beeman Odesláno 25. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 uz bych mel jit do perin, vidim bile mysi 8-) z eteru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkshort Odesláno 25. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 Ztracenym voskem muzes udelat formu z lukoprenu, vo dve procenta vetsi, nalijes vosk a ten pak nechas vodlejt. Akorat si nemuzes moc vybirat matros, zalezi na slevarne. Jinak ti fandim, akorat bych spis sel do tech RJ Jj, to by slo, ale stejne by musel byt pomerne slusny model k zaliti do toho silikonu... Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkshort Odesláno 25. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 vzhledem k tvaru k odliti jsou asi jenom dve moznosti, odliti ztracenym voskem, coz se mi vubec nezamlouva, vzhledem k tomu, ze bych muset pro kazdy jedem kus delat novou formu, nebo pak Squeeze casting, kde necham ranec za formu, ale bude presna a na furt, porad doufam, ze me to CNC vyjde levneji, ackoliv mam v planu udelat i celostribrne resp. bronz/stribro a tam bych stejne musel nejakej ingot pro CNC pripravit, tak jestli by nebylo lepsi to rovnou odlejtSqueeze casting, t.j. kokila s naslednou aplikaci dalsiho tlaku na formu pri tuhnuti, asi nebude na hodinkove pouzdro uplne potreba, ale i vysokotlaka ci nizkotlaka kokila jsou technologie na desetitisice az statisice kusu odlitku a podle toho jsou taky nakladne. To neni nic pro par kusu toho domaciho bastleni... Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkshort Odesláno 25. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2019 ...terminem ´domaci bastleni´ mam na mysli vyrobu par kusu pro sebe, kde budou spis k uzitku tzv. prototypove technologie, kde neni nutne rozpoustet nakladne naradi do mnoha kusu serie, aby cena jednoho kusu byla unosna. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 26. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2019 Jj, to by slo, ale stejne by musel byt pomerne slusny model k zaliti do toho silikonu... Ja osobne bych sel touhle cestou, model z 3D tiskarny bych vobrousil a nakitoval a mam model jak vino. Na takhle malej kousek bych nebral asi lukopren, ale lici silikon od Ebalty nebo tak. Tohle know-how mame pomerne osvedceny, takze klidne SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 26. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2019 psal jsem ti SZ, Sibiri, dikyjinak SLA tiskarnu uz ma vyzkousenou, tiskne paradne do detailu, temer neni potreba dodelavat a urcite tvoje metoda stoji za vyzkouseni, ackoliv mam o ni dost nastudovano, rad se necham jeste poucit nekym, kdo s tim ma osobni zkusenosti, hlavne co se tyce pouzitych materialu v jednotlivych krocich dnes jsem si jenom malinko zarelaxoval, nejspis az do pristiho tydne se nic noveho neudeje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 26. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2019 chtel jsem puvodne takovej hrubej design, ale sam musim uznat, ze minutove indexy mam rad, tak jsem to zkusil, myslim, ze to ten cifr moc nerozhodilo, urcite vyzkousim, uvidise, jestli si s tim poradi laser, precejenom maj jenom 0,4mm prumer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 26. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2019 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 26. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2019 Jojo. S těmi minutovými indexy je pozice "koláčků" taková konkrétněji definovaná.(chlapácký design s šedesátkou kovaných hřebů a ciferník z hovězí kůže ponech na nástěnnou variantu) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 27. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2019 (upraveno) dnes nic, jenom par piv a jenom tak jsem mrknul na prvni prispevek, tak si to pro hodim k sobemesic a pul a v podstate zadny viditelny progres, ale plan mam a verim, ze v lednu to posvisti svetelnou rychlosti ;-) Upraveno 27. prosince 2019 uživatelem beeman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 29. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2019 (upraveno) nedalo mi to a pohral jsem si s cifrem, uz dlouho jsem mel v hlave, ze kdyz uz ma strojek datumovy venec, proc bych to ignoroval, jenom jsem nevedel, jak to navrhnout, vzdy jsem chtel, aby datumove okenko bylo identicke s indexama a myslim, ze se mi to docela povedlo Upraveno 29. prosince 2019 uživatelem beeman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wolfesh Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2019 Také sleduji a fandím. Jsem zvědav, jak to nakonec dopadne.Přijde mi, že původně dominantní prvek XIIVI už se v posledních verzích trochu ztrácí, což by IMO byla škoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2019 A je to Škoda, jelikož ten dominantní prvek je zařazoval do samostatné kapitoly... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 29. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2019 mate recht, upravim :-)jinak jsem si ted vsiml, ze minutove indexy nejsou az tak minutove, je jich nejak malo :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 29. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2019 indexy opraveny, nepatrne jsem i zvysil XII VI, bojuju s mistem, proto jsem mel snahu to snizit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 30. prosince 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2019 dnesni moznosti 3D tiskaren v oblasti tisku z pruhlednych materialu me zaujali, tak urcite zkusim i obalit jadro "sklem" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2019 Jako pěkný ale těmi tmavými římskými znaky a zásadní hodinový indexy mi přijde ze to úplně zabilo původní krasny vzhled ala RJ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2019 To záleží na úhlu pohledu - původní krásný vzhled byl možná zabit - ale zase to získalo nový krásný vzhled, no ne?Inspiraci stačí kolikrát naznačit.Jako když dáma poodhalí libovolnou vnadu a nechá obdivovatele (čumila ;o) si to "dopředstavit" .... a nakonec to kolikrát bývá lepší než ta holá realita ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xvoloda Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2019 To kourovy "sklo" by tomu dalo koule Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wolfesh Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2019 Ano, záleží na úhlu pohledu a co se komu líbí. Hlavně musí být Beeman spokojen.My se s Tengem asi shodneme, že méně je pro nás více. Asi to není úplně o výraznosti (barva, výška) římských číslic, ale zmenšením poměru ciferníku k lunetě, přidáním minutových indexů a zvětšením hodinových, už mají XIIVI spoustu konkurence, se kterou se musejí dělit o pozornost.Každý má radši něco jiného a já designu nerozumím Jen nadhazuji ať je o čem diskutovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se