem psal dlouho, protože už jsou tady další příspěvky na téma zápisné, to jen pro vysvětlení toho, že možná píšu něco duplicitně.

Upraveno uživatelem Course
Odesláno (upraveno)
  Onion napsal:
souhlasím s fondem... 400 kč,- a je to... :)

Zcela určitě nelze do toho jít s tím, že si někdo, nějak, někde bude opatřovat strojek sám za sebe a něco co zbyde pak někam dávat... :( To jde tak leda u Prim :)

Rovnou by se mělo přemýšlet o určení těch hodinek... například zde navrhovaná vodotěsnost 150 - 200 je k čemu? Budeme dělat potápěčský hodinky? Až budu takhle hluboko abych využil tuhle odolnost, tak už mám asi jiné starosti, resp. po starostech :)

Vodotěsnost nad 100WR je blbost. Myslím stačí 100WR ( koupání, šnorchlování ). 400Kč fond je OK, jen vymyslet, jak zamknout vlakno bez registrace. Případně kam ho přesunout. Strojky nám nikdo v sérii 30-40ks neprodá. Pokud by to šlo, bylo by to super, ale o tom dost pochybuji. Myslím, že metoda PRIM, pokud se shodneme na kalibru, není špatná. Je to jediná cesta pokud nebude chtít nějakou omolusanou základní ETU se čtvrtou výrobní kvalitou, sehnanou někde pod rukou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...