B.F.G. Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 Tady někdo srovnával technickou úroveň Eltonu a Omegy? O tom nic nevím. Anketa, kterou navrhuješ by byla zajímavá, ale jen o hodinařině hodinky nejsou. Považuješ např. za vyšší hodinařinu Armand Nicolet nebo Pilot Chronogarph od IWC? A proč? BTW, ptal jsem se tě, jestli považuješ AN za vkusné (aspoň jedny z kolekce). Co povíš? Dovolím si reagovat. Hodinky jsou zejména o hodinařině. Cukrbliky a vkus k tomu hodně patří, ovšem je to již poměrně subjektivní kategorie. Mě se 99% AP líbí víc než Prim. A nejen kvůli "zdobení", nabízí i techniku, kterou Prim absolutně postrádá. Viz. šudly šudly tunning na Diplomatu 40. Cigi ty nejsi naštěstí etalon vkusu.
koblih69 Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 Hrozně mě serete, teď jsem se neudržel a nad některými posledními příspěvky vyprsknul uprostřed velký porady
New Milis Odesláno 3. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 Tady někdo srovnával technickou úroveň Eltonu a Omegy? O tom nic nevím. Anketa, kterou navrhuješ by byla zajímavá, ale jen o hodinařině hodinky nejsou. Považuješ např. za vyšší hodinařinu Armand Nicolet nebo Pilot Chronogarph od IWC? A proč? BTW, ptal jsem se tě, jestli považuješ AN za vkusné (aspoň jedny z kolekce). Co povíš? Bobře. Dost dlouhou dobu se tady bavíme o technické úrovni diskutovaných hodinek. Nebo o čem jiném je podle tebe diskuse o giloši, můstcích, zdobení atd.?? Pak je ta diskuze zároveň i o hodinařině. Ale chápu, že o hodinařině se aligátoři bavěj dost neradi, tam jsou spíš ty emoce, že jo. Na tvou otázku už jsem odpověděl - asi sis nevšiml. Ale zkusím to tedy přímo: Ano, mě osobně se některé modely AN zdají vkusné a třeba pro ten účel, pro který jsem je kupoval, pak přímo ideální. Pro mě každopádně platí dál reklamní heslo: ELTON - Z NOUZE CTNOST.
New Milis Odesláno 3. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 A ještě mě napadlo jedno: ELTON - PĚNA VE VAŠÍ VANĚ!
Návštěvník Ondra Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 A ještě mě napadlo jedno: ELTON - PĚNA VE VAŠÍ VANĚ! Anebo ELTON - URAGÁN VE VAŠÍ PENĚŽENCE!
Návštěvník Ondra Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 (upraveno) Anebo ještě lépe: Efektně a Lehce Tě Odrbeme Nediv se a neprotestuj... Upraveno 3. listopadu 2008 uživatelem Ondra
Onisan Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 Prosím, pánové, netrapte nás primáky tím AN, prosím. Pojďme diskuzi konsolidovat na srovnatelný produkci - stowa, omega, meistersinger...... tam se vyřádíme, ale tohle hrozí dalším flamem o ničom, jako grün ...... Jestli vám přijdou primky (a omega !!!???!!! ) ve stejný kategorii, jako AN, tak prosím, ale beze mě. Udělat průhled na strojek pod vteřinovkou ...... no sevus. Nebo ten strojek - mechano mě myslím učil, že nejlepší stroje jsou s masívními můstky dokonce celoplošnými (to mi dává logiku) - o voni si je proděravěj, aby jako byly šén, doufám, že ten labutí krk je funkční. No, cigi, možná to nechceš chápat, ale ono nikdo nesrovnává kvalitu AN a Prim Elton a třeba Omega... to srovnání vzniklo tak, že tyto firmy mají buď stejné ceny... a kvalita a úroveň je však jinde..
Jaem Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 (upraveno) Sorry za OT, ale ako tak citam hospodarske noviny, tak vidim, ze bizuterka a sklarne Jablonex su na predaj. Vraj im klesaju trzby a nici ich azijska konkurencia. Nekupime? Vacsinu zamestnancov prepustime, vacsinu vyroby utlmime, zrusime predajne miesta... Spustime soliternu vyrobu, individualizaciu za priplatok, pekne po veceroch budeme koralky navliekat, zacneme predavat osobne, po kancelariach. Ved je to ceska legenda, historia, nostalgia, tymto smerom treba ist. Nech sa Swarowski s jeho masovkou zadrhne, nas etalon je BVLGARI, Tiffany a iny klenotnici. Presvedcime ceske zenicky, ze toto: za tych dvesto tisic stoji! Kto uz by len chcel takehoto BVLGARIho s diamantmi... a toto bude limitka, nech nezerem, za 50k Upraveno 3. listopadu 2008 uživatelem Jaem
bandicoot Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 (upraveno) Jaem, bude to fungovat, stejně jako JAWA, Hardtmuth, chystá se Tatra, to vše hraje na nostalgickou notu Husákovejch dětí, který se zmohly... Edit: zjistily, že ty hypotéky se splácet daj... a bláhově se chovají tak trochu rozmařile jako noví rusové v začátcích. Upraveno 3. listopadu 2008 uživatelem bandicoot
Bobr Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 New Milis, B.F.G. - svým výslovným potvrzením, že se Vám Armand Nicolet (AN - B.F.G. ve svém svatém protiprimáckém rozčilení napsal dokonce AP! ) líbí a považujete ty šmuky s blankytně modrýma šroubkama či ručkama za hodinařinu , jste mi úplně vzali vítr z plachet a já se přiznám, že dál už agumentovat neumím a ani vlastně nechci. Jen mi pořád vrtá hlavou - proč Vás vlastně ten Prim tak strašně sere, že kvůli tomu neváháte vypsat se stokrát z podstaty? Že by urážel Vaše vytříbené estetické cítění a smysl pro jemný technický detail. Nebo je na vině Váš odpor k nespravedlivému a nepřiměřenému zisku páně majitelů Eltonu? Nebo je to jinak - a Vám prostě jen (jak už tady kdysi dovozoval hciq) nevyšlo DPH?
B.F.G. Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 New Milis, B.F.G. - svým výslovným potvrzením, že se Vám Armand Nicolet (AN - B.F.G. ve svém svatém protiprimáckém rozčilení napsal dokonce AP! ) líbí a považujete ty šmuky s blankytně modrýma šroubkama či ručkama za hodinařinu , jste mi úplně vzali vítr z plachet a já se přiznám, že dál už agumentovat neumím a ani vlastně nechci. Jen mi pořád vrtá hlavou - proč Vás vlastně ten Prim tak strašně sere, že kvůli tomu neváháte vypsat se stokrát z podstaty? Že by urážel Vaše vytříbené estetické cítění a smysl pro jemný technický detail. Nebo je na vině Váš odpor k nespravedlivému a nepřiměřenému zisku páně majitelů Eltonu? Nebo je to jinak - a Vám prostě jen (jak už tady kdysi dovozoval hciq) nevyšlo DPH? AP jako AN, cigán jako černoch. Sem se splet ve spěchu, utíkal sem z porady. Jen bych jednou v životě rád na produkci Primu viděl ten jemný technický detail. Je-li tedy AN šmuk, pak je mi hodinařina fuk! Jen na pochopení, mě Prim vůbec neirituje, mě serou jeho slepí zastánci. Ale už začínám chápat, že z muslima rastafariana neuděláš.
Foundryman Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 New Milis, B.F.G. - svým výslovným potvrzením, že se Vám Armand Nicolet (AN - B.F.G. ve svém svatém protiprimáckém rozčilení napsal dokonce AP! ) líbí a považujete ty šmuky s blankytně modrýma šroubkama či ručkama za hodinařinu , jste mi úplně vzali vítr z plachet a já se přiznám, že dál už agumentovat neumím a ani vlastně nechci. Jen mi pořád vrtá hlavou - proč Vás vlastně ten Prim tak strašně sere, že kvůli tomu neváháte vypsat se stokrát z podstaty? Že by urážel Vaše vytříbené estetické cítění a smysl pro jemný technický detail. Nebo je na vině Váš odpor k nespravedlivému a nepřiměřenému zisku páně majitelů Eltonu? Nebo je to jinak - a Vám prostě jen (jak už tady kdysi dovozoval hciq) nevyšlo DPH? Mno, já se tedy vmísím - každý výrobek na trhu je posuzován dle poměru cena/výkon. A tady dopadá Prim manufacture atd. naprosto katastrofálně. Debata byla spíše vyprovokována příspěvky zastánců Eltonu, které mi občas přijdou jako placené PR články v Blesku. Logicky se našlo pár lidí, kteří nepadli vlastenecky na prdel před "českými" hodinkami a podotkli, že císař je nahý. Pokud Škodovka prodává třeba Octavii (která je asi tak stejně česká jako Prim-Elton) kolem 400 tis. Kč, je to považováno za slušné auto za slušnou cenu. Pokud si za Octavii ve Škodovce řeknou 2 miliony, vystaví se posměchu okolí a pochybnostem o duševní kondici šéfů marketingu. I když nepochybuji, že by se našlo pár pošuků, kteří by si ji koupili. No a totéž se děje Primu manufacture atd. atd.
Návštěvník YPO Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 ..... rainbow,zepter,avon,ovčí rouno,amway,topshop,eva a vašek,lux,prim ......... ......... každá ryba si najde ten svůj háček ......... ještě chybí na stránkách výrobce splátkový prodej a je to hotový
Foundryman Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 ještě chybí na stránkách výrobce splátkový prodej a je to hotový Že bychom se dočkali New Diplomatů na leasing? Radši to sem snad ani nepsat, nebo se toho někdo chytne
Návštěvník YPO Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 AP jako AN, cigán jako černoch. Sem se splet ve spěchu, utíkal sem z porady. Jen bych jednou v životě rád na produkci Primu viděl ten jemný technický detail. Je-li tedy AN šmuk, pak je mi hodinařina fuk! Jen na pochopení, mě Prim vůbec neirituje, mě serou jeho slepí zastánci. Ale už začínám chápat, že z muslima rastafariana neuděláš. ....každý kope za tu svojí značku - to bych celkem pochopil - nechápu ovšem tu zarytost ve srovnání s něčím lepším a kvalitnějším za méně peněz ....zmiňované AN jsou luxusní hodinky a troufnu si tvrdit, že strčí do kapsy spousty značek ve své kategorii (kalibry,luxusní číselníky i pouzdra, antireflex mají podle mne lepší než breitlingy atd.) - bohužel nejsou v tuzemsku k mání a na fotkách to není ono - naživo jsou super .... někdo tady někdy psal, že elton dodává pouzdra pro někoho v zahraničí - zajímalo by mě komu - za ty jejich pouzdra by se styděl i rýžový démon z kantonu (viz pouzdro TdB -naprosto bez nápadu strohé a o ničem - to navrhoval někdo nalitej na náměstí v NMnM) a ostatní není o mnoho lepší ...... ....kalibr 2824 má třeba i Breitling v hodinkách za 75t tak proč by nemohl být i v Primu za 90t - vůbec mi to nevadí, vadí mi, že ten zbytek u Primu stojí za prd......
New Milis Odesláno 3. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 ..................... jste mi úplně vzali vítr z plachet a já se přiznám, že dál už agumentovat neumím a ani vlastně nechci. Koukám, Bobře, že ono Z NOUZE CTNOST neplatí jen pro Elton, ale už i pro tebe. :lol2:
Jaem Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 ....kalibr 2824 má třeba i Breitling v hodinkách za 75t tak proč by nemohl být i v Primu za 90t - vůbec mi to nevadí, vadí mi, že ten zbytek u Primu stojí za prd...... ibaze B sa s tou 2824 trochu dost pomazna, dolozi COSC a vysledok je takyto (vpravo kal. 73 pre porovnanie):
Návštěvník YPO Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 .... jasně že je B lepší - chytáš mě za slovo - jde mi hlavně o to, že se současný elton profiluje jako výrobce pouzder a ty stojí za XXXX ..... ty strojky jsou takové jaké jsou, ale budiž .....
NIGHTinGALE Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 Tak tedy dobře, Bobře. Srovnávejme "srovnatelné" Armand Nicolet Complete Calendar X Prim Tycho de Brahe AN CC = 50.000 - 60.000 Kč (ebay, kup teď) /// v aukcích o dost méně Prim TdB = 96.790 Kč (Elton) Myslím, že řemínkem počínaje a kvalitou fotky konče, vede celkem jasně AN. O provedení hodinek ani nemluvím. A cena? Tu už vůbec neřeším. Ona i kvalita fotek na webu výrobce o něčem svědčí... Tak ošklivou fotku TdB, jaká je na webu Eltonu, už jsem dlouho neviděl. btw - AN upravuje obligátní 7750 tak, že má v některých modelech 49 kamenů. Ale chápu, že novoměstské kruhy jsou novoměstské kruhy
safi Odesláno 4. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2008 (upraveno) Stejně nejlepší jsou GS, těm Prim ani Omega (natož Panerai) nesahají ani po kotníky. Snad jen AN jsou lepší Upraveno 4. listopadu 2008 uživatelem ¨safi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se